Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Ομπράντοβιτς: «Κάποια στιγμή θα επιστρέψω»

Βέβαιος πως θα επιστρέψει στην Αθήνα, δίχως να διευκρινίσει αν αυτό θα γίνει για… επαγγελματικούς λόγους, δήλωσε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Τι απάντησε στο «καυτό» ερώτημα για τη δήλωσή του περί σεβασμού.

Ομπράντοβιτς: «Κάποια στιγμή θα επιστρέψω»
Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς μίλησε στη Nova στο περιθώριο του αγώνα του Παναθηναϊκού με τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ. Δεν έκρυψε πως θεωρεί πολύ καλή ομάδα την… πρώην του, ενώ παρουσιάστηκε βέβαιος πως κάποια μέρα θα επιστρέψει στην Αθήνα που λατρεύει, δίχως να διευκρινίσει αν αυτό θα γίνει και για επαγγελματικούς λόγους. Παράλληλα ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η απάντησή του στο ερώτημα για το τι εννοούσε όταν πριν αποχωρήσει από το «τριφύλλι» ανέφερε πως «ήταν θέμα σεβασμού».

Αναλυτικά, ο Σέρβος τεχνικός μίλησε στη Nova:

-για την επιλογή του να συνεχίσει την καριέρα του στη Φενέρ: «Είναι ένας φιλόδοξος σύλλογος με πολύ κόσμο, κάτι που ταιριάζει και σε μένα. Ήταν η καλύτερη επιλογή. Δεν θα είναι εύκολη η σεζόν γιατί μαζευτήκαμε αργά, έχουμε νέο προπονητή και πολλούς νέους παίκτες. Έχουμε πολύ σκληρή δουλειά. Το να παλέψουμε είναι το κλειδί. Για να πετύχει ένας σύλλογος χρειάζονται πολλά. Χρειάζεται μια διοίκηση που να θέλει να κάνει κάτι σημαντικό στην Ευρώπη και αυτό ισχύει στη Φενέρ. Είναι ένα σχέδιο σε εξέλιξη, δεν είναι εύκολο και χρειαζόμαστε χρόνο. Δεν υπάρχει ομάδα στην Ευρώπη που να έφτασε αμέσως στο υψηλότερο επίπεδο. Είμαι σίγουρος πως αν συνεχίσουμε έτσι κάποια μέρα θα είμαστε στη θέση που θέλουμε. Δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε με ακρίβεια πότε θα είναι αυτό. Μεγάλη σημασία έχει η καθημερινή βελτίωση. Στο τέλος της σεζόν θα κάνουμε ταμείο».

-για το αν θα διατηρήσει τη φιλοσοφία του ή θα την αλλάξει: «Νομίζω πως δεν έχω λόγο να μην εμπιστεύομαι τον εαυτό μου. Είμαι προπονητής 23 χρόνια και κάτι ξέρω για αυτή τη δουλειά. Με βάση τα δεδομένα που έχεις προσπαθείς να εφαρμόσεις τη φιλοσοφία σου. Η φιλοσοφία αλλάζει ανάλογα με την προσπάθεια των παικτών».

-για το αν άφησε τη σφραγίδα του στο ελληνικό μπάσκετ: «Αυτή δεν είναι ερώτηση για μένα, αλλά για σας. Στο σύγχρονο μπάσκετ είναι εύκολο να παρακολουθείς κάποιες καλές ομάδες, αλλά το θέμα είναι ότι κάθε ομάδα είναι διαφορετική και έχει άλλους παίκτες. Δεν είναι πάντα εύκολο να αντιγράφεις έναν τρόπο παιχνιδιού. Σίγουρα κάποιες ομάδες ήθελαν να παίξουν σαν τον δικό μου Παναθηναϊκό, αλλά δεν έχω πρόβλημα με αυτό».

-για τη ζωή στην Πόλη: «Είναι καλή η ζωή, είμαι χαρούμενος εδώ και ο κόσμος με σέβεται. Δεν έχω πολύ χρόνο να ξεκουραστώ και να χαλαρώσω, αλλά μου αρέσει εδώ».

-για τον Δημήτρη Ιτούδη και τη σχέση τους: «Φυσικά και έχουμε επαφή, είμαστε κουμπάροι και φίλοι εδώ και πολλά χρόνια. Αυτό δεν αλλάζει. Χαίρομαι για την επιτυχία του με την Μπάνβιτ και τον βλέπω συχνά. Ελπίζω να συνεχίσει τις επιτυχίες».

-για τον Παναθηναϊκό και τις διαφορές σε σχέση με την εποχή του: «Έχουν αλλάξει πολλά. Σε σχέση με την εποχή μου συνεχίζουν μόνο τρεις παίκτες. Όλοι οι άλλοι είναι νέοι, υπάρχει νέο τεχνικό τιμ και νέες ιδέες. Όμως η ομάδα συνεχίζει να παίζει καλά, έκανε εξαιρετική σεζόν κατέκτησε το νταμπλ και πήγε καλά στην Ευρωλίγκα. Και φέτος πάει καλά, είναι μια ομάδα με ξεκάθαρες ιδέες, πολύ καλή στην άμυνα και με ποιότητα στην επίθεση. Έχουν σαφή προσανατολισμό».

-για την Αθήνα: «Λατρεύω την Αθήνα. Τη νιώθω σαν πόλη μου. Έχω πολλούς φίλους ακόμη εκεί. Είμαι σίγουρος πως κάποια στιγμή θα επιστρέψω».

-για το τι εννοούσε όταν είπε λίγο πριν φύγει από τον Παναθηναϊκό πως ήταν θέμα σεβασμού: «Δεν είναι ώρα να μιλήσω επ’ αυτού. Δεν αλλάζω αυτό που είπα. Εκείνη τη στιγμή είπα αυτό που έπρεπε να πω».

Δεν υπάρχουν σχόλια: