Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Πολύ μπροστά αυτή η κίνηση…!

Για το ποδόσφαιρό μας πολλά μπορεί να πει κανείς. Υπάρχουν στραβά και στραβά. Να λέμε και τα καλά, όμως, που κατά καιρούς κάνουν όλες οι ομάδες. Δεν μπορούμε, για παράδειγμα, να μην χαρακτηρίσουμε πολύ προχωρημένη την ιδέα της ΑΕΚ για τους αετούς. Όχι μόνο για τις σκέψεις να έχει τον δικό της εκπαιδευμένο αετό που θα μπαίνει στην Αγ. Σοφιά, όπως γίνεται π.χ. στην Μπενφίκα. Αλλά και για το άλλο κομμάτι που δείχνει οικολογικές ευαισθησίες.

Το ότι η ΑΕΚ ανέλαβε την προστασία των αετών στην Ελλάδα είναι μια κίνηση που είναι πολύ μπροστά, όπως και να το κάνουμε. Από την μια, δηλαδή, δείχνει τον σεβασμό στο έμβλημά της, αλλά κι από την άλλη πλευρά το ενδιαφέρον της σε ένα είδος που έχει μειωθεί πολύ, λόγω λαθροθηρίας κλπ.

Η συνεργασία της Ένωσης με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, με στόχο την προστασία των απειλούμενων αετών της Ελλάδας, είναι από τις πρωτοβουλίες που θα θέλαμε να βλέπαμε πιο συχνά στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Το οποίο ποδόσφαιρο με την δυναμική που έχει μπορεί σίγουρα να κάνει περισσότερα πράγματα σε κοινωνικά, οικολογικά κι άλλα ευαίσθητα θέματα της ζωής μας, όπως και της φύσης, έτσι ώστε να διαδραματίσει κι έναν άλλον, πιο σύνθετο, ρόλο.
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: