Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

3ος προκ.: Ανατροπή η Ανόρθωση, θρίαμβος για ΑΠΟΕΛ, έξω ο Απόλλων


Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Καφού, ο οποίος σκόραρε τρεις φορές η Ανόρθωση ξεπέρασε το εμπόδιο της Σερκλ Μπριζ στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League και βρέθηκε πλέον δύο αγώνες μακριά από τους ομίλους. Θριάμβευσε στην Τσεχία ο ΑΠΟΕΛ, αποκλείοντας με δεύτερη νίκη τη Γιάμπλονετς. Τον αποκλεισμό από τη Σιμπίρ γνώρισε ο Απόλλων παρά την υπερπροσπάθεια. Στο "Αντώνης Παπαδόπουλος" η Ανόρθωση μπήκε αποφασισμένη να ανατρέψει το 0-1 και έβαλε τις βάσεις στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου με τον Καφού. Ο ίδιος παίκτης σκόραρε εκ νέου στο 60' και χάρισε προβάδισμα πρόκρισης στην ομάδα του Γκιγέρμο Όγιος, η οποία βρέθηκε προ εκπλήξεως όταν ο Ατσεάμπονγκ στο 78' μείωσε σε 2-1 και έφερε τη Σερκλ σε θέση ισχύος. Ωστόσο ως από μηχανής θεός ο Καφού έφτασε στο χατ τρικ στο 87' και με το 3-1 έστειλε την "Κυρία" στα πλέι οφ της διοργάνωσης.

Η σύνθεση της Ανόρθωσης: Αργκουέλιο, Λεϊβακαμπέσι, Τζανίσιο, Κατσαβάκης, Γεωργίου, Γκαρσία, Σκοπελίτης (81' Πέδρο), Οκκάς (69' Μαραγκός), Ράμος (74' Φοθέριγχαμ), Λαμπάν, Καφού

Την ίδια ώρα ο Απόλλων έδινε τη δική του μάχη απέναντι στη ρωσική Σιμπίρ. Το γκολ του Σεμέδο μόλις στο 12' ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα, αλλά η αποβολή του Κοσόφσκι τρία λεπτά μετά μετρίασε τους πανηγυρισμούς. Άλλωστε οι φιλοξενούμενοι κατόρθωσαν να ισοφαρίσουν με το Σεφτσένκο στο 63' και να πάρουν την πρόκριση χάρη στο εκτός έδρας γκολ, αφού το τέρμα του Νούνιες στο 71' δεν έφτανε στους κυπελλούχους Κύπρου που πήραν απλώς μια νίκη γοήτρου (2-1).

Η σύνθεση του Απόλλωνα: Σβαλόφσκι, Οσενί, Σεμέδο (78' Λόπες), Κοσόφσκι, Ατόρνο, Μόρις, Νεβά, Νούνιες (81' Ογκμπούκε), Κόλαρ, Κιντέρος, Γκονσάλες (85' Μπανγκούρα)

Ο ΑΠΟΕΛ, ταξιδεύοντας στην Τσεχία, είχε στις αποσκευές του το 1-0 του ΓΣΠ, όμως δεν έμεινε εκεί. Έπαιξε αποκλειστικά για τη νίκη και δεν άφησε περιθώρια στη Γιάμπλονετς. Με δύο γρήγορα γκολ στο πρώτο μισάωρο, από τους Πάουλο Ζόρζε στο 24' και Χαραλαμπίδη στο 27', η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έδωσε διαδικαστικό χαρακτήρα στα επόμενα 60 λεπτά. Ακόμη κι όταν ο Πάβλικ μείωσε στο 33', ο ΑΠΟΕΛ εξακολουθούσε να ελέγχει το ματς. Μάλιστα ο Σολάρι στο 37' διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα (3-1) και σφράγισε μια δεύτερη νίκη για την κυπριακή ομάδα.

Η σύνθεση του ΑΠΟΕΛ: Χιώτης, Πάουλο Ζόρζε, Γκριντσάροφ, Σολάρι (88' Κόντης), Χαραλαμπίδης, Μπρούερς, Μαντούκα, Πίντο, Σολωμού, Μαρτσίνιο, Μποαβεντούρα (66' Αλμέιδα)

Τα αποτελέσματα του 3ου προκριματικού γύρου

Τέτεκς (ΠΓΔΜ) - Έλφσμποργκ (Σουηδία) 1-2 (0-5)
ΟΦΚ Βελιγραδίου (Σερβία) - Γαλατάσαραϊ (Τουρκία) 1-5 (2-2)
Μπάνικ Οστράβα (Τσεχία) – Ντνεπρ Μόγκιλεφ (Λευκορωσία) 1-2 (0-1)
Ντιναμό Μινσκ (Εσθονία) – Μακάμπι Χάιφα 3-1 (0-1)
Ζεσταφόνι (Γεωργία) – Λβιβ Καρπάτι (Ρωσία) 0-1 (0-1)
Καραμπάγκ (Αζερμπαϊτζάν) – Βίσλα Κρακοβίας (Πολωνία) 3-2 (1-0)
Ντιναμό Τιφλίδας (Γεωργία) – Στουρμ Γκρατς (Αυστρία) 1-1 (0-2)
Απόλλων Λεμεσού (Κύπρος) – Σιμπίρ (Ρωσία) 2-1 (0-1)
Ανόρθωση (Κύπρος) – Σερκλ Μπρις (Βέλγιο) 3-1 (0-1)
Γκέτεμποργκ (Σουηδία) – Άλκμααρ (Ολλανδία) 1-0 (0-2)
Ντνίπρο (Ουκρανία) – Σπαρτάκ Ζλάτιμπορ (Σερβία) 2-0 (1-2)
Μπρόντμπι (Δανία) – Μπουντούτσνοστ (Μαυροβούνιο) 1-0 (2-1)
Τιμισοάρα (Ρουμανία) – Μιλικόσκι (Φινλανδία) 3-3 (2-1)
Λοζάνη (Ελβετία) – Ράντερς (Δανία) 1-1 (3-2)
Άρης (Ελλάδα) – Γιαγκελόνια (Πολωνία) 2-2 (2-1)
Λέφσκι Σόφιας (Βουλγαρία) – Κάλμαρ (Σουηδία) 5-2 (1-1)
Λουκέρνη (Ελβετία) – Ουτρέχτη (Ολλανδία) 1-3 (0-1)
Γιάμπλονετς (Τσεχία) – ΑΠΟΕΛ (Κύπρος) 1-3 (0-1)
Γάνδη (Βέλγιο) – Ίντερ Τούρκου (Φινλανδία) 3-2 (5-1)
Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ) – Ολυμπιακός (Ελλάδα) 1-0 (1-2)

Επεισόδια και έξω από το γήπεδο!


Ομάδα αγνώστων, μερικοί από τους οποίους είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους επιτέθηκαν, νωρίτερα στην οδό Καθηγητή Αλέξ. Ζουμέτικου, με μολότοφ, πέτρες και μπουκάλια σε λεωφορεία που μετέφεραν φιλάθλους της Πολωνικής Γιαγκελόνια στο γήπεδο "Κ. Βικελίδης", καθώς και στους δικυκλιστές της ομάδας "Ζ" που συνόδευαν τα λεωφορεία. Οι άγνωστοι δεν δίστασαν να επιτεθούν και σε πεζές δυνάμεις της αστυνομίας που βρίσκονταν σε παρακείμενο δρόμο.

Οι Αστυνομικοί για να απομακρύνουν τους άγνωστους έκαναν χρήση χημικών. Από τα επεισόδια προκλήθηκαν φθορές σε σταθμευμένα οχήματα, ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες.Πηγη novasport.gr

ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ.......................Από Αύγουστο... χειμώνας


Τα... καμπανάκια χτύπησαν στο πρώτο ματς. Όμως ο κρότος του αποκλεισμού ακούστηκε από το Τελ Αβίβ μέχρι τον Πειραιά! Ο Ολυμπιακος έχασε 1-0 και αποχαιρέτησε το Europa League και... τον Λίνεν.Λεπτό προς λεπτό

1': Αρχίζει το ματς

9': Σουτ του Σαμπά, θα μπλοκάρει ο Νικοπολίδης

17': Μακρινό σουτ του Μαρέσκα, η μπάλα άουτ.

19': Έναν λοστό πέταξαν οι Ισραηλινοί προς τον Αντώνη Νικοπολίδη. Το ματς διακόπηκε για δύο λεπτά και το αντικείμενο απομακρύνθηκε.

21': Ο Νικοπολίδης θα μπλοκάρει την μπάλα αλλά θα βγει μαζί της εκτός περιοχής. Κίτρινη κάρτα στον Μεντουγιανίν που πήγε να εκτελέσει γρήγορα την φάση πριν σφυρίξει ο διαιτητής.

24': Κίτρινη στον Αβραάμ Παπαδόπουλο.

30': Μακρινό σουτ του Μεντουγιανίν ο Νικοπολίδης θα κάνει κακή απόκρουση, ο Κολαούτι θα πάρει το... ριμπάουντ θα πέσει στην περιοχή αλλά ο ρέφερι θα δείξει «παίζεται».

32': Κίτρινη στον Ζαϊρί σε μια τρελή φάση, όπου ο Μαροκινός πήρε την μπάλα με το χέρι από το κέντρο, στην συνέχεια μετά από ωραία κούρσα σκόραρε με τον διαιτητή να ακυρώνει το γκολ και να σφυρίζει φάουλ για το χέρι του παίκτη του Ολυμπιακού!

34': Κεφαλιά του Γιενί, λίγο άουτ.

37': Κίτρινη στον Μοντεστό.

42': ΓΚΟΛ! 1-0 η Μακάμπι! Ο Κολαούτι μετά από τραγική ολιγωρία της άμυνας του Ολυμπιακού θα πιάσει την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής και θα νικήσει τον Νικοπολίδη.

45': Λήξη πρώτου μέρους.

46': Αρχίζει το δεύτερο μέρος.

46': Τοροσίδης αντί Μοντεστό.

51': Ο Ντιόγκο ξεφεύγει, σουτάρει δυνατά αλλά ο Στράουμπερ θα απομακρύνει!

53΄: Σέντρα Τοροσίδη, κεφαλιά Μαρέσκα, άουτ.

58': Ιμπαγάσα αντί Ζαιρί.

64': Κεφαλιά Ντουντού, λίγο άουτ.

70': Μπουζαγκλό αντί Κολαούτι.

71': Μήτρογλου αντί Μαρέσκα,

73': Σουτ Ρόμενταλ, άουτ.

81': Εκτός ο Ιτζχάκι εντός ο Αβιντόρ.

85': Μαλούλ αντί Ζιβ

90': Κόκκινη στον Ντιόγκο για χτύπημα εκτός φάσης στον Στράουμπερ.

Οι συνθέσεις:
Ολυμπιακος (Έβαλντ Λίνεν): Νικοπολίδης, Χολέμπας, Αβ. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Μοντέστο, Ντουντού, Μαρέσκα, Ζαϊρί, Ρόμενταλ, Όσκαρ, Ντιόγκο.

Μακάμπι Τελ Αβίβ (Γιόσι Μισράχι): Στράουμπερ, Γκάφνι, Νιβάλντο, Στρουλ, Σαμπάν, Σιντιμπέ, Γιένι, Ιτζχάκι, Ζιβ, Μεντούνγιανιν, Κολαούτι.

ΣΤΑ ΠΛΕΪ ΟΦ ΤΟΥ ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ Ο ΑΡΗΣ


ΣΤΑ ΠΛΕΪ ΟΦ ΤΟΥ ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ Ο ΑΡΗΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΝΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΜΕ ΤΗ ΓΙΑΓΚΕΛΟΝΙΑ. 2-2 ΤΟ ΣΚΟΡ.-Τελικά ο Άρης δεν προκρίθηκε τόσο εύκολα στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης ήρθε ισόπαλη 2-2 με τη Γιαγκελόνια στο Κλεάνθης Βικελίδης και έχοντας προίκα το 1-2 της πρώτης αναμέτρησης κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για τα πλέι οφ.

Το σκορ άνοιξε στο 19’ ο Τσέζαρεκ αλλά οι Πολωνοί ισοφάρισαν έξι λεπτά αργότερα με σούτ του Μπουρκχαρντ που κόντραρε σε παίκτη του Άρη και κατέληξε στα δίχτυα του Σηφάκη. Οι φιλοξενούμενοι πήραν με τον ίδιο τρόπο το προβάδισμα στο 66’ αλλά ο Τσέζαρεκ στο 75’ σφράγισε την πρόκριση των Θεσσαλονικέων με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.

Σύστημα… Πολωνίας

Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει, έτσι ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ δεν έκανε καμιά αλλαγή σε σχέση με το πρώτο ματς. Έτσι το σύστημα των «κίτρινων» παρέμεινε το 4-4-2 με τον Σηφάκη κάτω από τα δοκάρια και τους Νέτο, Ρονάλντο, Λαζαρίδης, Μίτσελ, Ναφτί, Τόχα, Χαβίτο, Κάλβο, Κόκε και Τσέζαρεκ να συμπληρώνουν την ενδεκάδα.

Ισόπαλο ημίχρονο με ένταση

Μπορεί το 2-1 της Πολωνίας να έδινε το πλεονέκτημα στον Άρη, ωστόσο με την έναρξη του ματς οι παίκτες της Γιαγκελόνια έδειξαν ότι θα διεκδικήσουν την ανατροπή και την πρόκριση μέσα στο Κλεάνθης Βικελίδης. Μάλιστα μόλις στο πρώτο λεπτό της αναμέτρησης φρόντισαν να κάνουν γνωστές τις διαθέσεις τους με τον Νοραμπουένα να σουτάρει δυνατά και τη μπάλα να καταλήγει άουτ λίγο πιο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Σηφάκη.

Οι Θεσσαλονικείς έψαξαν να βρούνε διαδρόμους προς την εστία του Σαντομιέρσκι αλλά μέχρι το 11’ αντιμετώπισαν το εμπόδιο της στιβαρής πολωνικής άμυνας. Στο 12’ όμως οι «κίτρινοι» πραγματοποίησαν την πρώτη τους καλή ευκαιρία στο παιχνίδι. Ο Ναφτί σούταρε δυνατά, ο Σαντομιέρσκι έκανε ασθενή απόκρουση και με δεύτερη προσπάθεια μπλόκαρε τη μπάλα πριν ο Κόκε την σπρώξει στα δίχτυα.

Από εκεί και πέρα το ματς απέκτησε μια άγρια ομορφιά με τον Άρη να σφυροκοπά την Γιαγκελόνια. Ο Τσέζαρεκ στο 14’ έπιασε σουτ στην κίνηση ύστερα από πολύ όμορφο κατέβασμα του Κόκε αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και κατέληξε άουτ, ωστόσο πέντε λεπτά αργότερα ο Κροάτης βρήκε στόχο! Ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Ρονάλντο η άμυνα της Γιαγκελόνια δεν έδιωξε λανθασμένα προς τα πίσω με αποτέλεσμα ο Τσέζαρεκ να πεταχτεί στην πορεία της μπάλας και να ανοίξει με κεφαλιά το σκορ για το 1-0.

Οι Πολωνοί όμως ήταν πολύ σκληροί για να πεθάνουν. Πίεσαν με τον Μπουρκχάρντ στο 23’ και στο 25’ ο ίδιος παίκτης κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσια. Η ισοφάριση έφερε αναβρασμό στις κερκίδες με αποτέλεσμα ο Ρουμάνος διαιτητής να διακόψει για λίγη ώρα το παιχνίδι, το οποίο συνεχίστηκε κανονικά μετά από δυο λεπτά.

Στην εκπνοή του ημιχρόνου οι Θεσσαλονικείς έχασαν μοναδική ευκαιρία για να πάρουν εκ νέου τα ηνία του αγώνα και να φτάσουν ένα βήμα πριν την πρόκριση αλλά ο Σαντομιέρσκι φώναξε για μια ακόμα φορά παρών στο δυνατό σουτ του Κάλβο.


Στην επανάληψη το παιχνίδι έχασε τον ρυθμό που είχε αποκτήσει στα τέλη του πρώτου ημίωρου με τον Άρη να παρουσιάζει αδυναμίες στις μεταβιβάσεις του χάνοντας εύκολα τη μπάλα κοντά στο κέντρο.

Οι παίκτες του Έκτορ Ραούλ Κούπερ είχαν μια ανούσια υπεροχή αλλά δεν μπόρεσαν να απειλήσουν ουσιαστικά παρά τα ωραία σουτ του Κόκε στο 47’ και του Τόχα στο 56’. Και σαν να μην έφτανε αυτό οι Πολωνοί κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα στο σκορ με τρόπο παρόμοιο όπως στο πρώτο γκολ. Ο Μπούρκχαρντ σούταρε η μπάλα κόντραρε στον Ναφτί και κατέληξε στα δίχτυα του Σηφάκη για το 1-2.

Παρ’ όλα αυτά οι «κίτρινοι» κατάφεραν να ισοφαρίσουν γρήγορα αφού στο 70’ ο Ρουμάνος διαιτητής της αναμέτρησης edwse πέναλτι σε μαρκάρισμα στον Τσέζαρεκ. Ο Κροάτης ευστόχησε από τα 11 βήματα και ο αγώνας ήρθε ξανά στα ίσια.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Σηφάκης αναδείχτηκε σε φύλακα άγγελο του Άρη αφού είπε όχι σε δυο σουτ του Γκροζίτσκι στο 80’ και 82’.




Κίτρινες: Σίντγκουι, Τόχα, Ναφτί, Σηφάκης

Άρης (Έκτορ Ραούλ Κούπερ): Άρης: Σηφάκης, Νέτο (Κουλοχέρης), Ρονάλντο, Λαζαρίδης, Μίτσελ, Ναφτί (Πρίτας), Τόχα, Χαβίτο, Κάλβο, Κόκε, Τσέζαρεκ

Γιαγκελόνια (Μιχάλ Πρόμπιερτς): Σαντομιέρσκι, Σκέρλα, Κούπιτς, Γκροζίτσκι, Χέρμες, Σίντκουι (Kατσχελάνο), Νοραμπουένα, Μακουσέφσκι (Φρανκόφσκι), Γκρζίμπ, Μπούρκχαρντ (Λάτο), Κιγιάνσκας

Χειρουργήθηκε ο Κακά


Εκτός δράσης για 3-4 μήνες θα μείνει ο Κακά, ο οποίος υποβλήθηκε σε επέμβαση στο αριστερό γόνατο, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση της Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Βραζιλιάνος μέσος ξάπλωσε στο χειρουργικό τραπέζι, λόγω προβλήματος στο μηνίσκο, ενώ η επέμβαση, η οποία έγινε σε νοσοκομείο της Αμβέρσας από τον χειρουργό Μαρκ Μάρτενς, ήταν επιτυχής.

Ο διεθνής άσος αισθανόταν ενοχλήσεις στο γόνατο και για αυτό εγκατέλειψε την προετοιμασία της «βασίλισσας» στο Λος Αντζελες, προκειμένου να υποβληθεί σε εξετάσεις και, τελικά, να χειρουργηθεί στο Βέλγιο.

Σαμαράς: "Δεν πάω πουθενά"




Την επιθυμία του να παραμείνει στην Σέλτικ εξέφρασε με δηλώσεις του ο Γιώργος Σαμαράς. Παράλληλα αναφέρθηκε στον αποκλεισμό της ομάδας του από την Μπράγκα στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League και έβαλε τέλος στις φήμες που τον ήθελαν να αποχωρεί από τους "καθολικούς".

"Είμαι παίκτης της Σέλτικ και δεν σκέφτομαι καμία άλλη ομάδα. Θέλω να παραμείνω 100%. Πληρώσαμε την βαριά ήττα του πρώτου αγώνα (3-0). Τώρα πρέπει να ανασυνταχθούμε, αρχικά να συγκεντρωθούμε για το επόμενο φιλικό μας κόντρα στην Μπλάκμπερν και ύστερα στην έναρξη των υποχρεώσεών μας στο πρωτάθλημα", ήταν τα λόγια του Σαμαρά.

Αξιώνει αποζημίωση η Μπάγερν για Ρόμπεν


Η διοίκηση της Μπάγερν Μονάχου θα ζητήσει αποζημίωση από την ολλανδική ποδοσφαιρική ομοσπονδία για τον τραυματισμό του Αριεν Ρόμπεν, ο οποίος θα κρατήσει τον διεθνή μεσοεπιθετικό εκτός δράσης για τους πρώτους δύο μήνες της νέας σεζόν, όπως επιβεβαίωσε με δηλώσεις του ο πρόεδρος του συλλόγου, Καρλ-Χάιντς Ρουμενίγκε. Ο Ρόμπεν είχε τραυματιστεί στο φιλικό με την Ουγγαρία, στις αρχές Ιουνίου, ωστόσο έκανε θεραπεία στη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όπου η εθνική Ολλανδίας έφτασε στον τελικό, και συνέχισε να παίζει, απόφαση που εξόργισε τους ανθρώπους των Βαυαρών. "Θα ήταν δίκαιο η ολλανδική ομοσπονδία να αναλάβει το κόστος" τόνισε χαρακτηριστικά ο Ρουμενίγκε στην "Abendzeitung" του Μονάχου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ρόμπεν υποβλήθηκε σε εντατική θεραπεία για να προλάβει να είναι έτοιμος στο Μουντιάλ, ενώ πήρε και παυσίπονα.

Εντ: «Απίστευτοι οι φίλοι του ΠΑΟΚ»

Εντ: «Απίστευτοι οι φίλοι του ΠΑΟΚ»

Ο τεχνικός διευθυντής του Άγιαξ Ντέιβιντ Εντ τοποθετήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» για το χθεσινό παιχνίδι της ομάδας του με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, υπογραμμίζοντας τον θαυμασμό του για την ατμόσφαιρα που δημιούργησαν χθες οι φίλοι του «Δικεφάλου».

«Περιμέναμε σίγουρα μια εκπληκτική ατμόσφαιρα, όμως αυτό που αντικρίσαμε ήταν κάτι ακόμη μεγαλύτερο. Το κοινό του ΠΑΟΚ υποστήριξε φανατικά την ομάδα, ήταν σαν ένα μεγάλο ηφαίστειο και είναι σίγουρα κάτι που θα μας μείνει αξέχαστο. Συνέβησαν τα πάντα στο χθεσινό παιχνίδι, σίγουρα θα μπορούσε να γίνει μια πολύ καλή ταινία του Χίτσκοκ, με τόσες ευκαιρίες, τόσα γκολ, δοκάρια και πέναλτι. Ο ΠΑΟΚ ήταν καλά προετοιμασμένος για το παιχνίδι, ενώ εμείς δεν ήμασταν τόσο καλοί στο πρώτο μέρος. Στο δεύτερο ημίχρονο πετύχαμε δύο γρήγορα γκολ και ένα τρίτο ακόμη πιο τυχερό. Εντυπωσιάστηκα με την εξυπνάδα του Σορλέν, ενώ πολύ καλοί ήταν οι Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης και Ίβιτς».

Ολοκληρώνοντας την αναφορά του τόνισε: «Συζήτηση όλων μας στην επιστροφή για την Τούμπα ήταν η εξαιρετική ατμόσφαιρα στο γήπεδο και θέλουμε να πούμε ότι αισθανόμαστε λίγο στενοχωρημένοι που ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε από την επόμενη φάση. Το μόνο αρνητικό ήταν τα μικροεπεισόδια που έγιναν στο τέλος του παιχνιδιού. Πάντα δυστυχώς υπάρχει μια μικρή μάζα φιλάθλων που δημιουργεί προβλήματα. Δουλεύοντας τριάντα χρόνια στον Άγιαξ έχω πάει σε πάρα πολλά γήπεδα, έχω ταξιδέψει πολύ και έχω να πω ότι οι φίλοι του ΠΑΟΚ είναι απίστευτοι και πρέπει να είναι πολύ υπερήφανοι παρότι δεν κατάφεραν να προκριθούν στην επόμενη φάση».

Στη Μακάμπι ο «Σόφο»!


Στη Μακάμπι Τελ Αβίβ θα συνεχίσει την καριέρα του ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης! Η «ομάδα του λαού» ανακοίνωσε την απόκτησή του, με τον «Σόφο» να βάζει την υπογραφή του σε συμβόλαιο διάρκειας δύο χρόνωνTo... deal ολοκληρώθηκε στην Κύπρο, όπου βρίσκεται ο θηριώδης σέντερ με την Εθνική Ομάδα, παρουσία του ιδιοκτήτη της Μακάμπι, Ντέιβιντ Φέντερμαν, αλλά και του προέδρου της, Σιμόν Μιζράχι.

«Αποφάσισα να μη συνεχίσω στην Ελλάδα κι έψαχνα για έναν μεγάλο σύλλογο, με οργάνωση και ιστορία, όπου θα μπορώ να προσφέρω. Όλα αυτά τα βρήκα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος που θα αγωνιστώ στη Nokia Arena. Γνωρίζω καλά την ιστορία της ομάδος, τους φιλάθλους της, τις επιτυχίες της. Θα κάνω τα πάντα για να δοξάσω το όνομα της Μακάμπι Τελ Αβίβ» τόνισε μετά το «πέσιμο» των υπογραφών ο 25χρονος διεθνής.

Από την πλευρά του, ο προπονητής της ισραηλινής ομάδος, Ντέιβιντ Μπλατ, σημείωσε: «Υποδέχομαι με μεγάλη χαρά την απόκτηση του παίκτη. Έχουμε θέσει υψηλούς στόχους για τη νέα χρονιά και χρειαζόμασταν έναν τέτοιο παίκτη κοντά στο καλάθι. Δείξαμε υπομονή, κινηθήκαμε σωστά και καταφέραμε να πάρουμε κοντά μας έναν από τους καλύτερους και πιο ελκυστικούς σέντερ στην Ευρώπη. Οι οπαδοί μας περίμεναν την υπογραφή ενός τέτοιου παίκτη και τον φέραμε».

Βιτόλο: «Ο κόσμος πρέπει να είναι υπερήφανος για τον ΠΑΟΚ»


Ο Βίκτορ Βιτόλο φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» αναφερόμενος στο χθεσινό παιχνίδι της Τούμπας με αντίπαλο τον Άγιαξ και υπογράμμισε την ανωτερότητα του ΠΑΟΚ καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης.

Στην αρχή των δηλώσεων του ανέφερε: «Πρόκειται για μια πολύ δύσκολη μέρα για την οικογένεια του ΠΑΟΚ, όλοι είμαστε στεναχωρημένοι με τον αποκλεισμό από τον Άγιαξ. Είναι γεγονός ότι είχαμε πάρα πολύ καλή απόδοση, αλλά αυτή είναι βέβαιο ότι επισκιάζεται από τον αποκλεισμό μας. Πράγματι ο ΠΑΟΚ πατούσε πολύ καλύτερα στο πρώτο ημίχρονο, αλλά δυστυχώς δεν μπορέσαμε να πάρουμε την πρόκριση. Το ζητούμενο ήταν αυτό, αλλά δεν τα καταφέραμε».

Αναφερόμενος στο «μπλακ-άουτ» του δευτέρου ημιχρόνου σημείωσε: «Κανείς δεν περίμενε ότι ο Άγιαξ θα πετύχαινε ένα τόσο γρήγορο γκολ στην επανάληψη, κάτι που είναι γεγονός ότι ίσως επηρέασε την ψυχολογία μας. Μέχρι τότε νιώθαμε ότι ελέγχαμε απόλυτα την αναμέτρηση, είναι σίγουρο ότι όλες οι ομάδες έχουν στιγμές που υπάρχει αποδιοργάνωση στο παιχνίδι τους, αλλά όταν αυτό συμβαίνει με αντίπαλο τον Άγιαξ, τότε συμβαίνει ότι και χθες».

Για τη στήριξη του κόσμου ανέφερε: «Θέλω να σταθώ ιδιαίτερα στη στήριξη από τον κόσμο που μας στήριξε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Ο κόσμος προσπάθησε να μας εμψυχώσει και αυτή είναι η μεγάλη διαφορά σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες, ότι δηλαδή μας συμπαραστέκεται απίστευτα στα δύσκολα».

Για το στόχο από εδώ και στο εξής: «Ο στόχος τώρα είναι η είσοδος στους ομίλους του Europa League. Όλοι στην ομάδα γνωρίζουμε πόσο σημαντική είναι η πρόκριση στην Ευρώπη κι εμείς θα κάνουμε το παν για να μπούμε στους ομίλους».

Στο τι του έμεινε από τον Άγιαξ: «Το μόνο που ξεχώρισα ήταν η υπεροχή μας επάνω τους. Το γεγονός ότι ο Άγιαξ πήρε την πρόκριση οφείλεται καθαρά στον παράγοντα τύχη, όμως στο σύνολο του αγώνα φανήκαμε μεγαλύτερη ομάδα από τον αντίπαλο μας».

Τέλος υπογράμμισε: «Ο κόσμος του ΠΑΟΚ πρέπει να είναι υπερήφανος για την ομάδα του, γιατί δείξαμε ότι είμαστε ανώτεροι από μια ομάδα με μουντιαλικούς ποδοσφαιριστές. Η μόνη υπόσχεση που μπορώ να δώσω είναι ότι θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να πετύχουμε τους στόχους μας».

Δανεικός στην Κέρκυρα ο Επστάιν


Στην Κέρκυρα θα συνεχίσει την καριέρα του ο Ντένις Επστάιν. Ο Γερμανός άσος που υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τον Ολυμπιακό πριν λίγες βδομάδες, θα παραχωρηθεί στους "Φαίακες" με τη μορφή δανεισμού για την επόμενη σεζόν. Μάλιστα οι νεοφώτιστοι ανακοίνωσαν την απόκτηση του 24χρονου.

Ο Επστάιν δεν υπολογιζόταν από τον Λίνεν, ο οποίος για τη θέση του αριστερού χαφ έχει τόσο τον Ριέρα, όσο και τον Ζαϊρι. Ετσι προτιμήθηκε να πάει στην Κέρκυρα για να πάρει παιχνίδια στα πόδια του και να μην μείνει στην εξέδρα όλη τη χρονιά.

"Ο Α.Ο. Κέρκυρα Π.Α.Ε. ανακοινώνει την επίτευξη συμφωνίας με την Π.Α.Ε. Ολυμπιακός για τον δανεισμό του Ντένις Επστάιν (02/07/1986 - 1.80, 71κ.), για έναν χρόνο. Ο ποδοσφαιριστής την περίοδο 2005-06 αγωνιζόταν στο γερμανικό πρωτάθλημα με την ομάδα της Κολωνίας, το 2006-07 ως δανεικός στην ομάδα του Έσεν.

Την περίοδο 2007-08 αγωνίστηκε στην ομάδα του Όφενμπαχ, ενώ από το 2008 έως το 2010 αγωνιζόταν στο πρωτάθλημα της χώρας μας με την ομάδα του Ηρακλή, όπου σημείωσε και οκτώ τέρματα. Το φετινό καλοκαίρι μεταγράφηκε στην ομάδα του Ολυμπιακού".

ΠΕΡΙ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΚΑΙ "ΒΑΜΜΕΝΩΝ' ΜΥΑΛΩΝ


ΑΠΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΑΣ ΕΧΩ ΚΟΛΗΣΕΙ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΗ ΤΡΕΛΑ ΤΟΥ ΦΙΛΑΘΛΟΥ. ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΗ ΤΡΕΛΑ ΤΟΥ ΟΠΑΔΟΥ ΑΚΟΜΑ.ΑΛΛΑ ΤΟΥ ΟΠΑΔΟΥ ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΩΠΙΔΕΣ ΚΑΙ ΜΙΣΟΣ.
Ο ΠΡΩΤΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΡΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ,ΠΟΥ ΕΙΔΑ ΖΩΝΤΑΝΑ,ΗΤΑΝ ΤΟ ΜΠΑΡΑΖ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΑΡΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 3Ο ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ.
Ο ΑΡΗΣ ΕΧΑΣΕ,ΚΑΙ Ο ΤΙΤΛΟΣ ΠΗΓΕ ΣΤΟΝ ΟΦΣΠ. ΔΙΠΛΑ ΜΟΥ ΟΛΑ ΗΤΑΝ ΚΙΤΡΙΝΑ.ΚΑΣΚΟΛ ΣΗΜΑΙΕΣ ΝΑΥΛΟΝ ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΕΣ ΡΙΓΕ ΦΑΝΕΛΕΣ. ΟΛΟΙ ΚΛΑΙΓΑΝΕ.ΜΕΓΑΛΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΑΦΗΝΑΝ ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΚΥΛΗΣΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥΣ.
ΑΡΧΙΣΑ ΝΑ ΚΛΑΙΩ ΚΑΙ ΕΓΩ.ΟΤΑΝ ΚΛΑΨΕΙΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ,ΔΕΝΕΣΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ ΜΑΖΙ ΤΗΣ.ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΝΙΩΘΩ, ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΑΡΕΙΑΝΟΣ.
ΕΖΗΣΑ ΘΕΟΡΑΤΕΣ ΧΑΡΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΟΥ,ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΒΑΣΤΑΧΤΗ ΠΙΚΡΑ ΑΠ ΤΟΥΣ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΗ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΙΤΛΟΥ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ.
ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΑ ΠΑΡΕΜΕΝΩ ΑΡΕΙΑΝΟΣ,ΤΟΣΟ ΣΤΙΣ ΧΑΡΕΣ ,ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟ ,ΣΤΙΣ ΠΙΚΡΕΣ.
ΑΦΟΡΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΩ ΣΗΜΕΡΑ Μ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΚΥΡΙΩΣ ΜΙΑΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΗΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΟΥ.
ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΡΥΨΩ ,ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΩΣ ΟΠΑΔΟΣ ΤΟΥ ΑΡΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΗ ΜΕΓΑΛΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ,ΤΟΝ ΠΑΟΚ.
ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΟ ΝΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΝΕΒΕΙ Ο ΑΡΗΣ ΨΗΛΟΤΕΡΑ ΑΠ ΤΟΝ ΑΙΩΝΙΟ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΤΟΥ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΜΑΔΑ,ΘΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΨΗΛΟΤΕΡΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ,ΘΑ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ.ΑΠ ΤΟ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑΩ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΧΑΜΗΛΑ Ο ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΜΟΥ,ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΤΙΣ ΗΤΤΕΣ ΤΟΥ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ ΝΙΚΕΣ.
ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΟΠΑΔΙΚΗ ΑΝΤΙΠΑΛΟΤΗΤΑ.ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΟΜΠΛΕΞΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΧΑΙΡΕΚΑΚΙΑ.
Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΕΞ ΑΡΧΗΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΛΟΓΙΚΟ ΚΙΝΗΤΡΟ ΣΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΟΥ ΑΡΗ ,ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΡΟΥΝ Σ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΟΥ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗ ΑΠ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΑΓΙΑΞ.
ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΘΕΙ Ο ΠΑΟΚ ΓΙΑΤΙ Ο ΑΓΙΑΞ ΑΝ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΚΥΠΕΛΟ ΟΥΕΦΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΥΣ ΙΣΧΥΡΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΛΙΓΟΣΤΕΨΟΥΝ ΟΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΣΤΟ Α ΓΚΡΟΥΠ ΔΥΜΑΜΙΚΟΤΗΤΑΣ.
Τ Ρ ΙΧ Ε Σ Κ Α Τ Σ Α Ρ Ε Σ ΚΥΡΙΟΙ...
ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙ Ο ΑΡΗΣ ΣΤΟΥΣ ΙΣΧΥΡΟΥΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΛΑ ΣΧΕΔΟΝ ΤΑ ΦΑΒΟΡΙ ΤΟΥ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ,ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΘΟΥΝ ΚΑΙ ΠΕΝΤΕ -ΕΞΙ ΜΕΓΑΛΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΥΕΦΑ.
ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΜΗΔΑΜΗΝΕΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ.
ΕΧΤΕΣ Ο ΠΑΟΚ ΤΩΝ ΧΙΛΙΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ.Ο ΠΑΟΚ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΠΡΙΝ ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ,ΠΟΥ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΠΕΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΣΙΝΗΣ ΚΑΛΗΣ ΤΟΥ ΟΜΑΔΑΣ.(ΠΛΗΝ ΣΑΛΠΙΓΓΙΔΗ). ΕΠΑΙΞΕ ΜΕ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ Η ΑΞΙΑ ΕΝΟΣ ΠΑΙΧΤΗ ΤΗΣ,ΤΟΥ ΣΟΑΡΕΖ,ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΟΣΟ ΤΟ ΜΠΑΤΖΕΤ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ ΜΑΖΙ.
ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΜΙΑ ΑΠ ΤΙΣ ΠΙΟ ΒΑΡΙΕΣ ΦΑΝΕΛΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ.ΜΕ ΤΙΤΛΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΖΗΛΕΥΑΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ. Ο ΠΑΟΚ ΑΠΕΝΑΝΤΙ Σ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΣΤΑΘΗΚΕ ΟΡΘΙΟΣ.
ΠΑΛΕΨΕ ,ΔΕΝ ΕΧΑΣΕ,ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΘΗΚΕ ΜΑΧΟΜΕΝΟΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΟΥ.
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ..."ΑΓΙΑΞ ΜΕ ΑΜΟΝΙΑΖΟΛ"...ΚΑΙ "ΑΠΟΝΟΜΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ".
ΛΟΙΠΟΝ ΘΕΩΡΩ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΦΥΛΑΔΑ ΚΙΤΡΙΝΗ,ΟΧΙ ΑΠ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ,ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΛΕΓΟΜΕΝΟΥ ΚΙΤΡΙΝΟΥ ΤΥΠΟΥ.
ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩ ΑΛΛΗ ΓΕΝΝΙΑ ΑΡΕΙΑΝΩΝ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ ΜΕ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΧΑΙΡΕΚΑΚΙΑΣ ΚΑΙ ΜΙΣΟΥΣ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΟΥ. ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΓΥΡΩ ΜΟΥ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ .
ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΘΕΛΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕΤΕ .
ΟΣΟΙ ΑΡΕΙΑΝΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΒΑΜΜΕΝΑ ΜΥΑΛΑ,ΕΚΝΕΥΡΙΣΤΙΚΑΝ ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΕΡΟΠΤΗ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΤΩΝ ΟΛΛΑΝΔΩΝ. Η ΚΟΝΤΡΑ ΠΑΟΚ -ΑΡΗ ,ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ ΚΑΙ ΑΞΙΑ ΣΤΑ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ,ΣΤΗΝ ΚΑΖΟΥΡΑ...ΣΤΟ ΕΞΥΠΝΟ ΠΕΙΡΑΓΜΑ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ.
ΜΕΤΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΧΩΡΙΣΟΥΜΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ...ΘΑ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΟΛΗ,ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΑΓΩΝΙΕΣ.ΘΑ ΠΙΟΥΜΕ ΚΑΦΕ ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΣΤΕΚΙΑ.ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΜΑΣ ΩΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ. Επιμελεια ΗΛΙΑΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Chat



Εδώ βρίσκεται ένα "δωμάτιο" μέσα στο οποίο μπορούμε να συζητάμε.
Μπορείτε να μπείτε ως guest, δηλαδή βάζοντας απλά ένα nickname και πατώντας login, ή να κάνετε την πρώτη φορά register θέτοντας ένα μόνιμο και μοναδικό nickname και password ώστε να εισέρχεστε πάντα με τα ίδια στοιχεία.
Από τα options κάνετε τις κατάλληλες ρυθμίσεις.
Για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να ρωτήσετε μέσα στο chat.
Καλή διασκέδαση...

Πονοκέφαλος Μουρίνιο με Κακά


Το ενδεχόμενο να οδηγηθεί ο Κακά στο χειρουργείο, προκειμένου να ξεπεράσει το πρόβλημα που αντιμετωπίζει στο αριστερό γόνατο, αφήνει ανοιχτό η Ρεάλ Μαδρίτης. Με επίσημη ανακοίνωσή του, ο ισπανικός σύλλογος γνωστοποιεί ότι οι εξετάσεις, στις οποίες υποβλήθηκε ο Βραζιλιάνος, δείχνουν πως είναι πιθανόν να έχει υποστεί κάκωση στο μηνίσκο και να χρειαστεί αρθροσκόπηση. Σε μία τέτοια περίπτωση, ο διεθνής μέσος θα μείνει εκτός αγωνιστικών χώρων για περίπου δύο μήνες.

Από την άλλη πλευρά, η οσφυαλγία που ταλαιπώρησε τον Κακά καθ΄ όλη τη διάρκεια της περσινής περιόδου παρουσιάζει σημαντική βελτίωση.

Επένδυση με Κατσίβελη


Μεταγραφή – επένδυση για το μέλλον έκανε ο Ολυμπιακός αποκτώντας από τον Μαντουλίδη τον 19χρονο γκαρντ, Δημήτρη Κατσίβελη.

Ο νεαρός παίκτης, που αναδείχτηκε MVP του Πανελλήνιου πρωταθλήματος Εφήβων, υπέγραψε για 3+2 χρόνια.

Στη Nova το Αρης-Γιαγκελόνια


Ο Αρης το βράδυ της Πέμπτης υποδέχεται την πολωνική Γιαγκελόνια (20:45) για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ και η Nova θα μεταδώσει ζωντανά από το Novasports1 τις προσπάθειες των παικτών του Εκτορ Ραούλ Κούπερ για την πρόκριση στον επόμενο γύρο.

Ευρώπη- Όλες οι μεταγραφές


Μετά την 4η θέση που κατέκτησε με την Ουρουγουάη στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής, ο Ντιέγκο Γκοντίν πήρε μεταγραφή από τη Βιγιαρεάλ στην Ατλέτικο Μαδρίτης. Παίκτης της Μπόλτον για τα επόμενα δύο χρόνια θα είναι ο Ιβάν Κλάσνιτς, "κόλπο γκρόσο" με Ραφίνια η Τζένοα.Επίσημο μέλος των "ροχιμπλάνκος" είναι από σήμερα ο Ντιέγκο Γκοντίν καθώς η διοίκηση της Βιγιαρεάλ ανακοίνωσε την παραχώρησή του στην Ατλέτικο Μαδρίτης.

Ο Ουρουγουανός αμυντικός, ο οποίος άφησε πολύ καλές εντυπώσεις στο Μουντιάλ 2010 με τη φανέλα της Εθνικής Ουρουγουάης δεν είχε θέση στο "κίτρινο υποβρύχιο" μετά την έλευση του Κάρλος Μαρτσένα στο "Μαδριγάλ" και έτσι μετακόμισε στην ισπανική πρωτεύουσα έναντι του ποσού των 8.000.000 ευρώ.

Ο παίκτης πέρασε με επιτυχία τις καθιερωμένες ιατρικές εξετάσεις και το μόνο που απομένει είναι να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο που θα είναι διάρκειας πέντε ετών.

Εν τω μεταξύ, κάτοικος Λάνκασαϊρ θα είναι για τα επόμενα δύο χρόνια ο Ιβάν Κλάσνιτς, ο οποίος συμφώνησε να συνεχίσει την καριέρα του στη Μπόλτον όπως ανακοίνωσαν επίσημα οι "τρότερς".

Ο Κροάτης επιθετικός που έλυσε το συμβόλαιό του με τη γαλλική Ναντ την Τρίτη, αγωνίστηκε και την περασμένη χρονιά ως δανεικός στον αγγλικό σύλλογο, τον οποίο βοήθησε να παραμείνει στην Πρέμιερ Λιγκ, ενώ να σημειωθεί ότι γίνεται το τέταρτο κατά σειρά απόκτημα της Μπόλτον μετά τους Μάρτιν Πετρόβ, Ρόμπι Μπλέικ και Μάρκος Αλόνσο.

Eν τω μεταξύ, η μεταγραφική αντεπίθεση της Τζένοα στο καλοκαιρινό παζάρι συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς, με τον Ραφίνια να αποτελεί το τελευταίο "μπαμ" από πλευράς Γενοβέζων.

Ο πρόεδρος του ιταλικού συλλόγου, Ενρίκο Πρετσιόζι, ανακοίνωσε το μεσημέρι την απόκτηση του 24άχρονου Βραζιλιάνου δεξιού μπακ, ενώ το απόγευμα ήρθε και η ομάδα της κοιλάδας του Ρουρ να επιβεβαίωσει την μεταγραφή μέσω ανακοίνωσης στην ιστοσελίδα της.

Το κόστος της μεταγραφής του Ραφίνια αναμένεται να φτάσει τα 12.000.000 ευρώ για τους "ροσομπλού" ενώ αξίζει να σημειωθεί πως ενδιαφέρον για την απόκτησή του είχαν εκφράσει στο παρελθόν και άλλες ιταλικές ομάδες όπως η Γιουβέντους και η Μίλαν.

Top-6 ακριβότερων μεταγραφών 2010

1. Νταβίντ Βίγια (Μπαρτσελόνα από Βαλένθια) 40.000.000 ευρώ
2. Γιαγιά Τουρέ (Μάν. Σίτι από Μπαρτσελόνα) 30.000.000 ευρώ
3. Νταβίντ Σίλβα (Μάν. Σίτι από Βαλένθια) 28.750.000 ευρώ
4. Άνχελ ντι Μαρία (Ρεάλ από Μπενφίκα) 25.000.000 ευρώ
5. Αλεξάντρ Κολάροβ (Μάν. Σίτι από Λάτσιο) 22.700.000 ευρώ
6. Λεονάρντο Μπονούτσι (Γιουβέντους από Μπάρι) 15.000.000 ευρώ

Ανοίγει η "αυλαία" στη Γαλλία


Εύκολο έργο έχει -σε θεωρητικό πάντα επίπεδο- η Μαρσέιγ, στην πρεμιέρα του σαμπιονά, καθώς οι πρωταθλητές θα υποδεχθούν την "νεοφώτιστη" Καέν και είναι το φαβορί για την νίκη. Παράλληλα, η Λιόν θα φιλοξενήσει την Μονακό, με τους γηπεδούχους να έχουν το προβάδισμα, ενώ η Μπορντό δοκιμάζεται στην έδρα της εξαιρετικής Μονπελιέ και η Παρί Σεν Ζερμέν υποδέχεται την Σεντ Ετιέν, σε μία αναμέτρηση όπου οι πρωτεουσιάνοι είναι πιό κοντά στην νίκη.

Το πρόγραμμα:

Σάββατο
Λανς-Νανσί
Οσέρ-Λοριάν
Λιόν-Μονακό
Παρί ΣΖ-Σεντ Ετιέν
Μαρσέιγ-Καέν
Ρεν-Λιλ
Τουλούζ-Μπρεστ
Σοσό-Αρλ
Νις-Βαλανσιέν

Κυριακή
Μονπελιέ-Μπορντό

Εκτός έδρας δοκιμασία για την Αντερλεχτ


Την ευκαιρία να παραμείνει επικεφαλής στην βαθμολογία, έχει η Αντερλεχτ, καθώς στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής του βελγικού πρωταθλήματος, φιλοξενείται από την Σαρλερουά και είναι το φαβορί για την νίκη. Κάτι ανάλογο ισχύει και για την Γάνδη που θα υποδεχθεί την Γκενκ, ενώ η Μπριζ φιλοξενεί την Σεντ Τρουϊντεν και θέλει την νίκη για να μην απομακρυνθεί από την κορυφή.

Παρασκευή
Λιρς-Σταντάρ Λιέγης

Σάββατο
Σαρλερουά-Αντερλεχτ
Μπριζ-Σεντ Τρουϊντεν
Ούπεν-Βέστερλο
Λόκερεν-Κορτράικ
Ζούλτε Βάρεγκεμ-Μαλίν

Κυριακή
Γκέρμιναλ-Σερκλ Μπριζ
Γάνδη-Γκενκ

Κατέκτησε το Κύπελλο η Σάντος


Η Σάντος κατέκτησε το κύπελλο Βραζιλίας, παρά την ήττα με 2-1 που γνώρισε εκτός έδρας από την Βιτόρια Μπαϊα, καθώς στον πρώτο τελικό είχε επικρατήσει με 2-0. Τα τέρματα των γηπεδούχων σημείωσαν οι Ουάλας (57') και Ζούνιορ (78'), ενώ η Σάντος προηγήθηκε στο 45ο λεπτό με τον Ντρασένα.

«Άριστα» στον κόσμο του ΠΑΟΚ από τον παρατηρητή!

«Άριστα» στον κόσμο του ΠΑΟΚ από τον παρατηρητή!

Ο αυστηρός παρατηρητής του χτεσινού αγώνα της Τούμπας, ο Μακ Ντούγκαλ, στην έκθεσή του, όπως αναφέρει η εφημερίδα «METROSPORT» βγάζει «καθαρό» τον ΠΑΟΚ και αναφέρει μόνο την μη ύπαρξη διαζωμάτων στις κερκίδες 5 και 6, όπως και ένα πυρσό που άναψε, αλλά μετά από προσπάθεια των φιλάθλων που ήταν γύρω από τον συγκεκριμένο οπαδό, ο πυρσός έσβησε. Με βάση λοιπόν, την προετοιμασία του ΠΑΟΚ σε οργανωτικό επίπεδο, αλλά και των φιλάθλων του, η ΠΑΕ πήρε «άριστα».

Στοιχημα απο τον Redoto_BET

http://www.novasports.gr/media/49717.jpgγεια σας αδερφια....
χθες καλα τα πηγαμε ε....4 επιλογες εδωσα και ειχα 0/4 ΤΖΑΚ-ΠΟΤ δηλαδη....για τα σκυλια ημουν!οποτε μαλλον μου χρειαζεται ρεπο.οπως λενε και στις ομαδες,τον γνωστο παππα οτι ειμαι ακομα σφιγμενος απο την προετοιμασια και την πολυ σκληρη δουλεια!να χαμε να λεγαμε δηλ....αλλα επειδη ειμαστε αρωστακια θα ασχοληθουμε και σημερα με τον νταλκα!
δυο επιλογες σημερα.το ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΙ-2 ΚΑΙ ΑΡΗΣ-ΟΒΕΡ.

Ο ειδικός ρόλος του Τόχα


Τη νίκη ζήτησε από τους παίκτες του ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ με τον Κάρλος Τόχα να έχει ειδικό ρόλο στο ματς με την Γιαγκελόνια.Με την ίδια ενδεκάδα θα παραταχθεί ο Άρης στον επαναληπτικό αγώνα για την τρίτη φάση των προκριματικών του Europa League, με τον Κάρλος Τόχα να αναλαμβάνει ειδικό ρόλο. Η εμφάνιση του Κολομβιανού άσου στο πρώτο παιχνίδι με την Γιαγκελόνια σκόρπισε πολλά χαμόγελα στο στρατόπεδο των κίτρινων, αφού αν και ήρθε με σκοπό να καλύψει το αριστερό άκρο μαζί με τον Τόνι Κάλβο, έδειξε με το καλημέρα πως μπορεί να βοηθήσει και στο κέντρο.

Έτσι λοιπόν ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ έχει ζητήσει από τον 25χρονο άσο να βρεθεί και πάλι στο πλευρό του Μεχτί Ναφτί στα χαφ, έχοντας ωστόσο διπλό ρόλο στο ματς. Ουσιαστικά ο Κούπερ θέλει να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα του Τόχα και με αυτόν τον τρόπο να βοηθάει τον Ναφτί κάθε φορά που οι κίτρινοι θα αμύνονται.

Ο Αργεντινός προπονητής έχει σκοπό να ξεκινήσει με τους:

Σηφάκη κάτω από τα δοκάρια, Νέτο, Γκιάρο, Λαζαρίδη και Μισέλ (από τα αριστερά πρις τα δεξιά) στην άμυνα, Χαβίτο, Ναφτί, Τόχα και Κάλβο στο κέντρο και επιθετικό δίδυμο τους Κόκε και Τσέζαρεκ.

Ματς υψηλής επικινδυνότητας

Κατάμεστο θα είναι την Πέμπτη το βράδυ το "Κλεάνθης Βικελίδης" σε ένα ματς όμως που η UEFA έχει χαρακτηρίσει ως υψηλής επικινδυνότητας, λόγω των επεισοδίων που είχαν γίνει στο πρώτο ματς στην Πολωνία.

Έτσι λοιπόν στο γήπεδο θα υπάρχει ένας επιπλέον παρατηρητής της UEFA και γι' αυτό οι άνθρωποι του Άρη έχουν ζητήσει από τον κόσμο να είναι προσεκτικός.

Ανακοίνωσε Νεστέροβιτς ο Ολυμπιακός


Παίκτης του Ολυμπιακού και με τη... βούλα είναι από την Πέμπτη το πρωί ο Ράντοσλαβ Νεστέροβιτς. Η "ερυθρόλευκοι" ΚΑΕ ανακοίνωσε και επίσημα την απόκτηση του Σλοβένου σέντερ για τα επόμενα δύο χρόνια και ο 34χρονος στις πρώτες του δηλώσεις τόνισε πως ήρθε για να κατακτήσει τίτλους.

"Αισθάνομαι υπέροχα που επιστρέφω στην Ευρώπη και πόσο μάλλον σε μια μεγάλη ομάδα που θέλει να κερδίζει τρόπαια. Γι' αυτό άλλωστε επιστρέφω" υποστήριξε αρχικά και στη συνέχεια αναφέρθηκε στις μεταγραφές των Σπανούλη, Νίλσεν "Σπουδαίες και οι δυο. Ο Σπανούλης είναι απλά MVP και ο Νίλσεν είναι ο παίκτης που κάθε προπονητής και κάθε ομάδα θέλει στο ρόστερ της".

"Όταν μια ομάδα έχει φτάσει σε δυο συνεχόμενα Φάιναλ Φορ, σημαίνει ότι είναι πολύ καλή. Ο Ολυμπιακός έχει φτιάξει ένα σπουδαίο κορμό και κάθε χρόνο κάνει μικρές προσθήκες. Νομίζω ότι αυτό είναι το μυστικό για μια ομάδα όταν θέλει να πετύχει. Ελπίζω εγώ και τα υπόλοιπα νέα παιδιά να προσθέσουμε αυτό που έλειπε και να φτάσουμε στην κορυφή της Ευρώπης. Είναι δύσκολο να πεις από το καλοκαίρι που θα φτάσεις μετά από δέκα μήνες. Μια σεζόν είναι πολύ μεγαλύτερη και με περισσότερα εμπόδια απ όσα πιστεύει ο πολύς κόσμος. Υπάρχουν πολλές καλές ομάδες και σίγουρα θα παίξει ρόλο το πώς θα βρεθούν μεταξύ τους κατά τη διάρκεια της χρονιάς".

Ο Νεστέροβιτς εξήγησε και τους λόγους που τον έκαναν να δεχθεί την πρόταση του Ολυμπιακού, "Ο Ολυμπιακός είναι μια από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης κι αυτό ήταν το πρώτο στοιχείο που μέτρησε για μένα. Η παρουσία του κόουτς Ίβκοβιτς είναι εξίσου σημαντική και ο τρίτος λόγος είναι ότι μετά από δώδεκα χρόνια στο ΝΒΑ έχω την ανάγκη να κερδίσω τίτλους. Μου λείπει αυτό το αίσθημα και γι αυτό ήρθα. Να το νιώσω, να το ζήσω..."

Να μάθει από τον αποκλεισμό του


Ο αποκλεισμός του ΠΑΟΚ από τον Αγιαξ θα πρέπει να γίνει μάθημα σε όλες της ελληνικές ομάδες. Το παιχνίδι στην Τούμπα έδειξε τη διαφορά νοοτροπίας που υπάρχει με τους συλλόγους εκτός των συνόρων μας, την οποία αν ξεκινήσουμε να υιοθετούμε, τότε μας περιμένουν καλύτερα πράγματα στο μέλλον.

Ο Αγιαξ όπως αποδείχτηκε δεν ήταν η ομάδα φόβητρο που με την παρουσία της στον αγωνιστικό θα έκανε τον ΠΑΟΚ να τρομάξει. Μάλλον το αντίθετο συνέβη. Ο "δικέφαλος" υστέρησε στον τομέα που είναι το μεγαλύτερο ατού του, στην άμυνα και σε αυτό ίσως να έχει ευθύνη και ο Δερμιτζάκης, καθώς προτίμησε να αφήσει εκτός τον Μαλεζά, ο οποίος στο προηγούμενο παιχνίδι δεν μπορεί να πει κάποιος πως υστέρησε σε σχέση με τους συμπαίκτες του.

Καλή η εμπειρία του Τσιρίλο, αλλά όπως φάνηκε στον αγωνιστικό χώρο, χρειαζόταν ο ενθουσιασμός και τα πιο νεανικά πόδια του Μαλεζά. Ακόμα και έτσι ο ΠΑΟΚ έφτασε στην πηγή, αλλά δεν ήπιε νερό, γιατί του έλειπαν τα βασικά εφόδια, που θα τον κρατούσαν όρθιο μέχρι το τέλος.

Ο ΠΑΟΚ έχει μάθει να αμύνεται και όχι να δημιουργεί και αυτό του στοίχισε. Η άμυνα του Αγιαξ στερούταν από εμπειρία, σταθερότητα και γρήγορα πόδια, γι αυτό και "δικέφαλος" πέτυχε τρία γκολ. Ωστόσο αν είχε μάθει το παιχνίδι της κατοχής, της κυκλοφορίας της μπάλας, τότε δεν θα είχε κινδυνέψει από την ομάδα που είχε μόνο το όνομα και όχι τη χάρη.

Καλό είναι το 1-0 καθώς προσφέρει την ουσία, όμως, θα πρέπει να μάθουμε πως το ποδόσφαιρο είναι θέαμα και αυτά τα δύο μπορούν να συμβαδίζουν. Η άμυνα δεν μπορεί να δίνει πάντα τα αποτελέσματα... Πηγη novasport.gr

Δερμιτζάκης: «Αν έμπαινε το πέναλτι…»

Δερμιτζάκης: «Αν έμπαινε το πέναλτι…»

Απογοητευμένος από το τελικό αποτέλεσμα, αλλά περήφανος από την προσπάθεια των παικτών του δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου ο Παύλος Δερμιτζάκης. Πιο συγκεκριμένα ο τεχνικός του Διεκφάλου τόνισε: «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά γιατί θεωρώ ότι το να παίζεις δύο παιχνίδια με τον Άγιαξ και να μη χάνεις, αλλά να αποκλείεσαι λόγω διαφοράς τερμάτων δείχνει την προσπάθεια που έγινε απ’ όλους για να μπορέσουμε να πετύχουμε ένα μεγάλο στόχο, ένα… όνειρο ζωής. Ενώ το ματς ξεκίνησε πολύ καλά για μας, ναι μεν ο Άγιαξ είχε την κατοχή και την κυκλοφορία της μπάλας (γιατί είναι μια ομάδα που αυτό είναι το προτέρημά του, με παίκτες ποιοτικούς) εμείς ήμασταν αυτοί που και προηγηθήκαμε και δημιουργήσαμε ευκαιρίες για να αυξήσουμε το σκορ. Ενώ στο ημίχρονο είπαμε ότι δεν έχει τελειώσει τίποτα, ναι μεν κάναμε σημαντική προσπάθεια, αλλά το ματς τελειώνει στο τέλος αυτή η προσπάθεια έπρεπε να συνεχιστεί για να ανταμειφθούμε. Στο Τσάμπιονς Λιγκ δεν μπορείς να πεις ότι έχεις αποτέλεσμα, η εναλλαγή συναισθημάτων είναι στο μέγιστο βαθμό, σε οκτώ λεπτά φτάσαμε να έχουμε ένα βαρύ εις βάρος μας σκορ. Δε θα αναλύσω πως, τι και γιατί. Το ποδόσφαιρο είναι παιχνίδι λαθών, όποιος κάνει τα λιγότερα έχει περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει. Και με τις αλλαγές και την αλλαγή τακτικής θεωρώ ότι πιέσαμε, δημιουργήσαμε τις προϋποθέσεις για γκολ, ισοφαρίσαμε το ματς και αν γινόταν το 3-3 τόσο στο πέναλτι του Ίβιτς, όσο και στις ευκαιρίες του Ίβιτς και του Σαλπιγγίδη, θα παίρναμε το ματς. Αυτά συμβαίνουν, ήταν συγκλονιστικό ματς, που θα το θυμόμαστε. Είναι παρακαταθήκη για όλους μας. Συγχαρητήρια στον κόσμο για ακόμη ένα παιχνίδι. Ήταν συγκλονιστικός, ο δωδέκατος παίκτης της ομάδας μας, θα έλεγα ότι ήταν κορυφαίος. Δεν μπορέσαμε δυστυχώς να του δώσουμε μεγάλη χαρά. Τη θέλαμε κι εμείς, την είχαμε ανάγκη.

Για την αλλαγή του Κοντρέρας…

«Την αλλαγή που έγινε με τον Κοντρέρας την προαναγγείλαμε τις προηγούμενες μέρες. Είναι παίκτης ηγέτης και χαρισματικός και οποιαδήποτε ομάδα θα τον είχε ανάγκη. Το πώς δεχθήκαμε τόσα γκολ έχει να κάνει με τα λάθη που γίνονται στο ποδόσφαιρο, γιατί αλλιώς θα μιλούσαμε για κομπιούτερ, αλλά και με την ικανότητα του αντιπάλου».

Για το αν η ομάδα του είχε τύχη…

«Ναι δεν είχαμε την τύχη που είχαμε στο πρώτο παιχνίδι η τύχη είναι και με αυτόν που την προκαλεί. Κρατάμε ότι δεν χάσαμε από τον Άγιαξ, ότι έγινε μια μεγάλη προσπάθεια από τα παιδιά. Και λέω μεγάλη γιατί ο Άγιαξ είναι πιο έτοιμη ομάδα και την Κυριακή ξεκινάει το πρωτάθλημά του, άρα είναι φυσιολογικό να είναι πιο έτοιμος. Τον λίγο καιρό που είμαστε εδώ προσπαθούμε να διορθώσουμε πολλά πράγματα για να έχουμε καλή εικόνα. Αν εξαιρέσουμε το νεκρό διάστημα, το οκτάλεπτο στο δεύτερο μέρος, έμεινα πολύ ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παικτών».

Φωτο Ημερας

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή το... παιχνίδι παίζεται στην άμμο!

Ειπε...................

http://www.sport.gr/files/news/2010-08-04/1280951189_linen_melberg_250x.jpg"Είμαι 15 χρόνια νεότερος, έχω καιρό ακόμα"

Εβαλντ Λίνεν

(...σε ερώτηση ισραηλινού δημοσιογράφου για το αν θέλει να ξεπεράσει σε κατορθώματα τον Οτο Ρεχάγκελ)

Πάει για πρωτάθλημα με τους Celtics ο Shaquille

http://www.contra.gr/images/m/oneal_celtics040810_m.jpgΟ Shaquille O'Neal δεν εγκαταλείπει τη μάχη για την κατάκτηση ακόμη ενός δαχτυλιδιού. Με τους Suns και τους Cavaliers δεν έφτασε καν στην πηγή, με τους Celtics ίσως βρει την ευκαιρία. Στα 38 του χρόνια ο εκ των κορυφαίων σέντερ που ανέδειξε το αμερικανικό μπάσκετ συμφώνησε να γίνει... Κέλτης (υπέγραψε για ένα χρόνο) προκειμένου ενώνοντας τις δυνάμεις του με τους Garnett, Pierce και Allen να... κλέψει τον τίτλο από τον άσπονδο φίλο του Kobe Bryant.

Ο O'Neal έψαχνε μια ανταγωνιστική ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του και ο δρόμος για τη Βοστόνη άνοιξε διάπλατα μετά το σοβαρό τραυματισμό του βασικού σέντερ των εφετινών φιναλίστ, Kendrick Perkins, ο οποίος θα μείνει εκτός δράσης για περίπου έξι μήνες. Ο Doc Rivers, αφού στάθμισε τα δεδομένα, άναψε το "πράσινο φως" για την απόκτησή του και πλέον η φροντ λάιν των Celtics θα στηρίζεται αποκλειστικά στους ώμους των... O'Neal - ήδη στην ομάδα της Βοστόνης ανήκει και ο Jermaine.

Ψιθυροι..........

  • Αρκετοί από τους αθλητές του στίβου που συμμετείχαν στο γκραν πρι της Θήβας φορούσαν, κατά τη διάρκεια των απονομών, μαύρα μπλουζάκια στη μνήμη του Σωκράτη Γκιόλια.
  • Στην Τούμπα βρέθηκε και ο ομοσπονδιακός μας τεχνικός Φερνάντο Σάντος, ο οποίος, όμως αποδείχθηκε... γκαντέμης για την πρώην του ομάδα, καθώς ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε από τον Αγιαξ.
  • Ο Νίκος Λυμπερόπουλος είχε την Τετάρτη (4/8) τα γενέθλιά του, έκλεισε τα 35 του χρόνια και πήγε στην προπόνηση στους Θρακομακεδόνες γεμάτος με γλυκά, όπου και κέρασε τους συμπαίκτες και το τεχνικό τιμ της ΑΕΚ.
  • To καλύτερο δώρο πήρε ο Φάνης Βουτσαράς από τους παίκτες του Παναθηναϊκού. Ο γενικός διευθυντής της ΠΑΕ γιόρταζε τα γενέθλιά του την Τετάρτη (4/8) και οι πράσινοι του χάρισαν τη νίκη επί της Ιντερ. Μάλιστα, μετά το τέλος του αγώνα, όλα τα μέλη της αποστολής συναντήθηκαν στο 38ο όροφο του ξενοδοχείου που διαμένει ο Παναθηναϊκός στο Τορόντο σε ένα μικρό... χάπενινγκ που είχε στηθεί.

Κάτοικος Τρίπολης ο Ιβάνοφ

http://www.novasports.gr/media/71036.jpgΠαίκτης του Αστέρα Τρίπολης είναι ο Εσθονός, Βλάντισλαβ Ιβάνοφ, ο οποίος υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο. Ο μέχρι πρότινος άσος της Λεβάντια Ταλίν αγωνίζεται ως περιφερειακός επιθετικός, είναι 24 ετών, με έφεση στο σκοράρισμα. Τη σεζόν 2004-2005 με την Ταρτού σε 38 αγώνες πέτυχε 10 γκολ, ενώ από το 2006 έως το 2009 ήταν μέλος της Τρανς Νάρβα, με την φανέλα της οποίας σε 88 αγώνες σημείωσε 26 τέρματα. Την προηγούμενη σεζόν με την Λεβάντια έπαιξε σε 27 ματς και πέτυχε 11 γκολ.

Στις πρώτες του δηλώσεις ο Βλάντισλαβ Ιβάνοφ υπογράμμισε: "Θεωρώ ότι είναι ένα μεγάλο βήμα για την καριέρα μου και θέλω να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό για να παίξει καλό ποδόσφαιρο ο Αστέρας και να πετύχει τους στόχους του. Θέλω να μας βοηθήσουν οι φίλαθλοι μας και εγώ με τη σειρά μου θέλω να δώσω σε αυτούς καλά παιχνίδια πετυχαίνοντας γκολ. Οι πρώτες μου εντυπώσεις από την ομάδα είναι πολύ καλές και διαπιστώνω πώς όλοι στον Αστέρα είναι μία οικογένεια. Είναι εύκολο να προσαρμοστείς σε αυτή την ομάδα".

Νέα ήττα της Λάρισας


Δεύτερη ήττα σε φιλικό επί ιταλικού εδάφους για τη Λάρισα, αυτή την φορά από την Κιέβο Βερόνα με 3-0 (προηγήθηκε η ήττα από τη Μπρέσια με 2-1). Η θεσσαλική ομάδα, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, ήταν αρκετά καλή, ωστόσο, βρέθηκε πίσω στο σκορ από το γκολ-πέναλτι του Μαρκολίνι στο 35΄.

Δύο λεπτά μετά την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου η ιταλική ομάδα έκανε το 2-0 με τον Πελισιέρ, ενώ οι πολλές αλλαγές που έκανε στη συνέχεια ο Γιάννης Παπακώστας είχαν ως αποτέλεσμα να έρθει και το τρίτο γκολ για την Κιέβο με τον Γκιράρντι.

ΚΙΕΒΟ: Σορεντίνο, Φρέι, Μορέρο, Ρίκλερ, Τζόκιτς, Ριγκόνι, Ντε Φάλκο, Μαρκολίνι, Μπολιατσίνο, Ντε Πάουλα, Γκρανότσε. Στο β΄ μέρος ξεκίνησαν οι Σκουίτζι, Σάρντο, Σέζαρ, Ρίκλερ, Μαντοβάνι, Ιόρι, Λουτσιάνο, Μαρκολίνι, Μπολιατσίνο, Πελισιέρ, Γκρανότσε, ενώ έπαιξαν και οι Αριάτι, Φαρίας και Γκιράρντι.
ΛΑΡΙΣΑ: Αμπάρης (66' Βιέρα), Νταμπίζας (46' Ταλ, 66' Κολοβέτσιος), Ταυλαρίδης, Βενετίδης (46' Κατσιαρός), Βελάσκο, Ιγκλέσιας (73' Γκαμπέτας), Ρομέου, Μετίν (73' Κανόμπιο), Βούζας (66' Μακίνουα), Μπλάζεκ (46' Αμπουχατζίρα), Πούρι (55' Σιατραβάνης).

Νίκη και πάλι για τον Ολυμπιακό Βόλου


Νίκη με σκορ 2-0 επί της Βερόνα πέτυχε στο τελευταίο τεστ επί ιταλικού εδάφους ο Ολυμπιακός Βόλου. Ο Μόνχε στο 41΄ με πέναλτι άνοιξε το σκορ, ενώ ο Καμπάνταης με κεφαλιά στο 61' διαμόρφωσε το τελικό σκορ. Το σύνολο του Σάκη Τσιώλη για ακόμα μία φιλική αναμέτρηση παρουσίασε ένα πολύ καλό πρόσωπο, μοιράζοντας χαμόγελα και αισιοδοξία για τη νέα σεζόν.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: (Α' ημίχρονο): Γιακούποβιτς, Σέλεζι, Ρόκας, Σανκαρέ, Τομάς, Αλβάρεζ, Καπετάνος, Ουμπίντες, Μόνχε, Σολάκης και Μαρτίν.
(Β' ημίχρονο): Ρόκα, Σανκαρέ (82' Τσεκούρας), Καπετάνος (70' Γκότοβος), Σκάρος, Καμπάνταης, Ρίκα, Ζαραδούκας, Κάστρο, Ψυχογιός, Μόνχε (79' Μητρόπουλος), Πλιάγκας

ΒΕΡΟΝΑ: Ράφαελ, Αμπατε, Σεκαρέλι (73' Μαλόμο), Κάνι (73΄ Πέδρο), Καμπάνια (57΄ Γκαρζόν), Μαντσίνι (51΄ Ρούσο), Εσπόζιτο (64΄ Παχέρα), Μπερετόνι (64΄ Μαρτίνα Ρίνι), Σκάλια (54΄ Πουλιέσε), Λε Νότσι, Σέλβα (54΄ Τορεγρόσα).

Ανακοίνωσε Βαζ Τε και Πούπο


Παίκτες του Πανιωνίου και επίσημα είναι από την Τετάρτη οι Βαζ Τε και Πούπο. Ο Πορτογάλος επιθετικός που παίρνει μέρος στις προπονήσεις της ομάδας της Νέας Σμύρνης κάτι περισσότερο από ένα μήνα, υπέγραψε τριετές συμβόλαιο. Αντίθετα ο Λιβεριανός θα φοράει τα κυανέρυθρα για πέντε σεζόν.

"Ο Πανιώνιος ΓΣΣ ΠΑΕ ανακοινώνει την απόκτηση των ποδοσφαιριστών Ρικάρντο Βαζ Τε (Ricardo Vaz Te) και Ισαάκ Πούπο (Isaac Pupo). Ο Ρικάρντο Βαζ Τε υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας διάρκειας 3 ετών με τον Πανιώνιο ΓΣΣ ΠΑΕ, ενώ ο Ισαάκ Πούπο διάρκειας 5 ετών".

Την Πέμπτη τελικά το ραντεβού...


Την Πέμπτη θα γίνει τελικά η συνάντηση του Ντούσαν Μπάγεβιτς με τον Σταύρο Αδαμίδη, η οποία αφορά κυρίως τα μεταγραφικά ζητήματα της ΑΕΚ. Το ραντεβού ήταν κανονισμένο για την Τετάρτη το μεσημέρι, αλλά μετατέθηκε ώστε να μπορέσει να είναι παρών και ο Βασίλης Δημητριάδης, που επιστρέφει το βράδυ στην Αθήνα.

Λογικά, ο 61χρονος τεχνικός θα ζητήσει να αποκτηθεί ένας δεξιός μπακ ενώ θα ενημερωθεί και για τις εξελίξεις, αν υπάρχουν τέτοιες, στο ενδιαφέρον ξένων ομάδων για τους Ισμαελ Μπλάνκο και Νάτσο Σκόκο.

Τζεμπούρ: "Με εμπιστεύεται ο Μπάγεβιτς
Ευτυχισμένος εμφανίστηκε ο Ραφίκ Τζεμπούρ με δηλώσεις του στην εφημερίδα "Competition" για την εμπιστοσύνη του Ντούσαν Μπάγεβιτς και την πρώτη του συμμετοχή για φέτος στο φιλικό με την Ρέιντζερς...

"Ο προπονητής μου έδειξε εμπιστοσύνη και είμαι ευτυχισμένος που αγωνίστηκα ξανά με την ΑΕΚ. Ήταν απλώς ένα φιλικό τουρνουά. Δεν έχουν σημασία τα αποτελέσματα. Ο προπονητής με χρησιμοποίησε στο τελευταίο παιχνίδι του τουρνουά και χάρηκα που μπήκα πάλι σε ρυθμό αγώνων". Στο δημοσίευμα αναφέρεται και η ικανοποίηση του επιθετικού της Ένωσης για την θέση που αγωνίστηκε.

Λίνεν: "Πρόκριση με νίκη"


Ο Ολυμπιακός θέλει να συνδυάσει την πρόκριση στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ με νίκη στο Ισραήλ κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, όπως τόνισε ο Εβαλντ Λίνεν. Ο Γερμανός στη συνέντευξη Τύπου εξήγησε γιατί δεν πήρε τον Ριέρα στην αποστολή, ενώ άφησε να εννοηθεί πως Τοροσίδης και Ιμπαγάσα θα μείνουν στον πάγκο.

"Σε τέτοια ευρωπαϊκά παιχνίδια δεν κατεβαίνεις για ένα αποτέλεσμα, για παράδειγμα την ισοπαλία, διότι κρύβουν παγίδες αν τα αντιμετωπίζεις έτσι. Θα παίξουμε για να νικήσουμε".

Ο Γερμανός προπονητής επισήμανε ακόμη πως "...για τον Ολυμπιακό δεν υπάρχει άλλος στόχος παρά η πρόκριση", ενώ όταν ρωτήθηκε για το αν υπολογίζει στην αρχική ενδεκάδα τους Τοροσίδη, Παπαδόπουλο και Ιμπαγάσα, άφησε να εννοηθεί πως δεν θα είναι στο βασικό σχήμα, λέγοντας: "Θα αποφασίσω αύριο, αλλά ας μην ξεχνάμε πως έχουμε παίκτες που έχουν παίξει φιλικά και έχουν επτά εβδομάδες προετοιμασία".

Για τον Ριέρα, που έμεινε εκτός αποστολής, εξήγησε: "Έχει κάνει μία εβδομάδα προπονήσεων και έπαιξε 45 λεπτά σε ένα φιλικό που στο τέλος ήταν πάρα πολύ κουρασμένος. Δεν θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά σε αυτό το ματς". Τέλος, σε ερώτηση Ισραηλινού ρεπόρτερ αν θέλει να ξεπεράσει σε κατορθώματα τον συμπατριώτη του Ότο Ρεχάγκελ, απάντησε με χιούμορ: "Είμαι 15 χρόνια μικρότερος, άρα έχω καιρό ακόμα..."

Τους παίκτες του Ολυμπιακού εκπροσώπησε ο Όλαφ Μέλμπεργκ, ο οποίος αναφέρθηκε στο πρώτο ματς του Καραϊσκάκη: "Το πρόβλημα είναι πως δεχθήκαμε γκολ και σε τέτοια ματς δεν πρέπει να δέχεσαι γκολ στην έδρα σου. Εμείς, δεν τα καταφέραμε και μάλιστα δεχθήκαμε πρώτοι και αυτό μας στοίχισε, μας αποδιοργάνωσε".

Στην ερώτηση αν τον φοβίζει το γεγονός ότι στο αυριανό ματς η Μακάμπι θα έχει τη συμπαράσταση 30.000 οπαδών της, απάντησε: "Δεν έχετε εικόνα για το τι σημαίνει 35.000 οπαδοί του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκη. Έτσι λοιπόν δεν με απασχολεί που το γήπεδο θα είναι γεμάτο. Πάντως, προτιμώ να παίζω σε γεμάτο γήπεδο, ακόμα και ως φιλοξενούμενος και όχι μπροστά σε άδεια καθίσματα".

Ο Σουηδός αμυντικός ρωτήθηκε από Ισραηλινό δημοσιογράφο αν επιθυμεί να επιστρέψει στο Τσάμπιονς Λιγκ μετά από ένα καλό Μουντιάλ που είχε! Ο Μέλμπεργκ, με μεγάλη ευγένεια, απάντησε: "Δυστυχώς δεν είχα καλό Μουντιάλ, γιατί δεν πήγα.... Ελπίζω φέτος να πάρουμε το πρωτάθλημα και να επιστρέψουμε στο Τσάμπιονς Λιγκ".

Σισέ: "Νταμπλ και πάλι"


Τη σιγουριά πως ο Παναθηναϊκός θα καταφέρει να φτάσει και τη φετινή χρονιά στην κατάκτηση του νταμπλ, εξέφρασε με δηλώσεις του ο Τζιμπρίλ Σισέ σε δηλώσεις που πραγματοποίησε αμέσως μετά τη λήξη της φιλικής αναμέτρησηςτου Παναθηναϊκού με την Ιντερ, στην οποία οι "πράσινοι" επικράτησαν με 2-1.

Για το νταμπλ: "Διαθέτουμε πολύ ποιοτική ομάδα και μπορούμε να παίξουμε πολύ καλό ποδόσφαιρο και το αποδείξαμε με την Ίντερ. Φέτος θα είμαστε πιο ενισχυμένοι σε σχέση με πέρσι και είμαι σίγουρος ότι θα κατακτήσουμε και το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο.

Για Γκοβού και Μπουμσόνγκ: «Είναι δύο εξαιρετικοί ποδοσφαιριστές. Τους γνωρίζω καλά. Θα μας προσφέρουν μεγάλη βοήθεια. Εκτός από καλοί παίκτες είναι και πολύ καλοί χαρακτήρες και θα βοηθήσουν στο καλό κλίμα της ομάδας».

Για τους προσωπικούς του στόχους: «Θέλω να πετύχω περισσότερα γκολ από πέρσι και να πανηγυρίσω τίτλους με τον Παναθηναϊκό».

Για την ένταση με τον Λούσιο: «Τίποτα το ιδιαίτερο. Είναι κάτι που συμβαίνει. Απλά θεώρησε ότι έπαιξε λίγο πιο σκληρά σε μια φάση. Ήταν μια παρεξήγηση και τελείωσε».

Γιολ: "Σαν ταινία τρόμου..."


αν ταινία τρόμου χαρακτήρισε το παιχνίδι στην Τούμπα ο Μάρτιν Γιολ στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε μετά το τέλος της αναμέτρησης. Ο τεχνικός του Αγιαξ δεν έκρυψε πως ανησύχησε στο πέναλτι που "κέρδισε" ο ΠΑΟΚ, ενώ στάθηκε και στην εκπληκτική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι φίλαθλοι του "δικέφαλου".

"Ήταν πολύ δύσκολη βραδιά σε μια πολύ καυτή ατμόσφαιρα, όμως πετύχαμε τον στόχο μας. Περάσαμε δύσκολα στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο ευτυχώς σε οκτώ λεπτά πετύχαμε τρία γκολ πολύ σημαντικά, αν και αμέσως μετά έγινε το 3-2 και χάσαμε τον έλεγχο του παιχνιδιού. Αλλά ήθελαν άλλα δύο γκολ, δεν τα κατάφεραν και είμαστε εμείς στην επόμενη φάση. Ανησύχησα, ήταν σαν μια ταινία τρόμου. Όταν παίζεις καλά πρέπει να κερδίζεις, αλλά φοβήθηκα πολύ και αν είχε μπει το πέναλτι ίσως και να είχαμε χάσει.

Σε μια τέτοια ατμόσφαιρα τα πράγματα είναι δύσκολα και φάνηκε στο πρώτο μέρος. Στο δεύτερο πήραμε την πρωτοβουλία και έτσι το γυρίσαμε. Ο ΠΑΟΚ μας έδωσε την πρωτοβουλία και κοιτάξανε μόνο την κόντρα με τον Ίβιτς.

Ο Σουάρες έκανε την διαφορά. Είναι σημαντικός παίκτης για εμάς που θέλει πάντα να κερδίζει".

Σάντος: "Ο ΠΑΟΚ ήταν άτυχος"


Ο Φερνάντο Σάντος δεν μπορούσε να πιστέψει πως χάθηκε η πρόκριση για την πρώην ομάδα του. Ο νυν ομοσπονδιακός τεχνικός είχε μείνει αρκετά λεπτά στη θέση του στο γήπεδο της Τούμπας με την απογοήτευση να είναι έκδηλη στο πρόσωπο του, δίχνοντας ότι πονάει ακόμα τον ΠΑΟΚ.

Κατά την έξοδο του από το γήπεδο τόνισε, "Ο ΠΑΟΚ ήταν άτυχος και πλήρωσε ακριβά το γεγονός ότι έπαθε μπλακ άουτ στα 10 πρώτα λεπτά του β' ημιχρόνου. Θα μπορούσε όμως να γυρίσει τον αγώνα αν είχε περισσότερη τύχη με το μέρος του. Προσπάθησε είχε ευκαιρίες αλλά δεν μπόρεσε να πετύχει ακόμη ένα γκολ".

3ος προκρ.: Έξω η Ομόνοια και η Φενέρμπαχτσε


Εφιάλτης έγιναν τα όνειρα της Ομόνοιας για πρόκριση στα πλέι οφ του Champions League Η ήττα από την Σάλτσμπουργκ στην Αυστρία, σε συνδυασμό με το 1-1 της Λευκωσίας, έθεσε εκτός διοργάνωσης τους πρωταθλητές Κύπρου, οι οποίοι ευελπιστούν πλέον σε παρουσία στους ομίλους του Europa League. Το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα άφηνε ελπίδες στην ομάδα του Τάκη Λεμονή, η οποία ωστόσο δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Δέχθηκε μόλις στο 21' το πρώτο γκολ, από σουτ του Σβέντο, και στη συνέχεια κατέρρευσε. Πριν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο οι "ταύροι" είχαν ήδη εξασφαλίσει ισχυρό προβάδισμα, καθώς ο Ζιέμερ είχε σκοράρει δύο φορές στο 37' και στο 40'. Η Σάλτσμπουργκ δεν έπαψε να πιέζει και στο 58' έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της με τον Μπογκοσιάν. Το τέρμα του Ρενχίφο στο 91' δεν επηρέασε ουδόλως τα δεδομένα.

Η σύνθεση της Ομόνοιας: Γεωργαλλίδης, Ντάβιντσον, Μπουθόν, Καρυπίδης, Χαραλάμπους, Κασέκε (67' Αβραάμ), Λεάντρο, Μακρίδης, Αλωνεύτης, Λούα Λούα (59' Εφραίμ), Κωνσταντίνου (72' Ρενχίφο)

Το άλλο... τριφύλλι των προκριματικών, η Σέλτικ, έμεινε επίσης εκτός συνέχειας. Η νίκη 2-1 που πέτυχε επί της Μπράγκα ήταν δίχως αντίκτυπο, καθώς το 0-3 του πρώτου αγώνα στην Πορτογαλία αποδείχθηκε ανυπέρβλητο εμπόδιο.

Στη μεγαλύτερη έκπληξη του γ' προκριματικού γύρου το... θύμα ήταν η Φενέρμπαχτσε. Η τουρκική ομάδα ηττήθηκε 1-0 από τη Γιουνγκ Μπόιζ στο "Σουκρού Σαράτσογλου" και μετά το προ μιας εβδομάδας 1-1 γνώρισε οδυνηρό αποκλεισμό. Οι πρωταθλητές Ελβετίας προηγήθηκαν με τον Μπιενβενί στο 40' και με... σύμμαχο τον αντίπαλο εκνευρισμό που έφερε την αποβολή του Στοχ στο 53' κράτησαν ανέπαφη την εστία τους μέχρι τέλους και γύρισαν θριαμβευτές στη Βέρνη.

Άλλο ένα φαβορί που την... πάτησε ήταν η Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Παρά το 1-1 του πρώτου αγώνα, η ομάδα του Άντε Ρουκάβινα (έπαιξε 88 λεπτά) έπεσε στην παγίδα της Σέριφ και υποβιβάστηκε στη δεύτερη τη τάξει διοργάνωση, χάνοντας 6-5 στη διαδικασία των πέναλτι. Χρυσός σκόρερ για τους πρωταθλητές Μολδαβίας ο Χατσεατούροφ και μοιραίος για την κροατική ομάδα ο Ντοντό.

Χάρη σε γκολ του Πορτογάλου Ντάνι στο 33' η Ζενίτ πήρε το αποτέλεσμα που ήθελε (1-0) απέναντι στην Ουνιρέα και μαζί το εισιτήριο για τα πλέι οφ, ενώ η Κοπεγχάγη λυτρώθηκε από τον Νταμ Εντόι στο 59', ο οποίος διαμόρφωσε το 3-2 επί της ΜΠΑΤΕ.

Χρονικά τα πρώτα δύο εισιτήρια εξασφάλισαν Άντερλεχτ και Χάποελ Τελ Αβίβ, οι οποίες επικράτησαν των TNS και Ακτόμπε αντίστοιχα.

Οι Βέλγοι είχαν "καθαρίσει" την πρόκριση από το πρώτο ματς (1-3 επί ουαλικού εδάφους) και απλώς έμενε η ρεβάνς που είχε διαδικαστικό χαρακτήρα. Ο Ντε Σούτερ άνοιξε το σκορ στο 17' και ο 17χρονος, πολλά υποσχόμενος, Ρομέλου Λουκάκου, ο οποίος μόλις επέστρεψε στην αγωνιστική δράση εξαιτίας ενός τραυματισμού στο γόνατο, διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα μέσα σε διάστημα πέντε λεπτών (69'-74'). Αρχικά διπλασίασε τα γκολ της ομάδας του με κοντινό "κεραυνό" και στη συνέχεια διπλασίασε τα προσωπικά του τέρματα με ωραίο κοντρόλ και άψογο πλασέ, κάνοντας το τελικό 3-0.

Η Χάποελ Τελ Αβίβ ανέτρεψε το 0-1 του πρώτου αγώνα επικρατώντας 3-1 της Ακτόμπε στο κατάμεστο "Μπλούμφιλντ Στέιντιουμ". Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στο ματς και προηγήθηκαν στο 16' με τον Ζάχαβι (στο video θα δείτε και την ανταμοιβή του για το γκολ), ύστερα από ωραία ενέργεια και πάσα πάρε-βάλε του Σέχτερ. Στο 31', ο Σαχάρ έδωσε σκορ πρόκρισης στην ισραηλινή ομάδα, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο Μπα έστειλε με έναν... εντυπωσιακό τρόπο την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για να γίνει έτσι το 3-0. Το γκολ της τιμής σημείωσε με διπλή προσπάθεια έπειτα από εκτέλεση κόρνερ ο Τλέσεφ στο 90'.

Τα αποτελέσματα του 3ου προκριματικού γύρου

Ταμπλό πρωταθλητών

Άντερλεχτ (Βέλγιο)-TNS (Ουαλία) 3-0 (3-1)
Χάποελ Τελ Αβίβ (Ισραήλ)-Ακτόμπε (Καζακστάν) 3-1 (0-1)
Ελσίνκι (Φινλανδία)-Παρτιζάν Βελιγραδίου (Σερβία) 1-2 (0-3)
Κοπεγχάγη (Δανία)-ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ (Λευκορωσία) 3-2 (0-0)
Ζίλινα (Σλοβενία)-Λίτεξ Λόβετς (Βουλγαρία) 3-1 (1-1)
Βασιλεία (Ελβετία)-Ντεμπρετσένι (Ουγγαρία) 3-1 (2-0)
Λεχ Πόζναν (Πολωνία)-Σπάρτα Πράγας (Τσεχία) 0-1 (0-1)
Σάλτσμπουργκ (Αυστρία)-Ομόνοια (Κύπρος) 4-1 (1-1)
Ρόζενμποργκ (Νορβηγία)-ΑΪΚ Στοκχόλμης (Σουηδία) 3-0 (1-0)
Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία)-Σέριφ Τίρασπολ (Μολδαβία) 1-1, 6-5πεν. (1-1)

Ταμπλό μη πρωταθλητών


Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (Ρωσία)-Ουνιρέα (Ρουμανία) 1-0 (0-0)
Γάνδη (Βέλγιο)-Ντιναμό Κιέβου (Ουκρανία) 1-3 (0-3)
Φενέρμπαχτσε (Τουρκία)-Γιουνγκ Μπόιζ (Ελβετία) 0-1 (2-2)
ΠΑΟΚ (Ελλάδα)-Άγιαξ (Ολλανδία) 3-3 (1-1)
Σέλτικ (Σκωτία)-Μπράγκα (Πορτογαλία) 2-1 (0-3)

Δερμιτζάκης: "Τα παιδιά έκαναν υπερπροσπάθεια"


Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Παύλος Δερμιτζάκης, αμέσως μετά την λήξη του αγώνα μίλησε στην κάμερα της NOVA επισημαίνοντας την προσπάθεια που κατέβαλαν μέχρι τέλους οι παίκτες του."Νομίζω ότι στο δεύτερο ημίχρονο τα είδαμε όλα. Χαμένο πέναλτι, πολλές φάσεις και γκολ. Τα συναισθήματα είναι μόνο καλά για την προσπάθεια που έκαναν τα παιδιά, έχω να πω μόνο καλά λόγια. Δυστυχώς δεν πήραμε την πρόκριση, που τόσο πολύ θέλαμε όλοι", τόνισε χαρακτηριστικά ο Ελληνας τεχνικός.

Σνάουτσνερ: "Το πρόβλημα ήταν στο δεύτερο ημίχρονο"


Ο Μίροσλαβ Σνάουτσνερ μίλησε στην κάμερα του Novasports λίγο μετά τη λήξη του αγώνα με τον Αγιαξ και στάθηκε στο κακό ξεκίνημα του ΠΑΟΚ στο δεύτερο μέρος.Στο πρώτο ημίχρονο παίξαμε καλά. Το πρόβλημα ήταν στο δεύτερο ημίχρονο, στο πρώτο εννιάλεπτο όταν και δεχτήκαμε τρία γκολ. Προσπαθήσαμε να ακολουθήσουμε στο σκορ αλλά ήταν δύσκολο. Βάλαμε δύο γκολ αλλά δεν είχαμε συνέχεια. Μένει ότι δώσαμε και τους ευατούς μας, αν και βέβαια το αποτέλεσμα δεν ήταν το επιθυμητό", δήλωσε ο Πολωνός αμυντικός.