Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

«Από την αρχή υπήρχαν πολλές επαφές»

Στο σκληρό τρόπο που έπαιξε η Φενέρ από την αρχή του αγώνα στάθηκε ο Αργύρης Πεδουλάκης μετά την ήττα του Παναθηναϊκού από την τουρκική ομάδα.

«Από την αρχή υπήρχαν πολλές επαφές»
Η σκληρή άμυνα της Φενέρ από το ξεκίνημα του αγώνα με τον Παναθηναϊκό αποτέλεσε… έκπληξη για τους «πράσινους» που όμως προσαρμόστηκαν στην πορεία, όπως εξήγησε ο Αργύρης Πεδουλάκης μετά την ήττα των «πράσινων» στην Κωνσταντινούπολη για την 4η αγωνιστική του Top 16. Ο τεχνικός του «τριφυλλιού» μίλησε ακόμα για την έλλειψη συγκέντρωσης αλλά και για την παρουσία των Κάρι και Μαυροκεφαλίδη.

«Ήταν ένα πολύ σκληρό παιχνίδι. Το ματς ήταν ιδιαίτερα σημαντικό για την Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ. Στο πρώτο ημίχρονο δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι. Χάσαμε πολλές μάχες, ενώ τα ψηλά γκαρντ της αντιπάλου ομάδας μας δημιούργησαν προβλήματα. Χάσαμε πολλά ελεύθερα σουτ καθώς και αρκετά αμυντικά ριμπάουντ. Στο δεύτερο ημίχρονο ισορροπήσαμε, με τους Κάρι και Μαυροκεφαλίδη να έχουν μεγάλη συμβολή σε αυτό. Η Φενερμπαχτσέ έπαιξε πολύ δυνατά και υπήρχαν πολλές επαφές. Θέλω να δω με καθαρό μυαλό το ματς για να πω περισσότερα», είπε αρχικά ο «Άρτζι» και πρόσθεσε:

«Η Φενέρ είχε μεγάλο κίνητρο για τη νίκη και το κίνητρο είναι πολύ σημαντικό σε ένα ματς. Από την αρχή του αγώνα υπήρχαν πολλές επαφές, πράγμα αναμενόμενο για μένα. Ξαφνιαστήκαμε κάπως αλλά στο δεύτερο ημίχρονο προσαρμοστήκαμε».

Όσον αφορά στην αναλογία διπόντων και τριπόντων που επιχείρησε ο Παναθηναϊκός; «Στα πρώτα πέντε λεπτά του αγώνα κάναμε πολλά λάθη. Με μια πάσα θέλαμε να σουτάρουμε, λόγω των ψηλών περιφερειακών της Φενέρ. Γενικά, ήταν ένα σκληρό ματς, όπως προανέφερα. Για παράδειγμα στον Λάσμε έγινε ένα φάουλ που στο ποδόσφαιρο θα ήταν για κίτρινη κάρτα. Τα παιδιά προσαρμόζονται και μέσα από το παιχνίδι βρήκαμε λύσεις».


«Είχαμε κάποιες κακές στιγμές και γι’ αυτό νίκησε η Φενέρ»
 
Στην αδυναμία που έδειξε ο Παναθηναϊκός σε κάποια συγκεκριμένα σημεία στον αγώνα με την Φενέρ, απέδωσε την πρώτη ήττα των "πράσινων" στο Top 16 ο Σωτήρης Μανωλόπουλος.

Οι στιγμές... αδυναμίας που είχε ο Παναθηναϊκός σε κάποια σημεία στον αγώνα με τη Φενερμπαχτσέ, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του Top 16, του στοίχισε τη νίκη, σύμφωνα με τον Σωτήρη Μανωλόπουλο. Ο άμεσος συνεργάτης του Αργύρη Πεδουλάκη στον πάγκο των "πράσινων", στάθηκε στην απώλεια κάποιων αμυντικών ριμπάουντ αλλά και σε κάποια λάθη που υπέπεσαν οι παίκτες.

Επιπλέον σχολίασε και την κακή εμφάνιση του Παναθηναϊκού στο πρώτο δεκάλεπτο όπως επίσης και τη μεταμόρφωση της ομάδας που της επέτρεψε να διεκδικήσει τη νίκη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σωτήρη Μανωλόπουλου:

«Η Φενερμπαχτσέ είναι μια πολύ καλή ομάδα με πολύ καλό προπονητή και έμπειρους επιθετικούς παίκτες κι επειδή είχαν 3 ήττες σε τρία ματς, το παιχνίδι για αυτούς ήταν τελικός.

Είχαμε προετοιμάσει τους παίκτες μας για ένα καθαρά physical game. Μπήκαμε όμως λανθασμένα χωρίς να κάνουμε drives, σουτάραμε από μακριά και ήμασταν άστοχοι πολύ στα τρίποντα. Στο δεύτερο ημίχρονο μπήκαμε πιο καλά. Εκμεταλλευτήκαμε όλες τις αμυντικές τους αδυναμίες πετύχαμε κάποια μεγάλα σουτ κι έτσι γυρίσαμε το παιχνίδι.

Στο πρώτο ημίχρονο είχαν πάρει επτά επιθετικά σε εννιά άστοχα σουτ. Το ίδιο έγινε και στο τέλος. Βέβαια έβαλαν τα σουτ. Είχαμε κάποιες κακές στιγμές και γι’ αυτό κέρδισε η Φενέρ.

Εδώ είμαι για να μιλήσω για τα αγωνιστικά αυτοί που είναι αρμόδιοι θα μιλήσουν για τη διαιτησία

Δεν αντιδράσαμε στην πολύ πιεστική και επιθετική άμυνα της Φενερμπαχτσέ. Ενώ το περιμέναμε, δεν αντιδράσαμε σωστά και πήραμε κάποια βιαστικά σουτ, στα οποία ήμασταν άστοχοι κι έτσι βρεθήκαμε πίσω στο σκορ στην πρώτη περίοδο.

Είναι μία ήττα δεν θα πω αναμενόμενη γιατί ο Παναθηναϊκός πρέπει πάντα να κερδίζει. Δεν αλλάζει ο προγραμματισμός μας. Πάμε να κερδίσουμε το επόμενο παιχνίδι.

Νομίζω από πλευράς τακτικής έγινε πολλή δουλειά και στους δύο πάγκους και από τους δύο προπονητές. Υπήρχαν απαντήσεις σε κάθε σύστημα και από τις δύο πλευρές

Έχουν έναν προπονητή που τους έβαλε σε μια σειρά. Σήμερα έπαιξαν την καλύτερη άμυνα που έχουν παίξει σε όλο το τουρνουά. Έχουν βελτιωθεί πολύ στον τομέα της άμυνας από την αρχή της σεζόν.

Εμείς κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι και από αύριο θα αφοσιωθούμε σε αυτό. Θα δούμε τα λάθη μας ώστε να βελτιωθούμε γιατί ο σκοπός μας είναι πάντα να βελτιωνόμαστε και στρέφουμε το βλέμμα μας στο επόμενο ματς

Όπως εξελίχθηκε το ματς μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει. Δεν πήγαμε καλά στην αρχή αλλά μετά το γυρίσαμε θα μπορούσαμε να είχαμε φύγει με το ροζ φύλλο αγώνα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: