Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2009

Εκδόθηκε η άδεια για το γήπεδο του ΠΑΟ


Το τελευταίο μεγάλο βήμα για την κατασκευή του γηπέδου του Παναθηναϊκού στην περιοχή του Βοτανικού πραγματοποίηθηκε την Παρασκευή καθώς το ΥΠΕΧΩΔΕ εξέδωσε την οικοδομική άδεια και πλέον οι "πράσινοι" περιμένουν την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας προκειμένου το όνειρο να γίνει πραγματικότητα για τους φίλους του "τριφυλλιού".
Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και πρόεδρος της ΓΗΠΕΛ Γιάννης Βαρδινογιάννης χαρακτήρισε ορόσημο την θετική κατάληξη με την έκδοση της κύριας άδειας και δήλωσε αποφασισμένος να ολοκληρώσει αυτό το ιστορικό έργο για το "τριφύλλι" με την κατασκευή του σπιτιού του στην περιοχή του Βοτανικού: "Η σημερινή έκδοση της οικοδομικής άδειας αποτελεί ορόσημο για την κατασκευή του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό και δικαιώνει τις συνεχείς και ακούραστες προσπάθειες που καταβάλλουμε τα τελευταία χρόνια.
Σε αυτή την περίοδο, αντιμετωπίσαμε και ξεπεράσαμε μια σειρά από εμπόδια και δυσκολίες με σωστό προγραμματισμό και συστηματική προσπάθεια, σε βαθμό που το όνειρο της απόκτησης ενός νέου γηπέδου για την ομάδα και τους φίλους του Παναθηναϊκού είναι πλέον ορατό.
H oικοδομική άδεια αποτελεί το επιστέγασμα όλων των τεχνικών μελετών που είχα εκπονηθεί τα τελευταία χρόνια και ξεκαθαρίζει μία για πάντα την κατάσταση αναφορικά με το γήπεδο από κατασκευαστικής πλευράς. Επόμενο βήμα θα αποτελέσει η επιβεβαίωση των πληροφοριών που θέλουν την απόφαση του ΣτΕ να είναι θετική στο κομμάτι που αφορά το θέμα της κατασκευής του γηπέδου και στη συνέχεια θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες και για τη δανειοδότηση.
Η επιτυχής ολοκλήρωση του πλέον σημαντικού αυτού κύκλου μας γεμίζει με δύναμη να συνεχίσουμε με ακόμη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα στη δύσκολη πορεία που έχουμε μπροστά μας".
O Bαγγέλης Σαμαράς, Εντεταλμένος Σύμβουλοςγια το Νέο Γήπεδο του Παναθηναϊκού, είπε: "Η κατασκευή του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού αποτελεί μέρος ενός φιλόδοξου προγράμματος αστικής παρέμβασης του Δήμου Αθηναίων, αυτού της Διπλής Ανάπλασης. Πρόκειται αναμφισβήτητα για ένα σύνθετο και πρωτότυπο συνολικά έργο που όμοιό του συναντάται μόνο στις σύγχρονες ευρωπαϊκές πόλεις. Κανείς δεν μπορεί να παραγνωρίσει την πολυπλοκότητα του έργου για το οποίο, λόγω του μεγέθους και των ιδιαίτερων απαιτήσεων, χρειάστηκαν σειρά ειδικών ρυθμίσεων και συντονισμός πολλών φορέων. Σήμερα τρία χρόνια μετά την ψήφιση του Νόμου της Διπλής Ανάπλασης είμαστε ευτυχείς που έχουμε την οικοδομική άδεια στα χέρια μας.
Καταλυτική ήταν η συμβολή του Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ κ Γιώργου Σουφλιά από την ψήφιση του νόμου της Διπλής Ανάπλασης μέχρι την έκδοση της οικοδομικής άδειας. Θα ήθελα επίσης να αναγνωρίσω τον μέχρι σήμερα ρόλο του Δημάρχου Αθηναίων, κ Νικήτα Κακλαμάνη στην προσπάθεια αυτή. Θα ήταν παράλειψη μου να μην ευχαριστήσω την ομάδα των εξειδικευμένων συνεργατών, Ελλήνων και ξένων, που συμμετείχαν για την αρτιότητα των μελετών και το υψηλό επίπεδο εργασίας που προσέφεραν.
Εμείς έχουμε ακόμα πολλή δουλειά μπροστά μας και, με την απαραίτητη για την πρόοδο του έργου, συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, υλοποιούμε το όνειρο των εκατομμυρίων φίλων του Παναθηναϊκού".
Aνακοίνωση του Δήμου Αθηναίων
Ο Δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης χαιρετίζει την έκδοση της οικοδομικής άδειας του γηπέδου του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό από το ΥΠΕΧΩΔΕ, η οποία αποτελεί καρπό επίμονων και πολυετών προσπαθειών του Δήμου Αθηναίων.
Με αφετηρία το 2004 οι σημαντικότεροι σταθμοί των προσπαθειών αυτών είναι:
* Η οριστική κύρωση των ιδιωτικών συμφωνητικών με την ΠΑΕ Παναθηναϊκός και τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό, το καλοκαίρι του 2007
* Η έγκριση του Master Plan και της περιβαλλοντικής του μελέτης καθώς και η διασφάλιση από το Δήμο Αθηναίων του αποκλειστικού δικαιώματος της εκμετάλλευσης του ονόματος (Naming Rights), το δεύτερο εξάμηνο του 2008.
* Η απόκτηση 112 συνολικά στρεμμάτων στο Βοτανικό συνολικού κόστους 47 εκ. ευρώ, στο πλαίσιο εφαρμογής του Ν.3481/06 για τη Διπλή Ανάπλαση στο Βοτανικό και τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.
Ο Νικήτας Κακλαμάνης με την ευκαιρία επιθυμεί να εκφράσει τις ευχαριστίες του στον πρώην και νυν Υπουργό Οικονομίας γιατί χωρίς τη βοήθεια της Κυβέρνησης δεν θα μπορούσαν να είχαν αγοραστεί τα παραπάνω στρέμματα.
Την ανάγκη δέσμευσης της Πολιτείας , για την υλοποίηση της Διπλής Ανάπλασης επισημαίνει ο Δήμαρχος Αθηναίων και στην επιστολή που απέστειλε στους πολιτικούς αρχηγούς, από τους οποίους ζητά συνάντηση προκειμένου να τους ενημερώσει για το περιβάλλον, τη διαχείριση των απορριμμάτων, το φαινόμενο της λαθρομετανάστευσης και τη Διπλή Ανάπλαση.
Η συστηματική προσπάθεια του Δήμου Αθηναίων για την έκδοση της οικοδομικής άδειας, επιβεβαιώνει τη βούληση του Δημάρχου Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη να γίνει πραγματικότητα το όραμα της Διπλής Ανάπλασης στις περιοχές του Βοτανικού και της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, παρά τα εμπόδια που κατά καιρούς δημιούργησε κατά κύριο λόγο η ελάσσων αντιπολίτευση (Ανοιχτή Πόλη) με προσφυγές, ενστάσεις ή και αποχές, σε συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: