Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Πόσο πιο εύκολο να το κάνει ο Ολυμπιακός!!!

Γράφει ο Μιχάλης Λεάνης
Ο Ολυμπιακός το πήρε με “σκούπα” όπως συνηθίζεται να λέγεται και να γράφεται στην μπασκετική διάλεκτο και δεν υπάρχει καμία απολύτως αμφιβολία ότι ο πρωταθλητής είναι ο καλύτερος στην Ελλάδα.

Δεν είχε αντίπαλο φέτος ο Ολυμπιακός στην Α1, δεν έχασε ούτε ένα ματς από τον Παναθηναϊκό, η μόνη ήττα του ήταν στο Κύπελλο… Απ’ ό,τι φαίνεται, εκείνη η ήττα μπορεί να προκάλεσε πανικό και να έφερε την παραίτηση του Γιώργου Μπαρτζώκα, όμως άλλαξε και την μοίρα των ερυθρολεύκων. Κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι θα γινόταν αν έμενε ο Μπαρτζώκας ή αν οι Αγγελόπουλοι επέλεγαν άλλον προπονητή, αλλά ξέρουμε ότι με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο απέκτησε χαρακτήρα νικητή και είχε εξαιρετική πορεία σε Ελλάδα και Ευρώπη.
Αλήθεια, ποιος θα περίμενε μετά την ήττα στο Κύπελλο ή εκείνο το ματς με την Κηφισιά ότι το τέλος της σεζόν θα είναι τόσο λαμπρή. Με ένα 3-0 επί του Παναθηναϊκού στους τελικούς, με ένα συνολικό 5-0 στο πρωτάθλημα επί του αιώνιου αντιπάλου. Με μια πρόκριση στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα με μπρέικ κατά της Μπαρτσελόνα, με μια μεγάλη εμφάνιση επί της ΤΣΣΚΑ στον ημιτελικό, που έκανε τόσο υπερήφανο τον κόσμο, ώστε να ξεχάσει την ήττα στον τελικό από τη Ρεάλ.
Ο Σφαιρόπουλος μεταμόρφωσε τον Ολυμπιακό, γι αυτό και ο Σπανούλης τον αποθέωσε και τον χαρακτήρισε τον κατάλληλο άνθρωπο για τον πάγκο της ομάδας. Αυτός έφερε την ηρεμία και την ψυχραιμία στους ερυθρόλευκους, είναι και δικό του έργο η κατάκτηση του πρωταθλήματος και η συμμετοχή στον τελικό της Ευρωλίγκα.
Για το μέλλον του Ολυμπιακού – αλλά και του Παναθηναϊκού – θα τα πούμε στο επόμενο σχόλιο. Προς το παρόν, κρατάμε αυτό που είδαμε. Τον Ολυμπιακό να είναι καλύτερος και ουσιαστικά να παίρνει το πιο εύκολο πρωτάθλημα στην ιστορία του. Τίτλο με 3-0 δεν είχε κατακτήσει, αυτό λέει πάρα πολλά. Και ίσως και αν χρειαζόταν κι άλλο ματς, πάλι θα το κέρδιζε. Και γιατί ήταν καλύτερος, αλλά και γιατί ο αντίπαλός του, έχασε τις όποιες ελπίδες είχε, αφού παρουσιάστηκε αποδεκατισμένος στο τέλος της σεζόν.
*Πηγή: superbasket.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: