Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

«Εξαιρετική επιλογή ο Σίλβα για τον Ολυμπιακό»

Ως μια εξαιρετική επιλογή για τον πάγκο του Ολυμπιακού χαρακτήρισε τον Μάρκο Σίλβα ο συντάκτης της A' Bola, Μιγκέλ Κορέια μιλώντας στο sport-fm.gr.

«Εξαιρετική επιλογή ο Σίλβα για τον Ολυμπιακό»

Το sport-fm.gr επικοινώνησε με τον Μιγκέλ Κορέια, συντάκτη της "A Bola", ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά τον προπονητή την περίπτωση του οποίου εξετάζουν "σοβαρά" οι ερυθρόλευκοι.

"Ο Μάρκο Σίλβα είναι ένας προπονητής νεαρός σε ηλικία αλλά από όπου έχει περάσει, από τη ν Εστορίλ και την Σπόρτινγκ έχει κάνει καλή δουλειά. Του αρέσει να παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο. Οι περισσότερες ομάδες του αγωνίζονται με 4-3-3", τόνισε -αρχικά- ο Μιγκέλ Κορέια, ο οποίος συνέχισε κάνοντάς μας το "προφίλ" του πορτογάλου τεχνικού.

"Είναι ένας προπονητής ο οποίος έχει καταφέρει να ανέβει σιγά-σιγά. Στην Εστορίλ ήταν δύο χρόνια εκεί, οδήγησε την ομάδα δύο φορές στο Europa League. Στο πρώτο χρόνο πήρε το κέρδισε το Κύπελλο της Πορτογαλίας. Πιστεύω ότι είναι ένας προπονητής ο οποίος εξελίσσεται και μπορεί να πάει... μακριά. Αν πάει στον Ολυμπιακό πιστεύω ότι θα είναι μια πολύ καλή επιλογή για τον Ολυμπιακό".

Εάν -τελικά- επιλεγεί ο Μάρκο Σιλβα θα είναι ο δεύτερος στη σειρά πορτογάλος προπονητής στον πάγκο του Ολυμπιακού. Ποιες είναι οι διαφορές του όμως με τον προκάτοχό του, τον Βίτορ Περέιρα;

"Από τον Ολυμπιακό ξέρουμε ότι έχουν περάσει ο Ζαρντίμ και ο Περέιρα ο οποίος το πήρε το Κύπελλο και το πρωτάθλημα. Ο Μάρκο Σϊλβα όμως έχει διαφορές με τον Περέιρα... Είναι μικρός σε ηλικία, αυτό σημαίνει ότι δεν έχει εμπειρία όπως ο Περέιρα", τόνισε ο Μιγκέλ Κορέια στο sport-fm.gr και συνέχισε:

"...Αλλά σαν άνθρωπος είναι πιο ήσυχος από τον Περέιρα. Έχει πάντα όλους τους παίκτες μαζί του . Ξέρει πως να κρατήσει καλά τα αποδυτήρια. Και ως προπονητής είναι αυτό που σας είπα και πριν. Του αρέσουν οι ομάδες του να παίζουν πολύ καλό ποδόσφαιρο, να αρέσει στον κόσμο. Φυσικά και αυτός θέλει οι ομάδες του να έχουν καλά αποτελέσματα και να παίρνουν τίτλους Μπορεί να παίξει και καλό ποδόσφαιρο και να το πετύχει".

Η απόφαση των διοικούντων της Σπόρτινγκ Λισαβόνας να μην τον διατηρήσουν στον πάγκο της ομάδας ξάφνιασε. Ωστόσο, ο Μιγκέλ Κορέια μας υπογραμμίζει ότι αυτή δεν είχε σχέση με την δουλειά του.

"Δεν συνεχίζει στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας γιατί απλώς ο πρόεδρος της κατάφερε να πάρει τον Ζόρζε Ζεσούς από την Μπενφίκα. Ήταν μια μεγάλη μεταγραφή. Δεν επέλεξε τον Ζεσούς επειδή ο Μάρκο Σίλβα δεν έκανε καλή δουλειά. Απλώς ήταν μια μεγάλη νίκη για την Σπόρτινγκ να πάρει τον προπονητή ο οποίος ήταν στην Μπενφίκα για έξι χρόνια και έχει πάρει τρία πρωταθλήματα. Όμως στη Σπόρτνιγκ έκανε πολλή καλή δουλειά. Κανείς δεν τον περίμενε στην ομάδα του να φύγει. Είναι ένας άνθρωπος που δουλεύει πάρα πολύ σε όλη την εβδομάδα. Και αν θα πάει στην επιλογή αυτή για τον πάγκο του ο Ολυμπιακός εγώ πιστεύω σίγουρα ότι οι οπαδοί του θα τον αγαπήσουν αμέσως". *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: