Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Ο Ντουράντ "βρυχάται", ο Τζορτζ "απογειώνεται" και ο ΛεΜπρόν...;

Στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού έχουν πάντα τον τρόπο να γίνεται... ντόρος. Ακόμα και για ήσσονος σημασίας πράγματα, η ανάδειξη των γεγονότων είναι τέτοια που δεν περνούν ποτέ αδιάφορα. Γι' αυτό και πρόκειται για έναν άλλο κόσμο...Γράφει ο Νίκος Βαγγέλης.
Αγωνιστικά και φέτος γίνεται χαμός. Πέραν όμως από τα "in your face", τα windmils, τις τάπες, τα crossovers και τα alley-oops, υπάρχει και η ουσία της υπόθεσης, που δεν είναι άλλη από το... δαχτυλίδι του πρωταθλητή. Αυτό που με τη λάμψη που εκπέμπει, "ζαλίζει" τους πάντες και πολλές φορές τους κάνει να αποπροσανατολίζονται.
Για να φτάσει κάποιος στην κορυφή χρειάζεται να έχει απίστευτη διάρκεια και υπομονή. Η κανονική περίοδος δεν βγάζει... πρωταθλητή. Κάθε άλλο, μπορεί να μπερδέψει και να δημιουργήσει λάθος εντυπώσεις, καθώς βασικός στόχος των ομάδων σε αυτή τη φάση είναι το θέαμα και η εύρεση καλής "χημείας". Ποιος θα τα καταφέρει φέτος; Τα φαβορί ουκ ολίγα...
Αυτοί που κλέβουν την παράσταση είναι οι Πέισερς, με το άστρο του Πολ Τζορτζ να είναι ένα από τα πλέον φωτεινά της φετινής λίγκας. Με ρεκόρ 33-8 και φοβερές εμφανίσεις, η ομάδα της Ιντιάνα έχει καταφέρει να πιάσει τους πάντες στον... ύπνο και να φιγουράρει στην κορυφή της Ανατολής, ούσα σε διαφορα ασφαλείας (;) από τους πανίσχυρους Μαϊάμι Χιτ.
Ο Τζορτζ ανήκει πλέον στο λεγόμενο "star system", καθώς έχει αλλάξει επίπεδο και είναι ικανός να κοιτάξει στα μάτια ακόμα και τον ΛεΜπρόν Τζέιμς. Μπορεί ακόμα είναι πολύ νωρίς για ασφαλή συμπεράσματα, όμως το φαινόμενο... PG έχει καταφέρει να αφήσει το στίγμα του πολύ απλά γιατί συνδυάζει ουσία και θέαμα.
Ποιος μπορεί να ξεχάσει το τρομερό "windmill" κάρφωμα που θύμισε... Βινς Κάρτερ; Περισσότερο, όμως, ποιος μπορεί να αμφισβητήσει πως με τις εν γένει εμφανίσεις του και την πολύπλευρη συνεισφορά που έχει σε όλους τους τομείς, αποτελεί ένα από τα μεγάλα φαβορί για το βραβείο του MVP της χρονιάς;
Οι αντίπαλοί του είναι ουσιαστικά δύο και θα πουλήσουν πολύ ακριβά το... τομάρι τους. Πρώτος και καλύτερος ο Κέβιν Ντουράντ που κάθε χρόνο γίνεται καλύτερος και προσπαθεί να ανέβει στην κορυφή, "εξοστρακίζοντας" τον Τζέιμς. Οι Θάντερ έχουν εξαιρετική πορεία, νίκησαν τους Σπερς με 36 πόντους του "KD" και πλέον βρίσκονται στην κορυφή της δυτικής περιφέρειας.
Ο Ντουράντ θέλει το δαχτυλίδι όσο ταχύτερα γίνεται. Δεν θέλει σε μερικά χρόνια να του έχει γίνει απωθημένο. Σίγουρα, προτιμάει στα 30+ του να έχει γεμάτα τα δάχτυλα του ενός του χεριού και από εκεί και πέρα να παλεύει για άλλα, ιστορικά ρεκόρ.
Καλοί οι Ντουράντ και Τζορτζ, όμως τι γίνεται με τον ΛεΜπρόν Τζέιμς; Η παρουσία του έκανε τους Μαϊάμι Χιτ Back2Back πρωταθλητές και το βασικό ερώτημα που τίθεται αν θα καταφέρει να τους οδηγήσει στο three-peat...
0α στατιστικά του (26,2 πόντοι, 6,7 ριμπάουντ, 6,5 ασίστ & 1,3 κλεψίματα ανά αγώνα) είναι και φέτος "X-LARGE", όμως ο Ντουέιν Ουέιντ ταλαιπωρείται από "ύπουλο" τραυματισμό κι αυτό ίσως αποβεί καθοριστικό αν δεν τον έχει δίπλα του στο 100% στα πλέι οφ.
Ακόμα δεν έχει παιχτεί ούτε το All Star Game και η... απονομή των Όσκαρ αργεί ακόμα. Ο Πολ Τζορτζ έχει πάρει "κεφάλι", ο Κέβιν Ντουράντ ακολουθεί από κοντά, όμως ο "βασιλιάς" έχει τέτοια δύναμη που μπορεί να κάνει ρελάνς και οι υπόλοιποι να φάνε τη... σκόνη του. Ίδωμεν...
Πηγή: superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: