Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

Λίνεν: "Πρόκριση με νίκη"


Ο Ολυμπιακός θέλει να συνδυάσει την πρόκριση στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ με νίκη στο Ισραήλ κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, όπως τόνισε ο Εβαλντ Λίνεν. Ο Γερμανός στη συνέντευξη Τύπου εξήγησε γιατί δεν πήρε τον Ριέρα στην αποστολή, ενώ άφησε να εννοηθεί πως Τοροσίδης και Ιμπαγάσα θα μείνουν στον πάγκο.

"Σε τέτοια ευρωπαϊκά παιχνίδια δεν κατεβαίνεις για ένα αποτέλεσμα, για παράδειγμα την ισοπαλία, διότι κρύβουν παγίδες αν τα αντιμετωπίζεις έτσι. Θα παίξουμε για να νικήσουμε".

Ο Γερμανός προπονητής επισήμανε ακόμη πως "...για τον Ολυμπιακό δεν υπάρχει άλλος στόχος παρά η πρόκριση", ενώ όταν ρωτήθηκε για το αν υπολογίζει στην αρχική ενδεκάδα τους Τοροσίδη, Παπαδόπουλο και Ιμπαγάσα, άφησε να εννοηθεί πως δεν θα είναι στο βασικό σχήμα, λέγοντας: "Θα αποφασίσω αύριο, αλλά ας μην ξεχνάμε πως έχουμε παίκτες που έχουν παίξει φιλικά και έχουν επτά εβδομάδες προετοιμασία".

Για τον Ριέρα, που έμεινε εκτός αποστολής, εξήγησε: "Έχει κάνει μία εβδομάδα προπονήσεων και έπαιξε 45 λεπτά σε ένα φιλικό που στο τέλος ήταν πάρα πολύ κουρασμένος. Δεν θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά σε αυτό το ματς". Τέλος, σε ερώτηση Ισραηλινού ρεπόρτερ αν θέλει να ξεπεράσει σε κατορθώματα τον συμπατριώτη του Ότο Ρεχάγκελ, απάντησε με χιούμορ: "Είμαι 15 χρόνια μικρότερος, άρα έχω καιρό ακόμα..."

Τους παίκτες του Ολυμπιακού εκπροσώπησε ο Όλαφ Μέλμπεργκ, ο οποίος αναφέρθηκε στο πρώτο ματς του Καραϊσκάκη: "Το πρόβλημα είναι πως δεχθήκαμε γκολ και σε τέτοια ματς δεν πρέπει να δέχεσαι γκολ στην έδρα σου. Εμείς, δεν τα καταφέραμε και μάλιστα δεχθήκαμε πρώτοι και αυτό μας στοίχισε, μας αποδιοργάνωσε".

Στην ερώτηση αν τον φοβίζει το γεγονός ότι στο αυριανό ματς η Μακάμπι θα έχει τη συμπαράσταση 30.000 οπαδών της, απάντησε: "Δεν έχετε εικόνα για το τι σημαίνει 35.000 οπαδοί του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκη. Έτσι λοιπόν δεν με απασχολεί που το γήπεδο θα είναι γεμάτο. Πάντως, προτιμώ να παίζω σε γεμάτο γήπεδο, ακόμα και ως φιλοξενούμενος και όχι μπροστά σε άδεια καθίσματα".

Ο Σουηδός αμυντικός ρωτήθηκε από Ισραηλινό δημοσιογράφο αν επιθυμεί να επιστρέψει στο Τσάμπιονς Λιγκ μετά από ένα καλό Μουντιάλ που είχε! Ο Μέλμπεργκ, με μεγάλη ευγένεια, απάντησε: "Δυστυχώς δεν είχα καλό Μουντιάλ, γιατί δεν πήγα.... Ελπίζω φέτος να πάρουμε το πρωτάθλημα και να επιστρέψουμε στο Τσάμπιονς Λιγκ".

Δεν υπάρχουν σχόλια: