Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

«Καμπανάκι» από ΔΟΕ για Ριο! (photos)

Μπορεί οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Ριο να απέχουν δυο χρόνια, όμως οι καθυστερήσεις που παρατηρούνται σε συγκεκριμένα έργα προκαλούν ανησυχία στα στελέχη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

«Καμπανάκι» από ΔΟΕ για Ριο (photos)
Μια μέρα μετά το «καμπανάκι» που έκρουσε η FIFA για τις καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση των γηπέδων, ήρθε η σειρά της ΔΟΕ να επισημάνει τα προβλήματα ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016 και να ζητήσει να κινηθούν με ταχύτερους ρυθμούς.

Αυτό που προβληματίζει έντονα τα στελέχη της ΔΟΕ που επισκέφθηκαν το Ριο είναι η κατάσταση της παραλίας Γκουαναμπαρα όπου είναι προγραμματισμένο να διεξαχθούν η ιστιοπλοΐα, η κωπηλασία, το κανοε καγιάκ και η κολύμβηση ανοικτής θαλάσσης.

Παρά τις υποσχέσεις των διοργανωτών, η κατάσταση στη θαλάσσια περιοχή είναι τραγική καθώς εκεί καταλήγουν όχι μόνο οικιακά λύματα αλλά και βιομηχανικά απόβλητα. Μάλιστα όπως τόνισε εκπρόσωπος του υπουργείου περιβάλλοντος, μόλις το 34% των λυμάτων του Ριο επεξεργάζονται, ενώ τα υπόλοιπα καταλήγουν στη θάλασσα.

Παρ’ όλα αυτά ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπάχ, ο οποίος επισκέφθηκε για πρώτη φορά το Ριο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του τον περασμένο Σεπτέμβριο, εξέφρασε την αισιοδοξία του πως όλα θα εξελιχθούν ομαλά. «Με εντυπωσίασε η προσήλωση της προέδρου Ντίλμα Ρούσεφ στο στόχο και πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά» τόνισε ο Γερμανός πρόεδρος.

«Αγκάθι» επίσης αποτελεί εδώ και αρκετούς μήνες η συμφωνία σχετικά με το λειτουργικό κόστος των αγώνων το οποίο σύμφωνα με τα στοιχεία του φακέλου υποψηφιότητας θα φτάσει τα 2,8 δις δολάρια, ωστόσο θεωρείται βέβαιο πως αυτό το ποσό θα ξεπεραστεί. Το θέμα της χρηματοδότησης αποτελεί μέχρι και σήμερα πεδίο αντιπαράθεσης της εθνικής κυβέρνησης και των πολιτειακών και τοπικών κυβερνήσεων σχετικά με το ποιος πληρώνει τι. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: