Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Η ΑΕΚ ψώνισε πριν αρχίσει το Copa America!!

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για την προνοητικότητα της ΑΕΚ, που έσπευσε να κλείσει τον Βάργκας πριν την έναρξη του Copa America και για τα θετικά επακόλουθα αυτής της γρήγορης κίνησης.

Η ΑΕΚ ψώνισε πριν αρχίσει το Copa America
Kρατώντας πάντοτε, έστω και την ελάχιστη επιφύλαξη και χτυπώντας …ξύλο, μην υπάρξει καμία γρουσουζιά, αν δεν ανακοινωθεί κι επίσημα η μεταγραφή, αυτό που πρέπει να καταγραφεί, σχεδόν δύο ώρες μετά τα μεσάνυχτα, είναι πως οι «Ενωσίτες» δύσκολα θα κοιμηθούν για κανένα τριήμερο, ύστερα από όσα είδαν από Βάργκας. Προβλέπω να μένουν ξύπνιοι και ν’ αρχίζουν το σκάουτινγκ, για να …αναζητήσουν το επόμενο μεταγραφικό «χτύπημα» που μπορεί να κάνει ο «Τίγρης».

Ο φίλος Μιχάλης Τσόχος, μέσα στην εβδομάδα έγραψε ένα κείμενο και διαβάζοντας τον, σκεφτόμουν πόσο δίκιο έχει, όταν στον τίτλο του έγραψε πως για τις ελληνικές ομάδες το Κόπα Αμέρικα, τελείωσε την ημέρα της έναρξης του. Ακόμα όσοι από τους δικούς μας συλλόγους, έχουν μια οικονομική άνεση, το να πάνε να πάρουν κάποιον παίκτη απ’ αυτό το τουρνουά, ενώ έχει ήδη κάνει καλό παιχνίδι ή παιχνίδια, μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο, για να μην πω απίθανο.

Για παράδειγμα, στη Βενεζουέλα, είδα ποδοσφαιριστές, που θα μπορούσαν να παίξουν άνετα, σε ομάδες Σούπερ Λίγκας και δεν αναφέρομαι στους γνωστούς Ροντόν που τώρα έχει κανένα 20άρι εκ. ευρώ στη χειρότερη ή για τον Αράνγκο. Αναφέρομαι σε κάτι ωραία χαφάκια σαν τον Σέιχας ας πούμε ή σαν τον Γκέρα που αγωνίζονται στο πρωτάθλημα της Κολομβίας. Θα χαλούσαν τέτοια «εργαλεία» κάποια δική μας ομάδα ή μήπως θα τους έπεφταν λίγοι; Δε νομίζω.

Η "μαγκιά" της ΑΕΚ λοιπόν είναι που φρόντισε ν’ αποκτήσει ένα πολύ καλό όνομα και μάλιστα ποδοσφαιριστή που παίζει από τη μέση μπροστά, πριν αρχίσει το Κόπα Αμέρικα. Δεχόμενος βέβαια πως πήρε ρίσκο, λόγω των τραυματισμών του παίκτη. Σε ένα πολύ σκληρό παιχνίδι, με μπόλικη κλωτσιά, ο Βάργκας παρότι έφαγε της …χρονιάς του από τους Κολομβιανούς, στάθηκε δυνατός και φάνηκε γερός και υγιής.

Ασφαλώς τα εύσημα για την επιλογή του Βάργκας, θα πρέπει να πάνε τόσο στη διοίκηση, όσο και στον Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς που κινήθηκε πολύ αποτελεσματικά σε αυτή την περίπτωση. Και να είστε βέβαιοι, πως από αυτή τη μεταγραφή η ΑΕΚ, σε εμπορικό επίπεδο θα βγει πολλαπλά ωφελημένη. Πρώτα απ’ όλα μιλάμε για ποδοσφαιριστή εν ενεργεία βασικό, σε μια ομάδα που αυτή τη στιγμή, δείχνει πως μπορεί ν’ αποτελέσει μια από τις ευχάριστες εκπλήξεις του τουρνουά.

Κι επειδή οι «Ενωσίτες» είναι …μερακλήδες με το ωραίο ποδόσφαιρο, σίγουρα θα υπάρξει κινητοποίηση στα διαρκείας με Βάργκας ή με κάποια ακόμα μεταγραφή τέτοιας εμβέλειας κι ας μην παίζει Κόπα Αμέρικα. Άλλη μια λάτιν μεταγραφή (εντός ή εκτός Κόπα Αμέρικα), αλλά και κίνηση για την απόκτηση ενός σπουδαίου επιθετικού, μπορεί ν’ αποτελέσει την απαραίτητη ώθηση, για την αγωνιστική εκτόξευση, με την επιστροφή της ομάδας στην Σούπερ Λίγκα.

ΥΓ: Η φώτο δεν είναι από το ματς με την Κολομβία. Από παλιό είναι, γιατί η ΑΕΚ, τον έκλεισε πριν αρχίσει αυτό το Copa America... *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: