Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2009

Ολυμπιακός Προπόνηση υπό το βλέμμα του Ζίκο

Μια εβδομάδα γεμάτη εξελίξεις (απόλυση Κετσπάγια, νίκη με Άλκμααρ, πρόσληψη Ζίκο) πλησιάζει προς το τέλος της για τον Ολυμπιακό, όμως η τελευταία μέρα (Κυριακή) έχει πολύ μεγάλη σημασία για τους νταμπλούχους Ελλάδας.

Οι Πειραιώτες ταξιδεύουν στην Θεσσαλονίκη για το πρώτο ντέρμπι του πρωταθλήματος και θέλουν να επιστρέψουν στην βάση του με το τρίποντο στις αποσκευές.

Η νίκη δεν είναι απλή επιθυμία αλλά αυτοσκοπός για τους πρωταθλητές και οι λόγοι είναι και ψυχολογικοί αλλά κυρίως βαθμολογικοί.

Πάντως, ο Ολυμπιακός έχει πολλά συν με το μέρος του, όπως την παράδοση, την καλή ψυχολογία που έφερε η νίκη με την Άλκμααρ, αλλά και το πάθος που έδειξαν οι Πειραιώτες στο ματς της Τετάρτης. Δεν γνωρίζουμε αν στην Τούμπα οι "ερυθρόλευκοι" θα παρουσιάσουν το καλό τους πρόσωπο -για πρώτη φορά φέτος- αυτό όμως που προκύπτει κι αυτό που έχουν σκοπό να κάνουν είναι να μπουν μέσα διψασμένοι για τη νίκη.

Η Τούμπα είναι σίγουρα μια δύσκολη έδρα όμως οι νταμπλούχοι δεν... προβληματίζονται και προετοιμάζονται κατάλληλα υπό τις οδηγίες του Μπάντοβιτς και το βλέμμα του Ζίκο.

Ντιόγκο: "Θα μάθουμε πολλά από τον Ζίκο"

Στο άκουσμα της πρόσληψης του Ζίκο δεν ήταν λίγοι αυτοί που σκέφτηκαν πως ο Ντιόγκο μπορεί στα χέρια του συμπατριώτη του να... αναστηθεί ποδοσφαρικά.

Ο Βραζιλιάνος επιθετικός είναι σε κάκιστη κατάσταση την φετινή χρονιά και αυτό σίγουρα προβληματίζει τους Πειραιώτες που ξόδεψαν ένα καράβι λεφτά για να τον φέρουν στον Πειραιά και επένδυσαν σ' αυτόν.

Δεν ξέρουμε αν με την έλευση του Ζίκο στο μεγάλο Λιμάνι ο Ντιόγκο θα βρει τον παλιό καλό του εαυτό, όμως αυτό που είναι σίγουρο και το δήλωσε και ο Βραζιλιάνος επιθετικός είναι πως με τον "λευκό Πελέ" στον πάγκο οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού θα μάθουν πολλά.

"Αυτό που συνέβη είναι σίγουρα πολύ καλό. Ο Ζίκο είναι ένα είδωλο στη Βραζιλία, είναι εξαιρετικός προπονητής αλλά και άνθρωπος. Θα είναι εξαιρετική προοπτική για τον Ολυμπιακό, γιατί ήταν ένας μεγάλος παίκτης και θα μάθουμε πολλά απ' αυτόν. Πιστεύω πως θα μας βοηθήσει αρκετά και στην επίθεση", δήλωσε ο Ντιόγκο σε ΜΜΕ της χώρας του.

Όσο για το ματς με το ΠΑΟΚ ο Βραζιλιάνος άσος υπογράμμισε: "Είχα την τύχη να σκοράρω δύο φορές. Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, ένα κλασικό ντέρμπι, αλλά ελπίζω να κερδίσουμε και να σκοράρω ξανά".

Δεν προπονήθηκαν αλλά παίζουν Αβραάμ, Ζαϊρί

Τα προβλήματα δεν σταματούν στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού όμως ευτυχώς δεν είναι σοβαρά. Αβραάμ Παπαδόπουλος (αιμάτωμα στην δεξιά ποδοκνημική) και Ζαουάντ Ζαϊρί (αιμάτωμα στο πέλμα) ακολούθησαν θεραπεία και ατομικό πρόγραμμα στην προπόνηση της Παρασκευής, όμως βρίσκονται κανονικά στην αποστολή για τον αγώνα της Τούμπας.

Τόσο ο Έλληνας αμυντικός, όσο και ο Μαροκινός μέσος θα ξεπεράσουν λογικά τα προβλήματα που τους ταλαιπωρούν και αναμένεται να αγωνιστούν κανονικά κόντρα στον ΠΑΟΚ (Κυριακή 20/9, 21:15).

Στο μεταξύ, οι Μαρέσκα και Σοϊλέδης συνέχισαν τα προγράμματα αποκατάστασης που ακολουθούν και τα οποία περιλάμβαναν πρόγραμμα ατομικής προπόνησης στο γυμναστήριο και στο γήπεδο.

Ο Ντομί ακολούθησε πρόγραμμα που περιλάμβανε θεραπεία και ατομική προπόνηση στο γυμναστήριο όπως και ο Γκαλέτι, ενώ ο Ντάρμπισιρ ακολούθησε πρόγραμμα ατομικής προπόνησης στο γήπεδο.

Μετά το τέλος της προπόνησης, ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς ανακοίνωσε τα ονόματα των 19 ποδοσφαιριστών που συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή και οι οποίοι είναι: Νικοπολίδης, Πάρντο, Γκαλίτσιος, Λεονάρντο, Ζεβλάκοφ, Πάντος, Τοροσίδης, Ρ. Μπράβο, Α. Παπαδόπουλος, Κ. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Ντουντού, Στολτίδης, Όσκαρ, Λεντέσμα, Γ. Παπαδόπουλος, Ντιόγκο, Ζαϊρί, Μήτρογλου.

Η προετοιμασία των νταμπλούχων Ελλάδας για τον αγώνα με τον Δικέφαλλο του Βορρά στην Θεσσαλονίκη, ολοκληρώνεται το Σάββατο με την προπόνηση που θα γίνει στις 14:30 στο Αθλητικό Κέντρο του Ρέντη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: