Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2009

Ντόμπρα και Ονουάτσι την οδηγούν! *


Με τους «δικούς» μας Ντομπρασίνοβιτς και Ονουάτσι να παίρνουν και πάλι θέση στο αρχικό σχήμα και τον δεύτερο μάλιστα να σκοράρει, η Καβάλα νίκησε τον Ατρόμητο με 2-1 και συνεχίζει να εντυπωσιάζει στην Σούπερλιγ.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Καβάλα να μπαίνει δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, εκμεταλλευόμενη τους πολύ γρήγορους επιθετικούς.

Μόλις στο 3ο λεπτό της αναμέτρησης ο Σουλτανίδης έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Μετά από πάσα του Ονουάτσι ο φορ της Καβάλας βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Μιχαηλίδη, ο οποίος έδιωξε σε κόρνερ.

Η υπεροχή των γηπεδούχων έχει δημιουργήσει μεγάλο πονοκέφαλο στην ομάδα του Γιώργου Δώνη που παρουσιάζει μεγάλα αμυντικά κενά, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα στο 11' ο Σουλτανίδης να βρεθεί πάλι φάτσα με το τέρμα, όμως το σουτ του έδιωξε σε κόρνερ ο Νάστος με προβολή.

Δυο λεπτά αργότερα ωστόσο ο Ατρόμητος έχασε την πρώτη του ευκαιρία στο ματς, όταν ο Μπρίτο με ατομική ενέργεια μπήκε στην περιοχή του Ιτάνζ, με προβολή ωστόσο ο Πόποβιτς έδιωξε σε κόρνερ.

Ακυρωθέν γκολ και διαμαρτυρίες...

Στο 15' ο Ατρόμητος ισοφάρισε το παιχνίδι με τον Αναστασάκο, όμως ο διαιτητής του αγώνα ακύρωσε το γκολ ως οφσάιντ, παρότι ο επιθετικός των φιλοξενούμενων καλυπτόταν από τον Ντιρκροκ.

Μετά τις δυο ευκαιρίες της Καβάλας στα πρώτα λεπτά, ο Ατρόμητος έχει ισορροπήσει το παιχνίδι και είναι η ομάδα που έχει στην κατοχή της την μπάλα την περισσότερη ώρα.

Η Καβάλα έφτασε μια ανάσα από το γκολ στο 29' όταν ο Παβίσεβιτς βρέθηκε απέναντι από τον Μιχαηλίδη, όμως ο έμπειρος τερματοφύλακας του Ατρόμητου απομάκρυνε τον κίνδυνο κρατώντας το μηδέν.

Στο 42ο λεπτό ο μοιραίος στο ματς Σουλτανίδης έχασε άλλη μια μεγάλη ευκαιρία, όταν βρέθηκε και πάλι απέναντι από τον Μιχαηλίδη από τα αριστερά, όμως το σουτ του πέρασε δίπλα από κάθετο δοκάρι.

Ότι δεν κατάφερε ο Σουλτανίδης νωρίτερα το έκανε ο Ονουάτσι στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους με πλασέ από κοντά. Συγκεκριμένα μετά από σέντρα του Ορούμα από τα αριστερά, ο Κουτσόπουλος έδιωξε την μπάλα πάνω στον Ονουάτσι που με πλασέ έκανε το 1-0.

Το παιχνίδι παίρνει απίστευτη τροπή με τον Ατρόμητο να φέρνει στα ίσα το ματς λίγο μετά το γκολ των γηπεδούχων, όταν ο Φαβάλι πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και με πλασέ έκανε το 1-1.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους ο Ατρόμητος έφτασε μια ανάσα από το 1-2, όταν ο Αναστασάκος έκανε πάσα με το στήθος στον Σφακιανάκη μέσα στην περιοχή του Ιτάνζ, όμως το σουτ του έμπειρου μέσου πήγε πάνω στον Ιτάνζ που την έδιωξε μακριά.

Εδώ να σημειώσουμε πως ο Ατρόμητος έκανε αναγκστική αλλαγή στο ημίχρονο με τον Κηπουρό να παίρνει τη θέση του Μιχαηλίδη που τραυματίστηκε.

Επιτέλους γκολ για Σουλτανίδη...

Ότι δεν κατάφερε τρεις φορές στο πρώτο μέρος ο Σουλτανίδης το έκανε στο 56ο λεπτό της αναμέτρησης, όταν μετά από σέντρα του Ιωάννου από τα αριστερά πήρε την κεφαλιά και έκανε το 2-1.

Στο 61ο λεπτό οι γηπεδούχοι διαμαρτύρονται στον διαιτητή για χτύπημα εκτός φάσης από τον Μπρίτο στον Παβίσεβιτς, μετά από γέμισμα από την άμυνα. Ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι χωρίς να κάνει παρατηρήσεις, κάτι που εξόργισε τους ανθρώπους της Καβάλας.

Λίγα λεπτά αργότερα ο Ντουγκλάο έκανε μια φάση για χάι λάιτ, καθώς προωθήθηκε στην αντίπαλη περιοχή και με "ποδιές" απέφυγε δυο παίκτες του Ατρόμητου, όμως το τελείωμα του με γυριστό σουτ δεν ήταν επιτυχημένο με την μπάλα να περνά λίγο άουτ.

Στο 73' η Καβάλα διαμαρτυρήθηκε για άλλη μια φάση, με τον Ορούμα να ζητάει πέναλτι σε σπρώξιμο του Ορούμα μέσα στην περιοχή από τον Κουτσόπουλο. Ο διαιτητής του αγώνα ωστόσο έδειξε ότι το ματς παίζεται.

Η ομάδα της Καβάλας έφτασε κοντά στο 2-2 στο 83', όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Αναστασάκος πήρε την κεφαλιά, όμως έστειλε την μπάλα ψηλά έξω από το οριζόντιο δοκάρι του Ιτάνζ.

Στην τελευταία φάση του αγώνα ο Ατρόμητος παραλίγο να ισοφαρίσει με τον Μπρίτο που βρέθηκε απέναντι από τον Ιτάνζ, όμως ο Γάλλος τερματοφύλακας έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ με το αριστερό του πόδι.

Το παιχνίδι με τους γηπεδούχους να παίρνουν τους τρεις πολύτιμους βαθμούς, και τον Ατρόμητο να παραμένει χωρίς νίκη μετά από τέσσερις αγωνιστικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: