Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

Ευρώπη- Όλες οι μεταγραφές


Μετά την 4η θέση που κατέκτησε με την Ουρουγουάη στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής, ο Ντιέγκο Γκοντίν πήρε μεταγραφή από τη Βιγιαρεάλ στην Ατλέτικο Μαδρίτης. Παίκτης της Μπόλτον για τα επόμενα δύο χρόνια θα είναι ο Ιβάν Κλάσνιτς, "κόλπο γκρόσο" με Ραφίνια η Τζένοα.Επίσημο μέλος των "ροχιμπλάνκος" είναι από σήμερα ο Ντιέγκο Γκοντίν καθώς η διοίκηση της Βιγιαρεάλ ανακοίνωσε την παραχώρησή του στην Ατλέτικο Μαδρίτης.

Ο Ουρουγουανός αμυντικός, ο οποίος άφησε πολύ καλές εντυπώσεις στο Μουντιάλ 2010 με τη φανέλα της Εθνικής Ουρουγουάης δεν είχε θέση στο "κίτρινο υποβρύχιο" μετά την έλευση του Κάρλος Μαρτσένα στο "Μαδριγάλ" και έτσι μετακόμισε στην ισπανική πρωτεύουσα έναντι του ποσού των 8.000.000 ευρώ.

Ο παίκτης πέρασε με επιτυχία τις καθιερωμένες ιατρικές εξετάσεις και το μόνο που απομένει είναι να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο που θα είναι διάρκειας πέντε ετών.

Εν τω μεταξύ, κάτοικος Λάνκασαϊρ θα είναι για τα επόμενα δύο χρόνια ο Ιβάν Κλάσνιτς, ο οποίος συμφώνησε να συνεχίσει την καριέρα του στη Μπόλτον όπως ανακοίνωσαν επίσημα οι "τρότερς".

Ο Κροάτης επιθετικός που έλυσε το συμβόλαιό του με τη γαλλική Ναντ την Τρίτη, αγωνίστηκε και την περασμένη χρονιά ως δανεικός στον αγγλικό σύλλογο, τον οποίο βοήθησε να παραμείνει στην Πρέμιερ Λιγκ, ενώ να σημειωθεί ότι γίνεται το τέταρτο κατά σειρά απόκτημα της Μπόλτον μετά τους Μάρτιν Πετρόβ, Ρόμπι Μπλέικ και Μάρκος Αλόνσο.

Eν τω μεταξύ, η μεταγραφική αντεπίθεση της Τζένοα στο καλοκαιρινό παζάρι συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς, με τον Ραφίνια να αποτελεί το τελευταίο "μπαμ" από πλευράς Γενοβέζων.

Ο πρόεδρος του ιταλικού συλλόγου, Ενρίκο Πρετσιόζι, ανακοίνωσε το μεσημέρι την απόκτηση του 24άχρονου Βραζιλιάνου δεξιού μπακ, ενώ το απόγευμα ήρθε και η ομάδα της κοιλάδας του Ρουρ να επιβεβαίωσει την μεταγραφή μέσω ανακοίνωσης στην ιστοσελίδα της.

Το κόστος της μεταγραφής του Ραφίνια αναμένεται να φτάσει τα 12.000.000 ευρώ για τους "ροσομπλού" ενώ αξίζει να σημειωθεί πως ενδιαφέρον για την απόκτησή του είχαν εκφράσει στο παρελθόν και άλλες ιταλικές ομάδες όπως η Γιουβέντους και η Μίλαν.

Top-6 ακριβότερων μεταγραφών 2010

1. Νταβίντ Βίγια (Μπαρτσελόνα από Βαλένθια) 40.000.000 ευρώ
2. Γιαγιά Τουρέ (Μάν. Σίτι από Μπαρτσελόνα) 30.000.000 ευρώ
3. Νταβίντ Σίλβα (Μάν. Σίτι από Βαλένθια) 28.750.000 ευρώ
4. Άνχελ ντι Μαρία (Ρεάλ από Μπενφίκα) 25.000.000 ευρώ
5. Αλεξάντρ Κολάροβ (Μάν. Σίτι από Λάτσιο) 22.700.000 ευρώ
6. Λεονάρντο Μπονούτσι (Γιουβέντους από Μπάρι) 15.000.000 ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: