Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

«Χωρίς Γιαννακόπουλο, δεν θα υπήρχε ΑΕ Σπάρτη»

Η ΑΕ Σπάρτη του Δημήτρη Γιαννακόπουλου κέρδισε την άνοδο στη Γ' εθνική και το www.sport-fm.gr καταγράφει την πορεία της ομάδας της Λακωνίας και τους στόχους για την επόμενη μέρα.

«Χωρίς Γιαννακόπουλο, δεν θα υπήρχε ΑΕ Σπάρτη»

Ήταν 5 Ιουνίου του 2014, όταν η ΑΕ Σπάρτη αντιμετώπισε σε αγώνα τελικό τον Ερμή Κιβερίου με τον νικητή να έχει έπαθλο την άνοδο στη Γ’ εθνική. Η ομάδα της Σπάρτης ήταν το φαβορί (όντας και Κυπελλούχος Λακωνίας) καθώς είχε και τη δυναμική που προέκυψε από το μπάσιμο του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στα διοικητικά, αλλά και καθαρά αγωνιστικά, διότι κατά τη διάρκεια του αγώνα ήταν μπροστά στο σκορ μέχρι το 81’. Μέχρι τη λήξη του αγώνα, όμως, η ομάδα του Κιβερίου κατάφερε και ανέτρεψε το σκορ, απογοητεύοντας τους πάντες στη Σπάρτη.

«Ο κ. Γιαννακόπουλος είναι λογικό να είναι στεναχωρημένος και πικραμένος γιατί οι κόποι όλης της χρονιάς χάθηκαν μέσα σε δύο λεπτά. Αυτή την εβδομάδα θα έχω συνάντηση μαζί του για να συζητήσουμε τι έφταιξε και τι θα γίνει από εδώ και πέρα. Όμως είναι δεδομένο πως θα συνεχίσει να στηρίζει την Α.Ε. Σπάρτης, αφού δεν ήρθε στην ομάδα μόνο για ένα χρόνο. Είναι διατεθειμένος να συνεχίσει, όμως θα αλλάξουν πολλά και η ομάδα θα μπει σε σωστές βάσεις», ανέφερε ο τότε πρόεδρος της ομάδας Δημήτρης Νικόλαρος, δίνοντας το στίγμα της επόμενης μέρας.

Πράγματι, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος συνέχιζε να επενδύει, όχι με τα ίδια ποσά που το έκανε από την πρώτη χρονιά (όπως λέγεται από την ομάδα της Σπάρτης η φετινή επένδυση είναι στο 1/3 συγκριτικά με την περσινή περίοδο), αλλά για ερασιτεχνικό επίπεδο ήταν υπεραρκετά για να έχει η ΑΕ Σπάρτη ρόλο πρωταγωνιστή. Η μεταγραφή του Ηλία Αναστασάκου ήταν ενδεικτική για τις προθέσεις του χρηματοδότη της ΑΕ Σπάρτη. Όπερ και εγένετο, αφού στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, η ομάδα της Λακωνίας έκανε… περίπατο, αλλά η ουσία ήταν να επιτευχθεί η άνοδος, αυτή τη φορά σε αγώνα μπαράζ κόντρα στην Κυπαρισσία.

Ο τρόπος με τον οποίο επιτεύχθηκε η μεγάλη νίκη θύμισε το ίδιο σενάριο με τον αγώνα κόντρα στον Ερμή, αλλά από την ανάποδη, καθώς η Σπάρτη ήταν πίσω στο σκορ με 2-0 μέχρι το 56’, αλλά ο Ηλίας Αναστάσακος με δύο γκολ (58’, 89’) και ο Γκολέμης (85’) έδωσαν τη μεγάλη νίκη στην ομάδα του Αργύρη Κατσίχτη και ταυτόχρονα πριμ 10.000 ευρώ στην ομάδα.
«Στόχος μας είναι η Α' Εθνική. Οι βλέψεις μας είναι υψηλές! Αυτή τη στιγμή μπορεί να μην υπάρχουν οι υποδομές, όμως στο μέλλον θα φροντίσουμε να κάνουμε ό,τι πρέπει για να δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις», έχει δήλωσε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, δείχνοντας ότι οι στόχοι είναι πολύ μεγαλύτεροι.

Στο www.sport-fm.gr μίλησε ο πρόεδρος της ομάδας, Γιάννης Βουζιώτης, ο οποίος απέδωσε με απόλυτη ακρίβεια την πραγματικότητα στην ΑΕ Σπάρτη επί ημερών του Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

«Αν δεν υπήρχε ο κ. Γιαννακόπουλος, δεν θα υπήρχε η ομάδα της Σπάρτης. Η πόλη στήριξε την προσπάθεια σε όλους τους τομείς και ο κόσμος στάθηκε δίπλα μας. Αγαπάει τον τόπο του και το έχει δείξει ο ίδιος και η οικογένειά του τα τελευταία χρόνια. Τώρα ζούμε ένα όνειρο. Είχαμε 3.000 Λάκωνες με παλμό και να λειτουργεί ως 12ος παίκτης μέσα στο γήπεδο. Όλη η πόλη της Σπάρτης ανταποκρίθηκε. Επιχειρηματίες, καταστήματα, ο δήμος Σπάρτης, η περιφέρεια έβαλαν χρήματα για να μετακινηθεί ο κόσμος».

Όσο για την επόμενη μέρα, οι ιθύνοντες μιλούν ανοιχτά για την άνοδο στη Football League: «Πρέπει να γίνει σωστός προγραμματισμός και όπως είπε και ο κ. Γιαννακόπουλος, εμείς προχωράμε και για τη Β’ εθνική. Πιστεύω ότι θέλει πολλή δουλειά, αλλά πιστεύουμε στους εαυτούς μας και στους ποδοσφαιριστές μας», ήταν τα λόγια του Γιάννη Βουζιώτη στο www.sport-fm.gr. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: