Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

ΣΤΑ ΠΛΕΪ ΟΦ ΤΟΥ ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ Ο ΑΡΗΣ


ΣΤΑ ΠΛΕΪ ΟΦ ΤΟΥ ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ Ο ΑΡΗΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΝΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΜΕ ΤΗ ΓΙΑΓΚΕΛΟΝΙΑ. 2-2 ΤΟ ΣΚΟΡ.-Τελικά ο Άρης δεν προκρίθηκε τόσο εύκολα στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης ήρθε ισόπαλη 2-2 με τη Γιαγκελόνια στο Κλεάνθης Βικελίδης και έχοντας προίκα το 1-2 της πρώτης αναμέτρησης κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για τα πλέι οφ.

Το σκορ άνοιξε στο 19’ ο Τσέζαρεκ αλλά οι Πολωνοί ισοφάρισαν έξι λεπτά αργότερα με σούτ του Μπουρκχαρντ που κόντραρε σε παίκτη του Άρη και κατέληξε στα δίχτυα του Σηφάκη. Οι φιλοξενούμενοι πήραν με τον ίδιο τρόπο το προβάδισμα στο 66’ αλλά ο Τσέζαρεκ στο 75’ σφράγισε την πρόκριση των Θεσσαλονικέων με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.

Σύστημα… Πολωνίας

Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει, έτσι ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ δεν έκανε καμιά αλλαγή σε σχέση με το πρώτο ματς. Έτσι το σύστημα των «κίτρινων» παρέμεινε το 4-4-2 με τον Σηφάκη κάτω από τα δοκάρια και τους Νέτο, Ρονάλντο, Λαζαρίδης, Μίτσελ, Ναφτί, Τόχα, Χαβίτο, Κάλβο, Κόκε και Τσέζαρεκ να συμπληρώνουν την ενδεκάδα.

Ισόπαλο ημίχρονο με ένταση

Μπορεί το 2-1 της Πολωνίας να έδινε το πλεονέκτημα στον Άρη, ωστόσο με την έναρξη του ματς οι παίκτες της Γιαγκελόνια έδειξαν ότι θα διεκδικήσουν την ανατροπή και την πρόκριση μέσα στο Κλεάνθης Βικελίδης. Μάλιστα μόλις στο πρώτο λεπτό της αναμέτρησης φρόντισαν να κάνουν γνωστές τις διαθέσεις τους με τον Νοραμπουένα να σουτάρει δυνατά και τη μπάλα να καταλήγει άουτ λίγο πιο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Σηφάκη.

Οι Θεσσαλονικείς έψαξαν να βρούνε διαδρόμους προς την εστία του Σαντομιέρσκι αλλά μέχρι το 11’ αντιμετώπισαν το εμπόδιο της στιβαρής πολωνικής άμυνας. Στο 12’ όμως οι «κίτρινοι» πραγματοποίησαν την πρώτη τους καλή ευκαιρία στο παιχνίδι. Ο Ναφτί σούταρε δυνατά, ο Σαντομιέρσκι έκανε ασθενή απόκρουση και με δεύτερη προσπάθεια μπλόκαρε τη μπάλα πριν ο Κόκε την σπρώξει στα δίχτυα.

Από εκεί και πέρα το ματς απέκτησε μια άγρια ομορφιά με τον Άρη να σφυροκοπά την Γιαγκελόνια. Ο Τσέζαρεκ στο 14’ έπιασε σουτ στην κίνηση ύστερα από πολύ όμορφο κατέβασμα του Κόκε αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και κατέληξε άουτ, ωστόσο πέντε λεπτά αργότερα ο Κροάτης βρήκε στόχο! Ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Ρονάλντο η άμυνα της Γιαγκελόνια δεν έδιωξε λανθασμένα προς τα πίσω με αποτέλεσμα ο Τσέζαρεκ να πεταχτεί στην πορεία της μπάλας και να ανοίξει με κεφαλιά το σκορ για το 1-0.

Οι Πολωνοί όμως ήταν πολύ σκληροί για να πεθάνουν. Πίεσαν με τον Μπουρκχάρντ στο 23’ και στο 25’ ο ίδιος παίκτης κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσια. Η ισοφάριση έφερε αναβρασμό στις κερκίδες με αποτέλεσμα ο Ρουμάνος διαιτητής να διακόψει για λίγη ώρα το παιχνίδι, το οποίο συνεχίστηκε κανονικά μετά από δυο λεπτά.

Στην εκπνοή του ημιχρόνου οι Θεσσαλονικείς έχασαν μοναδική ευκαιρία για να πάρουν εκ νέου τα ηνία του αγώνα και να φτάσουν ένα βήμα πριν την πρόκριση αλλά ο Σαντομιέρσκι φώναξε για μια ακόμα φορά παρών στο δυνατό σουτ του Κάλβο.


Στην επανάληψη το παιχνίδι έχασε τον ρυθμό που είχε αποκτήσει στα τέλη του πρώτου ημίωρου με τον Άρη να παρουσιάζει αδυναμίες στις μεταβιβάσεις του χάνοντας εύκολα τη μπάλα κοντά στο κέντρο.

Οι παίκτες του Έκτορ Ραούλ Κούπερ είχαν μια ανούσια υπεροχή αλλά δεν μπόρεσαν να απειλήσουν ουσιαστικά παρά τα ωραία σουτ του Κόκε στο 47’ και του Τόχα στο 56’. Και σαν να μην έφτανε αυτό οι Πολωνοί κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα στο σκορ με τρόπο παρόμοιο όπως στο πρώτο γκολ. Ο Μπούρκχαρντ σούταρε η μπάλα κόντραρε στον Ναφτί και κατέληξε στα δίχτυα του Σηφάκη για το 1-2.

Παρ’ όλα αυτά οι «κίτρινοι» κατάφεραν να ισοφαρίσουν γρήγορα αφού στο 70’ ο Ρουμάνος διαιτητής της αναμέτρησης edwse πέναλτι σε μαρκάρισμα στον Τσέζαρεκ. Ο Κροάτης ευστόχησε από τα 11 βήματα και ο αγώνας ήρθε ξανά στα ίσια.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Σηφάκης αναδείχτηκε σε φύλακα άγγελο του Άρη αφού είπε όχι σε δυο σουτ του Γκροζίτσκι στο 80’ και 82’.




Κίτρινες: Σίντγκουι, Τόχα, Ναφτί, Σηφάκης

Άρης (Έκτορ Ραούλ Κούπερ): Άρης: Σηφάκης, Νέτο (Κουλοχέρης), Ρονάλντο, Λαζαρίδης, Μίτσελ, Ναφτί (Πρίτας), Τόχα, Χαβίτο, Κάλβο, Κόκε, Τσέζαρεκ

Γιαγκελόνια (Μιχάλ Πρόμπιερτς): Σαντομιέρσκι, Σκέρλα, Κούπιτς, Γκροζίτσκι, Χέρμες, Σίντκουι (Kατσχελάνο), Νοραμπουένα, Μακουσέφσκι (Φρανκόφσκι), Γκρζίμπ, Μπούρκχαρντ (Λάτο), Κιγιάνσκας

Δεν υπάρχουν σχόλια: