Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

Δερμιτζάκης: «Αν έμπαινε το πέναλτι…»

Δερμιτζάκης: «Αν έμπαινε το πέναλτι…»

Απογοητευμένος από το τελικό αποτέλεσμα, αλλά περήφανος από την προσπάθεια των παικτών του δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου ο Παύλος Δερμιτζάκης. Πιο συγκεκριμένα ο τεχνικός του Διεκφάλου τόνισε: «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά γιατί θεωρώ ότι το να παίζεις δύο παιχνίδια με τον Άγιαξ και να μη χάνεις, αλλά να αποκλείεσαι λόγω διαφοράς τερμάτων δείχνει την προσπάθεια που έγινε απ’ όλους για να μπορέσουμε να πετύχουμε ένα μεγάλο στόχο, ένα… όνειρο ζωής. Ενώ το ματς ξεκίνησε πολύ καλά για μας, ναι μεν ο Άγιαξ είχε την κατοχή και την κυκλοφορία της μπάλας (γιατί είναι μια ομάδα που αυτό είναι το προτέρημά του, με παίκτες ποιοτικούς) εμείς ήμασταν αυτοί που και προηγηθήκαμε και δημιουργήσαμε ευκαιρίες για να αυξήσουμε το σκορ. Ενώ στο ημίχρονο είπαμε ότι δεν έχει τελειώσει τίποτα, ναι μεν κάναμε σημαντική προσπάθεια, αλλά το ματς τελειώνει στο τέλος αυτή η προσπάθεια έπρεπε να συνεχιστεί για να ανταμειφθούμε. Στο Τσάμπιονς Λιγκ δεν μπορείς να πεις ότι έχεις αποτέλεσμα, η εναλλαγή συναισθημάτων είναι στο μέγιστο βαθμό, σε οκτώ λεπτά φτάσαμε να έχουμε ένα βαρύ εις βάρος μας σκορ. Δε θα αναλύσω πως, τι και γιατί. Το ποδόσφαιρο είναι παιχνίδι λαθών, όποιος κάνει τα λιγότερα έχει περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει. Και με τις αλλαγές και την αλλαγή τακτικής θεωρώ ότι πιέσαμε, δημιουργήσαμε τις προϋποθέσεις για γκολ, ισοφαρίσαμε το ματς και αν γινόταν το 3-3 τόσο στο πέναλτι του Ίβιτς, όσο και στις ευκαιρίες του Ίβιτς και του Σαλπιγγίδη, θα παίρναμε το ματς. Αυτά συμβαίνουν, ήταν συγκλονιστικό ματς, που θα το θυμόμαστε. Είναι παρακαταθήκη για όλους μας. Συγχαρητήρια στον κόσμο για ακόμη ένα παιχνίδι. Ήταν συγκλονιστικός, ο δωδέκατος παίκτης της ομάδας μας, θα έλεγα ότι ήταν κορυφαίος. Δεν μπορέσαμε δυστυχώς να του δώσουμε μεγάλη χαρά. Τη θέλαμε κι εμείς, την είχαμε ανάγκη.

Για την αλλαγή του Κοντρέρας…

«Την αλλαγή που έγινε με τον Κοντρέρας την προαναγγείλαμε τις προηγούμενες μέρες. Είναι παίκτης ηγέτης και χαρισματικός και οποιαδήποτε ομάδα θα τον είχε ανάγκη. Το πώς δεχθήκαμε τόσα γκολ έχει να κάνει με τα λάθη που γίνονται στο ποδόσφαιρο, γιατί αλλιώς θα μιλούσαμε για κομπιούτερ, αλλά και με την ικανότητα του αντιπάλου».

Για το αν η ομάδα του είχε τύχη…

«Ναι δεν είχαμε την τύχη που είχαμε στο πρώτο παιχνίδι η τύχη είναι και με αυτόν που την προκαλεί. Κρατάμε ότι δεν χάσαμε από τον Άγιαξ, ότι έγινε μια μεγάλη προσπάθεια από τα παιδιά. Και λέω μεγάλη γιατί ο Άγιαξ είναι πιο έτοιμη ομάδα και την Κυριακή ξεκινάει το πρωτάθλημά του, άρα είναι φυσιολογικό να είναι πιο έτοιμος. Τον λίγο καιρό που είμαστε εδώ προσπαθούμε να διορθώσουμε πολλά πράγματα για να έχουμε καλή εικόνα. Αν εξαιρέσουμε το νεκρό διάστημα, το οκτάλεπτο στο δεύτερο μέρος, έμεινα πολύ ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παικτών».

Δεν υπάρχουν σχόλια: