Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

3ος προκ.: Ανατροπή η Ανόρθωση, θρίαμβος για ΑΠΟΕΛ, έξω ο Απόλλων


Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Καφού, ο οποίος σκόραρε τρεις φορές η Ανόρθωση ξεπέρασε το εμπόδιο της Σερκλ Μπριζ στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League και βρέθηκε πλέον δύο αγώνες μακριά από τους ομίλους. Θριάμβευσε στην Τσεχία ο ΑΠΟΕΛ, αποκλείοντας με δεύτερη νίκη τη Γιάμπλονετς. Τον αποκλεισμό από τη Σιμπίρ γνώρισε ο Απόλλων παρά την υπερπροσπάθεια. Στο "Αντώνης Παπαδόπουλος" η Ανόρθωση μπήκε αποφασισμένη να ανατρέψει το 0-1 και έβαλε τις βάσεις στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου με τον Καφού. Ο ίδιος παίκτης σκόραρε εκ νέου στο 60' και χάρισε προβάδισμα πρόκρισης στην ομάδα του Γκιγέρμο Όγιος, η οποία βρέθηκε προ εκπλήξεως όταν ο Ατσεάμπονγκ στο 78' μείωσε σε 2-1 και έφερε τη Σερκλ σε θέση ισχύος. Ωστόσο ως από μηχανής θεός ο Καφού έφτασε στο χατ τρικ στο 87' και με το 3-1 έστειλε την "Κυρία" στα πλέι οφ της διοργάνωσης.

Η σύνθεση της Ανόρθωσης: Αργκουέλιο, Λεϊβακαμπέσι, Τζανίσιο, Κατσαβάκης, Γεωργίου, Γκαρσία, Σκοπελίτης (81' Πέδρο), Οκκάς (69' Μαραγκός), Ράμος (74' Φοθέριγχαμ), Λαμπάν, Καφού

Την ίδια ώρα ο Απόλλων έδινε τη δική του μάχη απέναντι στη ρωσική Σιμπίρ. Το γκολ του Σεμέδο μόλις στο 12' ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα, αλλά η αποβολή του Κοσόφσκι τρία λεπτά μετά μετρίασε τους πανηγυρισμούς. Άλλωστε οι φιλοξενούμενοι κατόρθωσαν να ισοφαρίσουν με το Σεφτσένκο στο 63' και να πάρουν την πρόκριση χάρη στο εκτός έδρας γκολ, αφού το τέρμα του Νούνιες στο 71' δεν έφτανε στους κυπελλούχους Κύπρου που πήραν απλώς μια νίκη γοήτρου (2-1).

Η σύνθεση του Απόλλωνα: Σβαλόφσκι, Οσενί, Σεμέδο (78' Λόπες), Κοσόφσκι, Ατόρνο, Μόρις, Νεβά, Νούνιες (81' Ογκμπούκε), Κόλαρ, Κιντέρος, Γκονσάλες (85' Μπανγκούρα)

Ο ΑΠΟΕΛ, ταξιδεύοντας στην Τσεχία, είχε στις αποσκευές του το 1-0 του ΓΣΠ, όμως δεν έμεινε εκεί. Έπαιξε αποκλειστικά για τη νίκη και δεν άφησε περιθώρια στη Γιάμπλονετς. Με δύο γρήγορα γκολ στο πρώτο μισάωρο, από τους Πάουλο Ζόρζε στο 24' και Χαραλαμπίδη στο 27', η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έδωσε διαδικαστικό χαρακτήρα στα επόμενα 60 λεπτά. Ακόμη κι όταν ο Πάβλικ μείωσε στο 33', ο ΑΠΟΕΛ εξακολουθούσε να ελέγχει το ματς. Μάλιστα ο Σολάρι στο 37' διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα (3-1) και σφράγισε μια δεύτερη νίκη για την κυπριακή ομάδα.

Η σύνθεση του ΑΠΟΕΛ: Χιώτης, Πάουλο Ζόρζε, Γκριντσάροφ, Σολάρι (88' Κόντης), Χαραλαμπίδης, Μπρούερς, Μαντούκα, Πίντο, Σολωμού, Μαρτσίνιο, Μποαβεντούρα (66' Αλμέιδα)

Τα αποτελέσματα του 3ου προκριματικού γύρου

Τέτεκς (ΠΓΔΜ) - Έλφσμποργκ (Σουηδία) 1-2 (0-5)
ΟΦΚ Βελιγραδίου (Σερβία) - Γαλατάσαραϊ (Τουρκία) 1-5 (2-2)
Μπάνικ Οστράβα (Τσεχία) – Ντνεπρ Μόγκιλεφ (Λευκορωσία) 1-2 (0-1)
Ντιναμό Μινσκ (Εσθονία) – Μακάμπι Χάιφα 3-1 (0-1)
Ζεσταφόνι (Γεωργία) – Λβιβ Καρπάτι (Ρωσία) 0-1 (0-1)
Καραμπάγκ (Αζερμπαϊτζάν) – Βίσλα Κρακοβίας (Πολωνία) 3-2 (1-0)
Ντιναμό Τιφλίδας (Γεωργία) – Στουρμ Γκρατς (Αυστρία) 1-1 (0-2)
Απόλλων Λεμεσού (Κύπρος) – Σιμπίρ (Ρωσία) 2-1 (0-1)
Ανόρθωση (Κύπρος) – Σερκλ Μπρις (Βέλγιο) 3-1 (0-1)
Γκέτεμποργκ (Σουηδία) – Άλκμααρ (Ολλανδία) 1-0 (0-2)
Ντνίπρο (Ουκρανία) – Σπαρτάκ Ζλάτιμπορ (Σερβία) 2-0 (1-2)
Μπρόντμπι (Δανία) – Μπουντούτσνοστ (Μαυροβούνιο) 1-0 (2-1)
Τιμισοάρα (Ρουμανία) – Μιλικόσκι (Φινλανδία) 3-3 (2-1)
Λοζάνη (Ελβετία) – Ράντερς (Δανία) 1-1 (3-2)
Άρης (Ελλάδα) – Γιαγκελόνια (Πολωνία) 2-2 (2-1)
Λέφσκι Σόφιας (Βουλγαρία) – Κάλμαρ (Σουηδία) 5-2 (1-1)
Λουκέρνη (Ελβετία) – Ουτρέχτη (Ολλανδία) 1-3 (0-1)
Γιάμπλονετς (Τσεχία) – ΑΠΟΕΛ (Κύπρος) 1-3 (0-1)
Γάνδη (Βέλγιο) – Ίντερ Τούρκου (Φινλανδία) 3-2 (5-1)
Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ) – Ολυμπιακός (Ελλάδα) 1-0 (1-2)

Δεν υπάρχουν σχόλια: