Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Τον «έσφαξε» γιατί τον αγαπούσε!

Ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε τον παλιό του εαυτό και κανείς δεν μπορούσε να νικήσει. Μέχρι που ανέλαβαν δράση οι διαιτητές και έγειραν την πλάστιγγα προς την πλευρά του Ομπράντοβιτς.Δύο σφυρίγματα που εάν είχαν γίνει στο ελληνικό πρωτάθλημα θα είχαν προκαλέσει «εμφύλιο πόλεμο», ανακοινώσεις και δεκάδες δημοσιεύματα, έριξαν στο καναβάτσο τους «πράσινους» απέναντι στον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς. Ο «Ζοτς» έπαιζε το τελευταίο του χαρτί και ήξερε πως εάν κάνει λάθος θα μπορούσε να μείνει εκτός μάχης από πολύ νωρίς.

Στο πρώτο ημίχρονο η «Φενέρ» εγκλώβισε τον Παναθηναϊκό πιέζοντας σε όλο το γήπεδο τον Διαμαντίδη βγάζοντας τον εκτός ρυθμού. Μαζί με τον «3D», όμως, δεν μπορούσε να βρει ρυθμό κανείς παίκτης των νταμπλούχων Ελλάδος. Ο Σέρβος τεχνικός της τουρκικής ομάδας έδειχνε να ελέγχει τη «μάχη» της σκακιέρας, αλλά ο Αργύρης Πεδουλάκης δεν είχε πει την τελευταία του λέξη.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο «Άρτζι» πήρε τη ρεβάνς, έκανε αυτός ματ απέναντι στον Σέρβο και βρέθηκε μια ανάσα από τη νίκη που όχι μόνο θα του έδινε μισή πρόκριση στα πλέι οφ, αλλά θα τον έφερνε κοντά και στο πλεονέκτημα έδρας στα προημιτελικά.

Ο Λίνας Κλέιζα, όμως, βγαλμένος από τις παλιές καλές εμφανίσεις του με τη φανέλα του Ολυμπιακού, με συνεχόμενα κρίσιμα σουτ στο τέλος έβαλε την ομάδα του μπροστά στο σκορ. Και σε συνδυασμό με τα σφυρίγματα των διαιτητών στο τελευταίο τρίλεπτο (ειδικά το καλάθι και φάουλ πάνω στον Διαμαντίδη που έγινε επαναφορά από το πλάι) έδωσαν στους Τούρκους την πρώτη τους νίκη στο TOP-16 που τους κράτησε «ζωντανούς» στη μεγάλη «μάχη» αυτού του ομίλου που θα κρατήσει όλη τη μπασκετική Ευρώπη με κομμένη την ανάσα έως τη λήξη του.Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: