Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Αφαίρεση βαθμών στην ΑΕΚ!!

Αφαίρεση τριών βαθμών και δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών είναι η τιμωρία που επιβλήθηκε στην ΑΕΚ για τα επεισόδια στον αγώνα με το Αιγάλεω.

Αφαίρεση βαθμών στην ΑΕΚ!
Βαρύς έπεσε τελικά ο πέλεκυς στην ΑΕΚ για τα επεισόδια στον αγώνα με το Αιγάλεω στο «Σταύρος Μαυροθαλασσίτης». Η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ τιμώρησε την «Ένωση» με αφαίρεση τριών βαθμών και δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη δυνατή αφαίρεση βαθμών που θα μπορούσε να επιβληθεί στην ΑΕΚ, ενώ όσον αφορά την τιμωρία έδρας υπήρχε κίνδυνος για μία επιπλέον αγωνιστική, αν τα επεισόδια θεωρούνταν εκτεταμένα. Ίδια ποινή με την ΑΕΚ επιβλήθηκε και στο Αιγάλεω.

Μετά την εξέλιξη αυτή, η ΑΕΚ πηγαίνει από τους 35 στους 32 βαθμούς, αλλά παραμένει πρωτοπόρος του έκτου ομίλου της Γ’ Εθνικής, με τον δεύτερο Ηρόδοτο να έχει 25. Οι «κιτρινόμαυροι» θα παίξουν σε άδειο ΟΑΚΑ με τον Μανδραϊκό στις 2 Φεβρουαρίου και με τον ΑΟ Περιστερίου δύο εβδομάδες μετά.

Αναλυτικά η απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ:
1. Απορρίπτει την πειθαρχική δίωξη του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα κατά το μέρος της που αφορά στα εκτός του γηπέδου εκτεταμένα επεισόδια των φιλάθλων του Σωματείου Α.Ο ΑΙΓΑΛΕΩ. Κηρύσσει, κατά τα λοιπά, πειθαρχικά ελεγκτέα τα ως άνω σωματεία. Επιβάλλει στο Σωματείο ΑΕΚ χρηματική ποινή δυο χιλιάδων διακοσίων (2.200) ευρώ και ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές για δυο (2) αγωνιστικές για την παράβαση του άρθρου 15 παρ. 6 περ δ του Π.Κ/ ΕΠΟ και χρηματική ποινή χιλίων (1.000) ευρώ για την παράβαση του άρθρου 15 παρ. 3 περ γ,ε και ζ του Π.Κ/ΕΠΟ και συνολική χρηματική ποινή δυο χιλιάδων πεντακοσίων (2.500) ευρώ. Επιβάλλει στο σωματείο Α.Ο ΑΙΓΑΛΕΩ χρηματική ποινή δυο χιλιάδων διακοσίων (2.200) ευρώ και ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές για δυο (2) αγωνιστικές για την παράβαση του άρθρου 15 παρ. 6 περ δ του Π.Κ/ΕΠΟ. Αφαιρεί από καθένα από τα ως άνω σωματεία ΑΕΚ και Α.Ο ΑΙΓΑΛΕΩ τρεις (3) βαθμούς από τον πίνακα βαθμολογίας της τρέχουσας ποδοσφαιρικής περιόδου 2013-2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια: