Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

«Οδηγός ο αποκλεισμός από τον Παναθηναϊκό»

Ο αποκλεισμός του Ολυμπιακού στο Κύπελλο από τον Παναθηναϊκό ήταν οδυνηρός, αλλά ο Βαγγέλης Μάντζαρης δήλωσε sport-fm.gr, πως αυτό αποτέλεσε τον οδηγό για το… happy end της φετινής σεζόν.

«Οδηγός ο αποκλεισμός από τον Παναθηναϊκό»
Η φετινή χρονιά ξεκίνησε με τον χειρότερο τρόπο για τον Ολυμπιακό, καθώς έμεινε από νωρίς εκτός από τη διεκδίκηση ενός στόχου, που ήταν το Κύπελλο και μάλιστα γνωρίζοντας τον αποκλεισμό από τον Παναθηναϊκό.

Όμως, η ομάδα του Πειραιά σηκώθηκε γρήγορα από αυτή την… τρικλοποδιά και όπως εξηγεί ο Βαγγέλης Μάντζαρης στο www.sport-fm.gr το ματς στο ΟΑΚΑ αποτέλεσε τον οδηγό τόσο για εκείνον όσο και για τους συμπαίκτες του, ώστε η σεζόν να κλείσει με τον καλύτερο τρόπο και την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Σύμφωνα με τον διεθνή γκαρντ, οι «ερυθρόλευκοι» είναι ένα σύνολο που δείχνει χαρακτήρα και θα παλεύει μέχρις εσχάτων και γι’ αυτό το επίτευγμά της είναι το χειροκρότημα και η στήριξη του κόσμου τόσο στις χαρές, όσο και στις λύπες.

Συνέντευξη στον Παναγιώτη Κεφαλά

Η χρονιά ξεκίνησε πολύ άσχημα για εσάς, αλλά τελείωσε με τον καλύτερο τρόπο.

«Ήταν μία δύσκολη χρονιά. Μετά τον αποκλεισμό από το Κύπελλο ήταν δύσκολα τα πράγματα, όπου ήρθε και η απομάκρυνση του κόουτς Μπαρτζώκα. Αλλά παρ’ όλα αυτά εμείς πεισμώσαμε. Δείξαμε χαρακτήρα και είπαμε πως κάτι πρέπει να γίνει για να κλείσει καλά η χρονιά. Ο τελικός της Ευρωλίγκας και το πρωτάθλημα δείχνουν ότι τα καταφέραμε».

Σας βοήθησε η νίκη στην έδρα της Βαλένθια την πρώτη αγωνιστική στην Ευρωλίγκα, όπου ήταν μετά το ματς με τον Παναθηναϊκό;

«Κάναμε αρκετές μεγάλες νίκες μες στη χρονιά. Αλλά, αυτό που μας έφερε εδώ είναι πως στις δύσκολες στιγμές δείχνουμε χαρακτήρα και έχουμε αντιδράσει πάντα. Ακόμα και με την Μπαρτσελόνα στα προημιτελικά, όπου στο πρώτο παιχνίδι χάσαμε και μετά πήραμε τη νίκη στην έδρα της με πολύ καλή εμφάνιση».

Πότε αρχίσατε να ξεχνάτε τον αποκλεισμό στο Κύπελλο;

«Είχαμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας αυτή την ήττα, αλλά ήταν ο οδηγός για εμάς για να φτάσουμε εδώ που φτάσαμε. Είχαμε πει όμως πρέπει να πάρουμε το πρωτάθλημα ό,τι και να γίνει φέτος, για να τελειώσει καλά η χρονιά. Λέγαμε μεταξύ μας πως αν δεν κατακτήσουμε το πρωτάθλημα τότε θα είμαστε αποτυχημένοι, ό,τι και να κάναμε στην Ευρώπη. Το πρωτάθλημα για εμάς ήταν πρώτος στόχος».

Σας βοήθησε η «θερμή» υποδοχή του κόσμου, μετά το χαμένο τελικό της Ευρωλίγκας;

«Όταν φτάνεις στον τελικό θες το τρόπαιο και γι’ αυτό υπάρχει πάντα μία πικρία όταν χάνεις. Παρ’ όλα αυτά η αγάπη του κόσμου που μας υποδέχθηκε με ανοικτές… αγκάλες παρόλο που δεν το φέραμε, για εμάς ήταν πιστεύω ένα μεγάλο επίτευγμα και ένα από τα μεγάλα μπόνους που έχουμε κάνει τα τελευταία χρόνια. Δηλαδή που έχουμε κάνει τον κόσμο να μας χειροκροτεί και στις νίκες και στις ήττες».

Ήταν τόσο εύκολο να κατακτήσετε με… σκούπα το πρωτάθλημα ή εσείς το κάνατε εύκολο;

«Πιστεύω ότι εμείς το κάναμε τόσο εύκολο. Ήμασταν συγκεντρωμένοι και δείξαμε ότι το θέλαμε και στα τρία παιχνίδια πιο πολύ. Ακόμη και όταν υπήρχαν δύσκολες καταστάσεις, δείξαμε χαρακτήρα και καταφέραμε να φτάσουμε εδώ που φτάσαμε».

Τέλος, για την Εθνική ομάδα;

«Την υγειά μας πρώτα. Να ξεκουραστούμε, να κάνουμε διακοπές. Και από εκεί και πέρα, εγώ εδώ είμαι. Τιμάω την Εθνική κάθε χρονιά όποτε μπορώ. Μακάρι να είμαστε όλοι υγιείς και να είναι οι καλύτεροι 12 που θα επιλέξει ο κόουτς, γιατί αυτός ξέρει καλύτερα από όλους. Να κάνουμε ό,τι καλύτερο γίνεται, γιατί το αξίζει αυτή η Εθνική να κάνει κάτι καλό στο επόμενο πανευρωπαϊκό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: