Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Σε 9 μηνες διέλυσαν 10 χρόνια Σαρρήδες και σία!!

O Τάσος Νικολογιάννης αναφέρεται στις αιτίες της κατρακύλας της Εθνικής, αναφέρεται στους συμπλεγματικούς, που ξεσπάνε στον Καραγκούνη και κάνει πλάκα, τονίζοντας, ότι φταίει και ο Αλαφούζος, που... ελέγχει την ΕΠΟ.
Εννέα μήνες πριν και αμέσως μετά την ήττα από την Ρουμανία είχα ανεβάσει αυτό το άρθρο (http://www.gazzetta.gr/football/article/649291/i-itta-einai-ligotero-pisogyrisma-einai-heirotero). Στις 8 Σεπτεμβρίου 2014 είχα γράψει, ότι δεν με ανησυχούσε τόσο η ήττα από την Ρουμανία, όσο τον μεγάλο κίνδυνο να χαθεί το μέταλλο, που είχε αυτή η Εθνική 10 χρόνια τώρα, που την οδήγησαν στην μεγαλύτερη επιτυχία με την κατάκτηση του Euro και τις συνεχόμενες παρουσίας σε τελικούς Euro, Μουντιάλ, με εξαίρεση την διοργάνωση του 2006. Μάλιστα στο κλείσιμο του άρθρου είχα εκφράσει την ανησυχία μου, ότι αυτή η ΕΠΟ μπορεί να διαλύσει μία ομάδα μοντέλο. Ε τα κατάφεραν οι γίγαντες. Μέσα σε 10 μήνες διέλυσαν την κορυφαία Εθνική ομάδα στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Δεν φθάσαμε να χάνουμε δύο φορές από τα Φερόε έτσι στην τύχη. Όλα έχουν εξήγηση. Σίγουρα έχουν μεγάλη ευθύνη οι ποδοσφαιριστές. Αλλά στην υπερβολή, που μας χαρακτηρίζει τους Έλληνες σαν λαός να θυμίσω, ότι οι παίκτες δεν πηγαίνουν στην Μύκονο τώρα, πήγαιναν και όταν πήραν το Euro το 2004, πήγαιναν και το καλοκαίρι μετά το Μουντιάλ, που φθάσαμε στους «16». Απλά πριν τότε υπήρχε ομάδα, τώρα δεν υπάρχει ομάδα.
ADVERTISEMENT
Οι αποφάσεις της διοίκησης Σαρρή το προηγούμενο καλοκαίρι με την απομάκρυνση του Σάντος και των συνεργατών και το ξήλωμα Φύσσα, Βόκολου διότι έτσι ήθελε το ….σύστημα από τότε ήμασταν κάποιοι που φωνάζαμε, ότι είναι τεράστιο λάθος. Και νομίζω, ότι αυτό φάνηκε, αποδείχθηκε. Γίνεται σύγκριση της ομάδας , που είδαμε στο Μουντιάλ το προηγούμενο καλοκαίρι με την σημερινή; Καμία. Τότε ήταν ομάδα, τώρα όχι. Μέσα σε 9 μήνες τα διέλυσαν όλα εκεί στην ΕΠΟ. Πρώτα και κύρια ο Σαρρής και μετά αυτός ο Γκιρτζίκης. Τα βάζεις κάτω και δεν μπορείς να καταλάβεις ποιος είναι πιο άσχετος από τους δύο.
Η απουσία του Καραγκούνη από τον αγωνιστικό χώρο κάνει μπαμ. Την τρέλα του με την Εθνική και την ικανότητα να παρασύρει τους συμπαίκτες του δεν την  έχει κανείς παίκτης σήμερα. Όσο έπαιζε αρκετοί έβγαζαν τα συμπλέγματά τους απέναντι στον «Κάρα». Αλλά αυτός απαντούσε στο γήπεδο με ένα Euro και τόσες παρουσίες σε τελικές διοργανώσεις με αυτή την Εθνική. Και τώρα, που ο Καραγκούνης μπήκε στην Εθνική από ένα άλλο πόστο , για να σώσει , ότι φαινόταν χαμένο οι ίδιοι συμπλεγματικοί συνεχίζουν. Για όλα φταίει ο Καραγκούνης , λένε. Φυσικά και έχει ευθύνη και  ο «Κάρα», αλλά όχι την κύρια. Δεν συμμετείχε σε καμία από τις καλοκαιρινές αποφάσεις διάλυσης της Εθνικής και κρίνεται επί της ουσίας για την επιλογή Μαρκαριάν. Ε, όποιος νομίζει, ότι ένας προπονητής που αναλαμβάνει μία …διαλυμένη ομάδα, μπορεί να κριθεί σε δύο ματς ,  ε τότε απλά είτε συμπλέγματα έχει με συγκεκριμένα πρόσωπα, είτε είναι άσχετος με το αντικείμενο. Και μην μου τον συγκρίνει κανείς με τον Ρανιέρι. Ο Ρανιέρι πήρε μία ομάδα έτοιμη από τον Σάντος και συνέβαλε στην διάλυσή της –με τις αλλοπρόσαλες επιλογές του-υπακούοντας και σε …μάνατζερ , όπως από τον Σεπτέμβριο είχα αναφέρει. Δεν λέω, ότι δεν έχει ευθύνη ο Μαρκαριάν για την εικόνα με τα Φερόε, αλλά σίγουρα είναι ο τελευταίος, που φταίει για αυτό το χάλι.
Φυσικά τώρα, που χάνουμε και από τον κάθε….πικραμένο φαντάζομαι, ότι αυτοί, που έκραζαν την Εθνική του Ρεχάγκελ και του Σάντος , γιατί κερδίζαμε με 1-0 και όχι με 5-0, να έχουν καταλάβει πόσο σημαντικά πράγματα πέτυχε η Εθνική 10 χρόνια και πόσο άδικη ήταν αυτή η σκληρή κριτική σε εκείνη την ομάδα. Τώρα καταλαβαίνουμε όλοι τι είχαμε και τι χάσαμε. Που ήμασταν και που είμαστε. .
ΥΓ: Επειδή ακούγονται πολλά….ανέκδοτα μετά την ήττα από τα Φερόε να πω και εγώ άλλο ένα. Την μεγαλύτερη ευθύνη για την ήττα την έχει ο Γιάννης Αλαφούζος. Ναι ο Αλαφούζος, που …ελέγχει την ΕΠΟ. Μην γελάτε. Αλήθεια λέω. Μέχρι και αυτό ακούστηκε από χθες. Ότι η ΕΠΟ είναι εχθρική απέναντι στον Ολυμπιακό. Αρα η ΕΠΟ ….ελέγχεται από τον Αλαφούζο, ο οποίος την ίδια στιγμή έχει ξεμπροστιάσει όλους αυτούς τους τύπους της ΕΠΟ και το σύστημα της διαιτησίας και παρατηρητών που κρίνουν παιχνίδια στο πρωτάθλημα. Τους ελέγχει και τους «κράζει» παράλληλα. Την ίδια ώρα αυτή η ΕΠΟ είναι κόντρα στον Μαρινάκη, τον οποίο κυνηγάει με μανία…..Ρε παιδιά, μήπως σας πείραξε η ζέστη;
*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: