Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

Να μάθει από τον αποκλεισμό του


Ο αποκλεισμός του ΠΑΟΚ από τον Αγιαξ θα πρέπει να γίνει μάθημα σε όλες της ελληνικές ομάδες. Το παιχνίδι στην Τούμπα έδειξε τη διαφορά νοοτροπίας που υπάρχει με τους συλλόγους εκτός των συνόρων μας, την οποία αν ξεκινήσουμε να υιοθετούμε, τότε μας περιμένουν καλύτερα πράγματα στο μέλλον.

Ο Αγιαξ όπως αποδείχτηκε δεν ήταν η ομάδα φόβητρο που με την παρουσία της στον αγωνιστικό θα έκανε τον ΠΑΟΚ να τρομάξει. Μάλλον το αντίθετο συνέβη. Ο "δικέφαλος" υστέρησε στον τομέα που είναι το μεγαλύτερο ατού του, στην άμυνα και σε αυτό ίσως να έχει ευθύνη και ο Δερμιτζάκης, καθώς προτίμησε να αφήσει εκτός τον Μαλεζά, ο οποίος στο προηγούμενο παιχνίδι δεν μπορεί να πει κάποιος πως υστέρησε σε σχέση με τους συμπαίκτες του.

Καλή η εμπειρία του Τσιρίλο, αλλά όπως φάνηκε στον αγωνιστικό χώρο, χρειαζόταν ο ενθουσιασμός και τα πιο νεανικά πόδια του Μαλεζά. Ακόμα και έτσι ο ΠΑΟΚ έφτασε στην πηγή, αλλά δεν ήπιε νερό, γιατί του έλειπαν τα βασικά εφόδια, που θα τον κρατούσαν όρθιο μέχρι το τέλος.

Ο ΠΑΟΚ έχει μάθει να αμύνεται και όχι να δημιουργεί και αυτό του στοίχισε. Η άμυνα του Αγιαξ στερούταν από εμπειρία, σταθερότητα και γρήγορα πόδια, γι αυτό και "δικέφαλος" πέτυχε τρία γκολ. Ωστόσο αν είχε μάθει το παιχνίδι της κατοχής, της κυκλοφορίας της μπάλας, τότε δεν θα είχε κινδυνέψει από την ομάδα που είχε μόνο το όνομα και όχι τη χάρη.

Καλό είναι το 1-0 καθώς προσφέρει την ουσία, όμως, θα πρέπει να μάθουμε πως το ποδόσφαιρο είναι θέαμα και αυτά τα δύο μπορούν να συμβαδίζουν. Η άμυνα δεν μπορεί να δίνει πάντα τα αποτελέσματα... Πηγη novasport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: