Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

3ος προκρ.: Έξω η Ομόνοια και η Φενέρμπαχτσε


Εφιάλτης έγιναν τα όνειρα της Ομόνοιας για πρόκριση στα πλέι οφ του Champions League Η ήττα από την Σάλτσμπουργκ στην Αυστρία, σε συνδυασμό με το 1-1 της Λευκωσίας, έθεσε εκτός διοργάνωσης τους πρωταθλητές Κύπρου, οι οποίοι ευελπιστούν πλέον σε παρουσία στους ομίλους του Europa League. Το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα άφηνε ελπίδες στην ομάδα του Τάκη Λεμονή, η οποία ωστόσο δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Δέχθηκε μόλις στο 21' το πρώτο γκολ, από σουτ του Σβέντο, και στη συνέχεια κατέρρευσε. Πριν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο οι "ταύροι" είχαν ήδη εξασφαλίσει ισχυρό προβάδισμα, καθώς ο Ζιέμερ είχε σκοράρει δύο φορές στο 37' και στο 40'. Η Σάλτσμπουργκ δεν έπαψε να πιέζει και στο 58' έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της με τον Μπογκοσιάν. Το τέρμα του Ρενχίφο στο 91' δεν επηρέασε ουδόλως τα δεδομένα.

Η σύνθεση της Ομόνοιας: Γεωργαλλίδης, Ντάβιντσον, Μπουθόν, Καρυπίδης, Χαραλάμπους, Κασέκε (67' Αβραάμ), Λεάντρο, Μακρίδης, Αλωνεύτης, Λούα Λούα (59' Εφραίμ), Κωνσταντίνου (72' Ρενχίφο)

Το άλλο... τριφύλλι των προκριματικών, η Σέλτικ, έμεινε επίσης εκτός συνέχειας. Η νίκη 2-1 που πέτυχε επί της Μπράγκα ήταν δίχως αντίκτυπο, καθώς το 0-3 του πρώτου αγώνα στην Πορτογαλία αποδείχθηκε ανυπέρβλητο εμπόδιο.

Στη μεγαλύτερη έκπληξη του γ' προκριματικού γύρου το... θύμα ήταν η Φενέρμπαχτσε. Η τουρκική ομάδα ηττήθηκε 1-0 από τη Γιουνγκ Μπόιζ στο "Σουκρού Σαράτσογλου" και μετά το προ μιας εβδομάδας 1-1 γνώρισε οδυνηρό αποκλεισμό. Οι πρωταθλητές Ελβετίας προηγήθηκαν με τον Μπιενβενί στο 40' και με... σύμμαχο τον αντίπαλο εκνευρισμό που έφερε την αποβολή του Στοχ στο 53' κράτησαν ανέπαφη την εστία τους μέχρι τέλους και γύρισαν θριαμβευτές στη Βέρνη.

Άλλο ένα φαβορί που την... πάτησε ήταν η Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Παρά το 1-1 του πρώτου αγώνα, η ομάδα του Άντε Ρουκάβινα (έπαιξε 88 λεπτά) έπεσε στην παγίδα της Σέριφ και υποβιβάστηκε στη δεύτερη τη τάξει διοργάνωση, χάνοντας 6-5 στη διαδικασία των πέναλτι. Χρυσός σκόρερ για τους πρωταθλητές Μολδαβίας ο Χατσεατούροφ και μοιραίος για την κροατική ομάδα ο Ντοντό.

Χάρη σε γκολ του Πορτογάλου Ντάνι στο 33' η Ζενίτ πήρε το αποτέλεσμα που ήθελε (1-0) απέναντι στην Ουνιρέα και μαζί το εισιτήριο για τα πλέι οφ, ενώ η Κοπεγχάγη λυτρώθηκε από τον Νταμ Εντόι στο 59', ο οποίος διαμόρφωσε το 3-2 επί της ΜΠΑΤΕ.

Χρονικά τα πρώτα δύο εισιτήρια εξασφάλισαν Άντερλεχτ και Χάποελ Τελ Αβίβ, οι οποίες επικράτησαν των TNS και Ακτόμπε αντίστοιχα.

Οι Βέλγοι είχαν "καθαρίσει" την πρόκριση από το πρώτο ματς (1-3 επί ουαλικού εδάφους) και απλώς έμενε η ρεβάνς που είχε διαδικαστικό χαρακτήρα. Ο Ντε Σούτερ άνοιξε το σκορ στο 17' και ο 17χρονος, πολλά υποσχόμενος, Ρομέλου Λουκάκου, ο οποίος μόλις επέστρεψε στην αγωνιστική δράση εξαιτίας ενός τραυματισμού στο γόνατο, διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα μέσα σε διάστημα πέντε λεπτών (69'-74'). Αρχικά διπλασίασε τα γκολ της ομάδας του με κοντινό "κεραυνό" και στη συνέχεια διπλασίασε τα προσωπικά του τέρματα με ωραίο κοντρόλ και άψογο πλασέ, κάνοντας το τελικό 3-0.

Η Χάποελ Τελ Αβίβ ανέτρεψε το 0-1 του πρώτου αγώνα επικρατώντας 3-1 της Ακτόμπε στο κατάμεστο "Μπλούμφιλντ Στέιντιουμ". Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στο ματς και προηγήθηκαν στο 16' με τον Ζάχαβι (στο video θα δείτε και την ανταμοιβή του για το γκολ), ύστερα από ωραία ενέργεια και πάσα πάρε-βάλε του Σέχτερ. Στο 31', ο Σαχάρ έδωσε σκορ πρόκρισης στην ισραηλινή ομάδα, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο Μπα έστειλε με έναν... εντυπωσιακό τρόπο την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για να γίνει έτσι το 3-0. Το γκολ της τιμής σημείωσε με διπλή προσπάθεια έπειτα από εκτέλεση κόρνερ ο Τλέσεφ στο 90'.

Τα αποτελέσματα του 3ου προκριματικού γύρου

Ταμπλό πρωταθλητών

Άντερλεχτ (Βέλγιο)-TNS (Ουαλία) 3-0 (3-1)
Χάποελ Τελ Αβίβ (Ισραήλ)-Ακτόμπε (Καζακστάν) 3-1 (0-1)
Ελσίνκι (Φινλανδία)-Παρτιζάν Βελιγραδίου (Σερβία) 1-2 (0-3)
Κοπεγχάγη (Δανία)-ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ (Λευκορωσία) 3-2 (0-0)
Ζίλινα (Σλοβενία)-Λίτεξ Λόβετς (Βουλγαρία) 3-1 (1-1)
Βασιλεία (Ελβετία)-Ντεμπρετσένι (Ουγγαρία) 3-1 (2-0)
Λεχ Πόζναν (Πολωνία)-Σπάρτα Πράγας (Τσεχία) 0-1 (0-1)
Σάλτσμπουργκ (Αυστρία)-Ομόνοια (Κύπρος) 4-1 (1-1)
Ρόζενμποργκ (Νορβηγία)-ΑΪΚ Στοκχόλμης (Σουηδία) 3-0 (1-0)
Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία)-Σέριφ Τίρασπολ (Μολδαβία) 1-1, 6-5πεν. (1-1)

Ταμπλό μη πρωταθλητών


Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (Ρωσία)-Ουνιρέα (Ρουμανία) 1-0 (0-0)
Γάνδη (Βέλγιο)-Ντιναμό Κιέβου (Ουκρανία) 1-3 (0-3)
Φενέρμπαχτσε (Τουρκία)-Γιουνγκ Μπόιζ (Ελβετία) 0-1 (2-2)
ΠΑΟΚ (Ελλάδα)-Άγιαξ (Ολλανδία) 3-3 (1-1)
Σέλτικ (Σκωτία)-Μπράγκα (Πορτογαλία) 2-1 (0-3)

Δεν υπάρχουν σχόλια: