Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Δεν του ταιριάζουν οι Πορτογάλοι;

Ο Κώστας Νικολακόπουλος απαντάει μέσα από το sport-fm.gr σε ένα ερώτημα με αφορμή την επιλογή του Ολυμπιακού στο πρόσωπο του Μάρκο Σίλβα.

Δεν του ταιριάζουν οι Πορτογάλοι;

• Ο Ολυμπιακός ακολούθησε πάλι το ίδιο μονοπάτι κι επέλεξε τον Πορτογάλο Μάρκο Σίλβα. Κάποιοι ξαφνιάστηκαν, γιατί, λέει, του Ολυμπιακού δεν του βγαίνουν οι Πορτογάλοι προπονητές, επειδή είχε διώξει το Ζαρντίμ Γενάρη μήνα κι επειδή δεν συνέχισε τώρα τη συνεργασία του με τον Βίτορ Περέϊρα.

Συγνώμη, αλλά δεν εγώ δεν είμαι της άποψης ότι οι Πορτογάλοι δεν ταιριάζουν στον Ολυμπιακό.

• Ήρθε ο Ζαρντίμ κι η ομάδα πήρε το πρωτάθλημα από το Γενάρη (10 βαθμούς μπροστά κι αήττητη ήταν όταν απολύθηκε), ενώ και στο Τσάμπιονς Λιγκ στάθηκε με αξιοπρέπεια: 9 βαθμοί από τρεις νίκες (τις δύο επί της τότε πρωταθλήτριας Γαλλίας Μονπελιέ και μία επί της Άρσεναλ), δύο ήττες (στο ένα γκολ από τη Σάλκε) και μία ήττα 1-3 (στην Άρσεναλ, με το τρίτο γκολ στο 93’)…

• Κι ήρθε κι ο Περέϊρα Γενάρη μήνα, με τον Ολυμπιακό δύο πόντους πίσω από την κορυφή και τον οδήγησε με ασφάλεια στην κατάκτηση του τίτλου και στη συνέχεια και του νταμπλ, ενώ στο Γιουρόπα Λιγκ τέλος πάντων αποκλείστηκε από τη φιναλίστ της διοργάνωσης Ντνίπρο, έχοντας απίστευτη γκίνια στο 0-2 στο Κίεβο.

• Εγώ την γνώμη μου την είχα καταγράψει τότε: κακώς είχε φύγει ο Ζαρντίμ. Με τον δε Περέϊρα ήταν κάπως διαφορετική η περίπτωση, δεν ήταν καθαρά αγωνιστικά τα «θέματα» του διαζυγίου, αλλά κι αυτός καλός προπονητής είναι. Είδατε πως έσπευσε να τον κλείσει αμέσως η Φενέρμπαχτσε;

• Οι δε Πορτογάλοι προπονητές είναι ό,τι το καλύτερο, μαζί με τους Ισπανούς, σε όλη την Ευρώπη τα τελευταία χρόνια. Φέτος πήραν πρωτάθλημα ο Μουρίνιο με την Τσέλσι, ο Ζέσους με την Μπενφίκα, ο Βίλας Μπόας με τη Ζενίτ, ο Πάουλο Σόουσα με την Βασιλεία και φυσικά ο Περέϊρα με τον Ολυμπιακό.

Κι ειλικρινά πλέον δεν βλέπω σε όλη την Ευρώπη, πλην τους γνωστούς μεγάλους σε ηλικία τεχνικούς (π.χ. Αντσελότι), κάποιους Ιταλούς η, Γάλλους η, Γερμανούς η, Ολλανδούς προπονητές να έχουν κάνει τίποτα μακριά από τη χώρα τους.

• Οι Ισπανοί κι οι Πορτογάλοι είναι. Κι Ισπανοί στην αγορά, αυτή την στιγμή υπήρχαν μόνο βετεράνοι, 60άρηδες χωρίς επιτυχίες εδώ και πολλά χρόνια τύπου Χουάντε Ράμος
. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: