Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2009

Ζητούν ανάκληση απόφασης στα Ηλύσια

ilisiafans.jpgΟ Ερασιτέχνης Ηλυσιακός συνεχίζει τις προσπάθειες για να μην απορροφηθεί ο σύλλογος από το Αιγάλεω και εξέδωσε νέα ανακοίνωση.



Αναλυτικά η «κιτρινόμαυρη» ανακοίνωση αναφέρει «Το Δ.Σ. του ΗΛΥΣΙΑΚΟΥ Α.Ο. δημοσιεύει το ακόλουθο Δελτίο Τύπου ώστε οι φίλαθλοι όλων των ομάδων, που παρακολουθούν με συγκινητικό ενδιαφέρον τα τεκταινόμενα σε βάρος του Συλλόγου μας, να γνωρίζουν τα πραγματικά γεγονότα, να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και να αντισταθούν στην εκστρατεία παραπληροφόρησης ορισμένων ΜΜΕ.

1. Στις 9 Αυγούστου 2009 η Ε.Ε.Α. χορήγησε άδεια συγχώνευσης δι' απορροφήσεως της ΠΑΕ ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ από την ΠΑΕ ΑΙΓΑΛΕΩ. Η απόφαση αυτή ελήφθη με σχετική πλειοψηφία και είναι κατακριτέα για δύο λόγους: α) Λείπει η απαιτούμενη εκ του Νόμου αποτίμηση της αξίας της μετοχής των δύο ΠΑΕ και β) Η ΠΑΕ ΑΙΓΑΛΕΩ βρίσκεται σε λύση και εκκαθάριση λόγω υποβιβασμού και στην κατάσταση αυτή ο Νόμος των ανωνύμων εταιρειών δεν επιτρέπει να απορροφήσει άλλη ΠΑΕ

2. Η διαδικασία της συγχώνευσης πραγματοποιείται με την εποπτεία του Υπουργείου Ανάπτυξης και ακολουθεί τις διατάξεις των ¶ρθρων 68 επ. του Κ.Ν. 2190/1920. Το άρθρο 72 παρ. 2 του ως άνω νόμου απαιτεί την πραγματοποίηση ειδικής Γενικής Συνέλευσης των προνομιούχων μετόχων που θα εγκρίνει την συγχώνευση. Στην προκειμένη περίπτωση προνομιούχος μέτοχος είναι το Ερασιτεχνικό Ιδρυτικό Σωματείο που κατέχει το 10% του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ.

3. Την Δευτέρα 14/09/2009 οι εκπρόσωποι του Ομίλου με τους νομικούς συμβούλους του μετέβησαν στον χώρο της Γενικής Συνέλευσης όπου και την πραγματοποίησαν νομίμως απορρίπτοντας την συγχώνευση των δύο ΠΑΕ.

4. Το πρακτικό της Γενικής Συνέλευσης των προνομιούχων μετόχων υποβλήθηκε στο Υπουργείο Ανάπτυξης και σύμφωνα με τον Νόμο η συγχώνευση ΔΕΝ μπορεί να πραγματοποιηθεί.

Μετά από αυτά ζητάμε:

1. Να ορισθεί ημερομηνία συζήτησης της αίτησης ανάκλησης που υποβάλλαμε στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού

2. Το Υπουργείο Ανάπτυξης τηρώντας τις νόμιμες διαδικασίες να απορρίψει την συγχώνευση

3. Να μην δοθεί παραχωρητήριο από άλλον Δήμο και ο ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ να επανέλθει στην έδρα του στου Ζωγράφου με το σήμα και τα χρώματά του.

4. Να προσφωνείται και να γράφεται από όλους με τον καταστατικό του τίτλο ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ Α.Ο. ΠΑΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: