Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Μια εποχή τελειώνει…!!

Η αποστολή της Εθνικής βρίσκεται στο Γκντανσκ για το φιλικό της Τρίτης με την Πολωνία, ωστόσο οι σκέψεις που κάνουν όλοι σχετίζονται με την επόμενη μέρα της «γαλανόλευκης».

Μια εποχή τελειώνει…
Μια εποχή τελειώνει. Μια εποχή γεμάτη προκρίσεις, επιτυχίες και θριάμβους. Μια εποχή που γράφτηκε ιστορία. Έντεκα αξέχαστα χρόνια (2003-2014) με κορυφαία στιγμή την κατάκτηση του Euro 2004. Από τα προκριματικά του Euro της Πορτογαλίας μέχρι την πορεία στο Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Στα γήπεδα της Πορτογαλίας μπήκαν γερές βάσεις για να χτιστεί μία Εθνική που θα εδραιωθεί στην ελίτ του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Η «γαλανόλευκη» έδειξε συνέπεια και διάρκεια όλα αυτά τα χρόνια, όντας παρούσα στα μεγάλα ποδοσφαιρικά γεγονότα. Euro Πορτογαλίας 2004, Confederation Cup Γερμανίας 2005, Euro Ελβετίας και Αυστρίας 2008, Μουντιάλ Νοτίου Αφρικής 2010, Euro Πολωνίας και Ουκρανίας 2012 και Μουντιάλ Βραζιλίας 2014. Μία μεγάλη πορεία…

Η παρουσία της στα προκριματικά του Euro 2016 δεν θυμίζει σε τίποτα την ομάδα των προηγούμενων χρόνων. Τα αίτια πολλά. Οι επιλογές προσώπων για την στελέχωση του τεχνικού τιμ μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας, μια ομοσπονδία που δεν προστάτευσε τη «βιτρίνα» της και φυσικά οι διεθνείς που δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων.

Αντιλαμβανόσουν από την πρώτη στιγμή ότι είχε χαθεί το οικογενειακό κλίμα. Προ καιρού… Κάτι που τονίζαμε και το διάστημα που η Εθνική ήταν στη Βραζιλία. Κάποτε έρχονταν οι παίκτες στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα με κέφι για να ξεφύγουν από την καθημερινότητα των συλλόγων τους, να μαζευτούν ξανά όλοι μαζί και να βγουν στο γήπεδο σαν μια ΟΜΑΔΑ. Να παίζει δηλαδή, ο ένας για τον άλλον.

Τα συστατικά της επιτυχίας, πλέον, δεν υπάρχουν και γι’ αυτό θα πρέπει να μπούμε σε μια εποχή ανασύνταξης και αναδιοργάνωσης σε όλα τα επίπεδα. Είναι η ώρα για επανεκκίνηση με στόχο τη δημιουργία μιας Εθνικής που θα πετύχει νέες διακρίσεις στο μέλλον. Αυτό μπορεί να πάρει χρόνια. Πρέπει, όμως, να γίνει μεθοδικά και με σχέδιο, το οποίο θα εφαρμοστεί σε όλα τα κλιμάκια των Εθνικών ομάδων.

Ο διευθυντής ποδοσφαίρου της «γαλανόλευκης», Γιώργος Καραγκούνης αντιλαμβάνεται την κατάσταση, προβληματίζεται, αλλά δεν το βάζει κάτω. Τις τελευταίες ώρες, ο ρέκορντμαν συμμετοχών της Εθνικής λειτουργεί εμψυχωτικά και ηγετικά, κάνοντας τετ α τετ με τους ποδοσφαιριστές.

Όπως όλα δείχνουν, ο Σέρχιο Μαρκαριάν θα παραμείνει στον πάγκο της Εθνικής μέχρι το τέλος της προκριματικής φάσης του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Από εκεί και πέρα όλα είναι ανοικτά και ανάλογα με τις εξελίξεις στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Διάθεση για το φιλικό με την Πολωνία δεν υπάρχει, ωστόσο οι διεθνείς θα πρέπει να σταθούν αξιοπρεπώς, διεκδικώντας το θετικό αποτέλεσμα ώστε να μην κατρακυλήσει περισσότερο η Εθνική στο ranking της FIFA. Ο Ουρουγουανός τεχνικός αναμένεται να κάνει αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα προκειμένου να δώσει μία ευκαιρία σε παίκτες που έχουν μικρή παρουσία. Αναφορικά με το πρόγραμμα της Δευτέρας, η προπόνηση θα γίνει στις 20:15 στο γήπεδο «PGE Arena» του Γκντανσκ και η συνέντευξη Τύπου του Σέρχιο Μαρκαριάν στις 19:30.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: