Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Τουρκικά σενάρια για Ολυμπιακό και Γιακίν!!

Στους υποψήφιους τεχνικούς για να αναλάβουν τον Ολυμπιακό παρουσιάζουν τον Μουράτ Γιακίν τουρκικά δημοσιεύματα, στα οποία γίνεται επίσης αναφορά στα ονόματα των Κέλερ και Λουτσέσκου.

Τουρκικά σενάρια για Ολυμπιακό και Γιακίν
Είναι ξεκάθαρο πια πως ο Ολυμπιακός έχει επικεντρωθεί στην περίπτωση του Μάρκο Σίλβα με τον Πορτογάλο να αποτελεί το φαβορί για να αντικαταστήσει τον συμπατριώτη του, Βίτορ Περέιρα.

Την ίδια ώρα πάντως συνεχίζονται τα δημοσιεύματα στο εξωτερικό με τεχνικούς που παρουσιάζονται ως υποψήφιοι για τον πάγκο των Πειραιωτών.

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ ο πρώην προπονητής της Σπαρτάκ Μόσχας και της Βασιλείας, Μουράν Γιακίν φέρεται να είναι μια από τις περιπτώσεις που εξετάστηκαν.

Το όνομά του Τουρκο-Ελβετού έχει ξαναγραφτεί για τους «ερυθρόλευκους», όπως και των Κέλερ, Λουτσέσκου στους οποίους επίσης γίνεται αναφορά.


inner


inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Τα δεδομένα για Ατρόμητο και Φυτανίδη!

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο σχεδιασμός του Ατρόμητου για τη νέα σεζόν, κάτι που αποδείχθηκε και με τη λύση των συμβολαίων των Τσέναμο και Δημούτσου ενώ εξελίξεις αναμένονται και με τον Φυτανίδη.

Τα δεδομένα για Ατρόμητο και Φυτανίδη

Ανακοινώθηκε ήδη η λύση της συνεργασίας με τους Τσέναμο και Δημούτσο, αναμένεται το ίδιο και για τον Φώτη Γεωργίου και πλέον ένα επίσης «καυτό» ζήτημα είναι αυτό του Σωκράτη Φυτανίδη.

Ο σέντερ μπακ του Ατρόμητου που πριν από δύο χρόνια είχε ανανεώσει για 2+2 χρόνια, απορρίπτοντας προτάσεις από Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ, βρίσκεται πλέον στο καλοκαίρι της οψιόν και θα πρέπει να συζητήσει εκ νέου με τη διοίκηση για το αν θα ενεργοποιηθούν οι άλλες δύο σεζόν.

Όπως προκύπτει, η πλευρά του ποδοσφαιριστή έχει προτεραιότητα τον Ατρόμητο λόγω των τεσσάρων χρόνων συνεργασίας, ωστόσο πρέπει να βρεθεί και η «χρυσή» τομή και στους όρους του συμβολαίου.

Από την πλευρά του ο Ατρόμητος έχει καταθέσει πρόταση στον παίκτη και πάνω σε αυτή γίνονται οι αντιπροτάσεις από την μεριά του ποδοσφαιριστή με σκοπό να βρεθεί η λύση

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο «Sokrates» έχει δεχθεί -όπως είναι φυσικό- προτάσεις για να συνεχίσει την καριέρα του, αλλά τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο έχει ο Ατρόμητος.

Εξάλλου, εντείνονται οι φήμες ότι η πρώτη μεταγραφή για τον Ατρόμητο δεν θα αργήσει και άμεσα θα υπάρξουν ανακοινώσεις. *Πηγή: sport-fm.gr*

Θα γίνει ο νέος Σπανούλης;

Ο Βάιος Τσούτσικας γράφει στο sport-fm.gr για τις ομοιότητες της υπόθεσης «Σλούκας» με εκείνη του «Kill Bill» 5 χρόνια πριν

Θα γίνει ο νέος Σπανούλης;

Όσο και να μοιάζει η φετινή αυτή κίνηση των «πρασίνων» με την αντίστοιχη περυσινή είναι κοινά παραδεκτό ότι η υπόθεση «Σλούκας» έχει περισσότερες ομοιότητες με εκείνη του Σπανούλη. Το 2010 οι ρόλοι ήταν αντεστραμμένοι: ο Παναθηναϊκός ήταν στα πολύ πάνω του, ο Ολυμπιακός έψαχνε να βρει ένα αγωνιστικό σημείο αναφοράς και ο Σπανούλης έμοιαζε (και αποδείχθηκε ότι ήταν) ο ιδανικός.

Συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις η εξέδρα να «καταριέται» τον πρώην ήρωά της επειδή πρόδωσε την ομάδα του για έναν καλύτερο μισθό. Στην περίπτωση του Σπανούλη, όμως, δεν ήταν το οικονομικό αυτό που έπαιξε τον βασικό ρόλο στην επιλογή του. Ένιωθε να ασφυκτιά στη σκιά του Διαμαντίδη, ήθελε να παίξει αυτός τον ρόλο του Νο1 εντός μιας μεγάλης ομάδας, ήθελε να αναλάβει τις μπαγκέτες του μαέστρου στα χέρια του. Γι’ αυτό και επέλεξε να φύγει από τον Παναθηναϊκό και να ενταχθεί στον Ολυμπιακό.

Δεν είναι απαραίτητο να πάρει μια ίδια απόφαση ο Σλούκας, είναι βέβαιο, όμως, πως ο Παναθηναϊκός ποντάρει εκεί που πόνταρε και ο Ολυμπιακός, διεκδικώντας τον Σπανούλη. Ο Σλούκας αρχίζει και αυτός να νιώθει περιορισμένος υπό τη σκιά του Σπανούλη. Νιώθει ότι έχει έρθει η στιγμή να βγει στον αφρό και – ίσως – ξέρει πως αυτό δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα να γίνει αν παραμείνει στο πλευρό του «Kill Bill». Ακόμα και αν δεν είχε περάσει καν από το μυαλό του το ενδεχόμενο να προκληθεί – προσκληθεί από τον «αιώνιο» αντίπαλο σίγουρα είχε σκεφτεί μέσα στη χρονιά το μέλλον του μακριά από το ΣΕΦ. Πιθανότατα μακριά από την Ελλάδα. Άλλωστε σε κάθε ευκαιρία διευκρινίζει ότι δεν είναι το χρήμα αυτό που θα τον «συμβουλεύσει» στην απόφαση του ενόψει του νέου του συμβολαίου όσο ο ρόλος του εντός της ομάδας.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο δεν έχει τόση μεγάλη αξία το 1,6 εκατομμύριο της επίσημης πράσινης πρότασης. Αυτό που μετρά είναι η πρόθεση του ΠΑΟ να προσφέρει στον φιλόδοξο Σλούκα πεδίο δόξας λαμπρό. Είναι, με άλλα λόγια, η πρώτη ομάδα που επίσημα του δίνει τον χώρο που νιώθει ο παίκτης ότι χρειάζεται.

Ο Σπανούλης το 2010 είχε απαντήσει καταφατικά στη μεγάλη πρόκληση… *Πηγή: sport-fm.gr*

Τέλος Τσέναμο και Δημούτσος!


Τη λύση της συνεργασίας με τους Λουίτζι Τσέναμο και Ελίνι Δημούτσο ανακοίνωσε η ΠΑΕ Ατρόμητος αν και είχαν ακόμα ένα χρόνο συμβόλαιο.

Τέλος Τσέναμο και Δημούτσος
Ο έμπειρος γκολκίπερ ήταν ξεκάθαρο ότι δεν υπολογίζεται, αφού έχασε τη θέση του από τον Αντρέι Γκορμπούνοφ και η εξέλιξη ήταν η πλέον αναμενόμενη.

Ωστόσο, η πρόωρη λύση του συμβολαίου με τον διεθνή χαφ ήταν κάτι που προέκυψε εσχάτως, καθώς η διοίκηση δεν είχε μείνει ευχαριστημένη από την απόδοσή του ενώ και το συμβόλαιό του ήταν από τα υψηλότερα της ομάδας.

Τέλος, παρελθόν θα αποτελέσει και ο Φώτης Γεωργίου που δεν υπολογίζεται.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ατρόμητος:

«Η ΠΑΕ Ατρόμητος ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας της με τους Ελίνι Δημούτσο και Λουίτζι Τσέναμο.

Οι δύο ποδοσφαιριστές που είχαν ενημερωθεί έγκαιρα μέσω των εκπροσώπων τους ότι δεν συμπεριλαμβάνονται στον προγραμματισμό της ομάδας μας για τη νέα περίοδο βρέθηκαν σήμερα στα γραφεία της ΠΑΕ και υπέγραψαν τη λύση των συμβολαίων τους.
Τους ευχαριστούμε θερμά για την προσφορά τους στον Ατρόμητο και τους ευχόμαστε καλή συνέχεια στον επόμενο σταθμό της καριέρας τους.

Αναμένεται η λύση της συνεργασίας της ομάδας μας με τον Φώτη Γεωργίου ο οποίος επίσης έχει ενημερωθεί σχετικά αμέσως μετά τη λήξη των play offs».

Αποσύρθηκε ο Κους!

Την απόφαση να βάλει τέλος στην καριέρα του έκανε γνωστή ο Νταβόρ Κους, που τη σεζόν 2004/05 είχε αγωνιστεί στην ΑΕΚ.

Αποσύρθηκε ο Κους
Το δρόμο της… συνταξιοδότησης αποφάσισε να πάρει ο Νταβόρ Κους. Ο 36χρονος Κροάτης είχε αγωνιστεί τη σεζόν 2004/05 στην ΑΕΚ, ενώ την τελευταία τετραετία αγωνιζόταν στην Τσιμπόνα Ζάγκρεμπ, με την οποία κατέκτησε οκτώ πρωταθλήματα και τέσσερα Κύπελλα σε συνολικά δέκα χρόνια «θητείας».

Επίσης είχε περάσει από Μάλαγα, Μπενετόν Τρεβίζο και Φουενλαμπράδα, ενώ φόρεσε και τη φανέλα της εθνικής Κροατίας.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Σοκ με Κρστιτς!!

Οι εκτιμήσεις-δυστυχώς-επαληθεύτηκαν. Ο Νέναντ Κρστιτς υπέστη ρήξη χιαστών και θα μείνει εκτός δράσης για έξι μήνες. Ελλιπής πλέον η Εφές στους τελικούς με Καρσίγιακα.

Σοκ με Κρστιτς!
Νοκ άουτ για περίπου έξι μήνες θα μείνει ο Νέναντ Κρστιτς. Ο Σέρβος σέντερ τραυματίστηκε στο γόνατο στη διάρκεια του τρίτου τελικού της Αναντολού Εφές με την Καρσίγιακα στη Σμύρνη και μάλιστα απάντησε με χειρονομία στις αποδοκιμασίες των οπαδών των γηπεδούχων.

Οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε την Τρίτη επιβεβαίωσαν τη ζημιά. Ο 32χρονος άσος θα υποβληθεί σύντομα σε επέμβαση και ασφαλώς χάνει το υπόλοιπο της σειράς των τελικών (που κρίνεται στις τέσσερις νίκες).

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς δεν υπολογίζει στον τέταρτο αγώνα της σειράς και τον τιμωρημένο Τομάς Ερτέλ.

Φέτος ο Κρστιτς είχε 12,8 πόντους, 5,2 ριμπάουντ και 1,1 ασίστ κατά μέσο όρο με την ομάδα της Κωνσταντινούπολης.





*Πηγή: sport-fm.gr*

Νίλσον: «Η δουλειά που ήθελα, στον Παναθηναϊκό»

Ευτυχής για το νέο του ρόλο ως σκάουτ του Παναθηναϊκού δήλωσε ο Μίκαελ Νίλσον στον σουηδικό Τύπο.

Νίλσον: «Η δουλειά που ήθελα, στον Παναθηναϊκό»

«Είναι ακριβώς η δουλειά που ήθελα. Νιώθω υπέροχα. Είμαι πολύ χαρούμενος που έχω αυτή τη θέση», τόνισε ο 37χρονος Νίλσον, που είχε αγωνιστεί στο «τριφύλλι» από το 2005 μέχρι το 2009. *Πηγή: sport-fm.gr*

Η ήττα-κλειδί και το πλάνο κορυφής!!


Ο Τάσος Νικολόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για την ήττα που άλλαξε την ιστορία του Ολυμπιακού, ο οποίος βαδίζει σωστά και το πλάνο που πρέπει να στηρίξει ο Παναθηναϊκός για να επιστρέψει στην κορυφή.

Η ήττα-κλειδί και το πλάνο κορυφής

Του Τάσου Νικολόπουλου

Στα δικά μου μάτια, τα σημεία-κλειδιά για τα φετινά επιτεύγματα βρίσκονται μήνες πίσω και συγκεκριμένα στην αρχή της αγωνιστικής περιόδου. Το πρώτο αφορά την παραίτηση του Γιώργου Μπαρτζώκα μετά την μοναδική φετινή ήττα από τον Παναθηναϊκό στον προημιτελικό Κυπέλλου. Μπορεί να χάθηκε ο πρώτος τίτλος της χρονιάς, αλλά ο αποκλεισμός αποδείχθηκε ευεργετικός. Το δεύτερο, που είναι σε συνάρτηση με το πρώτο, αφορά την πρόσληψη του Γιάννη Σφαιρόπουλου. Ο κατάλληλος άνθρωπος την κατάλληλη στιγμή. Αν ήταν κάποιος άλλος, μπορεί να λέγαμε άλλα… Γιατί πέρα από τις προπονητικές ικανότητες, μετέδωσε σιγουριά και ηρεμία, τα οποία έμοιαζαν να έχουν χαθεί. Κι αν ανατρέξετε στις δηλώσεις όσων βρίσκονται στους κόλπους της ομάδας, θα διαπιστώσετε το γιατί. Όμως, δεν πρέπει να ξεχνάμε και να δώσουμε ένα credit και στον πρώην προπονητή, αφού οι επιλογές του καλοκαιριού για το ρόστερ ήταν δικές του.

Ο Ολυμπιακός βαδίζει στον σωστό δρόμο τα τελευταία χρόνια, που δεν χρειάζεται να αναλυθούν στην παρούσα φάση και αυτός είναι ένας από τους λόγους αισιοδοξίας για ακόμη καλύτερα πράγματα στο μέλλον. Στις δηλώσεις του μετά το παιχνίδι, ο Βασίλης Σπανούλης έστειλε το μήνυμα, αν και επί της ουσίας είπε το αυτονόητο. Τι; Ότι η ομάδα πρέπει να παραμείνει ως έχει, με τον ίδιο προπονητή και το ίδιο ρόστερ. «Χρειάζεται να υπάρχει συνέχεια σε αυτό που κάνουμε. Έχουμε βάλει το εγώ κάτω από εμείς. Όλοι αποδέχονται το ρόλο τους και δεν είναι εύκολο» τόνισε μεταξύ άλλων. Κι όταν τα λέει αυτά ο άνθρωπος-ηγέτης που άλλαξε την ιστορία της ομάδας την τελευταία πενταετία, κάτι περισσότερο θα ξέρει.

Για τα… ίδια μάτια (τα δικά μου), που βλέπουν τον Παναθηναϊκό, το πρόσημο της φετινής σεζόν τείνει προς το αρνητικό και όχι γιατί δεν κατέκτησε το πρωτάθλημα. Ασφαλώς και θα ήταν πιο ανταγωνιστικός στους τελικούς, αν είχε διαθέσιμους τους Μπατίστα, Παππά και Γκιστ, αλλά το θέμα δεν είναι αυτό. Η ομάδα πήρε το Κύπελλο, φτάνοντας στην κατάκτηση ενός τίτλου για 18η(!) συνεχόμενη χρονιά, αλλά ο στόχος, θεωρητικά τουλάχιστον, ήταν άλλος στο ξεκίνημα της περιόδου. Το περασμένο καλοκαίρι η διοίκηση έκανε… παιδομάζωμα, προκειμένου να δημιουργήσει την ομάδα που θα πρωταγωνιστεί τα επόμενα χρόνια, αλλά κάπου στην πορεία, αυτό χάθηκε. Οι αλλαγές προπονητών και η απόκτηση παικτών με συμβόλαια ενός ή δύο μηνών, δεν βοηθούν σε αυτό. Κι ο Παναθηναϊκός των προηγούμενων χρόνων δεν λειτουργούσε έτσι…

Η απόφαση για ανανέωση και ελληνοποίηση είναι απολύτως σωστή και όλοι ξέρουν ότι άργησε κιόλας να γίνει κάτι τέτοιο. Το ζητούμενο για τη διοίκηση είναι να στηρίξει μέχρι τέλους το πλάνο, ακόμη κι αν υπάρξει κόστος σε τίτλους. Η εμπειρία και η τεχνογνωσία στη διαχείριση τέτοιων καταστάσεων υπάρχει, επομένως αυτό που πρέπει να ξεκαθαριστεί είναι το τι ακριβώς θέλει τα επόμενα χρόνια. Η μαγιά είναι πολύ καλή και αυτό που χρειάζεται είναι ένας καλός «μάγειρας». Αν το ρόστερ των Ελλήνων πλαισιωθεί και από καλύτερους και όχι απαραίτητα ακριβότερους ξένους παίκτες, τότε μπορεί με σιγουριά να ελπίζει σε μελλοντική επιστροφή στην κορυφή.

Υ.Γ.1: Σε μια μέρα χαράς για τον Ολυμπιακό, οι αδερφοί Αγγελόπουλοι δεν άντεξαν να μην αναφερθούν στην… απέναντι πλευρά. Ασφαλώς και είχαν το δικαίωμα να το κάνουν, αλλά σε μια τέτοια μέρα δεν υπήρχε λόγος να ασχοληθούν με τον αντίπαλο. Μάλιστα, έκαναν και εκτίμηση ότι η κατάσταση αλλάζει και ότι θα είναι δύσκολο να διαχειριστεί την απώλεια του πρωταθλήματος. Το 2012 δεν είναι μακρινό…

Υ.Γ.2: Ο Παναθηναϊκός έχει κάθε δικαίωμα να παραπονιέται για τη διαιτησία στη σειρά των τελικών, αλλά θα είναι τεράστιο λάθος να επικεντρωθεί σε αυτή. Δεν ήταν ο βασικός λόγος της απώλειας του τίτλου. Πρέπει πρώτα να σκύψει πάνω στα προβλήματά του, αφού μόνο αν λύσει αυτά, «θα τους κερδίζει όλους», όπως τόνισε με νόημα ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, δίνοντας το σύνθημα της επόμενης μέρας. *Πηγή: sport-fm.gr*

Το πρώτο βήμα του ΠΑΟΚ για τον τελικό του ‘83!!

Σαν σήμερα πριν από 32 χρόνια ο ΠΑΟΚ επικράτησε της Ρόδου και είχε κάνει καθοριστικό βήμα πρόκρισης στον τελικό του Κυπέλλου, φτάνοντας για 12η φορά στην ιστορία του στον τελικό της διοργάνωσης.

Το πρώτο βήμα του ΠΑΟΚ για τον τελικό του ‘83
Την σεζόν 1982-83 ο δρόμος του ΠΑΟΚ στο Κύπελλο έμοιαζε αρκετά στρωμένος ως τον τελικό. Μετά την Αναγέννηση Καρδίτσας (7-0), τονΑλμωπό Αριδαίας (3-0), τον Βύζαντα Μεγάρων (3-1), τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης (2-0, 4-0) και τον Παναργειακό (1-0, 2-0) ήρθε η σειρά τηςΡόδου να βρεθεί απέναντι στον Δικέφαλο στον θεσμό στην ημιτελική φάση, η οποία είχε αποκλείσει κατα σειρά τις Ξάνθη (3-0), Τρίκαλα (3-2), Αιγάλεω (0-0, 2-0) και Προοδευτική (1-1, 1-1 4-1 πεν.).

Η ομάδα της Ρόδου είχε υποβιβαστεί και μαθηματικά όταν αντιμετώπισε τον ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας για τον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας της περιόδου 1982-83 στον αγώνα που έγινε σαν σήμερα 15 Ιουνίου του 1983, ωστόσο η ομάδα του «σμαραγδένιου» νησιού ήθελε να «σώσει» τη χρονιά φτάνοντας στον τελικό της δεύτερης σημαντικότερης εθνικής διοργάνωσης.

Ο Τύπος της εποχής παρομοίαζε τη Ρόδο με την αγγλική Μπράιτον, η οποία είχε υποβιβαστεί από τη μεγάλη κατηγορία του αγγλικού πρωταθλήματος, ωστόσο έφτασε ως τον τελικό του Κυπέλλου όπου αντιμετώπισε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Μάλιστα στον πρώτο τελικό το σκορ έμεινε στο 2-2 και στον επαναληπτικό η Γιουνάιτεντ πήρε το τρόπαιο νικώντας με 4-0.

Για τη Ρόδο το όνειρο έφτασε μέχρι το γήπεδο της Τούμπας, καθώς εκεί την περίμενε ο ΠΑΟΚ του Χάιντς Χέερ. Ο ΠΑΟΚ χωρίς να πιάσει ιδιαίτερα υψηλά στάνταρ απόδοσης επικράτησε με 2-0.

Ο Δικέφαλος χωρίς τον Γιώργο Κούδα στην 11άδα, άνοιξε το σκορ με τονΓιώργο Κωστίκο στο 35’ με κοντινή προβολή έπειτα από σέντρα τουΤριανταφυλλίδη, ενώ ο ίδιος διπλασίασε τα τέρματα του ΠΑΟΚ στο 48’ με κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Βασιλάκου.

Στο 75’ ο ακραίος επιθετικός της Ρόδου Γεωργαλλής ξεκίνησε μια κούρσα με τη μπάλα στα πόδια του, ωστόσο φτάνοντας στην περιοχή του Φορτούλα«ένιωσε να τον εγκαταλείπουν οι δυνάμεις του και έπεσε στο έδαφος. Προς γενική έκπληξη όλων ο διαιτητής κ. Ματσούκας έδειξε το σημείο του πέναλτι»περιέγραψε τη φάση εφημερίδα της εποχής.

Το πέναλτι εκτέλεσε ο Παπαοικονόμου, ωστόσο ο Φορτούλα έπεσε στη σωστή γωνία και διατήρησε το 2-0. Ακολούθως ήταν η σειρά του τερματοφύλακα της Ρόδου Συρίγου να βάλει το όνομά του στη λίστα με τους διακριθέντες σταματώντας τους Κωστίκο και Τριανταφυλλίδη να αυξήσουν τον δείκτη του σκορ.

Η 11άδα του ΠΑΟΚ σε εκείνο το ματς:

Φορτούλα, Σκαρτάδος (53’ Αποστόλου), Δαμανάκης (59’ Γεωργόπουλος), Ψαρράς, Σίγγας, Γκουερίνο, Τρίμχολντ, Αλαβάντας, Βασιλάκος, Τριανταφυλλίδης, Κωστίκος.

Ο ΠΑΟΚ σφράγισε το εισιτήριο για τον 12ο τελικό της ιστορίας του μια εβδομάδα αργότερα επικρατώντας της Ρόδου και εκτός έδρας με 1-0.
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Έκλεισαν» Γκερέιρο-Κεϊτά στον Άρη Λεμεσού!

Ο Άρης Λεμεσού ολοκλήρωσε τις μεταγραφές των Ρότζερ Γκερέιρο και Σουλεϊμάν Κεϊτά.

«Έκλεισαν» Γκερέιρο-Κεϊτά στον Άρη Λεμεσού
Τον Ρότζερ Γκερέιρο και τον Σουλεϊμάν Κεϊτά απέκτησε ο Άρης Λεμεσού.

Ο 33χρονος Βραζιλιάνος (αλλά πολιτογραφημένος Πολωνός) μεσοεπιθετικός, που είχε αγωνιστεί από το 2009 μέχρι το 2013 στην ΑΕΚ, έπαιζε μέχρι πρότινος στην πατρίδα του και τη Ρίο Μπράνκο.

Ο 28χρονος μέσος από το Μάλι έπαιζε στη ρουμανική Τιμισοάρα. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Η ομορφότερη εικόνα των τελικών της Α1»

Συγχαρητήρια επιστολή στον Ολυμπιακό και τα μέλη του απέστειλε ο ΠΣΑΚ, ο οποίος στάθηκε στο γεγονός πως οι παίκτες των δύο ομάδων μετά το τέλος του αγώνα στο ΣΕΦ αγκαλιάστηκαν.

«Η ομορφότερη εικόνα των τελικών της Α1»
Στην εικόνα των αθλητών του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού που μετά τη λήξη του αγώνα στον ΣΕΦ αγκαλιάστηκαν στέκεται σε ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών. Ο ΠΣΑΚ, παράλληλα, έστειλε τα συγχαρητήριά του στους Πειραιώτες για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Η ανακοίνωση

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών συγχαίρει τον Ολυμπιακό για την κατάκτηση του εφετινού πρωταθλήματος.

Η ομορφότερη εικόνα ωστόσο στη σειρά των τελικών, ήταν μετά το τέλος του χθεσινού αγώνα, όταν οι παίκτες των ‘’αιωνίων’’ αγκαλιάστηκαν.

Τέτοιες στιγμές θέλουμε να βλέπουμε. Ένα μεγάλο μπράβο στα μέλη μας, που έστειλαν σε όλο τον κόσμο το ‘’μήνυμα’’ του ΠΣΑΚ.

Ξανά για Ρομπέρτο η Βιγιαρεάλ!


Στο προσκήνιο επανέρχεται το ενδιαφέρον της Βιγιαρεάλ για την απόκτηση του Ρομπέρτο, ο οποίος μαζί με τον Καμπαγέρο και τον Φερνάντεθ ξεχωρίσουν στη σχετική λίστα του ισπανικού συλλόγου.

Ξανά για Ρομπέρτο η Βιγιαρεάλ
Στο μεταγραφικό στόχαστρο της Βιγιαρεάλ φέρεται να βρίσκεται επανέρχεται ο Ρομπέρτο Χιμένεθ, σύμφωνα με νέα δημοσιεύματα του ισπανικού Τύπου.

Συγκεκριμένα, εκείνο που αναφέρουν τα τοπικά Μέσα είναι πως το «κίτρινο υποβρύχιο» θα κινηθεί για την απόκτηση ενός βασικού τερματοφύλακα, ύστερα από τον τραυματισμό του Σέρχιο Ασένχο που θα μείνει εκτός δράσης μέχρι τις αρχές του 2016.

Μέχρι στιγμής είχαν ακουστεί τα ονόματα του Βίλι Καμπαγέριο της Μάντσεστερ Σίτι και του Αντρές Φερνάντεθ της Πόρτο.

Αυτοί οι δύο γκολκίπερ είχαν ξεχωρίσει μέχρι στιγμής από τους ανθρώπους της ομάδας, αλλά τώρα προστέθηκε ο πορτιέρο του Ολυμπιακού, ο οποίος – σύμφωνα με τους συμπατριώτες του – επιθυμεί να επιστρέψει στην πατρίδα του και να αγωνιστεί για λογαριασμό μίας καλής ομάδας της Primera Division. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν του ταιριάζουν οι Πορτογάλοι;

Ο Κώστας Νικολακόπουλος απαντάει μέσα από το sport-fm.gr σε ένα ερώτημα με αφορμή την επιλογή του Ολυμπιακού στο πρόσωπο του Μάρκο Σίλβα.

Δεν του ταιριάζουν οι Πορτογάλοι;

• Ο Ολυμπιακός ακολούθησε πάλι το ίδιο μονοπάτι κι επέλεξε τον Πορτογάλο Μάρκο Σίλβα. Κάποιοι ξαφνιάστηκαν, γιατί, λέει, του Ολυμπιακού δεν του βγαίνουν οι Πορτογάλοι προπονητές, επειδή είχε διώξει το Ζαρντίμ Γενάρη μήνα κι επειδή δεν συνέχισε τώρα τη συνεργασία του με τον Βίτορ Περέϊρα.

Συγνώμη, αλλά δεν εγώ δεν είμαι της άποψης ότι οι Πορτογάλοι δεν ταιριάζουν στον Ολυμπιακό.

• Ήρθε ο Ζαρντίμ κι η ομάδα πήρε το πρωτάθλημα από το Γενάρη (10 βαθμούς μπροστά κι αήττητη ήταν όταν απολύθηκε), ενώ και στο Τσάμπιονς Λιγκ στάθηκε με αξιοπρέπεια: 9 βαθμοί από τρεις νίκες (τις δύο επί της τότε πρωταθλήτριας Γαλλίας Μονπελιέ και μία επί της Άρσεναλ), δύο ήττες (στο ένα γκολ από τη Σάλκε) και μία ήττα 1-3 (στην Άρσεναλ, με το τρίτο γκολ στο 93’)…

• Κι ήρθε κι ο Περέϊρα Γενάρη μήνα, με τον Ολυμπιακό δύο πόντους πίσω από την κορυφή και τον οδήγησε με ασφάλεια στην κατάκτηση του τίτλου και στη συνέχεια και του νταμπλ, ενώ στο Γιουρόπα Λιγκ τέλος πάντων αποκλείστηκε από τη φιναλίστ της διοργάνωσης Ντνίπρο, έχοντας απίστευτη γκίνια στο 0-2 στο Κίεβο.

• Εγώ την γνώμη μου την είχα καταγράψει τότε: κακώς είχε φύγει ο Ζαρντίμ. Με τον δε Περέϊρα ήταν κάπως διαφορετική η περίπτωση, δεν ήταν καθαρά αγωνιστικά τα «θέματα» του διαζυγίου, αλλά κι αυτός καλός προπονητής είναι. Είδατε πως έσπευσε να τον κλείσει αμέσως η Φενέρμπαχτσε;

• Οι δε Πορτογάλοι προπονητές είναι ό,τι το καλύτερο, μαζί με τους Ισπανούς, σε όλη την Ευρώπη τα τελευταία χρόνια. Φέτος πήραν πρωτάθλημα ο Μουρίνιο με την Τσέλσι, ο Ζέσους με την Μπενφίκα, ο Βίλας Μπόας με τη Ζενίτ, ο Πάουλο Σόουσα με την Βασιλεία και φυσικά ο Περέϊρα με τον Ολυμπιακό.

Κι ειλικρινά πλέον δεν βλέπω σε όλη την Ευρώπη, πλην τους γνωστούς μεγάλους σε ηλικία τεχνικούς (π.χ. Αντσελότι), κάποιους Ιταλούς η, Γάλλους η, Γερμανούς η, Ολλανδούς προπονητές να έχουν κάνει τίποτα μακριά από τη χώρα τους.

• Οι Ισπανοί κι οι Πορτογάλοι είναι. Κι Ισπανοί στην αγορά, αυτή την στιγμή υπήρχαν μόνο βετεράνοι, 60άρηδες χωρίς επιτυχίες εδώ και πολλά χρόνια τύπου Χουάντε Ράμος
. *Πηγή: sport-fm.gr*

Οι νέες φανέλες της Ρεάλ!! (pics)

Η Ρεάλ «αποκάλυψε» τις νέες εμφανίσεις της για την ερχόμενη σεζόν. Βασική διαφοροποίηση στη δεύτερη φανέλα της ομάδας.

Οι νέες φανέλες της Ρεάλ (pics)

Σήμερα κυκλοφόρησαν οι νέες εμφανίσεις της ομάδας. Η πρώτη φανέλα, παραδοσιακά λευκή, δεν έχει ιδιαίτερη διαφοροποίηση με την περσινή πέρα από τρεις ρίγες στους ώμους. Η δεύτερη φανέλα αντί για ροζ, όπως φέτος, θα είναι πλέον σκούρα γκρι με φωσφοριζέ πράσινες ρίγες στους ώμους.

inner

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ντάρντεν: «Τώρα την Ευρωλίγκα που μου λείπει»

Με ένα μήνυμα προς τον Ύψιστο, ο θεοσεβούμενος Τρεμέλ Ντάρντεν αναφέρθηκε στην κατάκτηση του τίτλου κι έθεσε σαν επόμενο στόχο την Ευρωλίγκα.

Ντάρντεν: «Τώρα την Ευρωλίγκα που μου λείπει»

Μετά το πρωτάθλημα με τους «ερυθρόλευκους», ο Ντάρντεν έγραψε στο Facebook ένα μήνυμα προς το Θεό και έθεσε επόμενο στόχο την Ευρωλίγκα.

«Δεν θα τα καταφέρναμε ποτέ χωρίς Εσένα. Σε ευχαριστώ, Κύριε Ιησού Χριστέ, που μου έδωσε την ευκαιρία να ολοκληρώσω την ενδέκατη σεζόν μου σαν επαγγελματίας με την κατάκτηση του πέμπτου πρωταθλήματος στην καριέρα μου. Με την ευλογία σου ταξιδέψαμε σε όλο τον κόσμο και γνωρίσαμε διαφορετικές κουλτούρες, με την ελπίδα να επηρεάσαμε αυτούς με τους οποίους ήρθαμε σε επαφή ώστε να έρθουν πιο κοντά σε Σένα, πράγμα που είναι και η αποστολή μου. Σε ευχαριστώ που μου επέτρεψες να είμαι μέλος πρωταθλητριών ομάδων σε Βέλγιο, Αυστραλία, Γαλλία, Ισπανία και τώρα στην Ελλάδα. Θεού θέλοντος, θα έχω κι άλλα χρόνια μπροστά μου για να σε τιμώ μέσα στο γήπεδο κι ελπίζω να κατακτήσω τον τίτλο της Ευρωλίγκας που μου λείπει. Πάντα είμαι ευγνώμων για ό,τι έκανες, κάνεις και θα κάνεις για μένα στο μέλλον και αφήνω τη ζωή μου να δείχνει την ευγνωμοσύνη μου», ανέφερε ο Ντάρντεν. *Πηγή: sport-fm.gr*

Πρώτη μεταγραφή για ΤΣΣΚΑ!

Ένας παλιός γνώριμος, ο Νικίτα Κουρμπάνοφ, είναι το πρώτο απόκτημα της ΤΣΣΚΑ για τη νέα σεζόν.

Πρώτη μεταγραφή για ΤΣΣΚΑ
Την απόκτηση του Νικίτα Κουρμπάνοφ ανακοίνωσε η ΤΣΣΚΑ, καθώς υπέγραψε για 2+1 χρόνια.

Ο 28χρονος φόργουορντ (2,02μ.) δεν είναι άγνωστος στη ρωσική ομάδα, καθώς αναδείχθηκε από τις ακαδημίες της και έπαιζε εκεί, με μικρές διακοπές, μέχρι το 2012.

Την τελευταία σεζόν έπαιξε στη Λοκομοτίβ Κουμπάν έχοντας 8,7 πόντους, 3,9 ριμπάουντ και 1,3 ασίστ κατά μέσο όρο στο Eurocup, ενώ στη VTB League είχε 8,2 πόντους, 3,9 ριμπάουντ και 1,4 ασίστ ανά αγώνα. *Πηγή: sport-fm.gr*

Προς παράταση μέχρι τα τέλη Ιουλίου οι φορολογικές δηλώσεις!!


Τι είπαν συνεργάτες της Ν. Βαλαβάνη σε εκπροσώπους λογιστών

Προς παράταση μέχρι τα τέλη Ιουλίου οι φορολογικές δηλώσεις
Μέχρι το τέλος Ιουλίου θα παραταθεί η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων σύμφωνα με όσα είπαν συνεργάτες της αναπληρώτριας υπουργού Οικονομικών κ. Νάντιας Βαλαβάνη σε εκπρόσωπους λογιστών και φοροτεχνών.

Μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί μόλις 914.423 δηλώσεις εκ συνόλου 5,8 εκατομμυρίων δηλώσεων και έχουν εκκαθαρισθεί οι 875.511 εξ αυτών. Ο μέσος φόρος που προκύπτει από τα 302.909 χρεωστικά εκκαθαριστικά είναι 729 ευρώ ανά φορολογούμενο.

Παρά την μετάθεση της καταληκτικής προθεσμίας για ένα μηνά, λογιστές και φοροτέχνες θεωρούν αδύνατη την εμπρόθεσμη υποβολή των δηλώσεων έως το τέλος Ιουλίου.

Πηγή: newsbeast.gr

Γεωργάτος: Το «μαγικό» αριστερό πόδι του Ολυμπιακού!!


Αφιέρωμα στον Γρηγόρη Γεωργάτο, ο οποίος ψηφίστηκε ως ένας από τους έντεκα πιο αγαπημένους ποδοσφαιριστές στην ιστορία του Ολυμπιακού, έκαναν οι «ερυθρόλευκοι» στην επίσημη ιστοσελίδα τους.

Γεωργάτος: Το «μαγικό» αριστερό πόδι του Ολυμπιακού
Αφιέρωμα στον Γρηγόρη Γεωργάτο, ο οποίος ψηφίστηκε ως ένας από τους έντεκα πιο αγαπημένους ποδοσφαιριστές στην ιστορία του Ολυμπιακού, έκαναν οι «ερυθρόλευκοι» στην επίσημη ιστοσελίδα τους.

Η ενημέρωση της ΠΑΕ

Ο Γρηγόρης Γεωργάτος ψηφίστηκε από εσάς, ως ένας εκ των έντεκα πιο αγαπημένων σας ποδοσφαιριστών, που φόρεσαν την «ερυθρόλευκη» φανέλα! Ο άλλοτε αριστερός οπισθοφύλακας της ομάδας μας γεννήθηκε στις 31 Οκτωβρίου του 1972 στον Πειραιά, με καταγωγή από την Κεφαλλονιά.

Ο «Γκεό», όπως ήταν το παρατσούκλι του, ήρθε στον Ολυμπιακό την περίοδο 1995/1996 κι ενώ μέχρι τότε αγωνιζόταν στην Παναχαϊκή. Μέχρι το 1999, είχε μία πλούσια καριέρα στον Πειραιά με 106 συμμετοχές και 22 γκολ, με τα κατορθώματά του να γίνονται γνωστά μέχρι την Ιταλία! Το καλοκαίρι του 1999 παίρνει μεταγραφή για την Ίντερ, το 2000 επέστρεψε ξανά στο μεγάλο Λιμάνι, ενώ το 2001 βρέθηκε να είναι ξανά κάτοικος Μιλάνου και παίκτης των «νερατζούρι».

inner

Μετά από ένα μικρό πέρασμά του στην ΑΕΚ, τον Ιανουάριο του 2004 επέστρεψε στην ομάδα της καρδιάς του, στην οποία και έκλεισε την καριέρα το 2007. Στον Ολυμπιακός είχε 194 συμμετοχές και 32 γκολ, φόρεσε το περιβραχιόνιο της ομάδας και ήταν ένας εκ των πιο αγαπητών ποδοσφαιριστών της εποχής του. Επίσης, είχε 35 συμμετοχές με την Εθνική Ελλάδος.

inner

Με την φανέλα με τον «δαφνοστεφανωμένο» στο στήθος κατέκτησε 7 Πρωταθλήματα και 3 Κύπελλα, ενώ από το 2013 είναι Γενικός Διευθυντής Ακαδημίας του Ολυμπιακού, η οποία έχει συνεχή επιτεύγματα και επιτυχίες σε Ελλάδα και Ευρώπη!

Η δήλωση του Γρηγόρη Γεωργάτου στο www.olympiacos.org...

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Φεύγει ως φίλος ο Ούγκεν από τον Αστέρα!


Κοινή συναινέσει έλυσαν τη συνεργασία τους ο Αστέρας Τρίπολης με τον μέχρι πρότινος προπονητή τερματοφυλάκων της ομάδας, Τζέρι Ούγκεν, όπως ανακοίνωσαν οι Αρκάδες τους.

Φεύγει ως φίλος ο Ούγκεν από τον Αστέρα
Τη λύση της συνεργασίας με τον Τζέρι Ούγκεν, προπονητή τερματοφυλάκων στην ομάδα, ανακοίνωσε ο Αστέρας Τρίπολης. «Ελπίζω η ομάδα να πάει ακόμη πιο ψηλά γιατί το αξίζει. Φεύγω σαν φίλος και θα παραμείνω φίλος», ο πρώην γυμναστής των Αρκάδων.

Η ανακοίνωση

«Η ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ανακοινώνει την από κοινού λύση της συνεργασίας της με τον προπονητή τερματοφυλάκων Τζέρι Ούγκεν. Ο Τζέρι εργάστηκε στην ομάδα μας επί μια δεκαετία και επέδειξε υψηλό αίσθημα ευθύνης, ενώ είχε εξαιρετική συνεργασία με το τεχνικό τμήμα και όλους όσοι εργάζονται στον ΑΣΤΕΡΑ. Τον ευχαριστούμε πολύ για την προσφορά του όλα αυτά τα χρόνια στον ΑΣΤΕΡΑ και του ευχόμαστε υγεία και καλή συνέχεια στην καριέρα του, γιατί το αξίζει».

Η δήλωση του Τζέρι Ούγκεν

«Θέλω να ευχαριστήσω τους κ.κ. Μπάκο, Καϋμενάκη, τον πρόεδρο του ΑΣΤΕΡΑ Γιώργο Μποροβήλο, αλλά και όλους τους συνεργάτες μου όλα αυτά τα χρόνια στην ομάδα, για την εξαιρετική συνεργασία που είχαμε. Εύχομαι στον ΑΣΤΕΡΑ καλή πορεία στο επόμενο πρωτάθλημα, αλλά και στην Ευρώπη. Ελπίζω η ομάδα να πάει ακόμη πιο ψηλά γιατί το αξίζει. Φεύγω σαν φίλος και θα παραμείνω φίλος».

Στην Παρτιζάν ο Μποζίνοφ!


Την απόκτηση του Βαλερί Μποζίνοφ ανακοίνωσε η Παρτιζάν.

Στην Παρτιζάν ο Μποζίνοφ
Στην Παρτιζάν θα συνεχίσει την καριέρα του ο Βαλερί Μποζίνοφ.

Ο 29χρονος επιθετικός, που πέρασε από μεγάλες ομάδες (Γιουβέντους, Πάρμα, Φιορεντίνα, Μαν. Σίτι, Σπόρτινγκ Λισαβόνας) στη διάρκεια της καριέρας του, αγωνίστηκε στο δεύτερο μισό της σεζόν στη Serie B με την Τερνάνα.

Παράλληλα μετρά 43 συμμετοχές και 6 γκολ με την εθνική Βουλγαρίας. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Ευχαριστώ» Κολυμπάδη σε Κοντονή!!

Ευχαριστήρια επιστολή τον Σταύρο Κοντονή, ο οποίος σήμερα επιστρέφει από το Μπακού και τους 1ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες, απέστειλε ο αρχηγός της αποστολής, Μανώλης Κολυμπάδης.

«Ευχαριστώ» Κολυμπάδη σε Κοντονή
Ευχαριστήρια επιστολή τον Σταύρο Κοντονή, ο οποίος σήμερα επιστρέφει από το Μπακού και τους 1ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες, απέστειλε ο Μανώλης Κολυμπάδης.

Ο αρχηγός της ελληνικής αποστολής Μανώλης Κολυμπάδης, ο οποίος και συνόδευσε τον Έλληνα υπουργό στο αεροδρόμιο «Χαϊντάρ Αλίγιεφ» του Μπακού, απέστειλε στον Σταύρο Κοντονή την παρακάτω επιστολή:

Αναλυτικά η επιστολή

«Εν όψει της σημερινής αναχώρησής σας για την Αθήνα, μετά την πενθήμερη παραμονή σας στο Μπακού για να παρακολουθήσετε τις προσπάθειες των αθλητών και αθλητριών μας στους 1ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες, επιτρέψτε μου, πρωτίστως ως άνθρωπος του αθλητισμού, και δευτερευόντως ως αρχηγός της Ελληνικής αποστολής, να σας εκφράσω τις πλέον θερμές μου ευχαριστίες για την ολόθερμη συμπαράσταση σας.

Η παρουσία σας όλες αυτές τις ημέρες στο Μπακού, απέδειξε ότι εκτός από πολιτικός προϊστάμενος του αθλητισμού στη χώρα, είστε και άνθρωπος του μαχόμενου ερασιτεχνικού αθλητισμού, με ευαισθησία και γνώση για το τι σημαίνει σκληρή και συστηματική προσπάθεια για διάκριση, όπως και για το τι σημαίνει να είσαι αθλητής και να νιώθεις το βάρος του πρεσβευτή της χώρας σου όπου και αν αγωνίζεσαι στα μήκη και στα πλάτη της γης.

Σίγουρος ότι απηχώ τα συναισθήματα όλων των αθλητών, αθλητριών, προπονητών αλλά και των διοικητικών στελεχών της Ελληνικής Αποστολής, σας εκφράζω εκ μέρους όλων μας τις ευχαριστίες για την συμπαράστασή σας όπως αυτή εκφράστηκε όλες αυτές τις ημέρες.

Με την ευχή και την ελπίδα οι αθλητές και οι αθλήτριές μας να έχουν προσφέρει μέχρι το τέλος αυτής της μεγάλης αθλητικής διοργάνωσης χαρά και υπερηφάνεια στους Έλληνες σε τούτες τις δύσκολες για την πατρίδα στιγμές, σας εύχομαι καλή επιστροφή.»

Πρόταση Παναθηναϊκού για Σλούκα!!

Προσφορά 1,6 εκατ. ευρώ για διετές συμβόλαιο έκανε στον Κώστα Σλούκα ο Παναθηναϊκός, όπως αποκάλυψε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Μαρίνος Πρίντεζης. Τα δεδομένα και το… προηγούμενο με Μάντζαρη.

Πρόταση Παναθηναϊκού για Σλούκα!
Είδηση-βόμβα! Ο Παναθηναϊκός έκανε πρόταση για την απόκτηση του Κώστα Σλούκα, που μένει ελεύθερος από τον Ολυμπιακό!

Όπως πρώτος μετέδωσε ο ο Μαρίνος Πρίντεζης στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και στην εκπομπή "Αντεπίθεση" των Βασίλη Βέργη και Σάββα Λιβάνιου, οι «πράσινοι» απευθύνθηκαν στον μάνατζερ του 25χρονου γκαρντ προσφέροντας 1,6 εκατ. ευρώ για διετές συμβόλαιο και περιμένουν την απάντηση.

Υπενθυμίζεται πως το περασμένο καλοκαίρι είχε γίνει πρόταση για την απόκτηση του Βαγγέλη Μάντζαρη στον Ολυμπιακό (300.000 ευρώ), ωστόσο τελικά εκείνος είχε ανανεώσει με τον Ολυμπιακό.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο Σλούκας, που έχει δεχτεί και κρούσεις από ομάδες του εξωτερικού, έχει δώσει προτεραιότητα στον Ολυμπιακό και δεν πρόκειται να μιλήσει με κανέναν προτού συζητήσει με τη διοίκηση της ΚΑΕ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Η απονομή σε πρώτο πλάνο!! (video)

Δείτε το βίντεο της απονομής του τίτλου στον Ολυμπιακό από το Instagram της ΚΑΕ.

Η απονομή σε πρώτο πλάνο (video)

Ο Βασίλης Σπανούλης πήρε το τρόπαιο του πρωταθλητή από τον πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ, Γιώργο Χαλβατζάκη, το σήκωσε στον ουρανό και ο Ολυμπιακός στέφθηκε πρωταθλητής για το 2015.

Δείτε τη στιγμή της απονομής από το Instagram της ΚΑΕ: 


Ένα βίντεο που δημοσίευσε ο χρήστης Olympiacos B.C. (@olympiacosbc_official) στις



 
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Οδηγός ο αποκλεισμός από τον Παναθηναϊκό»

Ο αποκλεισμός του Ολυμπιακού στο Κύπελλο από τον Παναθηναϊκό ήταν οδυνηρός, αλλά ο Βαγγέλης Μάντζαρης δήλωσε sport-fm.gr, πως αυτό αποτέλεσε τον οδηγό για το… happy end της φετινής σεζόν.

«Οδηγός ο αποκλεισμός από τον Παναθηναϊκό»
Η φετινή χρονιά ξεκίνησε με τον χειρότερο τρόπο για τον Ολυμπιακό, καθώς έμεινε από νωρίς εκτός από τη διεκδίκηση ενός στόχου, που ήταν το Κύπελλο και μάλιστα γνωρίζοντας τον αποκλεισμό από τον Παναθηναϊκό.

Όμως, η ομάδα του Πειραιά σηκώθηκε γρήγορα από αυτή την… τρικλοποδιά και όπως εξηγεί ο Βαγγέλης Μάντζαρης στο www.sport-fm.gr το ματς στο ΟΑΚΑ αποτέλεσε τον οδηγό τόσο για εκείνον όσο και για τους συμπαίκτες του, ώστε η σεζόν να κλείσει με τον καλύτερο τρόπο και την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Σύμφωνα με τον διεθνή γκαρντ, οι «ερυθρόλευκοι» είναι ένα σύνολο που δείχνει χαρακτήρα και θα παλεύει μέχρις εσχάτων και γι’ αυτό το επίτευγμά της είναι το χειροκρότημα και η στήριξη του κόσμου τόσο στις χαρές, όσο και στις λύπες.

Συνέντευξη στον Παναγιώτη Κεφαλά

Η χρονιά ξεκίνησε πολύ άσχημα για εσάς, αλλά τελείωσε με τον καλύτερο τρόπο.

«Ήταν μία δύσκολη χρονιά. Μετά τον αποκλεισμό από το Κύπελλο ήταν δύσκολα τα πράγματα, όπου ήρθε και η απομάκρυνση του κόουτς Μπαρτζώκα. Αλλά παρ’ όλα αυτά εμείς πεισμώσαμε. Δείξαμε χαρακτήρα και είπαμε πως κάτι πρέπει να γίνει για να κλείσει καλά η χρονιά. Ο τελικός της Ευρωλίγκας και το πρωτάθλημα δείχνουν ότι τα καταφέραμε».

Σας βοήθησε η νίκη στην έδρα της Βαλένθια την πρώτη αγωνιστική στην Ευρωλίγκα, όπου ήταν μετά το ματς με τον Παναθηναϊκό;

«Κάναμε αρκετές μεγάλες νίκες μες στη χρονιά. Αλλά, αυτό που μας έφερε εδώ είναι πως στις δύσκολες στιγμές δείχνουμε χαρακτήρα και έχουμε αντιδράσει πάντα. Ακόμα και με την Μπαρτσελόνα στα προημιτελικά, όπου στο πρώτο παιχνίδι χάσαμε και μετά πήραμε τη νίκη στην έδρα της με πολύ καλή εμφάνιση».

Πότε αρχίσατε να ξεχνάτε τον αποκλεισμό στο Κύπελλο;

«Είχαμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας αυτή την ήττα, αλλά ήταν ο οδηγός για εμάς για να φτάσουμε εδώ που φτάσαμε. Είχαμε πει όμως πρέπει να πάρουμε το πρωτάθλημα ό,τι και να γίνει φέτος, για να τελειώσει καλά η χρονιά. Λέγαμε μεταξύ μας πως αν δεν κατακτήσουμε το πρωτάθλημα τότε θα είμαστε αποτυχημένοι, ό,τι και να κάναμε στην Ευρώπη. Το πρωτάθλημα για εμάς ήταν πρώτος στόχος».

Σας βοήθησε η «θερμή» υποδοχή του κόσμου, μετά το χαμένο τελικό της Ευρωλίγκας;

«Όταν φτάνεις στον τελικό θες το τρόπαιο και γι’ αυτό υπάρχει πάντα μία πικρία όταν χάνεις. Παρ’ όλα αυτά η αγάπη του κόσμου που μας υποδέχθηκε με ανοικτές… αγκάλες παρόλο που δεν το φέραμε, για εμάς ήταν πιστεύω ένα μεγάλο επίτευγμα και ένα από τα μεγάλα μπόνους που έχουμε κάνει τα τελευταία χρόνια. Δηλαδή που έχουμε κάνει τον κόσμο να μας χειροκροτεί και στις νίκες και στις ήττες».

Ήταν τόσο εύκολο να κατακτήσετε με… σκούπα το πρωτάθλημα ή εσείς το κάνατε εύκολο;

«Πιστεύω ότι εμείς το κάναμε τόσο εύκολο. Ήμασταν συγκεντρωμένοι και δείξαμε ότι το θέλαμε και στα τρία παιχνίδια πιο πολύ. Ακόμη και όταν υπήρχαν δύσκολες καταστάσεις, δείξαμε χαρακτήρα και καταφέραμε να φτάσουμε εδώ που φτάσαμε».

Τέλος, για την Εθνική ομάδα;

«Την υγειά μας πρώτα. Να ξεκουραστούμε, να κάνουμε διακοπές. Και από εκεί και πέρα, εγώ εδώ είμαι. Τιμάω την Εθνική κάθε χρονιά όποτε μπορώ. Μακάρι να είμαστε όλοι υγιείς και να είναι οι καλύτεροι 12 που θα επιλέξει ο κόουτς, γιατί αυτός ξέρει καλύτερα από όλους. Να κάνουμε ό,τι καλύτερο γίνεται, γιατί το αξίζει αυτή η Εθνική να κάνει κάτι καλό στο επόμενο πανευρωπαϊκό».

Η Μπαρτσελόνα πλήρωσε τα «συγχαρητήρια» της Ρεάλ!!


Συγχαρητήρια επιστολή στην Μπαρτσελόνα για την κατάκτηση του Champions League έστειλε (καθυστερημένα) η Ρεάλ Μαδρίτης, όμως τα… συχαρίκια τα πλήρωσαν οι Καταλανοί.

Η Μπαρτσελόνα πλήρωσε τα «συγχαρητήρια» της Ρεάλ!

Αυτό δεν συνέβη στην περίπτωση της Ρεάλ Μαδρίτης, η διοίκηση της οποίας αποφάσισε να στείλει καθυστερημένα συγχαρητήρια στην Μπαρτσελόνα για την κατάκτηση του τρεμπλ.

Άλλωστε, και πέρσι οι «μπλαουγκράνα» είχαν συγχαρεί τους Μαδριλένους για το δέκατο τρόπαιο του Champions League που είχαν κατακτήσει στη Λισαβόνα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «AS», στα γραφεία της Μπαρτσελόνα έφτασε μία επιστολή από τη Ρεάλ, τα έξοδα της οποίας δεν είχαν καταβάλει οι «μερένχες» και τελικά τα 23,98 τα πλήρωσαν οι Καταλανοί! *Πηγή: sport-fm.gr*

«ΕΠΟ και Ρανιέρι έκαναν παιδική χαρά την Εθνική!»

Άστραψε και βρόντηξε ο Φάνης Γκέκας για την κατάσταση στην Εθνική! «Γίναμε παιδική χαρά», δήλωσε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 επιρρίπτοντας ευθύνες στην ΕΠΟ, τη διοίκηση Σαρρή και τον Ρανιέρι.

«ΕΠΟ και Ρανιέρι έκαναν παιδική χαρά την Εθνική!»
Δίχως περιστροφές, ο Φάνης Γκέκας μίλησε για τα κακώς κείμενα της Εθνικής στον ΣΠΟΡ FM 94,6. Ο Λαρισαίος επιθετικός επέρριψε το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για την κατρακύλα στα προκριματικά του Euro 2016 στις κινήσεις της προηγούμενης διοίκησης της ΕΠΟ κατηγορώντας ότι «ξήλωσε» όλο το τιμ του Φερνάντο Σάντος και έβγαλε στη… σύνταξη παίκτες με δεδομένη προσφορά και εμπειρία τοποθετώντας τον Κλαούντιο Ρανιέρι επί των ημερών του οποίου η ομάδα έγινε παιδικά χαρά.

Ο 35χρονος άσος δεν παραγνώρισε τις ευθύνες των ίδιων των παικτών, ενώ αποκάλυψε το διάλογο που είχε με τον Γιώργο Καραγκούνη προτού ο τελευταίος αναλάβει πόστο στην Εθνική και έδωσε τις συμβουλές του για την πολύ δύσκολη επόμενη μέρα. Τέλος, αποκάλυψε πως η επόμενη σεζόν θα τον βρει πιθανότατα και πάλι στην Τουρκία διαψεύδοντας τα περί Ηρακλή.



Αναλυτικά, ο Φάνης Γκέκας μίλησε στους Βασίλη Βέργη και Σάββα Λιβάνιο για:

-την κατάσταση στην Εθνική: «Κανένας δεν περίμενε αυτή την κατρακύλα. Φταίξαμε όλοι. Δεν γίνεται σε μια ομάδα να φταίει μόνο ο ποδοσφαιριστής. Το μεγαλύτερο βάρος το έχουμε εμείς οι ποδοσφαιριστές. Όταν όμως μια ομάδα φτάνει στους 16 του Μουντιάλ, δεν μπορείς να την αφήνεις μόνη κι ακυβέρνητη. Το μεγαλύτερο φταίξιμο είναι αυτό».

-τις ευθύνες της ΕΠΟ: «Τα τελευταία δέκα χρόνια, όσο είχαμε υγιές αυτό το κομμάτι του προπονητή και των συνεργατών του, η Εθνική πήγαινε με αυτόματο πιλότο. Ήμασταν μια οικογένεια, αλλά αυτό μετά το Μουντιάλ χάλασε. Δεν γνωρίζω για ποιον λόγο. Τη μεγαλύτερη ευθύνη θεωρώ πως έχουν πρώτα οι παράγοντες της ομοσπονδίας για τις ριζικές αλλαγές που έκαναν. Αν ήθελαν να διώξουν τον προπονητή, ας το έκαναν. Αλλά να μη διώχνουν τον τεχνικό διευθυντή κι όλους τους συνεργάτες».

-το αν ο Φερνάντο Σάντος ωθήθηκε σε αποχώρηση: «Αυτό δεν το ξέρω. Η παρουσία του ήταν ‘κλειδί’. Ήταν κρίμα για μας που έφυγε. Και για την Εθνική ήταν κρίμα».

-το ρόλο του Κλαούντιο Ρανιέρι: «Τη μεγαλύτερη ευθύνη την έχει ο κύριος Ρανιέρι. Εμένα με κατέστρεψε στην Εθνική. Δεν μπορώ να καταλάβω ποιος του έδωσε εν λευκώ την Εθνική για να κάνει αυτό που έκανε. Όταν βλέπεις ότι καταστρέφει την ομάδα, το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να του πεις ‘γεια σου’. Ήταν παιδική χαρά η ομάδα. Από τη στιγμή που αφήνει τον κάθε μάνατζερ στα αποδυτήρια της Εθνικής, τι να πούμε…».

-τις ευθύνες των παικτών: «Έχουμε ένα μεγάλο μερίδιο ευθύνης στο αγωνιστικό κομμάτι. Δεν μπορώ να εξηγήσω πώς όλοι εμείς που ήμασταν στα προκριματικά δεν βγάζουμε το ίδιο πρόσωπο. Είναι κρίμα να καταστρέφουμε ό,τι έχουμε χτίσει τα προηγούμενα χρόνια. Τα τελευταία δέκα χρόνια γνωρίζω καλά την Εθνική. Ποτέ δεν κερδίζαμε εύκολα κάποιον αντίπαλο, αλλά νικούσαμε έστω και με 1-0».

-τα επικριτικά σχόλια για το life style των διεθνών: «Αυτή δεν είναι ποδοσφαιρική κριτική. Είναι κακόβουλη κριτική».

-το «βάρος» των ΜΜΕ και της κοινής γνώμης: «Φταίτε κι εσείς (σ.σ. οι δημοσιογράφοι) και όλος ο κόσμος. Όταν βγαίνετε και λέτε ότι κάποιοι πρέπει να σταματήσουν επειδή έφτασαν σε μια ηλικία, όταν οι οπαδοί φωνάζουν γι’ αυτό το πράγμα, ο προπονητής έρχεται κι αλλάζει 4-5 παίκτες. Ήρθαν νέοι παίκτες που ήταν καλοί, αλλά ίσως να μην μπορούσαν ακόμη να σηκώσουν το βάρος. Οι Έλληνες πολύ εύκολα ξεχνάμε. Υπήρχαν παίκτες που όταν κάθονταν στο τραπέζι τα έλυναν όλα. Αυτή τη φορά δεν υπήρχαν αυτοί οι παίκτες. Μας έστειλαν για σύνταξη. Μόνο ο Κατσουράνης έχει μείνει τώρα».

-το ρόλο που ανέλαβε ο Γιώργος Καραγκούνης: «Του το είχα πει πως ρισκάρει πάρα πολλά αναλαμβάνοντας αυτή τη θέση. Μου είπε ‘το ξέρω, αλλά την Εθνική την αγαπάω’. Είναι η ζωή του, δυστυχώς μπήκε στην πιο δύσκολη στιγμή και είναι κρίμα για τον Γιώργο».

-την επόμενη μέρα στην Εθνική: «Πρέπει να ηρεμήσουμε όλοι. Μπορεί να υπάρχει ακόμη μια ελπίδα να περάσουμε σαν τρίτοι, αλλά ας την αφήσουμε στην άκρη. Υπάρχουν ακόμη τέσσερις αγώνες, αλλά πρέπει να κοιτάξουμε την επόμενη διοργάνωση. Το καλύτερο που μπορεί να γίνει είναι να έρθει τώρα μια ανανέωση. Για να μη φτάσουμε να είμαστε στο τελευταίο γκρουπ δυναμικότητας στην επόμενη κλήρωση. Δυστυχώς τα δύσκολα μόλις ξεκίνησαν. Θεωρώ πως με κάποιους παλιούς και με τους νέους η Εθνική μπορεί να έχει μέλλον. Είναι κρίμα αυτό που γίνεται τώρα, γιατί χαραμίζονται ποδοσφαιριστές που παίζουν σε μεγάλα πρωταθλήματα».

-το μέλλον του: «Αυτή τη στιγμή είμαι διακοπές και περιμένω την επόμενη σεζόν για να δω πού θα είμαι. Κατά 90% θα συνεχίσω στην Τουρκία. Δεν υπάρχει τίποτα με τον Ηρακλή». *Πηγή: sport-fm.gr*

«Λιώμα» το νέο αστέρι της Premier League (pics)

Ο Τζακ Γκρίλις, που θεωρείται από τα νέα μεγάλα ταλέντα του βρετανικού ποδοσφαίρου, φωτογραφήθηκε στις διακοπές του στην Τενερίφη να κείτεται μεθυσμένος στην άσφαλτο.

«Λιώμα» το νέο αστέρι της Premier League (pics)

inner

Ο νεαρός άσος, που είναι διεθνής με τις «μικρές» εθνικές ομάδες της Ιρλανδίας, αλλά διεκδικείται από την Αγγλία σε επίπεδο Ανδρών, είχε πάει για διακοπές με φίλους του στην Τενερίφη και φαίνεται πως… ξεσάλωσε.

inner

Στην παρθενική του γεμάτη σεζόν στην Premier League ο Γκρίλις είχε 17 συμμετοχές και ήδη αρκετές μεγάλες ομάδες της χώρας παρακολουθούν την εξέλιξή του.

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Κόπα Αμέρικα, στροφή δεύτερη!!

Με τη δεύτερη αγωνιστική συνεχίζεται το Κόπα Αμέρικα, με το Εκουαδόρ να αντιμετωπίζει τη Βολιβία και την οικοδέσποινα Χιλή να υποδέχεται το Μεξικό.

Κόπα Αμέρικα, στροφή δεύτερη

Από σήμερα το τουρνουά μπαίνει στη δεύτερη αγωνιστική του, με το Εκουαδόρ να αντιμετωπίζει (στις 00:00) τη Βολιβία και την οικοδέσποινα Χιλή να υποδέχεται (στις 02:30, ΣΚΑΪ) το Μεξικό.

Το Εκουαδόρ προέρχεται από την ήττα στην πρεμιέρα από τους Χιλιανούς και σήμερα θέλει τη νίκη στο «Elias Figueroa Brander» κόντρα στη Βολιβία για να διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες του για την πρόκριση στην επόμενη φάση. Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί ξανά δέκα φορές στο πρόσφατο παρελθόν, με τους «Ελ Τρι» να έχουν το προβάδισμα.

Οι πιθανές συνθέσεις

Εκουαδόρ: Ντομίνγκες, Παρέδες, Ασιλιέρ, Εράσο, Νομπόα, Ιμπάρα, Μαρτίνες, Μπολάνος, Μοντέρο, Βαλέντσια.

Βολιβία: Κινιόνες, Ουρτάδο, Ράλδες, Ζεντένο, Μοράλες, Μπεχαράνο, Τσουμασέρο, Σμέντμπεργκ, Κάμπος, Μορένο, Πεδριέλ.

Χιλή-Μεξικό (02:30, ΣΚΑΪ)

Δυόμιση ώρες μετά το παραπάνω παιχνίδι η οικοδέσποινα Χιλή υποδέχεται το Εκουαδόρ, με στόχο τη νίκη με την οποία θα εξασφαλίσει την παρουσία της στην επόμενη φάση του Κόπα Αμέρικα. Από την πλευρά τους, οι Αζτέκοι επιθυμούν να πάρουν την πρώτη τους νίκη στην διοργάνωση, ύστερα από τη λευκή ισοπαλία στο πρώτο ματς με τη Βολιβία. Μεγάλο πλήγμα για την ομάδα του Μιγκέλ Ερέρα ο τραυματισμός του Ράφαελ Μάρκες, ο οποίος θα χάσει τα παιχνίδια των ομίλων, ενώ παράλληλα έχει αφήσει παίκτες όπως ο Τζιοβάνι Ντος Σάντος και ο Τσιτσαρίτο να πάρουν ανάσες εν όψει του Gold Cup.

Οι πιθανές συνθέσεις

Χιλή: Μπράβο, Μένα, Μεδέλ, Ρόχας, Ίσλα, Πιζάρο, Αρανκουΐς, Ντίας, Σάντσες, Βιδάλ, Βάργκας.

Μεξικό: Κορόνα, Ντομίνγκες, Ακουΐνο, Αγιάλα, Φλόρες, Αλδρέτε, Κορόνα, Μόντες, χιμένες, Μόντες, Φαμπιάν.

Η δεύτερη αγωνιστική

Εκουαδόρ-Βολιβία (00:00)
Χιλή-Μεξικό (02:30, ΣΚΑΪ)

Βαθμολογία Α' Ομίλου

Θέση Ομάδα Βαθμοί (Διαφορά τερμάτων)

1. Χιλή 3 (2-0)
2. Βολιβία 1 (0-0)
3. Μεξικό 1 (0-0)
4. Εκουαδόρ 0 (0-2)

Η επόμενη (3η) αγωνιστική

19 Ιουνίου 2015

Μεξικό-Εκουαδόρ
Χιλή-Βολιβία *Πηγή: sport-fm.gr*

Μάρκο Σίλβα: Ο Ζοσέ Μουρίνιο του Εστορίλ!

Το νέο φαβορί για την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού είναι από χθες το βράδυ ο Μάρκο Σίλβα και το sport-fm.gr σας παρουσιάζει όλα όσα θα πρέπει να ξέρετε για τον Πορτογάλο προπονητή.

Μάρκο Σίλβα: Ο Ζοσέ Μουρίνιο του Εστορίλ

Ο πρώην τεχνικός της Σπόρτινγκ Λισαβόνας έχει πολλά στοιχεία κοινά με τον «Special One», τα οποία είναι εκείνα που έχουν αποτελέσει και την αφορμή ώστε να χαρακτηριστεί -και αυτός- ο νέος Ζοσέ Μουρίνιο. Δεν κατάφερε ποτέ να φτάσει σε ανταγωνιστικό επίπεδο όσο ήταν ποδοσφαιριστής, καθώς στην πρώτη κατηγορία σημείωσε μόλις δύο συμμετοχές, σημειώνοντας μια πορεία ανάλογη με τον τεχνικό της Τσέλσι, όταν ήταν εκείνος παίκτης. Μπήκε από πολύ νωρίς στα… βάσανα της προπονητικής, αναλαμβάνοντας την Εστορίλ, όντας μόλις 34 ετών, όπως ακριβώς και ο Ζοσέ Μουρίνιο που από πολύ νεαρή ηλικία άρχισε τη θητεία του στους πάγκους. Θεωρείται ένας μετρ της τακτικής όπως ακριβώς και ο πολυνίκης συμπατριώτης του προπονητής.

Είναι απόλυτα άγνωστο ειδικά τη δεδομένη χρονική στιγμή αν θα καταφέρει έστω και τα μισά απ’ όσα έχει καταφέρει ο Ζοσέ Μουρίνιο, αλλά τα μέχρι τώρα δείγματα του Μάρκο Σίλβα φαντάζουν ικανά ώστε δημιουργήσει μια δική του αξιόλογη καριέρα.

Από αθλητικός διευθυντής, προπονητής της χρονιάς
Αν ο Μάρκο Σίλβα έμενε απλά στην ιδιότητα του ποδοσφαιριστή, όσοι τον γνώριζαν θα τον θυμόντουσαν ως ένα άσημο δεξί μπακ που πραγματοποίησε μια καριέρα χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις στη β’ και τη γ’ κατηγορία και αναγκάστηκε να τερματίσει την καριέρα του σε ηλικία 34 ετών για να αναλάβει τη θέση του αθλητικού διευθυντή στην ομάδα β’ κατηγορίας, την Εστορίλ, με την οποία αγωνίστηκε για έξι χρόνια.

Παρ’ όλα αυτά δεν έμεινε για πολύ καιρό σε αυτή τη θέση, καθώς ανέλαβε καθήκοντα προπονητή στην έναρξη της σεζόν 2011-2012, αντικαθιστώντας τον Βινίσιους Εουτρόπιο που περιορίστηκε μέχρι τη 10η θέση, τη στιγμή που ο στόχος ήταν η άνοδος. Πέρα από κάθε προσδοκία, η Εστορίλ του Μάρκο Σίλβα, σε εύρος 24 αγώνων ηττήθηκε μόλις σε τρία ματς και επιτυγχάνεται ο προβιβασμός στη Liga Sagres και μάλιστα ως πρωταθλήτρια με τον νεαρό τεχνικό να βραβεύεται ως ο Προπονητής της Χρονιάς.


Ρεκόρ στο ρεκόρ
Κι αν κάθε νεοφώτιστη ομάδα στην πρώτη κατηγορία θεωρείται αυτομάτως και φαβορί για υποβιβασμό, ο Μάρκο Σίλβα φρόντισε να τρελάνει κόσμο στην Ιβηρική, καθώς με πενιχρά μέσα κατάφερε με την Εστορίλ να εξασφαλίσει την πρόκριση στο Europa League του 2013-2014, τερματίζοντας 5ος στο πρωτάθλημα. Παράλληλα, εκείνη τη σεζόν σημείωσε αξιομνημόνευτα αποτελέσματα στο πρωτάθλημα, αφού νίκησε τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας και αναδείχθηκε ισόπαλος με την Μπενφίκα.

Το ευρωπαϊκό ταξίδι των Πορτογάλων κρίνεται από κάθε άποψη επιτυχημένο, αφού αρχίζοντας από τον τρίτο προκριματικό γύρο, απέκλεισε τη Χάποελ Ραμάτ Γκαν και στη συνέχεια την Πάσινγκ από την Αυστρία. Στους ομίλους κόντρα σε Σεβίλη, Σλόβαν Λίμπερετς και Φράιμπουργκ απέσπασε τρεις ισοπαλίες (εντός-εκτός με Φράιμπουργκ και εκτός με Σεβίλη) και αποκλείστηκε με ψηλά το κεφάλι.
Η σεζόν 2013-2014 εκτός από την ευρωπαϊκή εμπειρία, χαρακτηρίστηκε από ακόμα μία υπέρβαση, καθώς οδήγησε την άσημη Εστορίλ στην 4η θέση του πρωταθλήματος αν και οι υποχρεώσεις λόγω Europa League ήταν ακόμα περισσότερες. Όπως ήταν σαφές, η μικρή πόλη του Εστορίλ, με τους 25.000 κατοίκους ήταν πολύ μικρή για τον Μάρκο Σίλβα, στην οποία όμως ακόμα λατρεύεται σαν θεός.

inner


Το βαρύ «φορτίο» του αντι-Ζαρντίμ
Η Μονακό στα μέσα Μαΐου του 2014 πληρώνει στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας 3 εκατ. ευρώ για να πάρει τον Λεονάρντο Ζαρντίμ και χωρίς να περάσουν 24 ώρες δίνει το χρίσμα στον 36χρονο τότε Μάρκο Σίλβα, συμφωνώντας μάλιστα για 4ετές συμβόλαιο.
«Η Σπόρτινγκ έχει έναν ξεκάθαρο δρόμο. Πρόκειται για ένα πλάνο ανταγωνιστικότητας, με φιλοδοξία και σταθερότητα. Ο Μάρκο Σίλβα έχει το προφίλ να ηγηθεί του πλάνου αυτού. Και οι δύο πλευρές δεσμεύονται να τηρήσουν το συμβόλαιο», ανέφερε ο πρόεδρος της Σπόρτινγκ, Μπρούνο Καρβάλιο.
«Πραγματικά πιστεύω είναι ένας τέλειος γάμος, αφού η φιλοσοφία μου ταιριάζει με της Σπόρτινγκ. Θέλουμε μια ομάδα που να κυριαρχεί, να έχει την κατοχή, να στοχεύει συνεχώς στο γκολ και να είναι ισορροπημένη. Θέλουμε μια φιλόδοξη ομάδα που να θέλει πάντα τη νίκη», τόνισε ο Μάρκο Σίλβα στις πρώτες του δηλώσεις κατά τη διάρκεια της παρουσίασής του.


Το «παράσημο» από τον Ζοσέ Μουρίνιο
Στις 30 Σεπτεμβρίου του 2014 η Σπόρτινγκ φιλοξένησε την Τσέλσι του Ζοσέ Μουρίνιο στο «Ζοσέ Αλβαλάδε» και ο «Special One» δύο μέρες νωρίτερα σε συνέντευξή του στη «Record» ρωτήθηκε για τον νεαρό συμπατριώτη του τεχνικό και δεν έκανε έκπτωση στα λόγια του: «Αυτό που μπορώ να πω μόνο για τον Μάρκο, είναι τα όσα έκανε στην Εστορίλ. Τα αποτελέσματα, η σταθερότητα, η ποιότητα του παιχνιδιού, ο τρόπος που ηγείται και η επικοινωνία του με τους παίκτες. Έκανε μια αξιοθαύμαστη δουλειά και τον σέβομαι απόλυτα».

Και το διαζύγιο
Μπορεί, λοιπόν, με τη Σπόρτινγκ να τερμάτισε στην 3η θέση του πρωταθλήματος και να κατέκτησε και το Κύπελλο Πορτογαλίας, αλλά η επιθυμία της διοίκησης των «λιονταριών» να αποκτήσουν τον Ζόρζε Ζέσους από την Μπενφίκα για τη θέση του προπονητή, οδήγησε τον Μάρκο Σίλβα στην έξοδο, με την πρόφαση μάλιστα από πλευράς διοίκησης να είναι αστεία, αφού υποστήριζαν ότι ο προπονητής δεν εμφανίστηκε σε προγραμματισμένο ραντεβού. Στόχος ήταν φυσικά να γλιτώσουν την αποζημίωση ύψους 1,5 εκατ. ευρώ. Πάντως ο ίδιος ο 38χρονος δεν είχε κανένα πρόβλημα με αυτή την εξέλιξη, τονίζοντας ότι τη συνείδησή του την έχει καθαρή. Ταυτόχρονα, βρέθηκε μια ανάσα από τη Σεβίλη, αλλά τελικά ο Ουνάι Έμερι ανανέωσε το συμβόλαιό του και ο Ολυμπιακός έχει ελεύθερο το πεδίο να δράσει. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Εξαιρετική επιλογή ο Σίλβα για τον Ολυμπιακό»

Ως μια εξαιρετική επιλογή για τον πάγκο του Ολυμπιακού χαρακτήρισε τον Μάρκο Σίλβα ο συντάκτης της A' Bola, Μιγκέλ Κορέια μιλώντας στο sport-fm.gr.

«Εξαιρετική επιλογή ο Σίλβα για τον Ολυμπιακό»

Το sport-fm.gr επικοινώνησε με τον Μιγκέλ Κορέια, συντάκτη της "A Bola", ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά τον προπονητή την περίπτωση του οποίου εξετάζουν "σοβαρά" οι ερυθρόλευκοι.

"Ο Μάρκο Σίλβα είναι ένας προπονητής νεαρός σε ηλικία αλλά από όπου έχει περάσει, από τη ν Εστορίλ και την Σπόρτινγκ έχει κάνει καλή δουλειά. Του αρέσει να παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο. Οι περισσότερες ομάδες του αγωνίζονται με 4-3-3", τόνισε -αρχικά- ο Μιγκέλ Κορέια, ο οποίος συνέχισε κάνοντάς μας το "προφίλ" του πορτογάλου τεχνικού.

"Είναι ένας προπονητής ο οποίος έχει καταφέρει να ανέβει σιγά-σιγά. Στην Εστορίλ ήταν δύο χρόνια εκεί, οδήγησε την ομάδα δύο φορές στο Europa League. Στο πρώτο χρόνο πήρε το κέρδισε το Κύπελλο της Πορτογαλίας. Πιστεύω ότι είναι ένας προπονητής ο οποίος εξελίσσεται και μπορεί να πάει... μακριά. Αν πάει στον Ολυμπιακό πιστεύω ότι θα είναι μια πολύ καλή επιλογή για τον Ολυμπιακό".

Εάν -τελικά- επιλεγεί ο Μάρκο Σιλβα θα είναι ο δεύτερος στη σειρά πορτογάλος προπονητής στον πάγκο του Ολυμπιακού. Ποιες είναι οι διαφορές του όμως με τον προκάτοχό του, τον Βίτορ Περέιρα;

"Από τον Ολυμπιακό ξέρουμε ότι έχουν περάσει ο Ζαρντίμ και ο Περέιρα ο οποίος το πήρε το Κύπελλο και το πρωτάθλημα. Ο Μάρκο Σϊλβα όμως έχει διαφορές με τον Περέιρα... Είναι μικρός σε ηλικία, αυτό σημαίνει ότι δεν έχει εμπειρία όπως ο Περέιρα", τόνισε ο Μιγκέλ Κορέια στο sport-fm.gr και συνέχισε:

"...Αλλά σαν άνθρωπος είναι πιο ήσυχος από τον Περέιρα. Έχει πάντα όλους τους παίκτες μαζί του . Ξέρει πως να κρατήσει καλά τα αποδυτήρια. Και ως προπονητής είναι αυτό που σας είπα και πριν. Του αρέσουν οι ομάδες του να παίζουν πολύ καλό ποδόσφαιρο, να αρέσει στον κόσμο. Φυσικά και αυτός θέλει οι ομάδες του να έχουν καλά αποτελέσματα και να παίρνουν τίτλους Μπορεί να παίξει και καλό ποδόσφαιρο και να το πετύχει".

Η απόφαση των διοικούντων της Σπόρτινγκ Λισαβόνας να μην τον διατηρήσουν στον πάγκο της ομάδας ξάφνιασε. Ωστόσο, ο Μιγκέλ Κορέια μας υπογραμμίζει ότι αυτή δεν είχε σχέση με την δουλειά του.

"Δεν συνεχίζει στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας γιατί απλώς ο πρόεδρος της κατάφερε να πάρει τον Ζόρζε Ζεσούς από την Μπενφίκα. Ήταν μια μεγάλη μεταγραφή. Δεν επέλεξε τον Ζεσούς επειδή ο Μάρκο Σίλβα δεν έκανε καλή δουλειά. Απλώς ήταν μια μεγάλη νίκη για την Σπόρτινγκ να πάρει τον προπονητή ο οποίος ήταν στην Μπενφίκα για έξι χρόνια και έχει πάρει τρία πρωταθλήματα. Όμως στη Σπόρτνιγκ έκανε πολλή καλή δουλειά. Κανείς δεν τον περίμενε στην ομάδα του να φύγει. Είναι ένας άνθρωπος που δουλεύει πάρα πολύ σε όλη την εβδομάδα. Και αν θα πάει στην επιλογή αυτή για τον πάγκο του ο Ολυμπιακός εγώ πιστεύω σίγουρα ότι οι οπαδοί του θα τον αγαπήσουν αμέσως". *Πηγή: sport-fm.gr*

«Χωρίς Γιαννακόπουλο, δεν θα υπήρχε ΑΕ Σπάρτη»

Η ΑΕ Σπάρτη του Δημήτρη Γιαννακόπουλου κέρδισε την άνοδο στη Γ' εθνική και το www.sport-fm.gr καταγράφει την πορεία της ομάδας της Λακωνίας και τους στόχους για την επόμενη μέρα.

«Χωρίς Γιαννακόπουλο, δεν θα υπήρχε ΑΕ Σπάρτη»

Ήταν 5 Ιουνίου του 2014, όταν η ΑΕ Σπάρτη αντιμετώπισε σε αγώνα τελικό τον Ερμή Κιβερίου με τον νικητή να έχει έπαθλο την άνοδο στη Γ’ εθνική. Η ομάδα της Σπάρτης ήταν το φαβορί (όντας και Κυπελλούχος Λακωνίας) καθώς είχε και τη δυναμική που προέκυψε από το μπάσιμο του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στα διοικητικά, αλλά και καθαρά αγωνιστικά, διότι κατά τη διάρκεια του αγώνα ήταν μπροστά στο σκορ μέχρι το 81’. Μέχρι τη λήξη του αγώνα, όμως, η ομάδα του Κιβερίου κατάφερε και ανέτρεψε το σκορ, απογοητεύοντας τους πάντες στη Σπάρτη.

«Ο κ. Γιαννακόπουλος είναι λογικό να είναι στεναχωρημένος και πικραμένος γιατί οι κόποι όλης της χρονιάς χάθηκαν μέσα σε δύο λεπτά. Αυτή την εβδομάδα θα έχω συνάντηση μαζί του για να συζητήσουμε τι έφταιξε και τι θα γίνει από εδώ και πέρα. Όμως είναι δεδομένο πως θα συνεχίσει να στηρίζει την Α.Ε. Σπάρτης, αφού δεν ήρθε στην ομάδα μόνο για ένα χρόνο. Είναι διατεθειμένος να συνεχίσει, όμως θα αλλάξουν πολλά και η ομάδα θα μπει σε σωστές βάσεις», ανέφερε ο τότε πρόεδρος της ομάδας Δημήτρης Νικόλαρος, δίνοντας το στίγμα της επόμενης μέρας.

Πράγματι, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος συνέχιζε να επενδύει, όχι με τα ίδια ποσά που το έκανε από την πρώτη χρονιά (όπως λέγεται από την ομάδα της Σπάρτης η φετινή επένδυση είναι στο 1/3 συγκριτικά με την περσινή περίοδο), αλλά για ερασιτεχνικό επίπεδο ήταν υπεραρκετά για να έχει η ΑΕ Σπάρτη ρόλο πρωταγωνιστή. Η μεταγραφή του Ηλία Αναστασάκου ήταν ενδεικτική για τις προθέσεις του χρηματοδότη της ΑΕ Σπάρτη. Όπερ και εγένετο, αφού στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, η ομάδα της Λακωνίας έκανε… περίπατο, αλλά η ουσία ήταν να επιτευχθεί η άνοδος, αυτή τη φορά σε αγώνα μπαράζ κόντρα στην Κυπαρισσία.

Ο τρόπος με τον οποίο επιτεύχθηκε η μεγάλη νίκη θύμισε το ίδιο σενάριο με τον αγώνα κόντρα στον Ερμή, αλλά από την ανάποδη, καθώς η Σπάρτη ήταν πίσω στο σκορ με 2-0 μέχρι το 56’, αλλά ο Ηλίας Αναστάσακος με δύο γκολ (58’, 89’) και ο Γκολέμης (85’) έδωσαν τη μεγάλη νίκη στην ομάδα του Αργύρη Κατσίχτη και ταυτόχρονα πριμ 10.000 ευρώ στην ομάδα.
«Στόχος μας είναι η Α' Εθνική. Οι βλέψεις μας είναι υψηλές! Αυτή τη στιγμή μπορεί να μην υπάρχουν οι υποδομές, όμως στο μέλλον θα φροντίσουμε να κάνουμε ό,τι πρέπει για να δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις», έχει δήλωσε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, δείχνοντας ότι οι στόχοι είναι πολύ μεγαλύτεροι.

Στο www.sport-fm.gr μίλησε ο πρόεδρος της ομάδας, Γιάννης Βουζιώτης, ο οποίος απέδωσε με απόλυτη ακρίβεια την πραγματικότητα στην ΑΕ Σπάρτη επί ημερών του Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

«Αν δεν υπήρχε ο κ. Γιαννακόπουλος, δεν θα υπήρχε η ομάδα της Σπάρτης. Η πόλη στήριξε την προσπάθεια σε όλους τους τομείς και ο κόσμος στάθηκε δίπλα μας. Αγαπάει τον τόπο του και το έχει δείξει ο ίδιος και η οικογένειά του τα τελευταία χρόνια. Τώρα ζούμε ένα όνειρο. Είχαμε 3.000 Λάκωνες με παλμό και να λειτουργεί ως 12ος παίκτης μέσα στο γήπεδο. Όλη η πόλη της Σπάρτης ανταποκρίθηκε. Επιχειρηματίες, καταστήματα, ο δήμος Σπάρτης, η περιφέρεια έβαλαν χρήματα για να μετακινηθεί ο κόσμος».

Όσο για την επόμενη μέρα, οι ιθύνοντες μιλούν ανοιχτά για την άνοδο στη Football League: «Πρέπει να γίνει σωστός προγραμματισμός και όπως είπε και ο κ. Γιαννακόπουλος, εμείς προχωράμε και για τη Β’ εθνική. Πιστεύω ότι θέλει πολλή δουλειά, αλλά πιστεύουμε στους εαυτούς μας και στους ποδοσφαιριστές μας», ήταν τα λόγια του Γιάννη Βουζιώτη στο www.sport-fm.gr. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ανανεώνει και γίνεται «Μίδας» ο Μουρίνιο!!


Μέσα στις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να ανακοινωθεί η επέκταση της συνεργασίας του Ζοσέ Μουρίνιο με την Τσέλσι για τουλάχιστον μέχρι το 2019.

Ανανεώνει και γίνεται «Μίδας» ο Μουρίνιο!
Στον πάγκο της Τσέλσι θα κάθεται μέχρι το 2019 ο Ζοσέ Μουρίνιο.

Οι συζητήσεις μεταξύ του Πορτογάλου κόουτς και των ανθρώπων των «μπλε» βρίσκονται σε πολύ καλό στάδιο και σύντομα το ζήτημα αναμένεται να «κλείσει» θετικά.

Οι δύο πλευρές δεν... καίγονται για την άμεση ανακοίνωση της μεταξύ τους συμφωνίας, η οποία αναμένεται μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Με την υπογραφή του νέου του συμβολαίου, ο «Special One» θα βάζει στα ταμεία του για κάθε ένα από τα τέσσερα χρόνια, ένα ποσό κοντά στα 7,5 εκ. λίρες!

Πηγή: england365.gr