Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

«Ο Αντετοκούνμπο θα με ξεπεράσει!»

Ο Νικολά Μπατούμ παίρνει θέση στην μάχη Πάρκερ-Σπανούλη για την ανάδειξη του καλύτερου Ευρωπαίου για το 2013 και μιλάει στον απεσταλμένο του gazzetta.gr στις Η.Π.Α., Αντώνη Καλκαβούρα, για τον 19χρονο Έλληνα άσο.
Η πρώτη γνωριμία μας είχε γίνει το Δεκέμβριο του 2011 στην Αθήνα, όταν ο διεθνής Γάλλος άσος είχε έρθει με την αποστολή της Νανσί (είχε φορέσει για λίγους μήνες τη φανέλα της λόγω του λοκ-άουτ), για τον αγώνα της Ευρωλίγκα με τον Ολυμπιακό. 
 
Έκτοτε, συναντηθήκαμε ξανά στη Σλοβενία, όπου ο 25χρονος small-forward με τα 6 (!) χρόνια καριέρας στο ΝΒΑ, ήταν από τους βασικούς συντελεστές του πρώτου χρυσού μεταλλίου που κατέκτησε η Γαλλία στο Ευρωμπάσκετ. 
 
Ο αγώνας των “καυτών” φέτος, Πόρτλαντ Τρέϊλ Μπλέϊζερς στο Χιούστον με τους Ρόκετς, αποτέλεσε μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για μία σύντομη αλλά ενδιαφέρουσα συνομιλία με τον Νικολά Μπατούμ (μ.ο. 13,0π., 6,7ρ. & 5,6ασ.), που διανύει την πιο ώριμη σεζόν της θητείας στο κορυφαίο πρωτάθλημα στον κόσμο.
 
-Τι στόχο μπορεί να έχει ένας πρωταθλητής Ευρώπης που αγωνίζεται σε μία από τις κορυφαίες ομάδες του εφετινού πρωταθλήματος στο ΝΒΑ;
 
«Αυτή η ερώτηση είναι παγίδα (χαμογελάει!!!)... Σίγουρα όταν είσαι πρωταθλητής, έχει πλέον την αξίωση από τον εαυτό σου να κοιτάει πάντα προς την κορυφή! Ίσως είναι λίγο υπερβολικό να πω από τώρα ότι το Πόρτλαντ πάει για πρωτάθλημα, αλλά η αλήθεια είναι ότι ίσως έτσι πρέπει να σκεφτόμαστε, για να φτάσουμε κάποια στιγμή σε αυτό τον στόχο...»
 
-Τι είναι αυτό που έχει μεταμορφώσει τους Τρέϊλ Μπλέϊζερς σε ομάδα που παίζει πλέον άκρως πρωταγωνιστικό ρόλο στο ΝΒΑ;
«Η προσθήκη κάποιων παικτών-κλειδιά, όπως ο Ρόμπιν (σ.σ.: Λόπεζ) που απελευθέρωσε τον Όλριτζ από κάποιες δουλειές και ο Τόμας Ρόμπινσον με τον Μο Γουίλιαμς, που έδωσαν βάθος στον πάγκο μας.»
 
-Εσύ φέτος έχει την πιο πληθωρική αγωνιστική παρουσία στα 6 χρόνια της καριέρας σου...
 
«Φέτος, δενν χρειάζεται να σκοράρω τόσο πολύ, αφού ο 
Λαμάρκους (σ.σ.: Όλριτζ) είναι σε δαιμονισμένη φόρμα και ο Ντάμιεν (σ.σ.: Λίλαρντ) δείχνει από την δεύτερη κιόλας χρονιά του ότι θα γίνει ένας από τους κορυφαίους point-guard στο ΝΒΑ. Προσπαθώ να προσφέρω λίγο περισσότερο σε άλλους τομείς όπως το ριμπάουντ, η δημιουργία και η άμυνα και γι’ αυτό γεμίζει η στατιστική μου σε όλες τις κατηγορίες.»
 
-Ποιος ήταν ο καλύτερος Ευρωπαίος παίκτης για το 2013; Η ψηφοφορία της FIBA ολοκληρώνεται σε λίγες μέρες και όλοι λένε ότι γίνεται μεγάλη μάχη ανάμεσα στον φίλο σου τον Τόνι Πάρκερ και τον Βασίλη Σπανούλη...
 
«Λογικό, αφού ο Τόνι έφτασε μία ανάσα από το πρωτάθλημα του ΝΒΑ και ήταν MVP στο Ευρωμπάσκετ με τη Γαλλία πρωταθλήτρια και ο Σπανούλης είναι εδώ και δύο χρόνια μακράν ο καλύτερος παίκτης που παίζει στην Ευρώπη!»
 
-Αν ψήφιζες ποιον θα επέλεγες;
 
«Δύσκολη επιλογή, γιατί η Ευρωλίγκα είναι μία πολύ σκληρή και απαιτητική διοργάνωση και το να την κατακτάς δύο συνεχόμενες χρονιές και να βγαίνεις MVP, δεν είναι καθόλου εύκολο πράγμα! Θα έλεγα ότι στα σημεία, θα διάλεγα τον “TePe” (σ.σ.: Τόνι Πάρκερ), γιατί είναι και πολύ φίλος μου (γελάει...)! Πιστεύω, όμως, ότι η κακή πορεία της Ελλάδας στη Πανευρωπαϊκό της Σλοβενίας ίσως παίξει ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα...»
 
-Αν τελικά πάμε στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, πάντως, να μας φοβάστε, γιατί φέτος θα έχουμε και τον Αντετοκούνμπο στην διάθεσή μας...
 
«Καλά, πάντα η Ελλάδα είναι πολύ δύνατή, δεν είπε κανείς το αντίθετο! Λες για τον rookie από το Μιλγουόκι, που τελευταία ακούγεται όλο και περισσότερο... Οι συμπάικτες μου μου λένε ότι μου μοιάζει στο σουλούπι και στο στύλ... Δεν έπαιξε στον πρώτο αγώνα εναντίον μας, αλλά τον έχω δει αρκετές φορές και μου αρέσει πολύ! Τρελάθηκα όταν έμαθα ότι τον προηγούμενο μήνα έκλεισε τα 19! Ο τύπος έχει φοβερά προσόντα για το ύψος του, τρομερό χειρισμό μπάλας, βλέπει γήπεδο, παίζει άμυνα και έχει πάθος! Είναι φανερό ότι έχει σπουδαίο μέλλον και θα γίνει σίγουρα καλύτερος από μένα!»
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: