Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2009

Καρδιά και ψυχή

ziko_1.jpgΤην πρώτη του ομιλία με τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού είχε την Παρασκευή ο Ζίκο. Ο Βραζιλιάνος προπονητής, μπήκε στα αποδυτήρια της ομάδας και γνωρίστηκε με τους νέους συνεργάτες του και στη συνέχεια χαιρέτησε έναν έναν τους παίκτες, ζητώντας τους να έχουν πάθος και ψυχή καθ΄ όλη την διάρκεια της σεζόν όπως στο ματς με την Αλκμάαρ.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που θα εργαστώ σε αυτή τη μεγάλη ομάδα. Είμαι εδώ για να σας βοηθήσω. Για μένα το ποδόσφαιρο είναι πολύ απλό και ομαδικό. Η ομάδα είναι εκείνη που κερδίζει. Δεν κερδίζει ούτε ο προπονητής, ούτε ο πρόεδρος, ούτε ο τεχνικός διευθυντής, ούτε κανείς άλλος παρά μόνο εσείς οι ποδοσφαιριστές, αν είστε ομάδα και παίζετε ο ένας για τον άλλο», ήταν τα πρώτα λόγια του Βραζιλιάνου τεχνικού προς τους παίκτες.

«Συγχαρητήρια για την προσπάθειά σας στο παιχνίδι με την Αλκμάαρ και τη νίκη της ομάδας. Πιστεύω ότι αν έχετε το ίδιος πάθος και την ίδια ψυχή θα κερδίσετε και τον ΠΑΟΚ. Ξέρω ότι είναι ένα ντέρμπι, αλλά όλα τα παιχνίδια δίνουν τρεις βαθμούς. Οπότε όλα είναι το ίδιο σημαντικά για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Έχουμε συμφωνήσει με την διοίκηση να αναλάβω επίσημα την Τρίτη. Θέλω να ξέρετε όμως, ότι το μυαλό και η καρδιά μου θα είναι μαζί σας και ότι ήδη εργάζομαι για την ομάδα», πρόσθεσε στη συνέχεια ο Ζίκο.

«Στόχος μου είναι να σας βοηθήσω μέσα από τις προπονήσεις για να βελτιωθεί η ομάδα και ο καθένας ατομικά. Στο ποδόσφαιρο δεν παίζουν τόσο τα συστήματα, αν μια ομάδα θα παίξει με 4-4-2 ή 4-3-3, αλλά η καρδιά και η ψυχή», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο νέος προπονητής των «ερυθρολεύκων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: