Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

O Bιερινία για την Μπουντεσλίγκα!

vieirinha-paok-porto-wolfsburg
Με αφορμή την επανέναρξη του γερμανικού πρωταθλήματος  ο Αντελίνο Βιεϊρίνια μίλησε στην εφημερίδα  KING BET για τη Μπάγερν Μονάχου, τη Ντόρτμουντ και όχι μόνο…
Η Μπουντεσλίγκα ξαναρχίζει…μετά την χειμερινή διακοπή ενός μήνα και η εφημερίδα KING BET φιλοξενεί δηλώσεις του Αντελίνο  Βιεϊρίνια με τον Πορτογάλ0 να καταθέτει  την  άποψη   του για το πρώτο μισό της σεζόν και προβλέπει τι θα γίνει στην συνέχεια.
Αναλυτικά:

Για τον τραυματισμό του…
…ήταν μια πολύ άσχημη στιγμή, όμως είμαι αποφασισμένος να γυρίσω πιο δυνατός. Η αποθεραπεία πάει καλά, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που αρχικά είχε τεθεί.
Για τον νικητή του πρωταθλήματος…
…δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα μετά τη χειμερινή διακοπή της Μπουντεσλίγκα. Η Μπάγερν το έχει πάρει το πρωτάθλημα. Για να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς, το έχει πάρει πριν καν ξεκινήσει. Αγωνιστικά μιλώντας, για να μην παρεξηγηθούμε.
Για την Ντόρτμουντ…
…μια δυσάρεστη έκπληξη. Την περίμενα πιο ανταγωνιστική, όχι μόνο εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου, αλλά και έξω από αυτές. Πίστεψα πως θα καταφέρει να κρατήσει τον Λεβαντόφσκι, ή έστω να μην τον αφήσει να πάει στην Μπάγερν. Σίγουρα όμως θα επανέλθει.
Για τη Βόλφσμπουργκ και τον Ντε Μπρούιν…
…πρόκειται για έναν πολύ ποιοτικό ποδοσφαιριστή. Το καλό για εμάς είναι ότι γνωρίζει την Μπουντεσλίγκα και θα μας βοηθήσει πολύ. Σίγουρα θα κυνηγήσουμε το Τσάμπιονς Λιγκ μέχρι τέλους. Εχουμε δείξει ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε.
Για το ποιος θα υποβιβαστεί…
…η Μπράουνσβαϊγκ είναι στη δυσκολότερη θέση από όλες. Για τη δεύτερη ομάδα που θα υποβιβαστεί, ας περιμένουμε έναν μήνα. Παραδοσιακά, αυτό το πρώτο διάστημα μετά την έναρξη του δεύτερου γύρου είναι καθοριστικό για την εξέλιξη της ουράς.
Πηγή: arenafm.gr

«Αύριο παίρνει τα δελτία»

aris
Ο νομικός Δημήτρης Βαγιάκος από την Αθήνα, μίλησε στον Arena FM 89,4 και επιβεβαίωσε ότι αύριο θα παρθούν τα δελτία από τον Άρη και θα σταλθούν κατευθείαν στην Λειβαδιά. Τόνισε ότι το έγγραφο έχει ελεγχθεί από την επιτροπή και περιμένουν μόνο το πρωτότυπο έγγραφο.
Αναλυτικά τα όσα είπε:
«Περιμένουμε το πρωτότυπο, έχει ελεγχθεί το έγγραφο το οποίο ήρθε με φαξ, το έχει προεγρίνει η επιτροπή αλλά θα πρέπει να είναι και το πρωτότυπο έγγραφο. Θα παρθούν πάντως κανονικά τα δελτία αύριο. Είναι ξεκάθαρο και δεδομένο, δεν μπορεί να γίνει κάτι άλλο. Τα δελτία θα πάνε κατευθείαν στην Λειβαδιά.
Η ΕΠΟ ήθελε να είναι ξεκάθαρη εντολή ότι ο Άρης θα μπορεί να εκδώσει δελτία. Αυτή η εντολή είναι ξεκάθαρη πλέον και η ΕΠΟ τον μόνο που έχει να κάνει είναι να εκδώσει τα δελτία».
Πηγή: arenafm.gr

Μώραλης εφ’ όλης της ύλης!

moralis-610x400
Στον Arena fm 89,4 φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ Γιάννης Μώραλης.
Ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής, αναφέρθηκε στο θέμα των δελτίων για την ομάδα του Άρη, ενώ επιβεβαίωσε το γεγονός πως υπήρχε ένταση μεταξύ του προέδρου της ΠΑΕ Άρης, Λάμπρου Σκόρδα, με τον πρόεδρο της ΕΠΟ Γιώργο Σαρρή.
Παράλληλα, αναφέρθηκε στο θέμα των ομάδων που θα υποβιβαστούν και θα προβιβαστούν, ενώ σχολίασε και την διάταξη για τα δυσφημιστικά σχόλια η οποία παραμένει «παγωμένη» μετά την αντίδραση του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού.
Για το διοικητικό συμβούλιο της Σούπερ Λιγκ και την παρέμβαση του Λάμπρου Σκόρδα:
“Συζητήθηκαν πολλά θέματα τα οποία δεν ήταν τόσο δημοσίου ενδιαφέροντος.  Ένα ενδιαφέρον είχε η παρέμβαση του κ.Σκόρδα οποίος είπε την άποψη του και υπήρξε και η αντίθετη άποψη από τον πρόεδρο της ομοσπονδίας και κάποια μέλη του διοικητικού συμβουλίου. Ο κ.Σκόρδας υποστήριξε αυτά που έχει υποστηρίξει και δημοσίως.  Η απάντηση της ΕΠΟ ήταν διπλή. Ότι το διοικητικό συμβούλιο δεν έχει την αρμοδιότητα να παρέμβει σε αυτό το θέμα όπου πήρε απόφαση η επιτροπή ιδιότητας μεταγραφών και επιπλέον, αντέκρουσε στον κ. Σκόρδα πως κακώς έγινε εξώδικο στην διοίκηση του διοικητικού συμβουλίου. Η δεύτερη απάντηση είναι πως τα δεδομένα ήταν διαφορετικά τον Αύγουστο και διαφορετικά τώρα. Εκεί είναι και που διαφώνησε ο κ. Σκόρδας οποίος θεωρεί πως υπάρχουν ακριβώς τα ίδια δεδομένα”.
Για το γεγονός πως το δημόσιο στάθηκε απέναντι στον Άρη:
“Δεν μπορώ να μπω στα θέματα των ΦΑΕ. Αυτό που θέλω εγώ να πω είναι πως, είναι επιθυμητό κάθε ομάδα να μπορεί να έχει ενημερότητες και δελτία. Ο Άρης έχει κάνει κάποιες μεταγραφές και είναι επιθυμητό εφόσον κανονιστικά προκύπτει και όσο αναφορά το δημόσιο και το ποδόσφαιρο να εκδοθούν δελτία ώστε να εξαντλήσει τις πιθανότητες να παραμείνει στην κατηγορία μια μεγάλη, ιστορική  και εμπορική ομάδα που την χρειάζεται το Ελληνικό ποδόσφαιρο και η Σούπερ Λιγκ”.
Για το αν το πρωτάθλημα διοργανώνεται επί ίσους όρους:
“Ο Άρης έχει προσφύγει στα πολιτικά δικαστήρια και υπάρχει και μια ανοχή για την οποία έχει γίνει πολύ μεγάλη συζήτηση. Εγώ θα πω αυτό που έλεγα και για την ΑΕΚ πέρυσι. Ομάδες ιστορικές, μεγάλες με πολύ κόσμο και εισιτήρια τις χρειάζεται το ποδόσφαιρο μας, και το επαγγελματικό και ο συνεταιρισμός. Φυσικά και το ποδόσφαιρο πρέπει να παίζεται επί ίσους όρους. Από εκεί και πέρα αυτό δεν σημαίνει πως είμαι υπέρ των ομάδων που έχουν προβλήματα. Πολλές ομάδες δείξανε μεγάλη ομοψυχία ώστε να καταφέρουν να συμμετέχουν ομάδες με προβλήματα και εκκρεμότητες. Αυτό πιστεύω το αναγνωρίζουνε ομάδες όπως ο Άρης που έχουν πολλά προβλήματα.
Η προσπάθεια που κάνει η Σούπερ Λιγκ δεν είναι να ξεπεράσει ο Άρης, ο Παναθηναϊκός, ο ΟΦΗ ή ο Ολυμπιακός  τις όποιες υποχρεώσεις έχουν δημιουργήσει τα προηγούμενα χρόνια. Αυτό δεν είναι ούτε εφικτό ούτε δόκιμο. Οι προσπάθειες που γίνονται είναι να ξεκινούν αυτές οι ομάδες να παίζουν στην μεγάλη κατηγορία ώστε με τα έσοδα που είναι σαφώς μεγαλύτερα από ότι στις παρακάτω κατηγορίες να μπορούν να εξυγιαίνονται σε ένα βάθος ετών. Ο ΠΑΟΚ που είχε προβλήματα μέχρι το 2012 μπήκε σε έναν καλύτερο δρόμο. Ο ΟΦΗ είναι σε έναν πολύ καλύτερο δρόμο. Αλληλεγγύη υπάρχει αλλά μέχρι ένα μέτρο. Πρέπει οι ομάδες να βρούνε κάποιους επενδυτές γιατί δεν μπορούν να εξυγιανθούν μονάχα με τα έσοδα της Σούπερ Λιγκ”.
 Για την διάταξη και τα δυσφημιστικά σχόλια:
“Η Σούπερ Λιγκ πέρασε μια διάταξη στην οποία συμφώνησαν 15 ομάδες από τις 18. Τελικά υπήρξε μια συζήτηση και μια σωστή κατ εμέ στάση και των δύο πλευρών ώστε να μην οξυνθεί το κλίμα και να κάνουμε όλοι ένα βήμα πίσω ώστε να μπούμε σε έναν μεγαλύτερο  και βαθύτερο διάλογο. Μόνο με διάλογο και συζήτηση  και με υπομονή μπορούμε να ξεπερνάμε τα προβλήματα μας. Από εκεί και πέρα είναι λογικό να υπάρχουν μειοψηφίες. Δε μπορούνε να συμφωνούμε όλοι με όλα.
Στην επόμενη συνέλευση θα μπει το θέμα της νέας διάταξης και πως αυτή θα διαμορφωθεί από έναν διάλογο που ξεκινάει αυτές τις μέρες. Πολύ δυνατές οξύνσεις δεν υπήρξαν. Το θέμα ήταν να βάλουμε ένα όριο στην δυσφήμηση. Δεν υπήρχε κανέναν θέμα να βάλουμε όριο στην κριτική.
Η διάταξη αυτή αφορούσε το επιχείρημα να συνδέσουμε δύο διαφορετικές εταιρείες. Λέγανε πως δεν μπορεί να τιμωρείται ο Παναθηναϊκός για κάτι που λέει ο ΣΚΑΙ. Είναι δύο διαφορετικά πρόσωπα. Από την άλλη αυτό που λέω εγώ είναι ότι δεν πρέπει να κοροϊδευόμαστε ούτε να κοροϊδεύουμε τον κόσμο. Θα μπορούσε να πει ο κ. Μαρινάκης να μην βγάζω ανακοινώσει με τον Ολυμπιακό αλλά με την Κάπιταλ. Αντίστοιχα να έκαναν κάτι και οι άλλες ομάδες. Όταν  υπάρχουν τραβηγμένες και πονηρές συμπεριφορές ψάχνεις και εσύ τραβηγμένες και πονηρές διατάξεις . Η διάταξη η οποία πήγαμε να περάσουμε προστατεύει τον ΟΠΑΠ, την ΝΟVA και τον συνεταιρισμό. Όσο υπάρχει η διάταξη αυτή μπορεί κάποιος να ζητήσει τις δηλώσεις κάποιου που έχει κάνει κάποιες δηλώσεις. Αυτή η διάταξη τώρα έχει παγώσει και κανείς δεν μπορεί να κάνει κάτι. Καλό είναι όλοι να κατεβάσουν τον τόνο στις δηλώσεις γιατί δίνουν αφορμές στο κόσμο να κάνουν τα πράγματα χειρότερα και να υπάρξει κριτική ότι δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε”.
Για το αν υπήρξαν εντάσεις με την παρέμβαση του Λάμπρου Σκόρδα στο διοικητικό συμβούλιο:
“Όταν μια ομάδα υπερασπίζεται την βιωσιμότητα της το μέλλον της και την ιστορία της είναι προφανές πως ο άνθρωπος που την εκπροσωπεί ο κ. Σκόρδας είναι λογικό να ανέβουν οι τόνοι. Από την άλλη είναι λογικό να ανέβουν οι τόνοι όταν μια ομοσπονδία δέχεται ένα εξώδικο χωρίς να συμμετείχε στην απόφαση. Από εκεί δεν ξεπεράστηκαν τα όρια και δεν ακούστηκαν προσβλητικά σχόλια”.
Για το αν αναφέρθηκε το θέμα του υποβιβασμού:
“Έθεσα εγώ πως τα άτομα τα οποία προτείνονται από την Σούπερ Λιγκ και την Φούτμπολ Λιγκ θα πρέπει να είναι κάποιοι άνθρωποι που θα τηρούν κάποιες προδιαγραφές. Διάβασα κάποιες δηλώσεις του κ. Σφυρή. Είναι απαράδεκτο και ανεπίτρεπτο άνθρωπος που θα συμμετέχει ως δικαστής να εκφράζει δημόσια άποψη πριν από το δικαστήριο. Σε οποιοδήποτε δικαστήριο του κόσμου άνθρωπος που συμμετέχει ως δικαστής δεν μπορεί να εκφράζει δημοσίως την άποψη του για το αποτέλεσμα της δίκης. Έκανε μια κρίση για μια υπόθεση που θα δικάσει κάτι που είναι αντιδεοντολογικό. Η απάντηση που πήρα είναι πως μπορεί να ζητήσει αίτημα εξαίρεσης. Θα δούμε στο μέλλον τι θα κάνουμε. Την θέση μου την έχω εκφράσει πολλάκις. Συμφωνώ φυσικά με την απόφαση του συνεταιρισμού”.
Για το πώς πήρε αδειοδότηση η Καλλονή:
Τα κριτήρια αδειοδότησης δεν τα εξετάζει η Σούπερ Λιγκ. Η ομοσπονδία που έδινε τον Απρίλιο τις αδειοδοτήσεις έκρινε πως η Καλλονή πληρούσε τα κριτήρια. Για την Καλλονή αυτό που μπορώ να πω ανεπισήμως είναι πως όταν τον Απρίλιο γίνονται αδειοδοτήσεις εκφέρανε πως το γήπεδο έχει γίνει. Αυτό πιστεύω. Για αυτό θέσαμε και έναν άλλο όρο. Όχι μόνο να υπάρχει γήπεδο στην ομάδα αλλά και να υπάρχει στον νομό της”.
Για το γεγονός πως πάντα ιστορικά προβιβάζονταν και υποβιβάζονταν τρεις ομάδες:
“Όσο αναφορά την ιστορικότητα, συνήθως στη χώρας μας ανέβαιναν για κάθε έξι ομάδες μια. Πέρυσι αυτό καταργήθηκε καθώς ανέβηκαν τέσσερις”.
Για το πόσες ομάδες θα προβιβαστούν και θα υποβιβαστούν αλλά και για την υπόθεση του Ηρακλή:
” Στην υπόθεση του Ηρακλή δεν ήμουν στην Λίγκα. Εγώ στα δύο χρόνια που είμαι αλλάξαμε τα κριτήρια για να προοδεύσουν οι μεγάλες ομάδες και το ποδόσφαιρο μας. Νομίζω πως σωστά κάναμε. Από εκεί και πέρα μόλις βγει το τακτικό διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ, το οποίο  είναι το ανώτερο, άλλα λογικά μέσα στην άλλη βδομάδα θα έχουμε μια απόφαση. Υπάρχει και η εναλλακτική πρόταση που κάναμε όπως και όλη η ιστορία της διαμάχης στο υπόμνημα μας”.
Πηγή: arenafm.gr

“Τα χρήματα στον Όγιος”

aut
Νέα ανακοίνωση εξέδωσε ο σύνδεσμος της Αυτόνομης θύρας-10 του Ηρακλή σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στο στρατόπεδο των “κυανόλευκων”.
Η σχετική ανακοίνωση:
Η χθεσινή μέρα, μας έδειξε πολλά. Από τη μία, επιτέλους ένα μεγάλο μέρος του κόσμου του ΗΡΑΚΛΗ άκουσε και διάβασε ένα μικρό μέρος της κατάστασης που επικρατεί στην ΠΑΕ , όχι από τα χείλη οπαδών αλλά ανθρώπων οι οποίοι μίλησαν αφού έβαλαν το χέρι στη τσέπη. Από την άλλη διακρίνουμε μια παγωμάρα στον κόσμο και μια διστακτικότητα ως προς το αν πρέπει να απομακρυνθεί άμεσα ο “κλάψας”. Ξέρουμε πολύ καλά ότι αυτή η διστακτικότητα έχει να κάνει με τα θετικά αποτελέσματα της ομάδας και ιδιαίτερα με το κλίμα που επικρατεί στα αποδυτήρια καθώς κανείς μας δεν θέλει αυτό να διαταραχτεί.
Δυστυχώς ένα μέρος του κόσμου δεν κατανοεί ακόμα και σήμερα ότι η ύπαρξη αυτού του καλού κλίματος αλλά και η αγωνιστική ανάταση της ομάδας δεν οφείλεται στον “κλάψα” αλλά στον προπονητή και στους παίκτες. Αντίθετα ο “κλάψας” και η παρέα του κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να το χαλάσουν. Ελπίζουμε αυτό να γίνει αντιληπτό από όλους πριν να είναι και πάλι πολύ αργά.
Εμείς λοιπόν σαν κομμάτι του κόσμου του ΗΡΑΚΛΗ, θα σεβαστούμε την αγωνία των συνοπαδών μας και δεσμευόμαστε ότι καμιά κίνηση μας που στοχεύει τον “κλάψα” δεν θα διαταράξει την αγωνιστική λειτουργία της ομάδας.
Στη χθεσινή μας συνέλευση αποφασίσαμε το εξής. Από τον επόμενο εντός έδρας αγώνα με αντίπαλο τον βατανιακό και έπειτα κανείς μας δεν πρόκειται να κόβει εισιτήριο στο γήπεδο. Αντ’ αυτού καλούμε τον Γ.Σ. ΗΡΑΚΛΗΣ να τυπώσει κουπόνια οικονομικής ενίσχυσης αξίας 5 ευρώ τα οποία θα πωλούνται πριν τους αγώνες έξω από τις εισόδους του πετάλου και τα οποία στην ουσία θα υποκαταστήσουν τα εισιτήρια, δηλαδή η είσοδος στο γήπεδο θα γίνεται με την ανάδειξη στην πόρτα αυτού του κουπονιού. Τα έσοδα θα δίνονται την επομένη ημέρα στον κύριο Όγιος και ο τρόπος διάθεσης τους θα αποφασίζετε από αυτόν και μόνο. Καλούμε όλα τα παιδιά του πετάλου να δείξουν συνείδηση και αγάπη για την ομάδα όπως κάνουν συνεχώς και να ανταποκριθούν στο κάλεσμα μας. Καλούμε επίσης και τους ηρακληδείς που δεν έρχονται στο πέταλο να στηρίξουν τη κίνηση μας. Η κίνηση μας δεν πιστεύουμε ότι θα λύσει το οικονομικό πρόβλημα της ΠΑΕ. Αποσκοπεί στο να στείλει παράλληλα μηνύματα τόσο στον “κλάψα” όσο και στον προπονητή και τους παίκτες.
Οι παίκτες και ο προπονητής μας το αξίζουν… ο “κλάψας” όχι!!!
υγ: Στον αγώνα με τον παοκ οι “τζαμπατζήδες” της ΑΘ10 (μόνο ο σύνδεσμος, όχι ολόκληρο το πέταλο) έκοψαν 1197 εισιτήρια. Όσοι ακόμα πιστεύουν τον “κλάψα” ας ρωτήσουν να μάθουν πόσα εισιτήρια είπε στους παίκτες ότι κοπήκαν και πόσα λεφτά τους έδωσε από αυτά

Η “δικέφαλη” κυριαρχία και το ρεκόρ του Σούλη!

Palataki
Απόλυτος κυρίαρχος στα παιχνίδια του κόντρα στον Άρη όταν είναι γηπεδούχος είναι ο ΠΑΟΚ, που μετράει 23 νίκες και 8 ήττες στα ντέρμπι της Θεσσαλονίκης.
Συνολικά, σε 58 παιχνίδια που έχουν δώσει οι δύο “αιώνιοι” για το πρωτάθλημα, ο “δικέφαλος” έχει πανηγυρίσει τη νίκη 34 φορές έναντι 24 των “κιτρινόμαυρων”, που έχουν να κερδίσουν στην έδρα του ΠΑΟΚ από τις 1/6 του 2011 (59-67) για τον μικρό τελικό του πρωταθλήματος.
Εφόσον ο ΠΑΟΚ καταφέρει να νικήσει, ο Σούλης Μαρκόπουλος θα φτάσει τις 100 νίκες, σαν προπονητής του ΠΑΟΚ, στο πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας.
Δείτε μερικά ενδιαφέροντα στατιστικά που παρουσιάζει η στήλη “Τι λένε οι αριθμοί” της επίσημης ιστοσελίδας του ΕΣΑΚΕ:
ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ
- Ο ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ με 5 εύστοχες ελεύθερες βολές θα ανέβει στην τέταρτη θέση της σχετικής λίστας ξεπερνώντας τον ΝΙΚΟ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ.
Επίσης με 1 εύστοχο τρίποντο θα συμπληρώσει 400.
- Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΔΑΣ με 1 ριμπάουντ θα συμπληρώσει 300 στην Basket League ΟΠΑΠ.
- Ακόμα 5 εύστοχες βολές θέλει ο ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΙΣΗΣ για να φτάσει τις 300.
- Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ θα φτάσει τις 359 συμμετοχές στην Basket League ΟΠΑΠ και θα “πιάσει” τον ΑΓΓΕΛΟ ΚΟΡΩΝΙΟ στην 13η θέση της σχετικής λίστας
- Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ χρειάζεται 4 εύστοχα τρίποντα για τα 200 στην Basket League ΟΠΑΠ.
Επίσης, με 3 ακόμα αμυντικά ριμπάουντ θα συμπληρώσει 900.
- Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΘΗΝΑΙΟΥ θα συμπληρώσει 100 εύστοχα τρίποντα αν σημειώσει ακόμα 3.

ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ
1992/93 Καν. Περίοδος Άρης – ΠΑΟΚ 59-71
1992/93 Καν. Περίοδος ΠΑΟΚ – Άρης 56-88
1993/94 Καν. Περίοδος Άρης – ΠΑΟΚ 76-83
1993/94 Καν. Περίοδος ΠΑΟΚ – Άρης 86-56
1993/94 Πλ. Οφ Άρης – ΠΑΟΚ 56-65
1993/94 Πλ. Οφ ΠΑΟΚ – Άρης 67-58
1994/95 Καν. Περίοδος Άρης – ΠΑΟΚ 79-87
1994/95 Καν. Περίοδος ΠΑΟΚ – Άρης 83-77
1994/95 Πλ. Οφ Άρης – ΠΑΟΚ 84-73
1994/95 Πλ. Οφ ΠΑΟΚ – Άρης 84-82
1994/95 Πλ. Οφ ΠΑΟΚ – Άρης 76-69
1995/96 Καν. Περίοδος Άρης – ΠΑΟΚ 65-64
1995/96 Καν. Περίοδος ΠΑΟΚ – Άρης 74-86
1995/96 Πλ. Οφ Άρης – ΠΑΟΚ 70-102
1995/96 Πλ. Οφ ΠΑΟΚ – Άρης 99-88
1996/97 Καν. Περίοδος Άρης – ΠΑΟΚ 76-80
1996/97 Καν. Περίοδος ΠΑΟΚ – Άρης 62-73
1997/98 Καν. Περίοδος Άρης – ΠΑΟΚ 76-60
1997/98 Καν. Περίοδος ΠΑΟΚ – Άρης 63-69
1998/99 Καν. Περίοδος Άρης – ΠΑΟΚ 79-65
1998/99 Καν. Περίοδος ΠΑΟΚ – Άρης 78-54
1998/99 Πλ. Οφ Άρης – ΠΑΟΚ 75-64
1998/99 Πλ. Οφ ΠΑΟΚ – Άρης 79-73
1998/99 Πλ. Οφ ΠΑΟΚ – Άρης 78-69
1999/00 Καν. Περίοδος Άρης – ΠΑΟΚ 66-61
1999/00 Καν. Περίοδος ΠΑΟΚ – Άρης 79-72
2000/01 Καν. Περίοδος Άρης – ΠΑΟΚ 65-70
2000/01 Καν. Περίοδος ΠΑΟΚ – Άρης 77-76
2001/02 Καν. Περίοδος Άρης – ΠΑΟΚ 89-93
2001/02 Καν. Περίοδος ΠΑΟΚ – Άρης 95-72
2002/03 Καν. Περίοδος Άρης – ΠΑΟΚ 77-72
2002/03 Καν. Περίοδος ΠΑΟΚ – Άρης 81-70
2003/04 Καν. Περίοδος Άρης – ΠΑΟΚ 99-97
2003/04 Καν. Περίοδος ΠΑΟΚ – Άρης 73-57
2004/05 Καν. Περίοδος Άρης – ΠΑΟΚ 82-65
2004/05 Καν. Περίοδος ΠΑΟΚ – Άρης 92-79
2005/06 Καν. Περίοδος Άρης – ΠΑΟΚ 91-79
2005/06 Καν. Περίοδος ΠΑΟΚ – Άρης 76-79
2006/07 Καν. Περίοδος Άρης – ΠΑΟΚ 79-88
2006/07 Καν. Περίοδος ΠΑΟΚ – Άρης 101-99
2007/08 Καν. Περίοδος Άρης – ΠΑΟΚ 83-73
2007/08 Καν. Περίοδος ΠΑΟΚ – Άρης 74-75
2008/09 Καν. Περίοδος Άρης – ΠΑΟΚ 87-76
2008/09 Καν. Περίοδος ΠΑΟΚ – Άρης 50-57
2009/10 Καν. Περίοδος ΠΑΟΚ – Άρης 83-48
2009/10 Καν. Περίοδος Άρης – ΠΑΟΚ 69-59
2010/11 Καν. Περίοδος Άρης – ΠΑΟΚ 81-68
2010/11 Καν. Περίοδος ΠΑΟΚ – Άρης 79-74
2010/11 Πλ. Οφ Άρης – ΠΑΟΚ 73-70
2010/11 Πλ. Οφ Άρης – ΠΑΟΚ 80-91
2010/11 Πλ. Οφ ΠΑΟΚ – Άρης 76-74
2010/11 Πλ. Οφ ΠΑΟΚ – Άρης 59-67
2010/11 Πλ. Οφ ΠΑΟΚ – Άρης 63-56
2011/12 Καν. Περίοδος Άρης – ΠΑΟΚ 81-71
2011/12 Καν. Περίοδος ΠΑΟΚ – Άρης 92-87
2012/13 Καν. Περίοδος Άρης – ΠΑΟΚ 63-72
2012/13 Καν. Περίοδος ΠΑΟΚ – Άρης 84-72
2013/15 Καν. Περίοδος Άρης – ΠΑΟΚ 75-79
Πηγή: arenafm.gr

Και το όνομα της νέας Ferrari… F14T!!

Ο κόσμος της Ferrari επέλεξε το νέο μονοθέσιο της ομάδας να λέγεται F14 T.

Και το όνομα της νέας Ferrari… F14T!
Μία ημέρα πριν την επίσημη παρουσίαση του νέου μονοθεσίου της (25/1) η Ferrari ανακοίνωσε την κωδική ονομασία του.

Οι άνθρωποι της σκουντερία άφησαν τον κόσμο να επιλέξει την ονομασία του μονοθεσίου ενόψει του 2014 μέσω ψηφοφορίας στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας.

Οι φίλοι της σκουντερία είχαν να επιλέξουν μεταξύ πέντε πιθανών ονομάτων –F14T, F14 Maranello, F14 Scuderia, F166 Turbo, F616- με το πρώτο τελικά να συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ποσοστό (32,9%).

Στην ονομασία "F14 T" το 14 να αναφέρεται στη σεζόν και το “T” στο Turbo κινητήρα που θα φοράνε φέτος τα μονοθέσια της Formula 1.Πηγή: sport-fm.gr

Και τα εννιά ήταν υπέροχα!!

Με ένα βίντεο η Red Bull γιορτάζει τη συμμετοχή της στο πρωτάθλημα της Formula 1 για δέκατη χρονιά.

Και τα εννιά ήταν υπέροχα!
Δύσκολο έργο θα πρέπει να είχε ο σκηνοθέτης που επιμελήθηκε το βίντεο των εννιά σεζόν της Red Bull στο πρωτάθλημα της Formula 1, αφού έπρεπε να χωρέσει τέσσερις τίτλους και άλλες πέντε χρονιές σε ενάμιση λεπτό.

Οι «κόκκινοι ταύροι» φέτος θα συμμετάσχουν για δέκατη χρονιά στο πρωτάθλημα της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού, ανυπομονώντας να συνεχίσουν την ανεξέλεγκτη πορεία των επιτυχιών.



Πηγή: sport-fm.gr

Παραμένει σε κώμα ο Σουμάχερ!

Ένα -περίπου- μήνα μετά το πολύ σοβαρό ατύχημά του κάνοντας σκι στις γαλλικές Άλπεις ο Μίχαελ Σουμάχερ παραμένει σε τεχνητό κώμα.

Παραμένει σε κώμα ο Σουμάχερ
Περίπου ένα μήνα-27 ημέρες-μετά το ατύχημα του Μίχαελ Σουμάχερ στις γαλλικές Άλπεις, κάνοντας σκι που είχε σαν αποτέλεσμα τα πολλαπλά και πολύ σοβαρά τραύματα στο κεφάλι, ο πρώην πιλότος της Formula 1 παραμένει σε τεχνητό κώμα, χωρίς να υπάρχει επίσημη ενημέρωση για το πότε οι γιατροί θα επιλέξουν να τον επαναφέρουν.

Ο θεράπων ιατρός του Γερμανού πολυπρωταθλητή, Ζαν-Φρανσουά Παγιέν, είχε ενημερώσει ωστόσο από την αρχή ότι τέτοια περιστατικά απαιτούν αρκετό χρόνο-«Θα πάρει όσο χρόνο χρειαστεί», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά-ώστε να υπάρξουν εξελίξεις.

Όσον αφορά στην κατάσταση του Μίχαελ Σουμάχερ η τελευταία ενημέρωση από την εκπρόσωπο του, Σαμπίν Κεμ, ήθελε τον Γερμανό να είναι σε σταθερή, αλλά κρίσιμη κατάσταση. Πηγή: sport-fm.gr

Ανακοίνωσε η Ρουμπίν τον Μαρκάνο!

Ο Μαρκάνο επιστρέφει στον Ολυμπιακό καθώς η Ρουμπίν Καζάν ανακοίνωσε τον δανεισμό του για έξι μήνες…

Ανακοίνωσε η Ρουμπίν τον Μαρκάνο
Ο Ιβάν Μαρκάνο θα φορέσει και πάλι τη φανέλα του Ολυμπιακού!

Η Ρουμπίν Καζάν, μέσω της ιστοσελίδας της, το απόγευμα της Παρασκευής ανακοίνωσε τον δανεισμό του στην ελληνική ομάδα για το διάστημα των έξι μηνών.

Σε αυτή την ανακοίνωση επισημαίνει ότι το καλοκαίρι, όταν και θα έχει ολοκληρωθεί το χρονικό διάστημα του δανεισμού του, υπάρχει προοπτική αγοράς του παίκτη από την ελληνική ομάδα.

Ωστόσο δεν μπαίνει σε λεπτομέρειες για το ποσό το οποίο θα χρειαστεί έτσι ώστε ο Ισπανός κεντρικός αμυντικός να παραμείνει στον Πειραιά.

Ο Ιβάν Μαρκάνο θα φορέσει και πάλι τη φανέλα του Ολυμπιακού!

Η Ρουμπίν Καζάν, μέσω της ιστοσελίδας της, το απόγευμα της Παρασκευής ανακοίνωσε τον δανεισμό του στην ελληνική ομάδα για το διάστημα των έξι μηνών.

Σε αυτή την ανακοίνωση επισημαίνει ότι το καλοκαίρι, όταν και θα έχει ολοκληρωθεί το χρονικό διάστημα του δανεισμού του, υπάρχει προοπτική αγοράς του παίκτη από την ελληνική ομάδα.

Ωστόσο δεν μπαίνει σε λεπτομέρειες για το ποσό το οποίο θα χρειαστεί έτσι ώστε ο Ισπανός κεντρικός αμυντικός να παραμείνει στον Πειραιά.


«Ο 26χρονος αμυντικός της Ρουμπίν, Μαρκάνο δίδεται δανεικός για έξι μήνες στην ελληνική ομάδα, Ολυμπιακός με προοπτική αγοράς.

Ο Μαρκάνο ο οποίος έχει γεννηθεί στις 23 Ιουνίου 1987. Έχει παίξει για τις ισπανικές ομάδες Ρασίνγκ Σανταντέρ, Βιγιαρεάλ, Χετάφε και για την ελληνική του Ολυμπιακού. Στην Ρουμπιν πήρε μεταγραφή το καλοκαίρι του 2012. Έχει αγωνιστεί για την ομάδα μας σε 61 παιχνίδια και έχει σκοράρει τρεις φορές», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της Ρουμπιν Καζάν.

Ο παίκτης βρίσκεται στην Τουρκία, εκεί όπου συμμετέχει στην μίνι προετοιμασία που κάνει η ομάδα. Πρόκειται να ταξιδέψει για την Ελλάδα για να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό. Πηγή: sport-fm.gr

Μεταγραφικό «μπαμ» από τον Εργοτέλη!!

Την απόκτηση του Βλάντιμιρ Στοΐκοβιτς αναμένεται να ανακοινώσει από στιγμή σε στιγμή ο Εργοτέλης! Ο διεθνής Σέρβος τερματοφύλακας αναμένεται στο Ηράκλειο αργά το βράδυ της Παρασκευής.

Μεταγραφικό «μπαμ» από τον Εργοτέλη!
Την τρίτη του μεταγραφή αναμένεται να κάνει ο Εργοτέλης με την απόκτηση του Βλάντιμιρ Στοΐκοβιτς.

Ο διεθνής τερματοφύλακας με την Εθνική Σερβίας αναμένεται στο Ηράκλειο το βράδυ της Παρασκευής για να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο και να ενταχθεί στους Κρητικούς.

Ο γεννημένος στις 28 Ιουλίου 1983 πορτιέρο έχει 50 συμμετοχές με την Σερβία και θεωρείται ένας εκ των κορυφαίων στην χώρα του.

Ο Στοΐκοβιτς ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα το 2001 στον Ερυθρό Αστέρα, όπου αγωνίσθηκε 2 φορές και στη συνέχεια δόθηκε δανεικός στη Βοσνία και τη Λέοταρ, τη φανέλα της οποίας φόρεσε για 4 αγώνες. Το 2004 πήρε μετεγγραφή για τη Ζέμουν όπου ήταν βασικός της τερματοφύλακας με 34 συμμετοχές. Την αγωνιστική χρονιά 2005-2006 επέστρεψε στον Ερυθρό Αστέρα όπου έπαιξε σε 21 ματς, για να ακολουθήσει στη συνέχεια πορεία εκτός πρώην Γιουγκοσλαβίας.

Το 2006 πήγε στη Γαλλία και τη Ναντ, παίζοντας σε 10 αγώνες και στη συνέχεια δόθηκε δανεικός στη Βιτέσε όπου είχε 8 παρουσίες, για να ακολουθήσει στην καριέρα του η Πορτογαλική Σπόρτινγκ με την οποία αγωνίσθηκε σε 9 αγώνες πριν δοθεί δανεικός και πάλι. Χετάφε (2009, 5 συμμετοχές), Γουϊγκαν (2010, 4 συμμετοχές) και Παρτιζάν (2010, 26 συμμετοχές) ήταν οι ομάδες που αγωνίσθηκε ως δανεικός από τη Σπόρτινγκ.

Η Παρτιζάν Βελιγραδίου τον απέκτησε με μετεγγραφή το 2011, στην οποία αγωνιζόταν μέχρι τώρα, σε 60 αγώνες, πετυχαίνοντας μάλιστα και ένα γκολ! Στο «βιογραφικό» του Στοΐκοβιτς υπάρχουν πέντε πρωταθλήματα και τέσσερα κύπελλα στη Σερβία, ένα πρωτάθλημα Βοσνίας και ένα Κύπελλο Πορτογαλίας.
Πηγή: sport-fm.gr

«Στις αρχές της εβδομάδας στην Αθήνα ο Μαρκάνο»

Ρωσικές ιστοσελίδες αναφέρουν πως ο Μαρκάνο πιέζει τη Ρουμπίν Καζάν να απαντήσει θετικά στην πρόταση του Ολυμπιακού και εκτιμούν ότι στις αρχές της νέας εβδομάδες ο παίκτης θα είναι στην Αθήνα.

«Στις αρχές της εβδομάδας στην Αθήνα ο Μαρκάνο»
Η προσπάθεια που καταβάλει ο Ολυμπιακός για να αποκτήσει τον Μαρκάνο ως δανεικό από την Ρουμπίν Καζάν απασχολεί αρκετά τα ρωσικά ΜΜΕ.

Πολλές ιστοσελίδες της χώρας, δίνουν αρκετές πιθανότητες στην επιστροφή του ισπανού κεντρικού αμυντικού στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Όμως μια εξ αυτών έκτιμά –βάσει των πληροφοριών που έχει- πως ο παίκτης δεν αποκλείεται να είναι στην Αθήνα στις αρχές της νέας εβδομάδας.

Το δημοσίευμα αυτό προσθέτει ότι ο Μαρκάνο, ο οποίος βρίσκεται στην Τουρκία για μια μινι-προετοιμασία με την ομάδα του πιέζει τη διοίκηση της Ρουμπιν Καζάν για να αποδεχθεί την πρόταση που έχει κάνει ο Ολυμπιακός.

«Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η Ρουμπίν –ακόμη- δεν έχει αποδεχθεί την διαφοροποιημένη πρόταση την οποία έχουν καταθέσει οι Έλληνες, την στιγμή που ο παίκτης επιμένει στην αποχώρησή του», αναφέρει.

Μάλιστα προσθέτει άλλο ένα στοιχείο το οποίο αποδεικνύει ότι προετοιμάζεται για τον διάδοχο του Μαρκάνο, καθώς έχει κινηθεί για την απόκτηση του κεντρικού αμυντικού της Λοκομοτίβ Μόσχας, Τάπακα Μπουρλάκα.
Πηγή: sport-fm.gr

Ένταση με Σκόρδα!!

Ένταση δημιουργήθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΟ την Παρασκευή όταν ο Λάμπρος Σκόρδας απείλησε πως αν δεν εκδοθούν άμεσα τα δελτία των ποδοσφαιριστών του Άρη θα προσφύγει κατά της Ομοσπονδίας.

Ένταση με Σκόρδα!
Τεταμένο ήταν το κλίμα στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΟ την Παρασκευή. Ο πρόεδρος του Άρη, Λάμπρος Σκόρδας, αναφερόμενος στη μη έκδοση των δελτίων των νεοαποκτηθέντων παικτών τόνισε σε έντονο ύφος πως στην περίπτωση που υπάρξει άμεση λύση θα κινηθεί νομικά κατά της Ομοσπονδίας.

Από τη μεριά τους τα μέλη του Δ.Σ της ΕΠΟ, δεν θέλησαν να απαντήσουν στον πρόεδρο των «κίτρινων» προκειμένου να μην ξεφύγει περαιτέρω η κατάσταση.

Πλέον, στον Άρη, έχοντας εξασφαλίσει την φορολογική ενημερότητα, αισιοδοξούν πως θα καταφέρουν τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας να έχουν δικαίωμα συμμετοχής. Πηγή: sport-fm.gr

Εκδίδει αύριο τα δελτία η ΕΠΟ!!

Στα χέρια των υπευθύνων του Άρη αναμένεται να βρίσκονται αύριο τα δελτία των νέων παικτών της ομάδας.

Εκδίδει αύριο τα δελτία η ΕΠΟ!
Στον Άρη μπορούν να αισθάνονται καλύτερα από σήμερα το μεσημέρι.

Τα πάντα τακτοποιήθηκαν σχετικά με την φορολογική ενημερότητα της ΠΑΕ και η ΕΠΟ πρόκειται να εκδώσει τα δελτία των παικτών που έχουν αποκτηθεί από την ομάδα της Θεσσαλονίκης στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

Η κίτρινη ΠΑΕ έστειλε στα γραφεία της ΕΠΟ με φαξ το έγγραφο της ΦΑΕ Θεσσαλονίκης για την φορολογική ενημερότητα. Εκτιμάται ότι αύριο θα έχει φτάσει και το πρωτότυπο έτσι ώστε τα πάντα να είναι σύμφωνα με την νομοθεσία.

Η ομοσπονδία –όπως ενημέρωσε- από τις 10:00 μέχρι και τις 12:00 θα περιμένει τα σχετικά έγγραφα για να προχωρήσει τις διαδικασίες.

Πλέον, απομένουν καθαρά τα… τυπικά για να μπορέσει ο Άρης να έχει στην αποστολή του τους Γουναρίδη, Βλάχο, Μπουγαϊδη, Κουσίδη, Καμινιώτη και Μπακασέτα για το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό στη Λιβαδειά. Πηγή: sport-fm.gr

«Ερυθρόλευκος» ο Ιμπραΐμ!

Ο Ιμπραϊμ ανήκει –πλέον- και επίσημα στον Ολυμπιακό. Οι ερυθρόλευκοι ανακοίνωσαν την απόκτηση του νεαρού μέσου ο οποίος θα δοθεί δανεικός στον Εργοτέλη.

«Ερυθρόλευκος» ο Ιμπραΐμ
Και τυπικά ο Ιμπραϊμ ανήκει –πλέον- στον Ολυμπιακό.

Ο νεαρός μέσος, με νορβηγικό διαβατήριο πέρασε σήμερα –όπως αναμενόταν- από τα γραφεία της ΠΑΕ στην πλατεία Αλεξάνδρας στον Πειραιά και υπέγραψε το νέο του επαγγελματικό συμβόλαιο.

Αυτό έχει ισχύ για τριάμιση χρόνια, δηλαδή, μέχρι και το τέλος της αγωνιστικής σεζόν του 2017.

«Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την απόκτηση του ποδοσφαιριστή Αμπντισαλάμ Ιμπραΐμ για τα επόμενα 3,5 χρόνια», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της ΠΑΕ.

Ωστόσο, όπως ήταν ήδη γνωστό, ο πολιτογραφημένος Νορβηγός δεν πρόκειται να φορέσει τώρα τα ερυθρόλευκα. Θα δοθεί δανεικός μέχρι και το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής σεζόν, στον Εργοτέλη.

Μάλιστα ο παίκτης ταξίδεψε άμεσα για την Κρήτη για να υπογράψει τον δανεισμό του στην ομάδα του Ηρακλείου. Πηγή: sport-fm.gr

Παίρνει την ενημερότητα ο Άρης!!

Η ΦΑΕ Θεσσαλονίκης ενέκρινε την έκδοση φορολογικής ενημερότητας στην ΠΑΕ Άρης. Όλα δείχνουν πως οι έξι νεοαποκτηθέντες παίκτες θα βγάλουν δελτία και θα παίξουν την Κυριακή με τον Λεβαδειακό.

Παίρνει την ενημερότητα ο Άρης!
Επιτέλους και μία ευχάριστη είδηση για τον Άρη. Λίγη ώρα αφότου το Διοικητικό Δικαστήριο έκανε δεκτή την προσφυγή του Άρη και άναψε πράσινο φως για την αίτηση προσωρινής διαταγής, παρά την παρέμβαση του Δημοσίου κατά της ΠΑΕ στη διαδικασία, η ΦΑΕ Θεσσαλονίκης ενέκρινε την έκδοση προσωρινής φορολογικής ενημερότητας στην ΠΑΕ.

Πλέον η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη και μετά την ολοκλήρωσή της θα είναι σε θέση η ΕΠΟ να εκδώσει δελτία στους έξι νεοαποκτηθέντες ποδοσφαιριστές (Μπουγαΐδης, Βλάχος, Κουσίδης, Καμινιώτης, Γουναρίδης, Μπακασέτας), που θα αποκτήσουν δικαίωμα συμμετοχής στον εκτός έδρας αγώνα της Κυριακής με τον Λεβαδειακό για την 21η αγωνιστική.

Αξίζει να σημειωθεί πως νωρίτερα οπαδοί του Άρη είχαν συγκεντρωθεί έξω από τη ΦΑΕ Θεσσαλονίκης διαμαρτυρόμενοι για την άρνησή της να φορολογική ενημερότητα στην ΠΑΕ. Πηγή: sport-fm.gr

«Έχουμε δείξει ποδοσφαιρικό εγωισμό»

«Έχουμε δείξει ποδοσφαιρικό εγωισμό» Την πεποίθηση ότι ο Άρης έχει ακόμη χρόνο για να αντιστρέψει την εις βάρος του κατάσταση και να παραμείνει στην κατηγορία εξέφρασε ο Σούλης Παπαδόπουλος.

Αισιόδοξος πως ο Άρης θα τα καταφέρει και θα παραμείνει στην κατηγορία παρουσιάστηκε ο Σούλης Παπαδόπουλος, τονίζοντας πως ακόμη έχουν χρόνο για να αντιστρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση.

Ο τεχνικός των «κίτρινων» δήλωσε ικανοποιημένος από τον ποδοσφαιρικό εγωισμό που δείχνουν οι παίκτες του, τονίζοντας πως από εδώ και στο εξής ο Άρης θα δυσκολεύει τους αντιπάλους του όπου και να παίζουν.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην κάμερα της Nova:

Προσπάθεια που δείξατε και στο προηγούμενο παιχνίδι με τον Ατρόμητο:
«Αν εξαιρέσεις ένα 20λεπτο στο β΄ ημίχρονο με την Καλλονή, όπου δεν μου άρεσε καθόλου η ομάδα, στα υπόλοιπα παιχνίδια θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει κάτι περισσότερο. Με τον Ατρόμητο, λόγω και της παρουσίας αυτής της ομάδας τα προηγούμενα χρόνια, ίσως να μας είχαν ξεγραμμένους. Ίσως γι αυτό να ακούμε και κάποια θετικά σχόλια, όμως απ΄ τη στιγμή που δεν κερδίζουμε στο γήπεδό μας, θα έχει σημασία αυτός ο βαθμός, μόνο αν στο τέλος έχει πιάσει τόπο. Διότι, μπορεί κάποιοι βαθμοί τώρα να μη φαίνονται, όμως μπορεί να είναι χρυσοί. Σίγουρα ο Ατρόμητος είναι μια καλή ομάδα, το είδαμε και στο γήπεδο, όμως βγάλαμε ανταγωνιστικότητα και κάναμε ένα καλό παιχνίδι, παρ΄ ότι έληξε 0-0».

Το κέρδος της προηγούμενης εβδομάδας είναι το πάθος και η δίψα για «ζωή»;
« Αποδείξαμε την προηγούμενη εβδομάδα πως είτε με δελτία, είτε χωρίς, καταφέρνουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί. Το ίδιο θα κάνουμε και στη Λιβαδειά. Τα παιδιά βγάζουνε, πέραν της αξίας τους και έναν ποδοσφαιρικό εγωισμό και αυτό είναι πολύ σημαντικό για μένα. Εμείς θα κοιτάξουμε τη βαθμολογία, όπως κάναμε και πέρυσι. Τον Απρίλη δεν τελειώνει το πρωτάθλημα; Μέχρι τότε θα δούμε. Και πέρυσι ήμασταν τελευταίοι, πάνω απ΄ την Κέρκυρα μόνο και στο τέλος βάλαμε τρεις τέσσερις ομάδες από κάτω μας. Μπορεί και φέτος να γίνει το ίδιο, μόνο όμως αν γίνουμε όλοι μια μεγάλη οικογένεια».

Τι λέτε για τον Λεβαδειακό; Είναι μια ομάδα που ενισχύεται συνεχώς και παίζει εντός έδρας:
« Η Λιβαδειά είναι μια ομάδα που ενισχύεται. Έχει πάρει δυο τρεις παίκτες που δεν τους ξέρουμε, δεν τους έχουμε δει. Είναι μια ομάδα που θα τη χωρίσω σε δύο σκέλη. Εκτός έδρας δείχνει ότι είναι αδύναμη και στην έδρα της, εκεί που παίζουμε τώρα εμείς, είναι πολύ δυνατή. Όλους τους βαθμούς, πέραν Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, τους έχει πάρει στην έδρα της, εκτός από ένα βαθμό που πήρε στο Χαριλάου. Κι εμείς όμως θα είμαστε πάρα πολύ δυνατοί και πιστεύω ότι το παιχνίδι θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Μη περιμένετε ο Αρης, όπου κι αν παίζει, να πέφτει αμαχητί ».

Μεταγραφικά τι γίνεται;
«Με βοηθάει πολύ αυτή η ερώτηση. Εμείς στο μυαλό μας είχαμε κάποια πράγματα. Δέκα μέρες τώρα σταματήσαμε γιατί κοιτάμε τα δελτία. Πώς να μιλήσεις όταν δεν ξέρεις τι θα γίνει. Από Δευτέρα, αν λυθεί το θέμα, θα κοιτάξουμε τον παίκτη άνω των 24 ετών που δικαιούμαστε κι αν προκύψει και κάτι άλλο θα προχωρήσουμε. Υπάρχουν παίκτες που ταιριάζουν στον Άρη, όμως έχουν ομάδες και συμβόλαια. Υπάρχουν δυο τρεις περιπτώσεις που θα μας έκαναν πολύ δυνατούς. Το καλοκαίρι, αν ο Άρης έχει παραμείνει στη κατηγορία με το καλό, θα είναι πιο εύκολα τα πράγματα. Τότε θα θέλουν όλοι να έρθουν στον Άρη. Τώρα όμως είναι δύσκολα. Ακόμα και με τον Παπαστεριανό, θα κάνουμε άλλη μια προσπάθεια».

Δεν έχει κλείσει το θέμα;
«Όχι. Θα μιλήσω μαζί του. Είναι ένα παιδί με το οποίο έχουμε πάρα πολύ καλή σχέση κι εγώ και ο πρόεδρος και όλοι. Είναι ένα παιδί που ενδιαφέρεται πολύ για τον Άρη και νομίζω ότι θα είναι επιτυχία αν μπορέσουμε και τον φέρουμε. Παίζει στη θέση που τον χρειαζόμαστε και αγαπάει και την ομάδα. Παρ΄ ότι είναι πολύ δύσκολο, θα γίνει άλλη μια προσπάθεια».

Ο «εκλεκτός» για την άμυνα!

Τον Νέρι Μπαρέιρο έχουν πρώτο στη λίστα στον ΟΦΗ ώστε να καλύψει το κενό στο κέντρο της άμυνας. Το θέμα της φορολογικής ενημερότητας βάζει «στοπ» στα μεταγραφικά αυτή τη στιγμή.

Ο «εκλεκτός» για την άμυνα
Από τις προτεραιότητες του ΟΦΗ στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο ήταν η από την αρχή η απόκτηση ενός στόπερ και οι άνθρωποι της ομάδας έχουν ξεχωρίσει μία περίπτωση, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.

Πρόκειται για τον Παραγουανό Νέρι Μπαρέιρο, ο οποίος αγωνιζόταν στο πρωτάθλημα της Κολομβίας με την Ντεπορτίβο Κάλι. Έχει συμμετοχές στις «μικρές» εθνικές της πατρίδας του και το 2004 είχε στεφθεί πρωταθλητής Νοτίου Αμερικής.

Ωστόσο, εκκρεμεί ακόμα το θέμα της φορολογικής ενημερότητας, το οποίο «φρενάρει» τα μεταγραφικά των Κρητικών, που έχει ανακοινώσει τον Μίρνες Σίσιτς, αλλά δεν μπορούν να τον χρησιμοποιήσουν ακόμα.

WHO IS WHO

ΟΝΟΜΑ: Νέρι Ρούμπεν Μπαρέιρο
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: 03/05/1988
ΥΨΟΣ: 1,84 ΒΑΡΟΣ: 78κ.

ΣΕΖΟΝ ΟΜΑΔΑ ΣΥΜ./ΓΚΟΛ
2007 (α)Λιμπερτάντ 2/0
2007 (β)Σπόρτινγκ Λουκένο 4/0
2008 Τακουάρι 8/0
2009 Τακουάρι 38/1
2010 Τακουάρι 35/1
2011 Τακουάρι 33/2
2012 Λιμπερτάντ 14/1
2013 Κάλι 37/1Πηγή: sport-fm.gr

«Πράσινο» για προσωρινή διαταγή στον Άρη!

Δεκτή έκανε το Διοικητικό Δικαστήριο την προσφυγή του Άρη και άναψε πράσινο φως για την αίτηση προσωρινής διαταγής. Ελπίδες πλέον για την έκδοση των δελτίων των νεομεταγραφέντων παικτών.

«Πράσινο» για προσωρινή διαταγή στον Άρη
Ένα σημαντικό βήμα για την έκδοση των δελτίων στους έξι παίκτες που απέκτησε τον Ιανουάριο έγινε το μεσημέρι της Παρασκευής από τον Άρη. Το Διοικητικό Δικαστήριο έκανε δεκτή την προσφυγή των «κιτρίνων» και άναψε πράσινο για την αίτηση της προσωρινής διαταγής, παρά την παρέμβαση του Δημοσίου κατά της ΠΑΕ στη διαδικασία.

Πλέον μένει να φανεί αν η ΦΑΕ Θεσσαλονίκης θα αποδεχτεί αυτή την απόφαση και θα βγάλει στην ΠΑΕ φορολογική ενημερότητα, προκειμένου να εκδοθούν τα δελτία των παικτών από την ΕΠΟ. Ο Λάμπρος Σκόρδας βρίσκεται στα γραφεία της ομοσπονδίας περιμένοντας καλά νέα για να «τρέξει» την έκδοση των δελτίων εγκαίρως και να είναι οι παίκτες διαθέσιμοι για το ματς της Κυριακής με τον Λεβαδειακό.  Πηγή: sport-fm.gr

Σενάρια για Παναθηναϊκό και Ούγκο Σόουζα!

Ο πορτογαλικός Τύπος αναφέρει πως ο Παναθηναϊκός ενδιαφέρεται για την απόκτηση του αμυντικού της Σπόρτινγκ Λισαβόνας, Ούγκο Σόουζα, αλλά προσθέτει πως είναι δύσκολο το deal.

Σενάρια για Παναθηναϊκό και Ούγκο Σόουζα
Για ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού να αποκτήσει τον Ούγκο Σόουζα από τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας κάνουν λόγο πορτογαλικά ΜΜΕ (μεταξύ των οποίων οι έγκυρες «Record» και «A Bola»).

Ο 21χρονος κεντρικός αμυντικός, που έχει περάσει από την Κύπρο από ΑΕ Πάφου και ΑΕ Λεμεσού, αγωνίζεται στη δεύτερη ομάδα των «λιονταριών».

Όπως αναφέρουν οι Πορτογάλοι, για τον παίκτη ενδιαφέρονται κι ομάδες από το εγχώριο πρωτάθλημα, όπως και από την Ισπανία, ενώ ο ίδιος δεν δείχνει ιδιαίτερα «ζεστός» στο να παίξει στην Ελλάδα. Επιπροσθέτως, οι «πράσινοι» φέρονται να τον θέλουν δανεικό, ενώ η Σπόρτινγκ συζητά για πώληση και μάλιστα με 750.000 ευρώ, ποσό που δεν μπορεί να δώσει το «τριφύλλι».

Ο Ούγκο Σόουζα, που δεσμεύεται με συμβόλαιο ως το 2016, έχει φέτος 15 συμμετοχές στη δεύτερη κατηγορία της Πορτογαλίας με τη δεύτερη ομάδα της Σπόρτινγκ. Πηγή: sport-fm.gr

Τσιρώνης στο ΠΑΟΚ-Βέροια!

Ο Αρετόπουλος στο Ξάνθη-ΟλυμπιακόςΤην αναμέτρηση της Skoda Ξάνθης με τον Ολυμπιακό θα διευθύνει ο Αλέξανδρος Αρετόπουλος. Ο Τάσος Σιδηρόπουλος θα είναι διαιτητής στο Παναθηναϊκός-Πλατανιάς και ο Σταύρος Τσιρώνης στο ΠΑΟΚ-Βέροια.

Αναλυτικά οι διαιτητές της 21ης αγωνιστικής

Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2014

Καλλονή-Απόλλων Σμύρνης (15:00): Ηλίας Σπάθας (Πειραιά)
Ατρόμητος-ΠΑΣ Γιάννινα (17:15): Γιώργος Δασκαλόπουλος (Κορινθίας)
Παναθηναϊκός-Πλατανιάς (19:30): Αναστάσιος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

Κυριακή, 26 Ιανουαρίου 2014

Λεβαδειακός-Άρης (15:00): Κωνσταντίνος Ιωαννίδης (Αργολίδας)
Αστέρας Τρίπολης-ΟΦΗ (17:15): Αναστάσιος Παπαπέτρου (Αθηνών)
Εργοτέλης-Παναιτωλικός (17:15): Γιώργος Κομίνης (Θεσπρωτίας)
ΠΑΟΚ-Βέροια (17:15): Σταύρος Τριτσώνης (Αθηνών)
Skoda Ξάνθη-Ολυμπιακός (19:30): Αλέξανδρος Αρετόπουλος (Τρικάλων)

Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2014

Πανθρακικός-Πανιώνιος (19:30): Αναστάσιος Κάκος (Κέρκυρας)

«Ναυάγησε» του Μπανγκουρά!

«Λαβράκι» φαίνεται πως βρήκε η Βέροια, η οποία φέρνει 20χρονο Γκανέζο διεθνή με την Κ-20 της χώρας του.

«Ναυάγησε» του Μπανγκουρά
Άδοξο τέλος φαίνεται πως είχε η περίπτωση του Σαμπέγκου Μπανγκουρά στη Βέροια. Η «βασίλισσα του βορρά» είχε έρθει σε επαφή με τον 32χρονο επιθετικό, όμως οι δύο πλευρές δεν τα βρήκαν.

Ωστόσο, η Βέροια κινείται για την απόκτηση ενός νεαρού από την Γκάνα, ο οποίος είναι διεθνής με την Κ-20 της χώρας του.
Μάλιστα, ο παίκτης αναμένεται να έρθει σήμερα στην Ελλάδα για να μεταβεί στην πόλη της Βέροιας και να συζητήσει με τη διοίκηση της ομάδας τις λεπτομέρειες της συνεργασίας τους.

Στα αγωνιστικά, ο τεχνικός της «βασίλισσας», Ράτκο Ντόστανιτς, δεν μπορεί να υπολογίζει στους Τραπ, Όστοϊτς και Αποστολόπουλο για την αναμέτρηση της 21ης αγωνιστικής κόντρα στον ΠΑΟΚ.
Πηγή: sport-fm.gr

Φέρνει και άλλον ο Σέλουκ!

Προσπάθειες για να αποκτήσει τον Αγιοντέλε Αντελέγε κάνει ο Εργοτέλης, ενώ ο παίκτης εκπροσωπείται από τον Ντμίτρι Σέλουκ, ο οποίος μεσολάβησε και στις άλλες δύο μεταγραφές των Κρητικών.

Φέρνει και άλλον ο Σέλουκ
Συνεχίζεται η μεταγραφική ενίσχυση στον Εργοτέλη μετά την ανακοίνωση του Κιούμπικ και τη σχεδόν βέβαιη απόκτηση του Ιμπραϊμ με τη μορφή δανεισμού από τον Ολυμπιακό.

Οι Κρητικοί θέλουν έναν στόπερ και έναν τερματοφύλακα και όπως φαίνεται τη λύση για τον πρώτο θα δώσει ο άνθρωπος που έφερε τους άλλους δύο. Ο Ουκρανός μάνατζερ, Ντμίτρι Σέλουκ εκπροσωπεί τον Νιγηριανό, Αγιοντέλε Αντελέγε και είναι αρκετά πιθανό να φέρει για τους επόμενους έξι μήνες τον 25χρονο πρώην παίκτη της Ανζί.Πηγή: sport-fm.gr

Το παλεύει για Φόσεν!

Μάχη για την απόκτηση του Γέλε Φόσεν από την Γκενκ δίνει ο ΠΑΟΚ. Προτεραιότητα για τον Στέφενς η ενίσχυση στη θέση του σέντερ φορ, καθώς δεν «καίγεται» για στόπερ παρά το νέο πλήγμα με Βίτορ.

Το παλεύει για Φόσεν
Για μια σημαντική μεταγραφή παλεύει ο ΠΑΟΚ προκειμένου να λύσει το πρόβλημά του στο γκολ. Στόχος της διοίκησης και του Χουμπ Στέφενς είναι να μη γίνει «μπάλωμα», αλλά να αποκτηθεί ένας σέντερ φορ που θα κάνει τη διαφορά και αυτός που θεωρείται ιδανικός από τον Ολλανδό προπονητή είναι ο Γέλε Φόσεν. Πληροφορίες αναφέρουν πως ο «Δικέφαλος του Βορρά» προσπαθεί να κάνει δικό του τον 24χρονο επιθετικό της Γκενκ και την υπόθεση έχει αναλάβει ο Μάικλ Στέφενς, γιος του προπονητή του ΠΑΟΚ.

Ο Φόσεν, που μετρά 12 συμμετοχές και 2 γκολ με το Βέλγιο, δεσμεύεται με συμβόλαιο μέχρι το 2017 και κοστίζει αρκετά, αλλά ο Ιβάν Σαββίδης φέρεται διατεθειμένος να κάνει την υπέρβαση. Φέτος έχει ήδη πετύχει 15 γκολ σε 32 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ συνολικά σε 224 συμμετοχές με τη Γκενκ έχει 101 γκολ και 33 ασίστ.

Σε ό,τι αφορά στον Σινέντου Ομπάσι, που σύμφωνα με γερμανικά ΜΜΕ απασχολεί τον ΠΑΟΚ, κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται. Συν τοις άλλοις ο 27χρονος Νιγηριανός της Σάλκε αγωνίζεται σαν περιφερειακός επιθετικός κι όχι σαν σέντερ φορ περιοχής, όπως επιθυμεί ο Στέφενς.

Όπως και να’ χει, το σίριαλ της απόκτησης επιθετικού δεν θα αργήσει να ολοκληρωθεί, μιας και σε μία εβδομάδα εκπνέει η μεταγραφική περίοδος.

Δεν «καίγεται» για στόπερ

Ο Μιγκέλ Βίτορ θα επιστρέψει στη δράση πιθανότατα το Μάρτιο, καθώς μετά τη νέα βαριά θλάση που υπέστη υπολογίζεται πως θα μείνει εκτός για 4-6 εβδομάδες. Αυτό σημαίνει πως ο ΠΑΟΚ «αδυνατίζει» σε λύσεις στη θέση του στόπερ, ωστόσο ο Χουμπ Στέφενς δεν δείχνει να κρίνει αναγκαία την ενίσχυση στη συγκεκριμένη θέση και προτιμά να δοθεί βαρύτητα σε αυτή του φορ.

Ο Ολλανδός προπονητής εκτιμά πως οι Κατσουράνης (από τη στιγμή που «ενεργοποιήθηκε» ξανά ο Κάτσε στη θέση του αμυντικού χαφ), Τζαβέλλας, Μαντούρο και Κατσικάς μπορούν να καλύψουν επαρκώς τη θέση. Πάντως επί της παρούσης ο Τζαβέλλας χάνει λόγω τιμωρίας τα ματς με Βέροια και Απόλλωνα για το πρωτάθλημα και το Κύπελλο αντίστοιχα.Πηγή: sport-fm.gr

«Ζεστοί» για Δερμιτζάκη!

Ψηλά στη λίστα των διοικούντων των ΠΑΣ Γιάννινα είναι ο Παύλος Δερμιτζάκης για να διαδεχθεί τον Σάκη Τσιώλη. Λίγες οι πιθανότητες για Χριστόπουλο, Αναστασιάδη και Πετράκη.

«Ζεστοί» για Δερμιτζάκη
Με προπονητή τον Γιώργο Γεωργουλόπουλο θα πάει ο ΠΑΣ Γιάννινα στο αυριανό (25/1, 17:15) εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ατρόμητο για την 21η αγωνιστική της Superleague.

Οι Ηπειρώτες αναζητούν τον αντικαταστάτη του Σάκη Τσιώλη στην τεχνική ηγεσία της ομάδας και το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτός δεν θα προλάβει να την κοουτσάρει στο ματς του Περιστερίου.

Μια από τις περιπτώσεις που βρίσκονται ψηλά στη λίστα είναι του Παύλου Δερμιτζάκη και είναι σε πρώτο πλάνο τη δεδομένη στιγμή. Πρόκειται για άνθρωπο τον οποίο εκτιμάει προπονητικά ο Γιώργος Χριστοβασίλης, ο οποίος πιστεύει ότι ο 44χρονος κόουτς θα έχει και την αποδοχή του κόσμου. Βέβαια, ο κόσμος όπως φαίνεται θέλει τον Γιάννη Χριστόπουλο, αλλά δύσκολα θα επιστρέψει τώρα στον ΠΑΣ, ενώ πάνω-κάτω ίδια είναι τα δεδομένα και για τον Άγγελο Αναστασιάδη.

Σε ότι αφορά τον Γιάννη Πετράκη, όλο και λιγοστεύουν οι πιθανότητες. Μάλιστα, πιο πολύ από την πλευρά του πρώην προπονητή του Εργοτέλη υπήρθε θέμα και όχι από την ομάδα.
Πηγή: sport-fm.gr

Ντέρμπι... μακριά από τον τίτλο!!

Το παιχνίδι της Αϊντχόφεν με την Άλκμααρ ξεχωρίζει στο πρόγραμμα της 20ης αγωνιστικής της Eredivisie. Εκτός έδρας δοκιμασίες για Άγιαξ, Τβέντε ενώ εύκολο έργο αναμένεται να έχουν Φίτεσε, Φέγενορντ.

Ντέρμπι... μακριά από τον τίτλο
Το παιχνίδι στο «Φίλιπς Στάντιον» άλλες χρονιές θα μπορούσε να κρίνει ακόμη και τον τίτλο. Φέτος τόσο η Αϊντχόφεν όσο και η Άλκμααρ πραγματοποιούν μέτρια χρονιά με αποτέλεσμα το μεταξύ τους παιχνίδι να μην έχει ιδιαίτερη βαθμολογική σημασία, αφού βρίσκονται και οι δυο στη μέση του βαθμολογικού πίνακα.

Ο πρωτοπόρος Άγιαξ δοκιμάζεται στην έδρα των Γκόου Αχέντ Ίγκλς, στην ομάδα που αγωνίζεται ο Έρικ Φάλκενμπουργκ το όνομα του οποίου είχε ακουστεί το καλοκαίρι για τον Παναθηναϊκό. Η αντίπαλος του Άγιαξ έχει φέτος στην έδρα της μόλις μια ήττα από τη συγκάτοικο του Αίαντα στην κορυφή, Φίτεσε.

Η ομάδα του Άρνεμ αναμένεται να μην αντιμετωπίσει ιδιαίτερες δυσκολίες καθώς υποδέχεται στην έδρα της την προτελευταία Ναϊμέγκεν, ενώ και η Φέγενορντ ταξιδεύει στην έδρα της τελευταίας Χάγης με σκοπό να διατηρηθεί σε τροχιά τίτλου.

Η Τβέντε αναμένεται να έχει το πιο δύσκολο έργο από τους τέσσερις πρώτους καθώς δοκιμάζεται στην δυνατή έδρα της Γκρόνινγκεν.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια η Χεράκλες υποδέχεται τη Βάλβαϊκ, ενώ αγωνίζονται ακόμα η Μπρέντα με την Τσβόλε, η Ρόντα με την Ουτρέχτη και η Καμπούρ με τη Χέρενφεν.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 20ης αγωνιστικής :

Παρασκευή, 24/1

Χεράκλες – Βάλβαϊκ (21:00)

Σάββατο, 25/1

Άντο Ντεν Χάαγκ – Φέγενορντ (19:45)
Μπρέντα - Τσβόλε (20:45)
Ρόντα – Ουτρέχτη (20:45)
Αϊντχόφεν – Άλκμααρ (21:45)

Κυριακή, 26/1 (16:00)

Καμπούρ – Χέρενφεν (13:30)
Φίτεσε – Ναϊμέγκεν (13:30)
Γκρόνινγκεν – Τβέντε (15:30)
Γκόου Αχέντ Ίγκλς – Άγιαξ (15:30)

Η επόμενη αγωνιστική (21η)

Παρασκευή, 31/1

Φέγενορντ – Φίτεσε (21:00)

Σάββατο, 1/2

Χέρενφεν – Άντο Ντεν Χάαγκ (19:45)
Τσβόλε – Ρόντα (20:45)
Χεράκλες – Μπρέντα (20:45)
Άλκμααρ – Γκρόνινγκεν (21:45)

Κυριακή, 2/2

Ουτρέχτη – Άγιαξ (13:30)
Τβέντε – Καμπούρ (15:30)
Ναϊμέγκεν – Γκόου Αχέντ Ίγκλς (15:30)
Βάλβαϊκ – Αϊντχόφεν (17:30)Πηγή: sport-fm.gr

Η οικοδέσποινα… στα προκριματικά!

Επιβεβαιώθηκε από τον Μισέλ Πλατινί στην Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA στη Νιόν ότι η οικοδέσποινα του Euro 2016 Γαλλία θα λάβει μέρος στα προκριματικά, αλλά χωρίς βαθμολογική σημασία στα ματς.

Η οικοδέσποινα… στα προκριματικά
Μετά την αύξηση του αριθμού των ομάδων που συμμετέχουν στην τελική φάση από 16 σε 24, το προσεχές Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα θα έχει μία ακόμη καινοτομία. Όπως είχε διαρρεύσει τις τελευταίες ημέρες και επιβεβαιώθηκε από τον πρόεδρο της UEFA, Μισέλ Πλατινί, κατά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής στη Νιόν, η οικοδέσποινα Γαλλία θα λάβει μέρος στα προκριματικά, ωστόσο οι βαθμοί στους αγώνες της δεν θα έχουν καμία σημασία και η ίδια έχει εξασφαλισμένη παρουσία στην τελική φάση. Ουσιαστικά θα λειτουργούν σαν φιλικά που απλώς θα κρατούν σε αγωνιστική εγρήγορση την ομάδα της Γαλλίας.

Στα προκριματικά, στα οποία θα λάβουν μέρος 54 χώρες μετά την παρθενική εμφάνιση του Γιβραλτάρ, οι «τρικολόρ» θα τοποθετηθούν στον μοναδικό όμιλο με πέντε ομάδες, ενώ θα υπάρχουν άλλα οκτώ γκρουπ των έξι ομάδων. Οι δύο πρώτες ομάδες κάθε γκρουπ και η καλύτερη τρίτη θα προκριθούν απευθείας στα τελικά του Euro 2016, ενώ οι άλλες οκτώ τρίτες θα παίξουν σε μπαράζ.

Μέσα στην ημέρα αναμένεται να επικυρωθούν και τα γκρουπ δυναμικότητας εν όψει της κλήρωσης για τα προκριματικά, που θα γίνουν στις 23 Φεβρουαρίου στη Νις. Η Ελλάδα θα είναι στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας και ο δρόμος για την πρόκριση σε ένα ακόμη κορυφαίο ποδοσφαιρικό γεγονός είναι ορθάνοιχτος.

Αναλυτικά τα γκρουπ δυναμικότητας, όπως αναμένεται να επικυρωθούν από την UEFA:

Γκρουπ 1: Βοσνία, Αγγλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιταλία, Ολλανδία, Πορτογαλία, Ρωσία, Ισπανία.
Γκρουπ 2: Βέλγιο, Κροατία, Τσεχία, Δανία, Ουγγαρία, Ιρλανδία, Σουηδία, Ελβετία, Ουκρανία.
Γκρουπ 3: Αυστρία, Ισραήλ, Μαυροβούνιο, Νορβηγία, Ρουμανία, Σερβία, Σλοβακία, Σλοβενία, Τουρκία.
Γκρουπ 4: Αρμενία, Λευκορωσία, Βουλγαρία, Εσθονία, Φινλανδία, Λετονία, Πολωνία, Σκωτία, Ουαλία.
Γκρουπ 5: Αλβανία, Αζερμπαϊτζάν, Κύπρος, Γεωργία, Ισλανδία, Λιθουανία, ΠΓΔΜ, Μολδαβία, Βόρειος Ιρλανδία.
Γκρουπ 6: Ανδόρα, Νησιά Φερόε, Γιβραλτάρ, Καζακστάν, Λιχτενστάιν, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Σαν Μαρίνο.

Σημειώνεται πως για πολιτικούς λόγους δεν μπορούν να κληρωθούν μαζί Ισπανία και Γιβραλτάρ, Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν, όπως και Ρωσία και Γεωργία.

Αλλαγή υπάρχει και στο πρόγραμμα των αγώνων, καθώς το μοντέλο διεξαγωγής των ματς Τρίτη-Παρασκευή εγκαταλείπεται και οι αγώνες θα γίνονται από την Πέμπτη μέχρι την Τρίτη με δύο «ζώνες» στις ώρες διεξαγωγής, 19:00 και 21:45 το Σάββατο και την Κυριακή, και μία ζώνη, στις 21:45, τις καθημερινές. Όταν μία ομάδα έχει να δώσει δύο παιχνίδια μαζεμένα, αυτά θα γίνονται Πέμπτη-Κυριακή, Παρασκευή-Δευτέρα ή Σάββατο-Τρίτη.

Ημερομηνίες προκριματικών

Σεπτέμβριος 7-9, 2014
Οκτώβριος 9-11, 2014
Οκτώβριος 12-14, 2014
Νοέμβριος 14-16, 2014
Μάρτιος 27-29, 2015
Ιούνιος 12-14, 2015
Σεπτέμβριος 3-5, 2015
Σεπτέμβριος 6-8, 2015
Οκτωβρίου 8-10, 2015
Οκτωβρίου 11-13, 2015 Πηγή: sport-fm.gr

Καταλήγει σε Χουλκ η Μονακό!

Μετά τον σοβαρό τραυματισμό του Ραμαντέλ Φαλκάο, η Μονακό έχει βγει στην ποδοσφαιρική αγορά για επιθετικό πρώτης γραμμής με τον Χουλκ να είναι από τους κύριους στόχους.

Καταλήγει σε Χουλκ η Μονακό
Στο στόχαστρο της Μονακό έχει μπει ο επιθετικός της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης Χουλκ για να καλύψει το κενό που άφησε ο τραυματίας Ραμαντέλ Φαλκάο στην γραμμή κρούσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «L' Equipe» ο 27χρονος Βραζιλιάνος δεν περνάει και την καλύτερη περίοδο του στην Ρωσία και σίγουρα βλέπει την περίπτωση της ομάδας του πριγκιπάτου αρκετά δελεαστική.

Μάλιστα, οι δυο ποδοσφαιριστές (Φαλκάο και Χουλκ), στο παρελθόν έχουν αγωνιστεί μαζί στην Πόρτο, όπου κατάφεραν να κατακτήσουν και ένα Europa League το 2011.

Τέλος, πέρα από τον διεθνή Βραζιλιάνο οι «νεοφώτιστοι» του γαλλικού πρωταθλήματος έχουν στην μεταγραφική τους λίστα και τον Μίρκο Βούτσινιτς της Γιουβέντους. Πηγή: sport-fm.gr

Μη χάσει και το… Champions League!

Με το παιχνίδι Λιλ-Ρεν ανοίγει η «αυλαία» της 22ης αγωνιστικής του Championnat με τους γηπεδούχους, οι οποίοι είναι στην τρίτη θέση να νοιώθουν πλέον την «καυτή ανάσα» της Σεντ Ετιέν.

Μη χάσει και το… Champions League
Όνειρα για τίτλο έκανε μέχρι πριν δύο εβδομάδες η Λιλ, αλλά ύστερα από τις δύο συνεχόμενες ήττες στο γαλλικό πρωτάθλημα πλέον έχει απόσταση δέκα πόντων από την κορυφή, όπου βρίσκεται η Παρί Σεν Ζερμέν. Επιπλέον, την ακολουθεί η τέταρτη της βαθμολογίας Σεντ Ετιέν, έχοντας τρεις πόντους λιγότερους, ενώ υπενθυμίζεται ότι οι πρώτοι δύο παίζουν Champions League και ο τρίτος στα προκριματικά.

Οι «λιλουά» φιλοξενούν σήμερα (24/1, 21:30) τη Ρεν και θα αγωνιστούν χωρίς τον τιμωρημένο Μπαλμόν και θέλουν να πάρουν την πρώτη τους νίκη για το νέο έτος σε ότι αφορά το γαλλικό πρωτάθλημα, διότι έχουν κερδίσει στο Κύπελλο.

Η πρωτοπόρος Παρί Σεν Ζερμέν θα παίξει εκτός με την Γκινγκάμπ χωρίς τους τραυματίες Ραμπιό και Ζαγιέ, ενώ προέρχεται από το 5-0 επί της Ναντ.

Το Μονακό-Μαρσέιγ είναι το ματς με το οποίο θα κλείσει η 22η αγωνιστική με τους Μονεγάσκους να μην καταφέρνουν να μειώσουν τη διαφορά το περασμένο σαββατοκύριακό από τους πρωταθλητές, αλλά πλέον νοιώθουν ασφάλεια, διότι έχουν πέντε βαθμούς διαφορά από τη Λιλ, που τους ακολουθεί.

Ωστόσο, θα πρέπει να ξεπεράσουν και το «σοκ» του τραυματισμού του Ρανταμέλ Φαλκάο, τον οποίο στερηθούν για το υπόλοιπο της σεζόν.

Αναλυτικά η 22η αγωνιστική

Παρασκευή (24/1)

Λιλ – Ρεν (21:30)

Σάββατο (25/1)

Γκινγκάμπ – Παρί Σ.Ζ. (18:00)
Αζαξιό-Σοσό (21:00)
Μονπελιέ- Νις (21:00)
Ναντ- Ρεμς (21:00)
Τουλούζ- Μπαστιά (21:00)
Βαλενσιέν- Λοριάν (21:00)

Κυριακή (26/1)

Λιόν- Εβιάν (15:00)
Μπορντό- Σεντ Ετιέν (18:00)
Μονακό- Μαρσέιγ (22:00)

Η επόμενη αγωνιστική(23η)

Παρασκευή (31/1)

Παρί Σεν Ζερμέν-Μπορντό (21:30)

Σάββατο (1/2)
Λοριάν- Μονακό (17:30)
Μπαστιά-Γκινγκάμπ (21:00)
Εβιάν- Αζαξιό (21:00)
Ρεμς-Μονπελιέ (21:00)
Σεντ Ετιέν-Βαλενσιέν (21:00)
Σοσό-Ναντ (21:00)

Κυριακή (2/2)

Νις-Λιλ (15:00)
Ρεν-Λιόν (18:00)
Μαρσέιγ-Τουλούζ (22:00) Πηγή: sport-fm.gr

Επιστροφή με δοκιμασία!

Η Bundesliga επιστρέφει μετά τη χειμερινή διακοπή και την Μπάγερν περιμένει δύσκολη αποστολή στο «Μπορούσια Παρκ» κόντρα στη Γκλάντμπαχ.

Επιστροφή με δοκιμασία
Μετά από κάτι λιγότερο από ενάμιση μήνα η Bundesliga ξυπνά από τη… χειμέρια νάρκη. Στο πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής, πρώτης του δευτέρου γύρου, δεσπόζει η αναμέτρηση της Μπάγερν με τη Γκλάντμπαχ στο «Μπορούσια Παρκ».

Οι Βαυαροί είναι στην κορυφή με διαφορά επτά βαθμών και ένα ματς λιγότερο από τον πλησιέστερο διώκτη τους. Εκτός πλάνων για την ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα είναι οι Σβαϊνστάιγκερ, Μπαντστούμπερ και Βαν Μπούιτεν, ενώ αμφίβολος είναι ο Ριμπερί. Οι Γιάντσκε και Μπράουβερς θα λείψουν από τη Γκλάντμπαχ, που είναι τρίτη στη βαθμολογία.

Η Ντόρτμουντ, που ολοκλήρωσε άσχημα τον πρώτο γύρο και έχει υποχωρήσει στην τέταρτη θέση νιώθοντας την απειλή από Βόλφσμπουργκ, Χέρτα και Σάλκε, υποδέχεται την Άουγκσμπουργκ με τους Χούμελς, Σούμποτιτς και Γκουντογκάν να παραμένουν εκτός μάχης.

Η δεύτερη Λεβερκούζεν αντιμετωπίζει τη Φράιμπουργκ εκτός έδρας χωρίς Σαμ, Κρούζε, Σπάχιτς και Βόλσαϊντ. Ενδιαφέρον ματς γίνεται και στο Αμβούργο ανάμεσα στην ομώνυμη ομάδα και τη Σάλκε.

Αναλυτικά η 18η αγωνιστική

Παρασκευή, 24/1

Γκλάντμπαχ-Μπάγερν Μονάχου (21:30)

Σάββατο 25/1 (16:30)

Ντόρτμουντ-Άουγκσμπουργκ
Φράιμπουργκ-Λεβερκούζεν
Νυρεμβέργη-Χόφενχαϊμ
Βόλφσμπουργκ-Ανόβερο
Στουτγκάρδη-Μάιντς
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Χέρτα Βερολίνου (19:30)

Κυριακή, 26/1

Βέρντερ Βρέμης-Άιντραχτ Μπράουνσβαϊγκ (16:30)
Αμβούργο-Σάλκε (18:30)

Η επόμενη αγωνιστική (19η)

Παρασκευή, 31/1

Άιντραχτ Μπράουνσβαϊγκ-Ντόρτμουντ (21:30)

Σάββατο 1/2 (16:30)

Σάλκε-Βόλφσμπουργκ
Λεβερκούζεν-Στουτγκάρδη
Χόφενχαϊμ-Αμβούργο
Μάιντς-Φράιμπουργκ
Άουγκσμπουργκ-Βέρντερ Βρέμης
Ανόβερο-Γκλάντμπαχ (19:30)

Κυριακή, 2/2

Χέρτα Βερολίνου-Νυρεμβέργη (16:30)
Μπάγερν Μονάχου-Άιντραχτ Φρανκφούρτης (18:30)Πηγή: sport-fm.gr

Στη Μίλαν ο Εσιέν!!

Στην Ιταλία θα συνεχίσει την καριέρα του ο Μικαέλ Εσιέν, με την Μίλαν να ανακοινώνει την απόκτησή του για τον επόμενο 1,5 χρόνο.

Στη Μίλαν ο Εσιέν!
Εδώ και λίγες μέρες υπήρχε έντονο... φλερτ και τελικά κατέληξε σε γάμο! Ο Μικαέλ Εσιέν αποχωρεί από την Τσέλσι και συνεχίζει την καριέρα του στη Μίλαν για τους επόμενους 18 μήνες.

Ο Γκανέζος αμυντικός χαφ θα βρίσκεται σήμερα το βράδυ στο Μιλάνο, το Σάββατο θα περάσει τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια θα γίνει και επίσημα ροσονέρο μέχρι το καλοκαίρι του 2015, έχοντας τις ίδιες απολαβές που είχε μέχρι σήμερα στους Λονδρέζους.

Ο 31χρονος άσος δεν βρισκόταν στα πλάνα του Μουρίνιο, δείγμα των μόλις οκτώ φετινών συμμετοχών σε όλες τις διοργανώσεις και γι' αυτό πάρθηκε από κοινού η απόφαση να λυθεί η συνεργασία του, προκειμένου να συνεχίσει στην Ιταλία ο παίκτης. Πηγή: sport-fm.gr

King… Ράφα!!

Ο Ράφαελ Ναδάλ απέκλεισε εύκολα με 3-0 τον Ρότζερ Φέντερερ και προκρίθηκε στον τελικό του Αυστραλιανού Open. Αντίπαλός του στον τελικό θα είναι ο Στάνισλας Βαβρίνκα.

King… Ράφα!
Κάποτε ήταν του χεριού του… Πλέον, μιας και τα χρόνια πέρασαν, τα δεδομένα έχουν αλλάξει. Ο Ρότζερ Φέντερερ παραδόθηκε άνευ όρων στον Ράφαελ Ναδάλ στον δεύτερο ημιτελικό του Αυστραλιανού Open.

Ο Ισπανός τενίστας, νούμερο ένα στην παγκόσμια κατάταξη, επικράτησε 3-0 του μεγάλου Ελβετού (Νο 6), 7-6, 6-3 και 6-3, σε 2 ώρες και 24 λεπτά. Ουσιαστικά η έκβαση του πρώτου σετ, το οποίο κέρδισε στο νήμα ο Ναδάλ σε περίπου μια ώρα, έκρινε και τον υπόλοιπο αγώνα.

Ο αθλητής από τη Μαγιόρκα θα διεκδικήσει τον δεύτερο τίτλο του στο τουρνουά της Μελβούρνης (μετά από αυτόν του 2009) και συνολικά το 14ο Grand Slam της καριέρας του απέναντι σε έναν άλλο Ελβετό, τον Στάνισλας Βαβρίνκα (Νο 8).Πηγή: sport-fm.gr

Στο θρόνο τους ξανά…!

Σάρα Εράνι/Ρομπέρτα Βίντσι ήταν οι νικήτριες στον τελικό του διπλού γυναικών στο Αυστραλιανό Όπεν! Οι Ιταλίδες νίκησαν 2-1 σετ τις Ρωσίδες Εκατερίνα Μακάροβα/Έλενα Βεσνίνα και έκαναν το repeat.

Στο θρόνο τους ξανά…
Ιταλική υπόθεση ήταν και φέτος ο τίτλος στο διπλό γυναικών στο Αυστραλιανό Όπεν τένις. Μετά από έναν συναρπαστικό τελικό στη «Rod Laver Arena», που διήρκησε 2 ώρες και 6 λεπτά, οι Ιταλίδες Σάρα Εράνι/Ρομπέρτα Βίντσι νίκησαν 2-1 σετ τις Ρωσίδες Εκατερίνα Μακάροβα και Έλενα Βεσνίνα και κατέκτησαν το τρόπαιο για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Οι Ιταλίδες (Νο 1 στην παγκόσμια κατάταξη) πήραν το πρώτο σετ πιο εύκολα από ό,τι δείχνει το τελικό 6-4, ενώ με το ίδιο… νόμισμα απάντησαν οι Ρωσίδες ( Νο 3) στο δεύτερο σετ, το οποίο κατέκτησαν με 6-3.

Το τρίτο ήταν και το πιο συναρπαστικό. Το δίδυμο Εράνι/Βίντσι προηγήθηκε 2-0 για να ακολουθήσει ένας… καταιγισμός από τις Μακάροβα/Βενσίνα, που έφτασαν στο 5-2 και μαζί μια ανάσα από την κατάκτηση του τροπαίου. Όμως, οι Ιταλίδες δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη… Με ένα δικό τους αναπάντητο 5-0, έκαναν την πλήρη ανατροπή, κατακτώντας το σετ με 7-5. Έτσι, έκαναν το repeat στα κορτ της Μελβούρνης και το πανηγύρισαν δεόντως… Πηγή: sport-fm.gr

Ανακοίνωσε… τον εαυτό του ο Τζεμπούρ!!

Ενθουσιασμένος με την επικείμενη μεταγραφή του στη Νότιγχαμ Φόρεστ μοιάζει ο Ραφίκ Τζεμπούρ. Τόσο πολύ, ώστε να την ανακοινώσει ο ίδιος -και από σήμερα- μέσω του twitter.

Ανακοίνωσε… τον εαυτό του ο Τζεμπούρ!
Την ώρα να ενταχθεί στη Νότιγχαμ -φαίνεται ότι- δεν βλέπει ο Ραφίκ Τζεμπούρ.

Μετά την αποχώρηση απ’ τη Σίβασπορ, ο Αλγερινός συμφώνησε σε όλα με την ομάδα του συμπατριώτη του, Τζαμέλ Αμπντούν και την Παρασκευή αναμένεται να υπογράψει συμβόλαιο μαζί της.

Πριν το κάνει όμως (με την «Equipe» ν’ αναφέρει πως θα έχει διάρκεια ως το καλοκαίρι του 2016 και θ’ αποφέρει στον Ολυμπιακό 1,5 εκατ. ευρώ) έσπευσε ν’ ανακοινώσει ο ίδιος τη μετακίνησή του, γράφοντας στο twitter:

«Συγκινημένος που βρίσκομαι στην Αγγλία για μια νέα πρόκληση με τη Νότιγχαμ Φόρεστ. Ευχαριστώ τη Σίβασπορ για την κατανόηση».

Πηγή: sport-fm.gr

Θέλει Μποριέλο και Νοτσερίνο η Γουέστ Χαμ!

Συζητήσεις με τους διεθνής Ιταλούς Μποριέλο και Νοτσερίνο έχει έρθει η Γουέστ Χαμ για την απόκτηση τους.

Θέλει Μποριέλο και Νοτσερίνο η Γουέστ Χαμ
Σε συμφωνία ήρθε με την Ρόμα με την Γουέστ Χαμ για την απόκτηση του Μάρκο Μποριέλο.

Δεν σταμάτησαν όμως έκει αφού εκτός από τον Ιταλό φορ η αγγλική ομάδα κατάφερε να αποκτήσει (ως δανεικό) και τον μέσο Αντόνιο Νοτσερίνο από τη Μίλαν.

Οι δύο ποδοσφαιριστές θα φτάσουν στην Αγγλία εντός 48 ωρών για να υποβληθούν σε ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψουν τα συμβόλαια τους που θα ισχύουν μέχρι το τέλος της σεζόν. Πηγή: sport-fm.gr

Αφαίρεση βαθμών στην ΑΕΚ!!

Αφαίρεση τριών βαθμών και δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών είναι η τιμωρία που επιβλήθηκε στην ΑΕΚ για τα επεισόδια στον αγώνα με το Αιγάλεω.

Αφαίρεση βαθμών στην ΑΕΚ!
Βαρύς έπεσε τελικά ο πέλεκυς στην ΑΕΚ για τα επεισόδια στον αγώνα με το Αιγάλεω στο «Σταύρος Μαυροθαλασσίτης». Η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ τιμώρησε την «Ένωση» με αφαίρεση τριών βαθμών και δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη δυνατή αφαίρεση βαθμών που θα μπορούσε να επιβληθεί στην ΑΕΚ, ενώ όσον αφορά την τιμωρία έδρας υπήρχε κίνδυνος για μία επιπλέον αγωνιστική, αν τα επεισόδια θεωρούνταν εκτεταμένα. Ίδια ποινή με την ΑΕΚ επιβλήθηκε και στο Αιγάλεω.

Μετά την εξέλιξη αυτή, η ΑΕΚ πηγαίνει από τους 35 στους 32 βαθμούς, αλλά παραμένει πρωτοπόρος του έκτου ομίλου της Γ’ Εθνικής, με τον δεύτερο Ηρόδοτο να έχει 25. Οι «κιτρινόμαυροι» θα παίξουν σε άδειο ΟΑΚΑ με τον Μανδραϊκό στις 2 Φεβρουαρίου και με τον ΑΟ Περιστερίου δύο εβδομάδες μετά.

Αναλυτικά η απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ:
1. Απορρίπτει την πειθαρχική δίωξη του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα κατά το μέρος της που αφορά στα εκτός του γηπέδου εκτεταμένα επεισόδια των φιλάθλων του Σωματείου Α.Ο ΑΙΓΑΛΕΩ. Κηρύσσει, κατά τα λοιπά, πειθαρχικά ελεγκτέα τα ως άνω σωματεία. Επιβάλλει στο Σωματείο ΑΕΚ χρηματική ποινή δυο χιλιάδων διακοσίων (2.200) ευρώ και ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές για δυο (2) αγωνιστικές για την παράβαση του άρθρου 15 παρ. 6 περ δ του Π.Κ/ ΕΠΟ και χρηματική ποινή χιλίων (1.000) ευρώ για την παράβαση του άρθρου 15 παρ. 3 περ γ,ε και ζ του Π.Κ/ΕΠΟ και συνολική χρηματική ποινή δυο χιλιάδων πεντακοσίων (2.500) ευρώ. Επιβάλλει στο σωματείο Α.Ο ΑΙΓΑΛΕΩ χρηματική ποινή δυο χιλιάδων διακοσίων (2.200) ευρώ και ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές για δυο (2) αγωνιστικές για την παράβαση του άρθρου 15 παρ. 6 περ δ του Π.Κ/ΕΠΟ. Αφαιρεί από καθένα από τα ως άνω σωματεία ΑΕΚ και Α.Ο ΑΙΓΑΛΕΩ τρεις (3) βαθμούς από τον πίνακα βαθμολογίας της τρέχουσας ποδοσφαιρικής περιόδου 2013-2014.

Και τώρα… χαμός!

Η 21η αγωνιστική βρίσκει Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο και Ρεάλ Μαδρίτης σε απόσταση… ενός βαθμού και τη μάχη του τίτλου να φουντώνει για τα καλά.

Και τώρα… χαμός
Το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα των τελευταίων ετών είναι αυτό που διανύουμε στην Ισπανία, αφού οι δύο διαδοχικές απώλειες των Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο Μαδρίτης έχουν βάλει ξανά στο κόλπο του τίτλο τη Ρεάλ, που τις πλησίασε σε απόσταση ενός βαθμού.

Για την 21η αγωνιστική η πρωτοπόρος (έστω και στην ισοβαθμία) Μπαρτσελόνα υποδέχεται τη Μάλαγα στον απόηχο της αποχώρησης του Σάντρο Ροσέλ από την προεδρία μετά το σκάνδαλο που αποκαλύφθηκε στη μεταγραφή του Νεϊμάρ από τη Σάντος. Εκτός μάχης είναι ο τραυματίας Βραζιλιάνος, όπως και ο Πουγιόλ, ενώ επανέρχονται Ινιέστα και Άλβες.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης, που μετά το 1-1 με τη Σεβίλλη έχασε την ευκαιρία να βρεθεί μόνη της στην κορυφή, αντιμετωπίζει την προτελευταία Ράγιο Βαγεκάνο εκτός έδρας, ενώ η Ρεάλ Μαδρίτης φιλοξενεί στο «Μπερναμπέου» τη δέκατη Γρανάδα με μόνιμα απόντα τον Κεντίρα.

Το πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής:

Παρασκευή, 24/1

Θέλτα-Μπέτις (22:00)

Σάββατο, 25/1

Ρεάλ Μαδρίτης-Γρανάδα (17:00)
Βαγιαδολίδ-Βιγιαρεάλ (19:00)
Βαλένθια-Εσπανιόλ (21:00)
Σεβίλλη-Λεβάντε (23:00)

Κυριακή, 26/1

Αλμερία-Χετάφε (13:00)
Οσασούνα-Αθλέτικ Μπιλμπάο (18:00)
Ράγιο Βαγεκάνο-Ατλέτικο Μαδρίτης (20:00)
Μπαρτσελόνα-Μάλαγα (22:00)

Δευτέρα, 27/1

Σοσιεδάδ-Έλτσε (23:00)

Η επόμενη αγωνιστική (22η):

Παρασκευή, 31/1

Γρανάδα-Θέλτα (22:00)

Σάββατο, 1/2

Μπαρτσελόνα-Βαλένθια (17:00)
Λεβάντε-Ράγιο Βαγεκάνο (19:00)
Χετάφε-Βαγιαδολίδ (21:00)
Μάλαγα-Σεβίλλη (23:00)

Κυριακή, 2/2

Έλτσε-Αλμερία (13:00)
Μπέτις-Εσπανιόλ (18:00)
Ατλέτικο Μαδρίτης-Ρεάλ Σοσιεδάδ (20:00)
Μπιλμπάο-Ρεάλ Μαδρίτης (22:00)

Δευτέρα, 3/2

Βιγιαρεάλ-Οσασούνα (23:00) Πηγή: sport-fm.gr

«Έδεσε» και Λαμπρόπουλο η ΑΕΚ!

Μετά τον Γιάννη Ανέστη, η ΑΕΚ «έδεσε» από τώρα έναν ακόμη παίκτη του Πανιωνίου, τον Βασίλη Λαμπρόπουλο. Διαβάστε πώς, σύμφωνα με τη στήλη «Ο τρελός του χωριού» της SportDay.

«Έδεσε» και Λαμπρόπουλο η ΑΕΚ
Στα πέντε θα πρέπει πλέον να θεωρούμε πως ανέρχονται τα μεταγραφικά αποκτήματα της ΑΕΚ εν όψει της επόμενης σεζόν. Μετά τους Μάνταλο και Φαγέ που έκαναν την αρχή, τον Κολοβέτσιο που έδωσε τη συνέχεια και τον Ανέστη προ ημερών, στη λίστα προστέθηκε και ο Βασίλης Λαμπρόπουλος.

Σύμφωνα με τη στήλη «Ο τρελός του χωριού» της SportDay, ο 23χρονος αμυντικός υπέγραψε νέο συμβόλαιο με τον Πανιώνιο, το οποίο τον δεσμεύει μέχρι το καλοκαίρι, στη θέση του προηγούμενου που έληγε το 2016. Μάλιστα το συγκεκριμένο τροποποιημένο συμβόλαιο κατατέθηκε χθες στην ΕΠΟ και πρακτικά ανοίγει το δρόμο στην ΑΕΚ να «κλείσει» από τώρα τον ποδοσφαιριστή με ανάλογη «φόρμουλα» με εκείνη που απέκτησε τον Γιάννη Ανέστη.

Ο τελευταίος, γκολκίπερ του Πανιωνίου και συμπαίκτης του Λαμπρόπουλου, έμενε ελεύθερος το καλοκαίρι αλλά δεν μπορούσε να υπογράψει από τώρα στην ΑΕΚ επειδή είναι ακόμη ερασιτεχνικό σωματείο κι έτσι το deal έγινε μέσω Ξάνθης. Το τριετές του συμβόλαιο θα ενεργοποιηθεί το καλοκαίρι, όταν και η «Ένωση» με την άνοδό της στη Football League θα γίνει ξανά και… τυπικά επαγγελματικό σωματείο.

Ο Λαμπρόπουλος, που φέτος έχει 16 συμμετοχές και 1 γκολ στη Σούπερ Λίγκα, ξεκίνησε από τις ακαδημίες του Ολυμπιακού αλλά δεν έπαιξε ποτέ στην πρώτη ομάδα και μετά πέρασε από Απόλλωνα Καλαμαριάς, Αστέρα Τρίπολης, Ηλιούπολη και Εθνικό Αστέρα, ενώ από το 2012 φορά τη φανέλα του Πανιωνίου και έχει παίξει στις Εθνικές Νέων και Ελπίδων.Πηγή: sport-fm.gr

Ο αετός μόνο η αρχή!

Η παρουσία ενός αετού που θα προσγειώνεται στον αγωνιστικό χώρο πριν τα ματς της ΑΕΚ στο νέο της γήπεδο είναι μόνο ένα από τα χάπενινγκ που ετοιμάζει η διοίκηση. Τα πλάνα για Πανναξιακό.

Ο αετός μόνο η αρχή
Είναι σαφές πως η διοίκηση της ΑΕΚ οραματίζεται το νέο της γήπεδο να μην αντιμετωπίζει τους φιλάθλους της ομάδας σαν… πελάτες που έρχονται απλώς να δουν ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι. Στόχος είναι να τους προσφέρει κάθε φορά μια ξεχωριστή εμπειρία, η οποία θα τονώνει τους δεσμούς τους με την ομάδα και θα δημιουργεί εικόνες και αναμνήσεις στον κόσμο της, ειδικά στους νεότερους φίλους της «Ένωσης».

Μετά την απόφαση για το όνομα του γηπέδου («Αγια-Σοφιά»), αλλά και τη συστέγαση μουσείου της ομάδας και της προσφυγιάς, στο πλάνο αυτό έρχεται να ενταχθεί κι ένα ακόμη δρώμενο, ενώ θα υπάρξει και συνέχεια. Οι άνθρωποι της ομάδας θα ακολουθήσουν το παράδειγμα ομάδων που έχουν επίσης τον αετό στο έμβλημά τους, της Μπενφίκα και της Λάτσιο, εμφανίζοντας έναν ειδικά εκπαιδευμένο αετό να προσγειώνεται στον αγωνιστικό χώρο πριν τους αγώνες.

Στα σχέδια του Δημήτρη Μελισσανίδη και των συνεργατών του είναι αρκετά ακόμη τέτοια δρώμενα, που θα ανακοινώνονται όσο πλησιάζει η μέρα που η ΑΕΚ θα μπει στο νέο της σπίτι. Άλλωστε η αντίστροφη μέτρηση ουσιαστικά έχει αρχίσει με τις πρώτες μπουλντόζες στο οικόπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας και την έναρξη των πρώτων εργασιών.

Η δοκιμή για Νάξο

Ο Ιβάν Μπρέσεβιτς γυμνάστηκε κανονικά και θα είναι στην κορυφή της επίθεσης στο ματς της ΑΕΚ με τον Πανναξιακό την Κυριακή (14:45). Ο Τραϊανός Δέλλας φάνηκε χθες να έχει δίλημμα για δύο θέσεις της ενδεκάδας, το δεξί άκρο της άμυνας όπου ο Γεωργέας έχει προβάδισμα έναντι του Τσουκαλά, αλλά και το αν θα βάλει τον Ντακόλ πίσω από τον Μπρέσεβιτς με τους Γροντή και Πλατέλλα στα άκρα ή θα αφήσει τον Βραζιλιάνο φορ εκτός, θα βάλει στη θέση του τον Πλατέλλα και δεξιά τον Πόποβιτς. Για τις άλλες θέσεις δεν αναμένονται εκπλήξεις: Καραγκιολίδης στο τέρμα, Τσιρίλο και Ρόβας στόπερ, Πεταυράκης αριστερό μπακ, Κορδέρο και Ανάκογλου κεντρικά χαφ.Πηγή: sport-fm.gr

Αυτός και ο Ολάζουον!

Οι Μπλέιζερς ανέτρεψαν διαφορά 15 πόντων και επικράτησαν 110-105 των Νάγκετς με τον Λαμάρκους Όλντριτζ να κάνει το ματς της καριέρας του και να θυμίζει… Χακίμ Ολάζουον.

Αυτός και ο Ολάζουον
Ο Λαμάρκους Όλντριτζ ήταν ασταμάτητος απέναντι στους Νάγκετς και οδήγησε τους Μπλέιζερς στη νίκη με 110-105 ανατρέποντας διαφορά 15 πόντων.

Ο πάουερ φόργουορντ του Πόρτλαντ έκανε ρεκόρ καριέρας με 44 πόντους (14/17 βολές, 15/29 δίποντα), ενώ είχε ακόμη 13 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 2 τάπες σε 38 λεπτά.

Μάλιστα έχοντας για έκτο σερί ματς 26+ πόντους και 12+ ριμπάουντ έγινε ο πρώτος παίκτης με τέτοια επίδοση μετά τον Χακίμ Ολάζουον τον Απρίλιο του 1996.

Οι Νάγκετς προηγήθηκαν ένα λεπτό πριν το τέλος με 105-104, αλλά έξι βολές του Όλντριτζ έκριναν το ματς.

Δωδεκάλεπτα: 27-30, 59-67, 86-91, 110-105.

Μπλέιζερς (31-11): Όλντριτζ 44 (13 ριμπ.), Μάθιους 24, Λόπεζ 12, Λίλαρντ 11, ΜακΚόλουμ 7, Μπατούμ 6 (10 ασίστ), Ρόμπινσον 4, Ουίλιαμς 2, Φρίλαντ.

Νάγκετς (20-20): Τσάντλερ 18, Φόι 14, Λόσον 13 (11 ασίστ), Ρόμπινσον 13, Χίκσον 12, Ράντολφ 12, Φαρίντ 8, Μοζγκόφ 8, Φουρνιέ 4, Κ. Μίλερ 3.

Οι βαθμολογίες του ΝΒΑ Πηγή: sport-fm.gr

Τους έχουν πάρει τον αέρα!

Το Μαϊάμι κέρδισε για όγδοη φορά στα τελευταία εννιά ματς τους Λέικερς, με 109-102. Κορυφαίοι Μπος και Λεμπρόν με 31 και 27 πόντους αντίστοιχα.

Τους έχουν πάρει τον αέρα
Έχοντας το προβάδισμα από την αρχή ως το τέλος της αναμέτρησης, το Μαϊάμι επιβλήθηκε 109-102 των Λέικερς σημειώνοντας την όγδοη νίκη στις τελευταίες εννιά μεταξύ τους συναντήσεις. Ο Κρις Μπος είχε 31 πόντους, ενώ ο Λεμπρόν Τζέιμς πρόσθεσε 27 κατεβάζοντας και 13 ριμπάουντ για τους πρωταθλητές, που έπαιξαν και πάλι χωρίς τον Ντουέιν Ουέιντ.

Ο Πάο Γκασόλ και ο Τζόντι Μικς είχαν από 22 πόντους για τους «λιμνανθρώπους», που συμπλήρωσαν 14 ήττες στα τελευταία 17 παιχνίδια τους κι έχουν ως καλή δικαιολογία τις απουσίες των Κόμπι, Νας, Μπλέικ, Φάρμαρ και Χένρι.

Δωδεκάλεπτα: 30-27, 57-46, 85-75, 109-102.

Χιτ (31-12): Μπος 31, Τζέιμς 27 (13 ριμπ.), Τσάλμερς 11, Κόουλ 11, Άλεν 10, Μπίσλεϊ 7, Όντεν 5, Άντερσεν 4, Μπατιέ, Μέισον, Λιούις.

Λέικερς (16-27): Γκασόλ 22 (11 ριμπ.), Μικς 22, Γιανγκ 19, Χιλ 8, Τζόνσον 7, Κέλι 7, Χάρις 7, Μάρσαλ 6 (11 ασίστ), Σάκρε 4.

Οι βαθμολογίες του ΝΒΑ Πηγή: sport-fm.gr

Πανέτοιμος για «διπλό» ο Ολυμπιακός! (video)

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε την προετοιμασία του ενόψει του κρίσιμου αποψινού αγώνα με την Λαμποράλ Κούτσα με πρωινή προπόνηση στη «Φερνάντο Μπουέσα Αρένα». Δείτε αποκλειστικά πλάνα.

Πανέτοιμος για «διπλό» ο Ολυμπιακός (video)
Με χαλάρωμα που περιελάμβανε αρκετά σουτ, αλλά και τα τελευταία σχέδια και τακτικές για την αποψινή αναμέτρηση, ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του Ολυμπιακού ενόψει Λαμποράλ Κούτσα. Οι «ερυθρόλευκοι», γυμνάστηκαν στις 12:00 το μεσημέρι και για περίπου μία ώρα στην ανακαινισμένη και επιβλητική «Φερνάντο Μπουέσα Αρένα» και είναι πανέτοιμοι για τη νίκη που θα αποτελέσει την επανεκκίνησή τους μετά από μία δύσκολη περίοδο.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας, είναι στην ευχάριστη θέση να υπολογίζει μετά από ένα μήνα και τον Μπρεντ Πέτγουεϊ που θα είναι στην δωδεκάδα και αναμένεται να πάρει χρόνο συμμετοχής. Από εκεί και έπειτα και πλην του Λο, δεν υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα για τους πρωταθλητές Ευρώπης που στις 21:30 (NovaΣπορFm, www.sport-fm.gr) θα δώσουν την κρίσιμη για τη συνέχεια μάχη τους στην χώρα των Βάσκων.

Δείτε το βίντεο της προπόνησης:


Πηγή: sport-fm.gr