Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Ο ΠΑΟΚ ζητάει να μην γίνει το ματς με τον Πανθρακικό!!

Ακατάλληλος για να διεξαχθεί το Σάββατο το παιχνίδι με τον Πανθρακικό εκτιμούν στον ΠΑΟΚ ότι είναι ο αγωνιστικός χώρος του ΔΑΚ Κομοτηνής και ζητούν γραπτές εγγυήσεις.

Ο ΠΑΟΚ ζητάει να μην γίνει το ματς με τον Πανθρακικό!
Να μην διεξαχθεί το Σάββατο το ματς με τον Πανθρακικό για την 29η αγωνιστική της Super League θέλουν στον ΠΑΟΚ.

Εδώ και λίγες ημέρες γίνονται έργα στον αγωνιστικό χώρο του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Κομοτηνής και έχει αντικατασταθεί ένα σημαντικό μέρος του χλοοτάπητα, που είναι σε κάκιστη κατάσταση εδώ και καιρό, ενώ υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα αναβλήθηκε το ματς με τον Ολυμπιακό.

Ο Παντελής Κωνσταντινίδης πήγε να διαπιστώσει λίγη ώρα μετά την άφιξη της ομάδας στην Κομοτηνή την κατάσταση του και δεν έμεινε καθόλου ικανοποιημένος από τα όσα είδε. Θεωρούν στον «Δικέφαλο του Βορρά» ότι είναι επίφοβος οα αγωνιστικός χώρος στο να προκαλέσει τραυματισμούς, καθώς φεύγουν εύκολα μεγάλα κομμάτια.

Στον ΠΑΟΚ θεωρούν ότι δεν μπορεί να γίνει με τίποτα το παιχνίδι και θα το υποστηρίξουν και στην αυριανή σύσκεψη.

Σε περίπτωση που από τη Λίγκα και από τον Πανθρακικό επιμείνουν θα ζητηθούν γραπτές εγγυήσεις. *Πηγή: sport-fm.gr*

Το απίστευτο κάρφωμα του Νέλσον!! (video)

Στα μούτρα του Νοτσιόνι κάρφωσε ο ΝτεΜάρκους Νέλσον και χάρισε ενδεχομένως τη φάση της αγωνιστικής στην Ευρωλίγκα!

Το απίστευτο κάρφωμα του Νέλσον (video)
ΝτεΜάρκους Νέλσον... απ' τα παλιά στο εν εξελίξει παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Και επιβεβαίωσε το πολύ καλό του βράδυ -μέχρι στιγμής- με το φοβερό κάρφωμα που έκανε στα μούτρα του Νοτσιόνι που δεν μπόρεσε να κάνει το οτιδήποτε!







*Πηγή: sport-fm.gr*

«Θα ψηφιστεί το βράδυ το νομοσχέδιο»

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Β’ Θεσσαλονίκης, Σωκράτης Φάμελλος και μίλησε για το νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί με το οποίο ο ΠΑΟΚ θα μπορέσει να ξοφλήσει τα χρέη του.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
« Κάθε Παρασκευή υπάρχει κοινοβουλευτικό έργο και έχουμε αρχίσει πολύ δυνατά και νιώθουμε πολύ όμορφα. Σήμερα έχει μπει στη διαδικασία του κατεπείγοντος το νομοσχέδιο των 100 δόσεων. Η επίσημη ονομασία είναι «για την επανεκκίνηση της οικονομίας» Είναι μια από τις βασικές υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ από το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και έχουμε πει πως θα πρέπει να ρυθμιστούν με μικρές δόσεις όλα τα χρέη στο δημόσιο και στα ταμεία, ώστε η χώρα να αναπνεύσει και τα νοικοκυριά να πάρουν μια ανάσα. Αυτό το νομοσχέδιο θα περάσει και ξέρουμε πως δεν θα υπάρξει αντίδραση. Είναι πολύ σημαντικό να αναφέρουμε είναι πως στη ρύθμιση αυτή μπαίνουν και τα χρέη προς τους δήμους και τα χρέη από τις πράξεις ένταξης στο σχέδιο. Αυτό είναι πολύ μεγάλα βάρη για τους πολίτες. Παλιά μπορούσαν να πληρώσουν οι άνθρωποι όμως τώρα κινδύνευαν να μπουν οι δήμοι συνέταιροι στα χωράφια. Αυτό δεν γίνεται μόνο για να γεμίσουμε ταμεία αλλά για να ξεκινήσει να λειτουργεί ήρεμα η κοινωνία. Το ζητήσαμε αυτό να μπει και μπήκε. Δεν κάνουμε διακρίσεις και βοηθάμε όλες τις επιχειρήσεις. Έχει γίνει αίτημα για κάποια άρθρα να γίνουν σε ονομαστική ψηφοφορία και πιστεύω πως θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο αργά το βράδυ. Αύριο το πρωί θα είναι τελειωμένη η συζήτηση και η ψηφοφορία. Θα περιμένουμε να ολοκληρωθεί το express, να τελειώσουν οι ήδη βεβαιωμένες πρώτες ρυθμίσεις και αμέσως μετά θα ανοίξει από το Υπουργείο. Όλα θα ανακοινωθούν. Δεν θέλουμε ένα μεγάλο κράτος αλλά ένα ισχυρό και τίμιο. Έχουμε πάρει την εντολή να κάνουμε την Ελλάδα καλύτερη και να κινείται η αγορά. Όποιος πληρώσει τι 100% του χρέους γλιτώνει το σύνολο των προσαυξήσεων».
*Πηγή: arenafm.gr*

Μίσσας: «Δύσκολο έργο Παναθηναϊκός, πιο εύκολο ο Ολυμπιακός»

Πιο δύσκολο έργο έχει ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης, παρά ο Ολυμπιακός στη Βιτόρια με τη Λαμποράλ Κούτσα, όπως δήλωσε ο Κώστας Μίσσας στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

Μίσσας: «Δύσκολο έργο Παναθηναϊκός, πιο εύκολο ο Ολυμπιακός»
Ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να ελέγξει το ρυθμό και τα ριμπάουντ, προκειμένου να έχει τύχη για να νικήσει τη Ρεάλ Μαδρίτης στο ΟΑΚΑ, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Κώστας Μίσσας στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

Όσον αφορά τον Ολυμπιακό, ο Έλληνας κόουτς είπε πως έχει πιο εύκολο έργο στη Βιτόρια κόντρα στη Λαμποράλ Κούτσα και πως αναμένεται να φύγει με τη νίκη από την Ισπανία.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Κώστας Μίσσας στον Βάιο Τσούτσικα και στον ΣΠΟΡ FM 94,6:

Για το Παναθηναϊκός-Ρεάλ: «Η Ρεάλ είναι μία ομάδα με ταχύτητα και γρήγορη επίθεση. Σε επίπεδο ρυθμού είναι σίγουρο ότι ο Παναθηναϊκός πρέπει να κοντρολάρει το ρυθμό. Να το πάει πιο αργά για να μη της δώσει τη δυνατότητα να τρέξει. Η λογική του ρυθμού έχει να κάνει και με την άμυνα, όχι μόνο την επίθεση. Πρέπει να είναι προσεκτικός στις επιστροφές και να μην της επιτρέψει να τρέξει στο ανοικτό γήπεδο. Η Ρεάλ έχει υλικό πλήρες με πολλές αλλαγές, συγκριτικά με το υλικό του Παναθηναϊκού. Από την άλλη, όμως, με τον κόσμο του ο Παναθηναϊκός έχει μία άλλη εικόνα και πρέπει να το χρησιμοποιήσει, ενώ όσον αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι θα πρέπει να παίξει άμυνα στα όρια του φάουλ. Είσαι αναγκασμένος να το κάνεις αυτό, κόντρα σε μία ομάδα με τόσο ταλέντο. Επίσης, πρέπει να είναι σε καλή μέρα η περιφέρεια του Παναθηναϊκού για να έχει τύχει και να κάνει μία μεγάλη νίκη, όπως και να ελέγξει τα ριμπάουντ».

Για το πόσο επηρεάζει έναν σουτέρ η έδρα: «Όσον αφορά σε επίπεδο Ευρωλίγκας που τα γήπεδα είναι παρόμοια δεν νομίζω ότι υπάρχει τέτοιο πρόβλημα. Το θέμα για έναν σουτέρ είναι ο χώρος. Για παράδειγμα, οι παίκτες που παίζουν σε μικρά γήπεδα εδώ στην Ελλάδα και μετά πηγαίνουν στο ΟΑΚΑ… χάνονται. Σε επίπεδο Ευρωλίγκας δεν νομίζω ότι υπάρχει πρόβλημα. Έχουν συνηθίσει οι παίκτες να παίζουν σε μεγάλα γήπεδα. Είναι θέμα ψυχολογίας, ρυθμού και αυτοπεποίθησης το σουτ».

Για το Λαμποράλ Κούτσα-Ολυμπιακός: «Ο Ολυμπιακός ήταν πρώτος στον όμιλο και μπήκε από νωρίς σε μία διαδικασία. Αλλά άμα δει κάποιος το πρόγραμμα είναι επιτακτική η νίκη σήμερα. Γενικά, όμως παίζει καλό μπάσκετ σε άμυνα και επίθεση. Σημαδεμένα πράγματα. Με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο ο Ολυμπιακός παίζει 40 λεπτά καλή άμυνα με τακτική, ξεκινώντας από την προσωπική άμυνα. Το δεύτερό του κομμάτι, που είναι σημαντικό, είναι ότι ο Σπανούλης παίζει ένα πολύ ποιοτικό μπάσκετ, ενώ η ικανότητά του μπαίνει στο ομαδικό παιχνίδι. Είναι μία σκληρή ομάδα και θεωρώ ότι δεν θα έχει πρόβλημα ο Ολυμπιακός απόψε. Ο Κώστας (σ.σ. Σλούκας) είναι έτοιμος πια. Σωματικά, ψυχικά και από άποψη εμπειρίας. Είχα πει στην αρχή της σεζόν με τον Λαφαγέτ, ότι είναι πολύ χρήσιμος παίκτης. Βέβαια, όλα τα λεφτά είναι το παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα».

Για το ποια ομάδα είναι πιο βατή για να αποκλείσει κάποιος στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας: «Η άποψή μου είναι πως πιο εύκολη ομάδα να αποκλείσεις είναι η Ρεάλ. Έχει έναν συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού. Ξέρουμε τις αλλαγές που θα κάνει από το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου. Δηλαδή, είναι λίγο πιο προβλέψιμη. Από την άλλη, έχει τεράστιο ταλέντο ως ομάδα. Αλλά είναι πιο εύκολο να κάνεις ένα δικό σου πρόγραμμα άμυνας και να τη “χτυπήσεις”».

Για την Εθνική ομάδα: «Όλα είναι οργανωμένα. Προετοιμασίες και φιλικά. Πιστεύω ότι θα υπάρχει ένας ευχάριστος “πονοκέφαλος” για το ρόστερ. Από το “1” μέχρι το “4” είμαστε πλήρης για φέτος και για την επόμενη δεκαετία. Στο κομμάτι “5” σίγουρα περιμένουμε τον Κουφό, να δέσει με τον Γιάννη Μπουρούση. Κι αν όλα είναι φυσιολογικά θα είναι μία χρονιά που θα έχει επιτυχίες. Μεγάλο ρόλο έχει παίξει η φιλοσοφία Κατσικάρη και τον τρόπο που δένει το ταλέντο. Στην προετοιμασία που θα κάνουμε το καλοκαίρι θα δοθεί προσοχή να παίζουμε σκληρή άμυνα. Η άμυνα είναι αυτή που σε αποτρέπει από την ήττα, αλλά η επίθεση σου δίνει τη δυνατότητα να κερδίσεις ένα παιχνίδι».

Μένει μέχρι να... φύγει ο Πελεγκρίνι!!

Καμία πρόθεση να απομακρύνουν τον Μανουέλ Πελεγκρίνι από τον πάγκο της ομάδας δεν έχουν οι διοικούντες την Μάντσεστερ Σίτι, με τον Χιλιανό τεχνικό να φαίνεται πως και τη νέα σεζόν θα βρίσκεται στην τεχνική της ηγεσία. Αλλάζουν τα πράγματα αν οι «πολίτες» βρεθούν εκτός τετράδας.
Με τον Μανουέλ Πελεγκρίνι στο «τιμόνι» της θα συνεχίσει να αγωνίζεται και τη νέα σεζόν σε εγχώριες και ευρωπαϊκές διοργανώσεις η Μάντσεστερ Σίτι.
Μπορεί να δημοσιεύματα περί αποχώρησής του στο τέλος της σεζόν να δίνουν και να παίρνουν, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν ισχύει αν αναλογιστεί κανείς πως ολόκληρος ο μεταγραφικός σχεδιασμός του καλοκαιριού έχει ήδη ξεκινήσει με βάση τα δικά του «θέλω».
Όλα δείχνουν πως ο Χιλιανός θα ολοκληρώσει το τριετές συμβόλαιο που έχει με τους «πολίτες», οι οποίοι με τη σειρά τους περιμένουν τη λήξη της συνεργασίας του Πεπ Γκουαρδιόλα με τη Μπάγερν Μονάχου, όντας ο Νο1 στόχος τους στη «μετά-Πελεγκρίνι» εποχή.
Αμέσως επόμενοι στόχοι σε περίπτωση που ο Καταλανός κόουτς επιλέξει κάτι άλλο, οι Ντιέγκο Σιμεόνε και Κάρλο Αντσελότι.
*Πηγή: England365.gr*

Θέλει αύξηση ο Γουόλκοτ!!

Καλύτερο μισθό ζήτησε από την Άρσεναλ ο Θίο Γουόλκοτ, σαν προϋπόθεση για να βάλει την υπογραφή του στην επέκταση του συμβολαίου του με τον σύλλογο. 
Ο Άγγλος επιθετικός λαμβάνει αυτή τη στιγμή 90.000 λίρες την εβδομάδα και θέλει να αυξηθεί αυτό το ποσό, τουλάχιστον στις 100.000.
Συζητήσεις ανάμεσα στις δύο εμπλεκόμενες πλευρές για την ανανέωση της συνεργασίας τους έχουν ήδη γίνει, όμως ο παίκτης ξεκαθάρισε πως για να βάλει από τώρα την υπογραφή του, θα πρέπει να του ικανοποιηθεί το αίτημα όσον αφορά το οικονομικό σκέλος.
Η διοίκηση της Άρσεναλ θα πρέπει να το σκεφτεί καλά και να ρωτήσει και τον Αρσέν Βενγκέρ έχει δείξει ότι πλέον έχει προσαρμοστεί στη ζωή χωρίς τον Γουόλκοτ έχοντας στερηθεί τις υπηρεσίες του για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ υπάρχουν επίσης στο ρόστερ οι Ζιρού, Γουέλμπεκ, Σάντσες, Καθόρλα, Εζίλ και Τσάμπερλεϊν που μπορούν να κάνουν τη δουλειά του Άγγλου...
Το τρέχον συμβόλαιο του Θίο Γουόλκοτ λήγει το καλοκαίρι του 2016.
*Πηγή: England365.gr*

Το TOP 5 της βραδιάς!! (video)

Απολαυστικό γι” ακόμα ένα βράδυ το θέαμα στα παρκέ του ΝΒΑ! Το επίσημο κανάλι της λίγκας παρουσίασε τις πιο εντυπωσιακές στιγμές, με τον Ζακ ΛαΒιν να… πετάει στην κορυφή!
Δείτε το TOP 5:









*Πηγή: superbasket.gr*

Τέλος ο Γκρανέρο!!

Τη λύση της συνεργασίας με τον Χοσέ Γκρανέρο και τον τεχνικό διευθυντή Ενρίκε Μάρτι ανακοίνωσε η Βέροια, μετά την καθοδική πορεία της ομάδας τους τελευταίους μήνες.

Τέλος ο Γκρανέρο!
Παρελθόν απ’ την τεχνική ηγεσία της Βέροιας αποτελεί από σήμερα ο Χοσέ Γκρανέρο, όπως ανακοινώθηκε μετά από συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ομάδας, Θόδωρος Καρυπίδης.

Το «διαζύγιο» αποφασίστηκε από κοινού, με την ήττα απ’ τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη –και τον κίνδυνο για υποβιβασμό που παραμονεύει, να είναι το κερασάκι στην τούρτα της κατηφορικής πορεία του συλλόγου της Ημαθίας στις τελευταίες 9 αγωνιστικές, στις οποίες μετράει μόλις μία νίκη και μια ισοπαλία.

Στο ερχόμενο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό την ηγεσία της ομάδας θα αναλάβει ο προπονητής της Κ20 της Βέροιας, Στέφανος Γαϊτάνος.

Η ανακοίνωση:
«Η Π.Α.Ε. Βέροια ανακοινώνει την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας της με τον προπονητή κ. Jose Carlos Granero και τον τεχνικό Διευθυντή κ. Enrique Hernandez Marti.

Η συγκεκριμένη απόφαση πάρθηκε μετά από συνάντηση των δύο αντρών με τον Πρόεδρο κ. Καρυπίδη και κρίθηκε αναγκαία προκειμένου να αντιστραφεί το κλίμα για το καλό της ομάδας. Η Π.Α.Ε. Βέροια αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά τους κ. Jose Carlos Granero και Enrique Hernandez Marti για την προσφορά τους στην ομάδα και τους εύχεται προσωπικές και επαγγελματικές επιτυχίες στην μετέπειτα πορεία τους.

Στον πάγκο της “Βασίλισσας” για την προσεχή αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό θα καθίσει ο κ. Στέφανος Γαϊτάνος».

Πρόβλημα με Ντανστον!!

Με ένα ακόμα πρόβλημα τον Μπραιαντ Ντανστον που έχει ίωση, ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του Ολυμπιακού για την αποψινή αναμέτρηση με την Λαμποραλ.

Πρόβλημα με Ντανστον!
Με χαλάρωμα μιας ώρας στη «Φερνάντο Μπουέσα Αρένα» ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του Ολυμπιακού για την αποψινή αναμέτρηση της 11ης αγωνιστικής του 6ου ομίλου του Top 16 της Ευρωλίγκας με την Λαμποράλ Κουτσά.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, είδε ξανά την ατυχία να του... χτυπάει την πόρτα αφού στο χαλάρωμα δεν συμμετείχε ο Μπράιαντ Ντάνστον που είναι άρρωστος (υψηλό πυρετό) και έμεινε στο ξενοδοχείο.

inner

Η συμμετοχή του κρίνεται αμφίβολη μέχρι τη τελευταία στιγμη. Κατά τα άλλα ο Έλληνας κόουτς είδε όλους τους παίκτες του να προπονούνται κανονικά αφού και οι Λαφαγέτ και Σλούκας είναι 100% έτοιμοι έχοντας ξεπεράσει τα προβλήματα τους. Στην Αθήνα έχουν μείνει οι Σπανούλης, Πέτγουεϊ και Τσαϊρέλης.

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Τέσσερα ζευγάρια… φωτιά!!

Το παιχνίδι της Βόλφσμπουργκ με τη Νάπολι ξεχωρίζει από την κλήρωση των «8» του Europa League, όπου επίσης θα τεθούν αντιμέτωπες η Σεβίλλη με τη Ζενίτ. Με Μπριζ η Ντνίπρο.

Τέσσερα ζευγάρια… φωτιά

Πρώτα από όλα ξεχωρίζει το ζευγάρι της Βόλφσμπουργκ με Νάπολι, με τις δύο ομάδες να είναι αυτή τη στιγμή μεταξύ των φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου στον τελικό της Πολωνίας.

Από εκεί και πέρα, τέθηκαν αντιμέτωπες η Σεβίλλη και η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, οι πριν από λίγα χρόνια ήταν τροπαιούχες, με τους Ισπανούς να καλούνται να υπερασπιστούν τα κεκτημένα.

Στη συνέχεια, η Ντνίπρο που απέκλεισε τον Ολυμπιακό αντιμετωπίζει την αήττητη μέχρι στιγμής Μπριζ.

Την τετράδα ολοκληρώνει το παιχνίδι Ντιναμό Κιέβου-Φιορεντίνα, με τις δύο ομάδες να έχουν αποκλείσει Έβερτον και Ρόμα, αντίστοιχα, που ήταν ψηλά για να φτάσουν μέχρι τέλους και τελικά αποχώρησαν πρόωρα.

Τα ζευγάρια

Σεβίλλη-Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης
Μπριζ-Ντνίπρο
Ντιναμό Κιέβου-Φιορεντίνα
Βόλφσμπουργκ-Νάπολι

Μοναδικός περιορισμός στην κλήρωση ήταν πως δεν μπορούσαν να τεθούν αντιμέτωπες ομάδες από την Ουκρανία και τη Ρωσία, λόγω της έκρυθμης κατάστασης στις σχέσεις των δύο χωρών. Οι προημιτελικοί θα γίνουν στις 16 και 23 Απριλίου με τις ομάδες που βγαίνουν πρώτες από την κληρωτίδα να αγωνίζονται αρχικά στην έδρα τους κι εν συνεχεία εκτός. Οι ημιτελικοί θα γίνουν 7 και 14 Μαΐου, ενώ ο τελικός στις 27 Μαΐου στο Εθνικό Στάδιο της Βαρσοβίας. Σημειώνεται πως φέτος δεν θα γίνει και η κλήρωση για τις «διασταυρώσεις» των ημιτελικών, αλλά στις 24 Απριλίου θα γίνει νέα κλήρωση. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δέκα μήνες μετά…!!

Επανάληψη του περσινού τελικού του Champions League ανάμεσα σε Ατλέτικο και Ρεάλ Μαδρίτης ανέδειξε η κλήρωση των «8». Ξεχωρίζει το Παρί-Μπαρτσελόνα, πιο εύκολα για Μπάγερν και Γιουβέντους.

Δέκα μήνες μετά…

Πρώτα από όλα ξεχωρίζει η επανάληψη του περσινού τελικού της διοργάνωσης, καθώς η Ατλέτικο και η Ρεάλ Μαδρίτης τίθενται ξανά αντιμέτωπες στην Ευρώπη μετά από περίπου δέκα μήνες.

Από εκεί και πέρα, ενδιαφέρουσα είναι και η αναμέτρηση ανάμεσα στην Παρί Σεν Ζερμέν και την Μπαρτσελόνα, οι οποίες είχαν παίξει ξανά στους ομίλους του θεσμού και είχαν τεθεί ξανά αντιμέτωπες στην ίδια φάση της περσινής διοργάνωσης.

Από εκεί και πέρα, έχουμε το… repeat του τελικού του Κυπέλλου Πρωταθλητριών του 1987 ανάμεσα στην Πόρτο και την Μπάγερν Μονάχου στη Βιέννη, όταν είχε κερδίσει οι Πορτογάλοι με σκορ 2-1 τους Βαυαρούς. Τέλος, την τετράδα συμπληρώνει το παιχνίδι της Γιουβέντους με τη Μονακό του Λεοάντρο Ζαρντίμ

Τα ζευγάρια

Παρί Σεν Ζερμέν-Μπαρτσελόνα
Ατλέτικο Μαδρίτης-Ρεάλ Μαδρίτης
Πόρτο-Μπάγερν Μονάχου
Γιουβέντους-Μονακό

Οι πρώτοι αγώνες θα γίνουν 14 και 15 Απριλίου και οι επαναληπτικοί μια εβδομάδα μετά (21 και 22 Απριλίου), με τις ομάδες που βγαίνουν πρώτες από την κληρωτίδα να αγωνίζονται αρχικά στην έδρα τους κι εν συνεχεία εκτός. Οι ημιτελικοί θα γίνουν 5-6 και 12-13 Μαΐου, ενώ ο τελικός του Champions League στις 6 Ιουνίου στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου.

Σημειώνεται πως φέτος δεν θα γίνει και η κλήρωση για τις «διασταυρώσεις» των ημιτελικών, αλλά στις 24 Απριλίου θα γίνει νέα κλήρωση για την ανάδειξη των ζευγαριών της τετράδας. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Χωρίς την... βαριά σκιά του Σπανούλη»

Στην μεγάλη απουσία του Βασίλη Σπανούλη στέκεται ο τοπικός Τύπος στην Βιτόρια στις προαναγγελίες του αγώνα της Λαμποράλ Κούτσα με τον Ολυμπιακό.

«Χωρίς την... βαριά σκιά του Σπανούλη»

«Χωρίς την… βαριά σκιά του Σπανούλη», είναι ο τίτλος της τοπικής εφημερίδας «El Correo», που έχει δισέλιδο αφιέρωμα στον αγώνα. «Η Λαμποράλ Κούτσα καίγεται για τη νίκη, κόντρα σε έναν πληγωμένο Ολυμπιακό, που θέλει και αυτός να επιστρέψει στις επιτυχίες», συμπληρώνει η εφημερίδα. Το ρεπορτάζ, αναφέρεται στους παίκτες των «ερυθρόλευκων» που θα κληθούν να καλύψουν το «κενό» του Λαρισαίου γκαρντ, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στο πόσο σημαντική για την εξέλιξη του παιχνιδιού θα είναι η απόδοση του Βαγγέλη Μάντζαρη.

inner

«Είναι αυτός που μπορεί να παίξει άμυνα κόντρα στους παραγωγικούς γκαρντ της Λαμποράλ και να ελέγξει τον ρυθμό», γράφει η εφημερίδα για τον 25χρονο γκαρντ. Μικρότερο χώρο για την προαναγγελία του αγώνα διαθέτει η «Marca», ενώ συνεχής αναφορές στον αγώνα, αλλά και το ενδιαφέρον του κόσμου να βρεθεί στην «Φερνάντο Μπουέσα Αρένα», κάνουν τα τοπικά ραδιόφωνα. (Radio Vitoria).
*Πηγή: sport-fm.gr*

Νέα Εθνική!!

Ανανεωμένη η Εθνική στον «τελικό» με την Ουγγαρία. Νέα πρόσωπα στις κλήσεις του Σέρχιο Μαρκαριάν οι Βελλίδης, Λαγός και Γιαννιώτας, επανέρχεται ο Κατσουράνης. Εκτός λόγω τραυματισμού ο Σαμαράς.

Νέα Εθνική

Στη λίστα του νέου ομοσπονδιακού προπονητή είναι 24 παίκτες και τρία νέα πρόσωπα, ο Μάρκος Βελλίδης του ΠΑΣ Γιάννινα (που είχε ξανακληθεί, σε ένα φιλικό με τη Νορβηγία, αλλά δεν έχει παίξει), ο Τάσος Λαγός του Παναθηναϊκού και ο Γιάννης Γιαννιώτας του Αστέρα Τρίπολης.

Ο Ουρουγουανός προπονητής επαναφέρει στην Εθνική τον Κώστα Κατσουράνη, ενώ αντίθετα εκτός είναι ο Γιώργος Σαμαράς λόγω τραυματισμού. Εκτός έμεινε και ο Φάνης Γκέκας, ο οποίος τα πηγαίνει εξαιρετικά στην Τουρκία. Επιστρέφουν μετά από καιρό οι Φετφατζίδης, Κυριάκος Παπαδόπουλος και Σιόβας. Οι διεθνείς θα κάνουν ολιγοήμερη προετοιμασία στην Αυστρία πριν από τον «τελικό» στην Ουγγαρία.

Αναλυτικά οι εκλεκτοί: Καρνέζης (Oυντινέζε), Καπίνο (Μάιντς), Βελλίδης (ΠΑΣ Γιάννινα), Τοροσίδης (Ρόμα), Μπακάκης (ΑΕΚ), Κ. Παπαδόπουλος (Λεβερκούζεν), Μανωλάς (Ρόμα), Μόρας (Ελλάς Βερόνα), Σιόβας (Ολυμπιακός), Παπασταθόπουλος (Ντόρτμουντ), Χολέμπας (Ρόμα), Σταφυλίδης (Φούλαμ), Ταχτσίδης (Ελλάς Βερόνα), Λαγός (Παναθηναϊκός), Κατσουράνης (Ατρόμητος), Σάμαρης (Μπενφίκα), Κονέ (Oυντινέζε), Φορτούνης (Ολυμπιακός), Χριστοδουλόπουλος (Ελλάς Βερόνα), Φετφατζίδης (Κιέβο Βερόνα), Γιαννιώτας (Αστέρας Τρίπολης), Καρέλης (Παναθηναϊκός), Μήτρογλου (Ολυμπιακός), Αθανασιάδης (ΠΑΟΚ). *Πηγή: sport-fm.gr*

Και τώρα οι δυο τους!!

Στο ντέρμπι ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και τη Ρεάλ Μαδρίτης είναι αποκλειστικά τα βλέμματα στην Ισπανία, αφού μπορεί να «κριθεί» το πρωτάθλημα. Εντός έδρας «δοκιμασία» με Χέταφε ο Ατλέτικο.

Και τώρα οι δυο τους!
Ένας βαθμός χωρίζει την Μπαρτσελόνα με τη Ρεάλ Μαδρίτης, οι οποίες τίθενται αντιμέτωπες για την 28η αγωνιστική της Primera Division.

Και οι δύο ομάδες κατάφεραν να περάσουν στους «8» του Champions League και μέχρι τότε στρέφουν την προσοχή τους στο πρωτάθλημα, με όλα τα βλέμματα να είναι πάνω τους αυτή την Κυριακή.

Ο Λουίς Ενρίκε δεν υπολογίζει τον Βερμάλεν, ενώ ο Μπουσκέτς είναι αμφίβολος. Οι Ράμος, Μόντριτς επιστρέφουν στη διάθεση του Αντσελότι, αλλά εκτός είναι ο Ροντρίγκες.

Σημαντικό έδαφος έχει χάσει η Ατλέτικο Μαδρίτης, η οποία υποχώρησε στην τέταρτη θέση πίσω από την Βαλένθια. Οι «ροχιμπλάνκος» υποδέχονται τη Χετάφε, ενώ οι «νυχτερίδες» αντιμετωπίζουν εκτός έδρας την Έλτσε.

Όσον αφορά την Αθλέτικ Μπιλμπάο του Ερνέστο Βαλβέρδε, απέχει αρκετά από την έξοδο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, κάτι που μπορεί να κερδίσει αν κατακτήσει το Κύπελλο, αλλά τώρα η προσοχή της είναι στραμμένη στον εντός έδρας αγώνα με την Αλμερία.

Το πρόγραμμα της 28ης αγωνιστικής

Παρασκευή 20 Μαρτίου

Έλτσε-Βαλένθια (21:45)

Σάββατο 21 Μαρτίου

Ατλέτικο Μαδρίτης-Χετάφε (17:00)
Ράγιο Βαγεκάνο-Μάλαγα (19:00)
Λεβάντε-Θέλτα (21:00)
Αθλέτικ Μπιλμπάο-Αλμερία (23:00)
Γρανάδα-Εϊμπάρ (23:00)

Κυριακή 22 Μαρτίου

Λα Κορούνια-Εσπανιόλ (13:00)
Βιγιαρεάλ Σεβίλλη (18:00)
Ρεάλ Σοσιεδάδ-Κόρδοβα (20:00)
Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μαδρίτης (22:00)

Η επόμενη (29η) αγωνιστική

Αλμερία-Λεβάντε
Θέλτα-Μπαρτσελόνα
Κόρδοβα-Ατλέτικο Μαδρίτης
Εϊμπάρ-Ράγιο Βαγεκάνο
Εσπανιόλ-Έλτσε
Χετάφε-Λα Κορούνια
Μάλαγα-Σοσιεδάδ
Ρεάλ Μαδρίτης-Γρανάδα
Σεβίλλη-Μπιλμπάο
Βαλένθια-Βιγιαρεάλ
*Πηγή: sport-fm.gr*

Το βλέμμα στην κορυφή και όχι μόνο!!

Η αναμέτρηση Σεντ Ετιέν-Λιλ μοιάζει ως η πιο ενδιαφέρουσα της 30ης αγωνιστικής του Championnat, την ώρα που οι πρωτοπόροι έχουν θεωρητικά εύκολο έργο.

Το βλέμμα στην κορυφή και όχι μόνο
Η «μάχη» στην κορυφή του γαλλικού πρωταθλήματος καλά κρατεί μετά και την ισοπαλία μεταξύ Μαρσέιγ και Λιόν στην περασμένη αγωνιστική, την οποία δεν εκμεταλλεύτηκε η Παρί Σεν Ζερμέν, καθώς έχασε με 3-2 από την Μπορντό. Ωστόσο, δύσκολα θα αλλάξει κάτι στις πρώτες θέσεις αυτό το Σαββατοκύριακο, καθώς και οι τρεις τους έχουν να αντιμετωπίσουν αντιπάλους αρκετά πιο αδύναμους από αυτούς.

Η Παρί Σεν Ζερμέν αγωνίζεται εντός έδρας με την 15η της βαθμολογίας, Λοριάν, στο ματς με το οποίο ανοίγει η 30η ημέρα του Championnat. Εκτός οι τραυματίες Λούκας Μόουρα, Μαρκίνιος, Καμπάιγ και ο τιμωρημένος Νταβίντ Λουίς.

Η Λιόν υποδέχεται το Σάββατο την πέμπτη από το τέλος, Νις, την οποία είχε νικήσει με 3-1 στο ματς του πρώτου γύρου. Εκτός με την προτελευταία Λανς θα παίξει η Μαρσέιγ και σίγουρα απών θα είναι ο Μορέλ, ο οποίος αποβλήθηκε στο ντέρμπι της Κυριακής.

Πάντως, το πιο απρόβλεπτο ματς αναμένεται το Σεντ Ετιέν-Λιλ, με τις δύο ομάδες να έχουν απόσταση οκτώ βαθμών, ενώ στοχεύουν σε ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Το πρόγραμμα της 30ης αγωνιστικής

Παρασκευή (20/3)

Παρί Σεν Ζερμέν-Λοριάν (21:30)

Σάββατο (21/3)

Λιόν-Νις (17:00)
Μπαστιά-Γκινγκάμπ (21:00)
Καέν-Μετς (21:00)
Εβιάν-Μονπελιέ (21:00)
Ρεν-Ναντ (21:00)
Τουλούζ-Μπορντό (21:00)

Κυριακή (22/3)

Σεντ Ετιέν-Λιλ (15:00)
Ρεμς-Μονακό (18:00)
Λανς-Μαρσέιγ (22:00)

Η επόμενη (31η) αγωνιστική

Παρασκευή (3/4)
Μονακό-Σεντ Ετιέν (21:30)

Σάββατο (4/4)
Γκινγκάμπ-Λιόν (18:00)
Λιλ-Ρεμς (21:00)
Λοριάν-Ρεν (21:00)
Μετς-Τουλούζ (21:00)
Μονπελιέ-Μπαστιά (21:00)
Νις-Εβιάν (21:00)

Κυριακή (5/4)
Μπορντό-Λανς (15:00)
Ναντ-Καέν (18:00)
Μαρσέιγ-Παρί Σεν Ζερμέν (22:00) *Πηγή: sport-fm.gr*

Τελευταία δοκιμασία για Μπάγερν!!

Η Μπάγερν φιλοξενεί τη Γκλάντμπαχ στο παιχνίδι που ξεχωρίζει στην 26η αγωνιστική. Ντέρμπι Σάλκε-Λεβερκούζεν.

Τελευταία δοκιμασία για Μπάγερν
Ένα ακόμη βήμα προς την κατάκτηση του τίτλου, που φαντάζει τυπική διαδικασία, μπορεί να κάνει η Μπάγερν που υποδέχεται την Κυριακή την τρίτη της βαθμολογίας Γκλάντμπαχ. Οι Βαυαροί που είναι στο +11 από τη δεύτερη Βόλφσμπουργκ θα παίξουν χωρίς τον τιμωρημένο Μπενατιά και τους τραυματίες Μαρτίνεθ και Τιάγκο, ενώ επανέρχονται Ρόμπεν και Ριμπερί.

Η δεύτερη Βόλφσμπουργκ στον απόηχο της μεγάλης πρόκρισης επί της Ίντερ στο Europa League δοκιμάζεται στην έδρα της Μάιντς με στόχο να διατηρήσει την απόσταση ασφαλείας από τον τρίτο.

Ματς που θα κρίνει πολλά για την τέταρτη θέση διεξάγεται στη «Φέλτινς Αρένα», με τη Σάλκε να φιλοξενεί τη Λεβερκούζεν στη μάχη των δύο ομάδων που έπεσαν μαχόμενες απέναντι στα φαβορί Ρεάλ και Ατλέτικο Μαδρίτης στους «16» του Champions League.

Η Ντόρτμουντ δίνει μάχη στο Ανόβερο έχοντας-μετά τον αποκλεισμό στην Ευρώπη-στρέψει την προσοχή της στο να προλάβει το τρένο τουλάχιστον για το Europa League.

Το πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής

Παρασκευή 20/3 (21:30)
Αμβούργο-Χέρτα Βερολίνου

Σάββατο 21/3 (16:30)
Ανόβερο-Ντόρτμουντ
Φράιμπουργκ-Άουγκσμπουργκ
Στουτγκάρδη-Άιντραχτ Φρανκφούρτης
Κολωνία-Βέρντερ Βρέμης
Πάντερμπορν-Χόφενχαϊμ
Σάλκε-Λεβερκούζεν (19:30)

Κυριακή 22/3
Μάιντς-Βόλφσμπουργκ (16:30)
Μπάγερν Μονάχου-Γκλάντμπαχ (18:30)

Η επόμενη αγωνιστική (27η)

Σάββατο 28/3 (16:30)
Λεβερκούζεν-Αμβούργο
Βόλφσμπουργκ-Στουτγκάρδη
Χόφενχαϊμ-Γκλάντμπαχ
Βέρντερ Βρέμης-Μάιντς
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Ανόβερο
Φράιμπουργκ-Κολωνία
Ντόρτμουντ-Μπάγερν (19:30)

Κυριακή 29/3
Άουγκσμπουργκ-Σάλκε (16:30)
Χέρτα Βερολίνου-Πάντερμπορν (18:30)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Έλληνας ναι, διεθνής… ίσως ο Βεζένκοφ!!

Η υπογραφή του Υπουργού Εσωτερικών απομένει για να αποκτήσει ελληνική ιθαγένεια ο Σάσα Βεζένκοφ. Ποιες οι πιθανότητες να παίξει στην Εθνική Ελλάδος ο 19χρονος ηγέτης του Άρη.

Έλληνας ναι, διεθνής… ίσως ο Βεζένκοφ

Ο 19χρονος φόργουορντ μετά την κατάθεση της σχετικής αίτησης πέρασε από τις απαιτούμενες εξετάσεις (κλήθηκε να απαντήσει σε μια σειρά ερωτήσεων που αποδεικνύουν τη γνώση του για τη χώρα, την ιστορία, τον πολιτισμό και την τρέχουσα κατάστασή της, έχοντας πολύ καλές επιδόσεις) και υπολογίζεται πως σε 2-3 εβδομάδες θα ολοκληρωθεί και το τυπικό σκέλος.

Ο Βεζένκοφ, που έχει γεννηθεί στην Κύπρο αλλά έχει Βούλγαρους γονείς, έχει ήδη αγωνιστεί με την εθνική ομάδα της «φυσικής» πατρίδας του. Ο ίδιος, ωστόσο, αισθάνεται Έλληνας και κάποιες φήμες θέλουν να εξετάζει το ενδεχόμενο να παίξει στην Εθνική Ανδρών, καθώς μπορεί να το κάνει από τη στιγμή που δεν έχει κλείσει ακόμη τα 20 (τα κλείνει στις 6 Αυγούστου). *Πηγή: sport-fm.gr*

Ο Γιάννης καμαρώνει για τον Κώστα Αντετοκούνμπο!!


Ο 17χρονος Κώστας Αντετοκούνμπο προχωρά με το λύκειό του στο πρωτάθλημα και ο αδερφός του, Γιάννης, καμαρώνει για την πρόοδό του.

Ο Γιάννης καμαρώνει για τον Κώστα Αντετοκούνμπο

Ο δεύτερος μικρότερος της οικογένειας, που το Μάιο κλείνει τα 17, βλέπει τον κόσμο ήδη από τα 2,05μ. και διαθέτει αρκετό ταλέντο. Αγωνίζεται με το λύκειο του Dominican και τα ξημερώματα η ομάδα του νίκησε 93-54 στον αγώνα του φτάνοντας στο ρεκόρ 26-1.

Ο Κώστας Αντετοκούνμπο είχε 4 πόντους και έκανε τον αδερφό του, Γιάννη, να καμαρώνει ανεβάζοντας στο Facebook φωτογραφία του από τον αγώνα.


Let's get it @kostas__ante34 ..!!!! #YeahBoy #HolDat @thanasis_ante43
*Πηγή: sport-fm.gr*

Στο δρόμο για το 42ο, «δένει» Φουστέρ!

Ικανοποίηση επικρατεί στον Ολυμπιακό για το γεγονός ότι η ομάδα έβαλε τις βάσεις για το 42ο πρωτάθλημα της ιστορίας της. Τετ-α-τετ Μαρινάκη με Φουστέρ, ο οποίος ανανεώνει σύντομα.

Στο δρόμο για το 42ο, «δένει» Φουστέρ

Οι Πειραιώτες βρίσκονται πλέον στο +6 από τον Παναθηναϊκό, ενώ έχουν και παιχνίδι λιγότερο (εκείνο με τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή).

Εκείνο που τονίζουν στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο είναι πως αν η ομάδα διαχειριστεί σωστά τους επτά αγώνες για το πρωτάθλημα και τους δύο ημιτελικούς για το Κύπελλο θα καταφέρει να φτάσει στο νταμπλ, κατακτώντας το 42ο πρωτάθλημα (το πέμπτο σερί), το 26ο Κύπελλο και φτάνοντας τα 17 νταμπλ στην ιστορία τους.

Πλέον οι πρωταθλητές Ελλάδας στρέφουν την προσοχή τους στον εντός έδρας αγώνα με την Κέρκυρα, η οποία απέχει μόλις τέσσερις βαθμούς για να «πλασαριστεί» στην πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας και να συμμετάσχει στα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας.

Ουσιαστικά η ομάδα θα πάει με μία προπόνηση στο παιχνίδι, αφού σήμερα το πρόγραμμα θα έχει αποθεραπεία και αύριο ο Περέιρα θα ακολουθήσει τακτική εν όψει του συγκεκριμένου ματς.

Ανακοινώνεται άμεσα του Φουστέρ

Κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Βαγγέλη Μαρινάκη είχε ο Νταβίντ Φουστέρ, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά την πληροφορία ότι ο Ισπανός χαφ θα κληθεί σύντομα για να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό.

Όλα δείχνουν ότι ο 33χρονος μέσος θα υπογράψει για άλλα δύο χρόνια και με εκείνον θα κλείσει ο πρώτος κύκλος στο κομμάτι των συμβολαίων για τους «ερυθρόλευκους». Όπως γράφει ο «Γαύρος», ο Φουστέρ βρέθηκε προχθές το μεσημέρι στα γραφεία της ΠΑΕ και απομένει άλλη μία επίσκεψή του για να ανακοινωθεί το τυπικό σκέλος της υπόθεσης. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ξεκούραστα ο «Νόλε», βρίσκει Μάρεϊ!

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς πέρασε άνευ αγώνα στα ημιτελικά του Indian Wells και θα βρει μπροστά του τον ρέκορντμαν Άντι Μάρεϊ.

Ξεκούραστα ο «Νόλε», βρίσκει Μάρεϊ
Ο τραυματισμός του Μπέρναρντ Τόμιτς δεν του επέτρεψε να «κατέβει» στο κορτ για να αντιμετωπίσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς και έτσι ο Σέρβος πέρασε άνευ αγώνα στα ημιτελικά του Indian Wells.

Ο κορυφαίος τενίστας της παγκόσμιας κατάταξης θα αναμετρηθεί στα ημιτελικά του Σαββάτου με τον Άντι Μάρεϊ (Νο 4). Ο Σκωτσέζος απέκλεισε με 6-3, 6-4 τον Φελιθιάνο Λόπεθ (Ισπανία, Νο 12) και έγινε ο Βρετανός με τις περισσότερες νίκες στα χρονικά των Open φτάνοντας τις 497, μια περισσότερη πλέον από τον Τιμ Χένμαν.

Το άλλο ζευγάρι των ημιτελικών θα προκύψει από τους σημερινούς αγώνες Τόμας Μπέρντιχ-Ρότζερ Φέντερερ και Μίλος Ράονιτς-Ράφα Ναδάλ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν σταματά πουθενά…!

Ούτε η απογοήτευση του Κυπέλλου, ούτε οι τραυματισμοί, ούτε η πιθανή αφαίρεση βαθμών φρενάρουν την ΑΕΚ που φτιάχνει «προίκα» για τα play offs. Επιβράβευση από Δέλλα. Τι γίνεται με Μέγιερι.

Δεν σταματά πουθενά…

Κάνοντας το καθήκον της πέρασε με 3-1 από τα Ψαχνά και συνεχίζει να φτιάχνει την «προίκα» της εν όψει των play offs, από τα οποία τη χωρίζουν πλέον μόλις δύο αγώνες. Αν άρχιζε τώρα το μίνι πρωτάθλημα που θα δώσει σε δύο ομάδες το εισιτήριο της ανόδου στη Super League, η ΑΕΚ θα μοιραζόταν την κορυφή με τον Ηρακλή έχοντας από οκτώ βαθμούς, ενώ οι άλλες τέσσερις ομάδες, Παναχαϊκή, Απόλλων Σμύρνης, Ολυμπιακός Βόλου και Λαμία, θα ήταν στο… μηδέν!

Η «Ένωση» θα πάρει άκοπα αυτό το Σαββατοκύριακο τους τρεις βαθμούς από το ματς με τον Πανηλειακό που δεν θα διεξαχθεί μετά την αποχώρηση των Πυργιωτών από το πρωτάθλημα, την ώρα που Απόλλων Σμύρνης και Παναχαϊκή, που είναι στο -15 και -14 αντίστοιχα, κοντράρονται τη Δευτέρα στη Ριζούπολη. Η διαφορά, συνεπώς, μπορεί να αυξηθεί ακόμη περισσότερο, σε τέτοιο βαθμό που ακόμη και το -3 να μη στοιχίσει ουσιαστικά στους «κιτρινόμαυρους».

Επιτέλους ξεκούραση

Μετά από περίπου δύο εβδομάδες ασταμάτητης δράσης, με αγώνες και προπονήσεις, ήρθε η ώρα της ξεκούρασης. Ο Τραϊανός Δέλλας επιβραβεύοντας τους παίκτες του για την προσπάθεια που κάνουν και το ζήλο που δείχνουν, μετά την προπόνηση της Παρασκευής έχει δώσει ελεύθερο το Σαββατοκύριακο στους «κιτρινόμαυρους», που θα επιστρέψουν στα Σπάτα τη Δευτέρα για να αρχίσουν προετοιμασία για το ματς με την Καλλιθέα την επόμενη Κυριακή. Σήμερα θα εξεταστεί και ο Ντάρκο Ζόριτς που αποχώρησε με ενοχλήσεις στους προσαγωγούς από το χθεσινό ματς, αν και σε πρώτη φάση δεν φαίνεται να έχει κάτι σοβαρό.

Τι γίνεται με Μέγιερι

Ο μάνατζερ του Μπάλαζ Μέγιερι ισχυρίστηκε χθες πως η ΑΕΚ ενδιαφέρεται για τον πελάτη του. Αυτό δεν επιβεβαιώνεται, αλλά ούτε και διαψεύδεται από την «Ένωση», που δεδομένα αναζητεί γκολκίπερ και δεν αποκλείεται να έχει εξετάσει τον 25χρονο Ούγγρο γκολκίπερ που μένει ελεύθερος από τον Ολυμπιακό. Επίσης φημολογείται πως την έχει απασχολήσει και ο Γκιόργκι Λόρια, που κάνει πολύ καλή σεζόν με τον ΟΦΗ, από τον οποίο ο 29χρονος Γεωργιανός λογικά θα αποχωρήσει στο τέλος της σεζόν. Αυτό που δεν έχει ξεκαθαρίσει είναι αν οι «κιτρινόμαυροι» θα κινηθούν για την απόκτηση ενός έμπειρου γκολκίπερ ή ενός εξελίξιμου. *Πηγή: sport-fm.gr*

Σκέψεις αποχώρησης στον ΟΦΗ!!

Την αποχώρηση του ΟΦΗ από το πρωτάθλημα φέρεται να σκέφτεται η διοίκηση του συλλόγου, αφού τα προβλήματα παραμένουν πολλά και οι παίκτες έχουν φτάσει στα όριά τους.

Σκέψεις αποχώρησης στον ΟΦΗ!
Πολύ κοντά στην αποχώρησή του από το πρωτάθλημα φέρεται βρίσκεται ο ΟΦΗ. Χθες δεν έγινε προπόνησης, αφού οι ποδοσφαιριστές σε συζήτηση που είχαν με τον Νίκο Αναστόπουλο τόνιζαν πως η διοίκηση είναι απούσα.

«Δεν θέλουμε να πάρουμε εμείς την απόφαση να αποχωρήσει η ομάδα. Αυτή είναι μια απόφαση που πρέπει να την πάρει η διοίκηση, αλλά δεν υπάρχει κανένας», έλεγαν και πρόσθεταν πως «δεν ξέρουμε πια αν υπάρχει λόγος να συνεχίσουμε αυτήν την προσπάθεια».

Τα προβλήματα για τους Κρητικούς παραμένουν πολλά και, μάλιστα, αντί να μειώνονται αυξάνονται, καθώς λιγοστεύουν οι παίκτες που έχει στη διάθεσή του ο Αναστόπουλος και, αυτοί που έχουν μείνει παραμένουν απλήρωτοι.

Μάλιστα, από τη στιγμή που σκάνε και οι προσφυγές που δημιουργούν συνεχώς πρόβλημα στο αγωνιστικό και οι αγώνες είναι στον «αέρα», όπως για παράδειγμα η προσεχής αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννινα. *Πηγή: sport-fm.gr*

Επιμένει και περιμένει!!

Αποφασισμένοι να μην καταθέσουν τα όπλα στον Παναθηναϊκό, τη στιγμή που βρίσκονται σε αναμονή των κινήσεων της κυβέρνησης για την πάταξη της διαφθοράς. Απουσίες και αλλαγές εν όψει Βέροιας.

Επιμένει και περιμένει
Η οργή στις τάξεις του Παναθηναϊκού για τη διαιτησία του Δασκαλόπουλου κι όχι μόνο είναι δεδομένη. Ωστόσο η ΠΑΕ επέλεξε αυτή τη φορά όχι κάποια ολομέτωπη επίθεση με μακροσκελείς ανακοινώσεις. Περιορίστηκε σε μια λιτή τοποθέτηση που δείχνει και τη στάση της το αμέσως προσεχές διάστημα.

Ουσιαστικά οι «πράσινοι» αναμένουν τις κινήσεις της πολιτείας, καθώς και τις δικαστικές εξελίξεις ελπίζοντας πως η κυβέρνηση θα πάρει τα μέτρα της για την πάταξη της διαφθοράς, προκειμένου όπως τονίζουν το νέο πρωτάθλημα να αρχίσει υπό διαφορετικούς όρους. Θεωρούν πως ό,τι ήταν να καταγγείλουν και να πουν δημόσια, το έχουν ήδη καταγγείλει και πει, συνεπώς πλέον είναι η ώρα των αρμοδίων να δράσουν.

Όλα αυτά την ώρα που ο Γιάννης Αναστασίου προσπαθεί να πείσει τους παίκτες του πως η σεζόν δεν τελείωσε και παρά την απογοήτευσή τους θα πρέπει να συνεχίσουν για το καλύτερο δυνατό μέχρι το τέλος της σεζόν. «Παίζουμε, παίζουμε και ξέρουμε ότι στο τέλος δεν μας αφήνουν να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα», έλεγαν χθες ποδοσφαιριστές στο Κορωπί, ενώ ειδικά οι ξένοι παίκτες ανέφεραν πως «… αυτό που ζούμε στην Ελλάδα δεν γίνεται σε καμία άλλη χώρα, δηλαδή μονίμως να ευνοείται μία ομάδα». Ο κόουτς της ομάδας τούς έλεγες «… ξέρω πώς νιώθετε, αλλά πρέπει να ηρεμήσετε. Να τα παρατήσουμε; Να σηκωθούμε να φύγουμε; Δεν γίνεται. Έχουμε στόχο να πάμε με την καλύτερη δυνατή βαθμολογία στα play offs και να πάρουμε την πρώτη θέση. Έχουμε δύσκολα παιχνίδια μπροστά και δεν πρέπει να χαλάσουμε, όσα χτίζουμε τόσο καιρό. Αυτοί ας κάνουν ό,τι θέλουν, αλλά εμείς δεν πρέπει να το βάλουμε κάτω και πρέπει να κάνουμε, ό,τι καλύτερο μπορούμε».

Με Μέντες και Νίνη στη Βέροια

Ελλείψεις θα έχει ο Παναθηναϊκός στον αγώνα της Κυριακής στη Βέροια, ειδικά στη μεσαία γραμμή. Εκτός πλάνων είναι σίγουρα οι τιμωρημένοι Ζέκα και Δώνης, ενώ όλα δείχνουν πως χάνει το ματς και ο Λαγός, που έχει ένα χτύπημα στον αστράγαλο. Τη θέση του αναμένεται να πάρει ο Μέντες, ενώ θέση στο βασικό σχήμα θα πάρουν εκτός απροόπτου και οι Νίνης και Πράνιτς. Στην επίθεση δεν αποκλείεται να επιστρέψει ο Κλωναρίδης ή ο Μαυρίας. Όσον αφορά στον Μπεργκ που συμπλήρωσε τέσσερις κάρτες, λογικά θα εκτίσει την τιμωρία του στο ματς με τον Πανθρακικό. *Πηγή: sport-fm.gr*

Η άδεια Τούμπα έφερε «αντίδραση»!

Εντολή για να επισπευστούν οι διαδικασίες σε όλα τα ανοιχτά θέματα του ΠΑΟΚ έδωσε ο Ιβάν Σαββίδης και, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ιάκωβος Αγγελίδης βρίσκεται στο Ισραήλ για «γάμο» με τον Τζόρντι Κρόιφ.

Η άδεια Τούμπα έφερε «αντίδραση»
Προβληματισμένος από το γεγονός ότι στο τελευταίο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Εργοτέλη σημειώθηκε αρνητικό ρεκόρ προσέλευσης στην Τούμπα ήταν ο Ιβάν Σαββίδης.

Σύμφωνα με ό,τι έχει γίνει γνωστό, ο μεγαλομέτοχος του «Δικεφάλου του Βορρά» έδωσε εντολή να κλείσουν όλα τα θέματα που είναι καιρό ανοιχτά, ώστε να μπορέσει η ομάδα να βρει τον δρόμο της.

Ένα τέτοιο ζήτημα είναι και εκείνο του τεχνικού διευθυντή, το οποίο φαίνεται πως έχει αναλάβει προσωπικά ο Ιάκωβος Αγγελίδης. Ο πρόεδρος της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ ταξίδεψε στο Ισραήλ, όπου και θα έχει επαφές με τον Τζόρντι Κρόιφ.

Ο Αγγελίδης θα προσπαθήσει να διαπιστώσει αν υπάρχει πιθανότητα ο Ολλανδός να αποχωρήσει από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, ώστε να διαδεχθεί τον Ζήση Βρύζα στη θέση του τεχνικού διευθυντή.

Όσον αφορά το θέμα του προπονητή, τις προηγούμενες ημέρες στην Πορτογαλία έγραφαν ότι ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο είναι στα υπ’ όψιν του ΠΑΟΚ για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας. Από την πλευρά του, ο παλαίμαχος μεσοεπιθετικός δήλωσε:

«Στην Ελλάδα υπάρχουν πολλές αθλητικές εφημερίδες που μιλούν για εμένα και τον ΠΑΟΚ. Θέλω να ξεκαθαρίσω πως είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στην ομάδα της Μπράγκα. Ζω με πάθος τις στιγμές σε αυτό τον σύλλογο και θέλω δίπλα μου τους οπαδούς μας. Είμαι πλήρης και ευτυχισμένος εδώ. Θέλω να συνεχίσω. Τι θα γίνει μετά είναι μια άλλη ιστορία...». *Πηγή: sport-fm.gr*

Μόνος του και όλοι τους!!

Ο Τζέιμς Χάρντεν έκανε ρεκόρ καριέρας με 50 πόντους κι οδήγησε τους Ρόκετς στο 118-108 επί των Νάγκετς. Κακό θέαμα στα άλλα τρία παιχνίδια.

Μόνος του και όλοι τους
Στη βραδιά που οι Ρόκετς γιόρτασαν την εικοστή επέτειο από τα πρωταθλήματα του 1994 και του 1995, ο Τζέιμς Χάρντεν έδειξε πως είναι ο άνθρωπος που μπορεί να τους οδηγήσει και πάλι ψηλά. Ο «μούσιας» έκανε ρεκόρ καριέρας με 50 πόντους (22/25 βολές, 8/15 δίποντα, 4/12 τρίποντα) και 10 ριμπάουντ οδηγώντας την ομάδα του στο 118-108 επί των Νάγκετς, την ώρα που ο Κώστας Παπανικολάου παραμένει τραυματίας.

Η εφιαλτική σεζόν συνεχίστηκε για Νικς και Λέικερς, καθώς έχασαν στην έδρα τους από Τίμπεργουλβς στην παράταση (92-95) και Τζαζ (73-80) αντίστοιχα. Σε ένα παιχνίδι με ακόμη χειρότερο θέαμα, οι Σανς επικράτησαν δύσκολα με 74-72 τους Πέλικανς, που έπαιξαν χωρίς τον Άντονι Ντέιβις.

Αναλυτικά:

Νιου Γιορκ Νικς-Μινεσότα Τίμπεργουλβς 92-95 (κ.α. 85-85) Γκάλογουεϊ 21, Σβεντ 20, Μπαρνιάνι 14, Λάρκιν 10-Μάρτιν 22, ΛαΒίν 20, Γουίγκινς 20, Ντιένγκ 19 (11 ριμπ.), Μπάντιντζερ 10.

Χιούστον Ρόκετς-Ντένβερ Νάγκετς 118-108 Χάρντεν 50 (10 ριμπ.), Αρίζα 17, Σμιθ 12, Μπέβερλι 10, Τζόουνς 10, Μπρούερ 6 (10 ριμπ.)-Φόι 23, Τσάντλερ 23, Φαρίντ 19 (12 ριμπ.), Νέλσον 13, Λόσον 12 (10 ασίστ), Γκαλινάρι 10.

Φίνιξ Σανς-Νιου Ορλίνς Πέλικανς 74-72 Μαρκίφ Μόρις 17, Ράιτ 16, Τάκερ 12 (12 ριμπ.), Γκούντγουιν 10, Μάρκους Μόρις 2 (13 ριμπ.)-Γκόρντον 14, Κόουλ 12, Αζανσά 10, Ασίκ 6 (14 ριμπ.).

Λος Άντζελες Λέικερς-Γιούτα Τζαζ 73-80 Μπλακ 13 (10 ριμπ.), Τζόνσον 12, Μπούζερ 11, Χιλ 4 (10 ριμπ.)-Χέιγουορντ 22, Μπερκ 17, Φέιβορς 14, Μπούκερ 10.

Δείτε τις βαθμολογίες στο ΝΒΑ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Επιστροφές και… πρωτάρηδες στην Εθνική!!

Οι Κατσουράνης, Σαμαράς και Κυριάκος Παπαδόπουλος αναμένεται να είναι στις κλήσεις του Σέρχιο Μαρκαριάν της αποστολής της Εθνικής που θα ανακοινωθεί σήμερα. «Παίζει» του Αραβίδη και του Λαγού!

Επιστροφές και… πρωτάρηδες στην Εθνική
Εντός της ημέρας αναμένεται ο Σέρχιος Μαρκαριάν να ανακοινώσει την αποστολή της Εθνικής Ελλάδας για την προσεχή αναμέτρηση (29/03) με την Ουγγαρία, στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Euro 2016.

Εν όψει του κρίσιμου αγώνα στη Βουδαπέστη, ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός αναμένεται να καλέσει 23 παίκτες, εκ των οποίων οι τρεις θα είναι τερματοφύλακες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός απροόπτου στη «γαλανόλευκη» επιστρέφουν ο Κώστας Κατσουράνης, ο Γιώργος Σαμαράς και ο Κυριάκος Παπαδόπουλος.

Όσον αφορά τους τερματοφύλακες, ο βασικός τερματοφύλακας της Εθνικής θα είναι ο Ορέστης Καρνέζης, ενώ για τις άλλες δύο θέσεις «παίζουν» οι περιπτώσεις του Στέφανου Καπίνο, του Μιχάλη Σηφάκη και του Μάρκου Βελλίδη.

Στη μεσαία γραμμή, εκτός από την επιστροφή του Κατσουράνη, ίσως να προστεθεί άλλο ένα πρόσωπό (λόγω των απουσιών του Μανιάτη και του Μάνταλου), έχουν ακουστεί τα ονόματα του Τάσου Λαγού και του Ελίνι Δημούτσου. Μπορεί να είναι ένας από τους δύο μέσα στις κλήσεις.

Για τα δύο άκρα της επίθεσης έχει ακουστεί το όνομα του Γιάννη Γιαννιώτα, με την περίπτωση του νεαρού μεσοεπιθετικού του Αστέρα Τρίπολης να μην συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Όσον αφορά τη θέση του σέντερ φορ, έχει κάποιες πιθανότητες να κληθεί ο φορμαρισμένος Χρήστος Αραβίδης, ο οποίος σκόραρε ξανά στο παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Ηρακλή Ψαχνών και έφτασε τα 18 γκολ σε 28 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Το ξεπερνά και… περνά!!

Να αντιπαρέλθει το σοκ της ήττας από τη Φενέρ, καθώς την τεράστια απουσία του Σπανούλη και περνώντας από τη Βιτόρια απέναντι στη Λαμποράλ Κούτσα να περάσει και στα προημιτελικά θέλει ο Ολυμπιακός.

Το ξεπερνά και… περνά

Οι «ερυθρόλευκοι» καλούνται να δείξουν τώρα το… μέταλλό τους. Κι αυτό γιατί με νίκη απόψε (22:00, ΝΕΡΙΤ, ΣΠΟΡ FM 94,6 και www.sport-fm.gr) εξασφαλίζουν μαθηματικά την πρόκριση στα προημιτελικά και παραμένουν ταυτόχρονα ολοζώντανοι στο κυνήγι μιας εκ των δύο πρώτων θέσεων του ομίλου.

Ο βαθμός δυσκολίας της αποστολής αυξάνεται κατακόρυφα λόγω των απουσιών. Εκτός μάχης είναι οι Σπανούλης, Πέτγουεϊ και Τσαϊρέλης, ενώ από μικροπροβλήματα προέρχονται Σλούκας και Λαφαγέτ. Τουλάχιστον επανέρχεται ο Κατσίβελης, ενώ ξεπέρασε πλήρως το πρόβλημά του στον αστράγαλο ο Μάντζαρης. Στον αντίποδα, η εμφανώς βελτιωμένη Λαμποράλ Κούτσα παίζει ένα από τα τελευταία της χαρτιά, καθώς εξακολουθεί να κυνηγά την Αναντολού Εφές. Ο Ίμπον Ναβάρο δεν υπολογίζει μόνο στις υπηρεσίες του τραυματία Μπεν Χάνσμπρο και περιμένει από την ομάδα του μια εμφάνιση ανάλογη της πρώτης φάσης, όταν είχε νικήσει 89-70 τον Ολυμπιακό στη «Φερνάντο Μπουέσα Αρένα».

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Μπόρις Ρίζικ (Ουκρανία), Καρμέλο Πατέρνικο (Ιταλία) και Μπόρις Σούλγκα (Ουκρανία).

Η στατιστική σύγκριση των ομάδων

inner

Βαρέθηκαν να παίζουν

Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί 27 φορές και στις οκτώ από τις τελευταίες εννιά σεζόν της Ευρωλίγκας, με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν 15 νίκες έναντι 12 των Βάσκων. Ο Ολυμπιακός έχει τέσσερις νίκες σε 13 επισκέψεις στη Βιτόρια, όπου φέτος έχασε με 89-70 στην πρώτη φάση. Αναλυτικά η προϊστορία:

22/02/2001 Ολυμπιακός-Ταουγκρές 72-78 (Προημιτελικά)
28/02/2001 Ταουγκρές-Ολυμπιακός 98-76 (Προημιτελικά)
20/11/2003 Ταουγκρές-Ολυμπιακός 92-77(Κανονική Περίοδος)
21/01/2004 Ολυμπιακός-Ταουγκρές 81-72 (Κανονική Περίοδος)
10/03/2004 Ολυμπιακός-Ταουγκρές 83-85 (Top 16)
07/04/2004 Ταουγκρές-Ολυμπιακός 87-82 (Top 16)
25/10/2006 Ολυμπιακός-Ταουγκρές 97-78 (Κανονική Περίοδος)
13/12/2006 Ταουγκρές-Ολυμπιακός 89-74 (Κανονική Περίοδος)
03/04/2007 Ταουγκρές-Ολυμπιακός 84-59 (Play offs)
05/04/2007 Ολυμπιακός-Ταουγκρές 89-95 (Play offs)
25/10/2007 Ολυμπιακός-Ταουγκρές 95-90 (Κανονική Περίοδος)
12/12/2007 Ταουγκρές-Ολυμπιακός 75-64 (Κανονική Περίοδος)
05/02/2009 Ολυμπιακός-Ταουγκρές 73-70 (Top 16)
12/03/2009 Ταουγκρές-Ολυμπιακός 80-88 (Top 16)
28/01/2010 Κάχα Λαμποράλ-Ολυμπιακός 85-89 (Top 16)
04/03/2010 Ολυμπιακός-Κάχα Λαμποράλ 102-85 (Top 16)
02/11/2011 Κάχα Λαμποράλ-Ολυμπιακός 81-79 (Κανονική Περίοδος)
08/12/2011 Ολυμπιακός-Κάχα Λαμποράλ 84-82 (Κανονική Περίοδος)
11/10/2012 Ολυμπιακός-Κάχα Λαμποράλ 85-81 (Κανονική Περίοδος)
17/11/2012 Κάχα Λαμποράλ-Ολυμπιακός 72-89 (Κανονική Περίοδος)
27/12/2012 Κάχα Λαμποράλ-Ολυμπιακός 82-74 (Top 16)
22/03/2013 Ολυμπιακός-Λαμποράλ Κούτσα 82-74 (Top 16)
24/01/2014 Λαμποράλ Κούτσα-Ολυμπιακός 70-89 (Top 16)
21/03/2014 Ολυμπιακός-Λαμποράλ Κούτσα 89-59 (Top 16)
24/10/2014 Ολυμπιακός-Λαμποράλ Κούτσα 63-57 (Κανονική Περίοδος)
27/11/2014 Λαμποράλ Κούτσα-Ολυμπιακός 89-70 (Κανονική Περίοδος)
23/01/2015 Ολυμπιακός-Λαμποράλ Κούτσα 76-64 (Top 16)

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα:

Ε’ Όμιλος
Ερυθρός Αστέρας-Μπαρτσελόνα 73-77
Μακάμπι Τελ Αβίβ-Ζαλγκίρις Κάουνας 79-72
Άλμπα Βερολίνου-Γαλατάσαραϊ 75-68
Παναθηναϊκός-Ρεάλ Μαδρίτης 20:00
Βαθμολογία: Ρεάλ 9-1, Μπαρτσελόνα 8-3, Μακάμπι 7-4, Παναθηναϊκός 5-5, Άλμπα 5-6, Ζαλγκίρις 4-7, Ερυθρός Αστέρας 3-8, Γαλατάσαραϊ 2-9.

Στ’ Όμιλος
Αναντολού Εφές-Νίζνι 79-75
Ουνικάχα Μάλαγα-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 77-95
Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ-Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο 20:00
Λαμποράλ Κούτσα-Ολυμπιακός 22:00
Βαθμολογία: ΤΣΣΚΑ 9-2, Φενέρ 8-2, Ολυμπιακός 8-2, Εφές 5-6, Λαμποράλ 4-6, Μιλάνο 3-7, Νίζνι 3-8, Μάλαγα 2-9. *Πηγή: sport-fm.gr*

Αντεπίθεση από τα… δύσκολα!!

Τέλος στο σερί τριών ηττών που τον έβαλε σε περιπέτειες θέλει να βάλει ο Παναθηναϊκός και νικώντας στο κατάμεστο ΟΑΚΑ να βρεθεί πιο κοντά στα προημιτελικά.

Αντεπίθεση από τα… δύσκολα

Η αντεπίθεση για το στόχο αυτό πρέπει να αρχίσει απόψε από το ΟΑΚΑ απέναντι στη Ρεάλ (20:00, Novasports 2, ΣΠΟΡ FM 94,6 και www.sport-fm.gr). Περιττό να σημειωθεί ότι το έργο δεν είναι διόλου εύκολο, καθώς απέναντι στους «πράσινους» είναι η πρωτοπόρος της Ισπανίας και πρώτη του ομίλου της στο Top 16, που έχει ήδη εξασφαλίσει την παρουσία της στα play offs και βρίσκεται μια ανάσα από την πρώτη θέση έχοντας υποστεί μόνο μια ήττα. Οι νταμπλούχοι Ελλάδος δεν έχουν περιθώριο παρά να παλέψουν για τη νίκη, παρότι το ματς με την Άλμπα Βερολίνου στο ΟΑΚΑ τη μεθεπόμενη εβδομάδα είναι αυτό που λογικά θα καθορίσει την πρόκριση στην οκτάδα.

Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς δεν αντιμετωπίζει ουσιαστικά αγωνιστικά προβλήματα, καθώς ούτως ή άλλως Παπαγιάννης και Κόνιαρης δεν υπολογίζονταν για τη δωδεκάδα. Πλήρης και με 13 παίκτες ταξίδεψε στην Αθήνα η Ρεάλ, με τον Πάμπλο Λάσο να μην έχει πονοκεφάλους, καθώς Ροντρίγκεθ, Αγιόν και Ρίβερς ξεπέρασαν τα προβλήματά τους. Παρών θα είναι και ο Γιόνας Ματσιούλις που επιστρέφει στο ΟΑΚΑ για πρώτη φορά μετά την αποχώρησή του από το «τριφύλλι», με το οποίο την προηγούμενη διετία κατέκτησε τέσσερις τίτλους στην Ελλάδα.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Ίλια Μπελόσεβιτς (Σερβία), Φερνάντο Ρότσα (Πορτογαλία) και Πιότρ Παστούσιακ (Πολωνία).

Η στατιστική σύγκριση των ομάδων

inner

Προϊστορία 50 ετών... και βάλε

Οι δύο ομάδες συναντώνται για 26η φορά στην ιστορία τους, με την πρώτη να καταγράφεται πριν από περισσότερα από 50 χρόνια. Ο Παναθηναϊκός μετρά 10 νίκες έναντι 15 της Ρεάλ, ενώ ως γηπεδούχος έχει 7 νίκες και 5 ήττες.

1962/1963 Παναθηναϊκός-Ρεάλ Μαδρίτης 73-97 (Α’ Γύρος Πρωταθλητριών)
1962/1963 Ρεάλ Μαδρίτης-Παναθηναϊκός 90-60 Κύπελλο Πρωταθλητριών (Α’ Γύρος-Κύπελλο Πρωταθλητριών)
1983/1984 Ρεάλ Μαδρίτης-Παναθηναϊκός 104-78 (Προημιτελικά Κυπελλούχων)
1983/1984 Παναθηναϊκός-Ρεάλ Μαδρίτης 99-97 (Προημιτελικά Κυπελλούχων)
1990/1991 Ρεάλ Μαδρίτης-Παναθηναϊκός 88-65 (Β’ Γύρος Κόρατς)
1990/1991 Παναθηναϊκός-Ρεάλ Μαδρίτης 82-102 (Β’ Γύρος Κόρατς)
06/01/1995 Παναθηναϊκός-Ρεάλ Μαδρίτης 77-64 (Όμιλοι Ευρωλίγκας)
23/02/1995 Ρεάλ Μαδρίτης-Παναθηναϊκός 66-68 (Όμιλοι Ευρωλίγκας)
26/10/1995 Παναθηναϊκός-Ρεάλ Μαδρίτης 54-52 (Όμιλοι Ευρωλίγκας)
04/01/1996 Ρεάλ Μαδρίτης-Παναθηναϊκός 80-73 (Όμιλοι Ευρωλίγκας)
21/10/1999 Παναθηναϊκός-Ρεάλ Μαδρίτης 96-69 (Α’ Γύρος Ευρωλίγκας)
08/12/1999 Ρεάλ Μαδρίτης-Παναθηναϊκός 63-66 (Α’ Γύρος Ευρωλίγκας)
06/12/2001 Ρεάλ Μαδρίτης-Παναθηναϊκός 70-78 (Α’ Φάση Ευρωλίγκας)
14/02/2002 Παναθηναϊκός-Ρεάλ Μαδρίτης 77-88 (Α’ Φάση Ευρωλίγκας)
14/12/2005 Παναθηναϊκός-Ρεάλ Μαδρίτης 87-71 (Α’ Φάση Ευρωλίγκας)
08/02/2006 Ρεάλ Μαδρίτης-Παναθηναϊκός 73-90 (Α’ Φάση Ευρωλίγκας)
06/12/2007 Παναθηναϊκός-Ρεάλ Μαδρίτης 92-85 (Α’ Φάση Ευρωλίγκας)
31/01/2008 Ρεάλ Μαδρίτης-Παναθηναϊκός 95-87 (Α’ Φάση Ευρωλίγκας)
05/11/2009 Ρεάλ Μαδρίτης-Παναθηναϊκός 80-70 (Α’ Φάση Ευρωλίγκας)
17/12/2009 Παναθηναϊκός-Ρεάλ Μαδρίτης 67-76 (Α’ Φάση Ευρωλίγκας)
12/10/2012 Ρεάλ Μαδρίτης-Παναθηναϊκός 85-78 (Α’ Φάση Ευρωλίγκας)
15/11/2012 Παναθηναϊκός-Ρεάλ Μαδρίτης 79-68 (Α’ Φάση Ευρωλίγκας)
25/01/2013 Παναθηναϊκός-Ρεάλ Μαδρίτης 54-58 (Top 16)
21/03/2013 Ρεάλ Μαδρίτης-Παναθηναϊκός 73-74 (Top 16)
22/01/2015 Ρεάλ Μαδρίτης-Παναθηναϊκός 83-65 (Top 16)

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα:

Ε’ Όμιλος
Ερυθρός Αστέρας-Μπαρτσελόνα 73-77
Μακάμπι Τελ Αβίβ-Ζαλγκίρις Κάουνας 79-72
Άλμπα Βερολίνου-Γαλατάσαραϊ 75-68
Παναθηναϊκός-Ρεάλ Μαδρίτης 20:00
Βαθμολογία: Ρεάλ 9-1, Μπαρτσελόνα 8-3, Μακάμπι 7-4, Παναθηναϊκός 5-5, Άλμπα 5-6, Ζαλγκίρις 4-7, Ερυθρός Αστέρας 3-8, Γαλατάσαραϊ 2-9.

Στ’ Όμιλος
Αναντολού Εφές-Νίζνι 79-75
Ουνικάχα Μάλαγα-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 77-95
Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ-Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο 20:00
Λαμποράλ Κούτσα-Ολυμπιακός 22:00
Βαθμολογία: ΤΣΣΚΑ 9-2, Φενέρ 8-2, Ολυμπιακός 8-2, Εφές 5-6, Λαμποράλ 4-6, Μιλάνο 3-7, Νίζνι 3-8, Μάλαγα 2-9. *Πηγή: sport-fm.gr*

Κόπα Λιμπερταδόρες: Στους «16» Μπόκα και Τίγκρες!! (videos)

«Έκλεισαν» δύο θέσεις στους «16» του Κόπα Λιμπερταδόρες με πρόκριση των Μπόκα Τζούνιορς και Τίγκρες, που δεν έπαιξαν απόψε.
Οι Αργεντινοί εκμεταλλεύτηκαν 1-1 της Παλεστίνο με τους Μοντεβιδέο Ουόντερερς στη Χιλή, για να εξασφαλίσουν την πρόκριση μέσω του πέμπτου ομίλου, ενώ οι πρωτοπόροι του έκτου βολεύτηκαν με 1-1 της Ρίβερ Πλέιτ με τη Χουάν Αούριτς, που διαμόρφωσε στο 90ό λεπτό ο Μάρκος Ντελγάδο ισοφαρίζοντας τέρμα του Γκαμπριέλ Μερκάντο και «παγώνοντας» το Μονουμεντάλ. Σε άλλα σημερινά παιχνίδια της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Νότιας Αμερικής, η Κρουζέιρο πήρε… ανάσα με εκτός έδρας 2-0 επί της Μινέρος, ενώ η Μπαρτσελόνα πέρασε με 3-2 από την έδρα της Ατλέτικο Νασιονάλ χάρη σε δύο γκολ του Μπράιαν Αλεμάν.
Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα:
Παλεστίνο – Μοντεβιδέο Ουόντερερς 1-1
Ρίβερ Πλέιτ – Χουάν Αούριτς 1-1
Μινέρος – Κρουζέιρο 0-2
Ατλέτικο Νασιονάλ – Μπαρτσελόνα 2-3
Και οι βαθμολογίες:
1ος όμιλος: Κόλο Κόλο (Χιλή) 6 (3 αγ.), Ιντεπεντιέντε Σάντα Φε (Κολομβία) 6 (3 αγ.), Ατλέτικο Μινέιρο (Βραζιλία) 3 (3 αγ.), Άτλας (Μεξικό) 3 (3 αγ.).
2ος όμιλος: Κορίνθιανς (Βραζιλία) 9 (3 αγ.), Σάο Πάολο (Βραζιλία) 6 (3 αγ.), Σαν Λορένζο (Αργεντινή) 3 (3 αγ.), Ντανούμπιο (Ουρουγουάη) 0 (3 αγ.).
3ος όμιλος: Κρουζέιρο (Βραζιλία) 5 (3 αγ.), Ουνιβερσιτάριο (Βολιβία) 5 (3 αγ.), Ουρακάν (Αργεντινή) 3 (3 αγ.), Μινέρος ντε Γκουαγιάνα (Βενεζουέλα) 1 (3 αγ.).
4ος όμιλος: Έμελεκ (Εκουαδόρ) 7 (4 αγ.), Ιντερνασιονάλ (Βραζιλία) 7 (4 αγ.), Δε Στρόνγκεστ (Βολιβία) 6 (4 αγ.), Ουνιβερδιδάδ Ντε Τσίλε (Χιλή) 3 (4 αγ.).
5ος όμιλος: ΜΠΟΚΑ ΤΖΟΥΝΙΟΡΣ (ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ) 12 (4 αγ.), Μοντεβιδέο Ουόντερερς (Ουρουγουάη) 7 (4 αγ.), Παλεστίνο (Χιλή) 4 (4 αγ.), Ζαμόρα (Βενεζουέλα) 0 (4 αγ.).
6ος όμιλος: ΤΙΓΚΡΕΣ (ΜΕΞΙΚΟ) 10 (4 αγ.), Χουάν Αούριτς (Περού) 5 (4 αγ.), Σαν Χοσέ (Βολιβία) 3 (4 αγ.), Ρίβερ Πλέιτ (Αργεντινή) 3 (4 αγ.).
7ος όμιλος: Εστουντιάντες (Αργεντινή) 7 (4 αγ.), Λιμπερτάδ (Παραγουάη) 7 (4 αγ.), Ατλέτικο Νασιονάλ (Κολομβία) 5 (4 αγ.), Μπαρτσελόνα (Εκουαδόρ) 3 (4 αγ.).
8ος όμιλος: Ρασίνγκ Κλουμπ (Αργεντινή) 9 (4 αγ.), Γκουαρανί (Παραγουάη) 5 (4 αγ.), Σπόρτινγκ Κριστάλ (Περού) 5 (4 αγ.), Ντεπορτίβο Τατσίρα (Βενεζουέλα) 2 (4 αγ.).
-Οι πρώτοι δύο από κάθε όμιλο προκρίνονται στους «16».










*Πηγή: onsports.gr*

Φεύγει σήμερα ο Γκρανέρο!!

Μέσα στη μέρα θα λυθεί η συνεργασία της Βέροιας με τον Χοσέ Γκρανέρο. Ποια ονόματα «παίζουν» για τη διάδοχη κατάσταση στον πάγκο της ομάδας.

Φεύγει σήμερα ο Γκρανέρο
Η απουσία του Θοδωρή Καρυπίδη στο εξωτερικό καθυστέρησε το διαζύγιο με τον Χοσέ Γκρανέρο, αλλά αυτό αναμένεται ως… φυσική κατάληξη σήμερα. Οι δύο πλευρές θα συναντηθούν και θα λυθεί η συνεργασία τους, αν και μένει να ξεκαθαρίσει αν ο Ισπανός προπονητής θα απολυθεί ή θα παραιτηθεί.

Ήδη, πάντως, αναζητείται ο διάδοχός του, αφού την Κυριακή υπάρχει ο αγώνας με τον Παναθηναϊκό και τα χρονικά περιθώρια είναι στενά. Τα ονόματα του Νίκου Καρύδα και Στέφανου Γαϊτάνου έχουν ακουστεί ως λύσεις ανάγκης, χωρίς να αποκλείεται η «προαγωγή» του Φερέιρα Κινγκ από τη θέση του βοηθού σε αυτή του πρώτου προπονητή.

Στα της προετοιμασίας, για το ματς με τους «πράσινους» δεν υπολογίζονται οι τιμωρημένοι Καλί και Ραούλ Μπράβο. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ώρα… προημιτελικών!!

Κληρώνει το μεσημέρι για τις ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις στη Νιόν. Στις 13:00 η διαδικασία για τα προημιτελικά του Champions League και μια ώρα μετά ακολουθεί το Europa League.

Ώρα… προημιτελικών
Στη Νιόν στρέφονται τα βλέμματα το μεσημέρι της Παρασκευής, καθώς θα γίνουν οι κληρώσεις για τα προημιτελικά του Champions και του Europa League.

Μπαρτσελόνα, Γιουβέντους, Πόρτο, Ρεάλ Μαδρίτης, Ατλέτικο Μαδρίτης Παρί Σεν Ζερμέν, Μονακό και Μπάγερν θα μπουν στην κληρωτίδα για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση στις 13:00. Σε αντίθεση με την προηγούμενη φάση, πλέον δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στη διαδικασία, καθώς είναι δυνατό να τεθούν αντιμέτωπες ομάδες από την ίδια χώρα ή που συνυπήρχαν στη φάση των ομίλων. Οι πρώτοι αγώνες θα γίνουν 14 και 15 Απριλίου και οι επαναληπτικοί μια εβδομάδα μετά (21 και 22 Απριλίου), με τις ομάδες που βγαίνουν πρώτες από την κληρωτίδα να αγωνίζονται αρχικά στην έδρα τους κι εν συνεχεία εκτός. Οι ημιτελικοί θα γίνουν 5-6 και 12-13 Μαΐου, ενώ ο τελικός του Champions League στις 6 Ιουνίου στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου.

inner

Στις 14:00 θα ακολουθήσει η κλήρωση για τους «8» του Europa League, με συμμετέχουσες ομάδες τις Μπριζ, Ντνίπρο, Ντιναμό Κιέβου, Φιορεντίνα, Νάπολι, Σεβίλλη, Βόλφσμπουργκ και Ζενίτ. Μοναδικός περιορισμός είναι πως δεν μπορούν να τεθούν αντιμέτωπες ομάδες από την Ουκρανία και τη Ρωσία, λόγω της έκρυθμης κατάστασης στις σχέσεις των δύο χωρών. Οι προημιτελικοί θα γίνουν στις 16 και 23 Απριλίου με τις ομάδες που βγαίνουν πρώτες από την κληρωτίδα να αγωνίζονται αρχικά στην έδρα τους κι εν συνεχεία εκτός. Οι ημιτελικοί θα γίνουν 7 και 14 Μαΐου, ενώ ο τελικός στις 27 Μαΐου στο Εθνικό Στάδιο της Βαρσοβίας.

inner

Σημειώνεται πως φέτος δεν θα γίνει και η κλήρωση για τις «διασταυρώσεις» των ημιτελικών, αλλά στις 24 Απριλίου θα γίνει νέα κλήρωση για την ανάδειξη των ζευγαριών της τετράδας σε Champions και Europa League. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ο «Ξανθός» επιστρέφει στον Άρη!!

Έτοιμος να αναλάβει ρόλο στον Άρη είναι ο Γιάννης Ιωαννίδης, που παραδέχτηκε πως ήδη βοηθάει την ομάδα και από του χρόνου... σηκώνει μανίκια. 
Οι φήμες εδώ και καιρό, διαδίδονταν από στόμα σε στόμα και φούντωναν. Πλέον, είναι και επίσημο, με τον Γιάννη Ιωαννίδη να επιβεβαιώνει πως επιστρέφει στον Άρη.
Ο πρώην Υφυπουργός Αθλητισμού, σε δηλώσεις του στην ΝΕΡΙΤ, τόνισε πως ήδη εδώ και κάποιο καιρό βοηθάει την ΚΑΕ, ενώ τόνισε πως από την επόμενη σεζόν, ο ρόλος που θα αναλάβει ίσως είναι πιο διακριτός.
«Ήδη βοηθάω τον Άρη», είπε αρχικά και συνέχισε «ίσως από του χρόνου να αναλάβω έναν ρόλο πιο... ορατό», χωρίς να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες, διατηρώντας το «πέπλο μυστηρίου» στην υπόθεση.

*Πηγή: gazzetta.gr*

«Κλείδωσε» η διαφορά με την Τουρκία!!

Η Μπριζ... ολοκλήρωσε το δώρο της στην Ελλάδα, πέταξε με δύο νίκες εκτός συνέχειας της Μπεσίκτας και κράτησε σταθερή την διαφορά μας από την Τουρκία στην Ευρωπαϊκή κατάταξη. 
Για την Ελλάδα δούλεψε και σήμερα η Μπριζ, που... ολοκλήρωσε το δώρο της και με ακόμα μία νίκη, άφησε εκτός συνέχειας του Europa League την Μπεσίκτας και χωρίς εκπρόσωπο τους Τούρκους στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Έτσι, η διαφορά μας στην κατάταξη της UEFA «κλείδωσε» για φέτος και δεν αυξήθηκε.
Η εξέλιξη αυτή είναι πολύ σημαντική, αφού του χρόνου η Ελλάδα θα ξεκινήσει πολύ πίσω και θα έχει να ανέβει ένα Γολγοθά. Συγκεκριμένα, θα ξεκινήσει από την 14η θέση με 24.300 βαθμούς, με τις Τσεχία και Τουρκία να είναι στους 25,650 και 28,000 αντίστοιχα, με το έργο των Ελληνικών ομάδων να είναι ήδη πάρα πολύ δύσκολο.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Ανάλυση του Ντόρτμουντ - Γιουβέντους!! (vid+pics)

Ο Μιχάλης Τσοκατσίδης, προπονητής και συγγραφέας βιβλίων προπονητικής, αναλύει στο gazzetta.gr με γραφήματα την επική πρόκριση της Γιουβέντους επί της Ντόρτμουντ!
Ο Μιχάλης Τσοκακτσίδης γεννήθηκε στη Γερμανία και ζει στη Δράμα. Είναι κάτοχος προπονητικού διπλώματος UEFA A’, όπως επίσης και πτυχίου καθηγητή Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού με ειδικότητα το ποδόσφαιρο.
Έχει γράψει 2 βιβλία προπονητικής ποδοσφαίρου, με το πρώτο να έχει μεταφραστεί ήδη σε 3 γλώσσες κάτι που είναι σε διαδικασία να γίνει και για το δεύτερο. Το βιβλίο ’’Jose Mourinho Attacking Sessions’’, (ελληνικός τίτλος Ρεάλ Μαδρίτης Προπόνηση Επίθεσης) ψηφίστηκε ως το δεύτερο καλύτερο βιβλίο προπονητικής ποδοσφαίρου από την ιταλική ομοσπονδία ποδοσφαίρου για το 2014. Στο ξεκίνημα της φετινής αγωνιστικής περιόδου ήταν προπονητής της ΔΟΞΑΣ ΔΡΑΜΑΣ.
Σε συνεργασία με την ιστοσελίδα soccerteamtactics.com που ειδικεύεται σε τακτικές αναλύσεις ενώ περιέχει προς ανάγνωση άρθρα και ασκήσεις σχετικά με  την προπονητική του ποδοσφαίρου.


Η Γιουβέντους αιφνιδιάζοντας τους Γερμανούς με το πολύ γρήγορο γκολ του Τέβες και οδηγώντας το υπόλοιπο της αναμέτρησης στον αγωνιστικό ρυθμό που ήθελε, διπλασίασε τις νίκες της απέναντι στην Ντόρτμουντ και πήρε δίκαια και πιο εύκολα από ότι ίσως αναμένονταν την πρόκριση για την προημιτελική φάση του θεσμού.
ΑΡΧΙΚΟΙ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ

ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΒΑΣΗ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΩΝ

1ο Ημίχρονο: Το γρήγορο γκολ και η έλλειψη λύσεων της Ντόρτμουντ απέναντι σε οργανωμένη άμυνα
Γιουβέντους: Ο κ. Αλέγκρι ξεκίνησε με σχηματισμό 4-4-2 σε ρόμβο, τοποθετώντας στην νευραλγική θέση στη βάση του ρόμβου (αντί του Πίρλο) τον δεξιό μέσο της 1ης αναμέτρησης Μαρκίσιο, μεταφέροντας τον Βιντάλ στα δεξιά (κεντρικός επιθετικός μέσος στο 1ο) και ξεκινώντας τον Περέιρα πίσω από τους 2 επιθετικούς Τέβεζ και Μοράτα, με την 4αδα της άμυνας να μένει σταθερή. Ο στόχος από την μία η καλή αμυντική οργάνωση η οποία θα αποτρέψει την γρήγορη συνδυαστική κάθετη ανάπτυξη της Ντόρμουντ, είτε σε μορφή οργανωμένης επίθεσης, είτε κατά την θετική μετάβαση (την στιγμή δηλαδή που η Ντόρτμουντ ανακτά την κατοχή), χαρακτηριστικό της ομάδας του Κλοπ.
Και από την άλλη (πιθανόν και απόντος του Πίρλο) στόχος κατά τη φάση της επίθεσης και κυρίως κατά την μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση ήταν η εκδήλωση γρήγορης επίθεσης, με την μπάλα να
πηγαίνει άμεσα στους Τέβεζ και Μοράτα και στο 2v2 απέναντι στους Σούμποτιτς και Χούμελς και με τους Περέιρα Βιντάλ και Πογκμπά να τους υποστηρίζουν άμεσα.
Μια τέτοια 1η φάση δημιουργήθηκε στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, εκεί όπου ο Μοράτα αν έκανε καλύτερη επιλογή ίσως το σκορ να άνοιγε μισό λεπτό νωρίτερα. Με το γκολ να έρχεται στην επομένη φάση ο στόχος της καλής αμυντικής οργάνωσης παρέμεινε ο ίδιος με την άμυνα να μεταφέρεται πλέον περισσότερο προς την χαμηλή ζώνη τώρα, εκεί όπου η Ντόρτμουντ γενικά άλλα ειδικότερα φέτος δείχνει να μην μπορεί να βρει λύσεις.
Η Γιουβέντους έδειξε καλή οργάνωση είτε όταν το πλάτος της επίθεσης δημιουργούνταν από τους πλάγιους μέσους Μιχιταριάν και Καμπλ, είτε όταν αυτό γινόταν από τους πλάγιους αμυντικούς Παπασταθόπουλο και Σμέλτσερ. Επιπλέον αμύνθηκε αποτελεσματικά και στις περιπτώσεις που η Ντόρτμουντ προσπάθησε να βρει λύσεις από τον άξονα, με τις συγκλίσεις των πλάγιων μεσοεπιθετικών (Μιχιταριάν και Καμπλ) κοντά σε Ρόις και Ομπαμεγιάνγκ και παρά την προσπάθεια των κεντρικών μέσων Γκουντογκάν και Μπέντερ να τους τροφοδοτήσουν με πάσες στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας.


Με τον τραυματισμό του Πογκμπά και την αντικατάσταση του από τον Μπαρτζάλι άλλαξε ο σχηματισμός σε 5-3-2 και κλείδωσε κατά πολύ τόσο η κατεύθυνση που θα πάρει το παιχνίδι, όσο και η τελική έκβασή της αναμέτρησης.

Από εκείνο το σημείο και μέχρι το τέλος του ημιχρόνου η Γιουβέντους έδωσε ακόμη μεγαλύτερη έμφαση στην αμυντική της λειτουργία, ισχυροποιήθηκε ακόμη περισσότερο ο άξονας της, αλλά κάλυπτε και με μεγαλύτερη ευκολία και το πλάτος του γηπέδου με τους Εβρά και Λιχστάινερ να έχουν και την κάλυψη των Κιελίνι και Μπαρτζάλι αντίστοιχα. 

Ενώ πρέπει να τονιστεί ότι η Γιουβέντους ανταποκρίθηκε πολύ καλά και όταν έχανε μπάλες, έχοντας καλή ισορροπία και γρήγορες επιστροφές πίσω από την μπάλα με τουλάχιστον 7 παίκτες, αναγκάζοντας την Ντόρτμουντ να μην μπορέσει να βγάλει σχεδόν καμία από τις γρήγορες επιθέσεις που την χαρακτηρίζουν.
Ντόρτμουντ: Ο Κλοπ ξεκίνησε με τον γνώριμο σχηματισμό του 4-2-3-1, επιλέγοντας τον Παπασταθόπουλο στο δεξί άκρο της άμυνας (έλλειψη Πίστσεκ και Γκροσκρόιτς), τον Μιχιταριάν να μετατοπίζεται (άσχετα με το πώς έδιναν το γράφημα) στα αριστερά, τον Καμπλ δεξιά, ενώ ο Ρόις προτιμήθηκε να παίξει πίσω από τον προωθημένο Ομπαμεγιάνγκ. Πρόθεση του Κλοπ ήταν να βγάλει επιθετικότητα με τις κινήσεις του Ρόις κυρίως χωρίς μπάλα, στις πλάτες της άμυνας και ανάμεσα στους κεντρικούς και πλάγιους αμυντικούς της Γιουβε και σε συνεργασία με τους πλάγιους Μιχιταριάν και Καμπλ. Στην περίπτωση που αυτό συνέβαινε από τον Ομπαμεγιάνγκ, ο Κλοπ ήθελε μάλλον έναν γρήγορο παίκτη να βγαίνει κάθετα στην πλάτη των 2 κεντρικών αμυντικών της Γιουβέντους και ίσως για αυτό προτιμήθηκε ο Ρόις να παίξει πίσω από τον επιθετικό αντί του Μιχιταριάν. Βέβαια ο Ομπαμεγιάνγκ με τα χαρακτηριστικά που έχει δυσκολεύτηκε πολύ να ανταποκριθεί, μιας και είναι ένας πολύ γρήγορος παίκτης μεν αλλά ο οποίος θέλει χώρο για να κινηθεί και δυσκολεύεται πολύ σε κλειστούς χώρους και με την μπάλα.

Ο στόχος του Κλοπ ήταν να δώσει γρήγορο ρυθμό μεταφέροντας το παιχνίδι στο αντίπαλο μισό, αρχίζοντας την πίεση του στα ¾ του γηπέδου και πιέζοντας άμεσα και ψηλά μετά την απώλεια της μπάλας. Πήρε από την αρχή μεγάλο ρίσκο, ίσως μεγαλύτερο από ότι έπρεπε με βάση το σκορ του 1ου αγώνα. Η προειδοποίηση της Γιούβε ήρθε στη 1η αντεπίθεση όπως αναφέραμε πιο πριν και είναι μάλλον αδικαιολόγητο να δέχεσαι μια επίθεση 1v3 στα 90 δεύτερα του αγώνα έχοντας να ανατρέψεις ένα σκορ 2-1.
Δεχόμενη τόσο γρήγορα το γκολ και με την Γιουβε να δίνει χώρο, η Ντόρτμουντ έδειξε ότι έχει μεγάλο πρόβλημα στον να βρει λύση απέναντι σε οργανωμένη άμυνα και ειδικότερα στην χαμηλή ζώνη και στα 20-25 μέτρα από την εστία. Με τους πλάγιους μπακ και ειδικά με τον Παπασταθόπουλο να μην είναι τα μπακ που θα βγάλουν επιθετικότητα, ταχύτητα και δημιουργικότητα με τους κεντρικούς μέσους Γκουντογκάν και Μπέντερ να μην βγάζουν κίνηση χωρίς την μπάλα και με τους μεσοεπιθετικούς να εγκλωβίζονται (ειδικά στα 20-25 μέτρα από την εστία) από την καλή αμυντική οργάνωση της Γιούβε, η ομάδα του Κλοπ ήταν προβλέψιμη στην ανάπτυξη της. Όσο η Γιουβέντους έπαιζε 4-4-2 με ρόμβο, δεν δημιούργησε καταστάσεις υπεραριθμίας στα πλάγια και το πρόβλημα έγινε μεγαλύτερο όταν είχε να αντιμετωπίσει πλέον το 5-3-2. Οι αλλαγές πλευρών μεταξύ Καμπλ και Μιχιταριάν αλλά και η αλλαγή του σχηματισμού προς το τέλος του ημιχρόνου σε 4-3-3 δεν άλλαξε κάτι.

Στις λιγοστές περιπτώσεις που η Ντορμουντ κατάφερε να πλαγιοκοπήσει οι παίκτες της δεν πήγαν στις σύντομες χαμηλές σέντρες στην πλάτη της άμυνας (όπως μας έχουν συνηθίσει), αλλά σε ψηλές σέντρες κάτι που αντιμετωπίστηκε εύκολα από τους αμυντικού.
2o Ημίχρονο
Με αλλαγή ξεκίνησε ο Κλοπ περνώντας τον Κιρχ αντί του Σμέλτσερ, με τον Κιρχ να πηγαίνει στο δεξί άκρο της άμυνας και αριστερά να έρχεται ο Παπασταθόπουλος. Έχοντας έναν κεντρικό αμυντικό (Σωκράτης) και έναν κεντρικό μέσο (Κιρχ) στα πλάγια, ήταν πολύ δύσκολο για την Ντόρτμουντ να βελτιώσει το παιχνίδι της από τα άκρα, ειδικά με τον Παπασταθόπουλο που ήρθε και στο αντίθετο του πόδι. Μοιραία δεν μπόρεσε να βγάλει σέντρα στην κίνηση παρά μόνο όταν έφερνε την μπάλα στο δεξί, ενώ δυσκολεύτηκε γενικότερα πολλές φορές ακόμη και στις υποδοχές του, όπως έγινε και στη φάση του 3ου γκολ.
Οι 3 μεσοεπιθετικοί Μιχιταριάν, Ρόις και Καμπλ άλλαξαν 2-3 φορές θέσεις μεταξύ τους αλλά με τον Ομπαμεγιανγκ στην κορυφή και με την άμυνα των Ιταλών στη χαμηλή ζώνη, ήταν δύσκολο να αλλάξει κάτι. Στο 63 με τις αλλαγές των Μπλαζικόφσκι και Ράμος και την αλλαγή του σχηματισμού σε 4-4-2, τα πράγματα έγιναν πιο ορθολογικά. Ο πρώτος πέρασε δεξιός πλάγιος αμυντικός με τον Κιρχ να περνάει στη φυσική του θέση, ενώ ο Ράμος 2ος επιθετικός δίπλα στον Ομπαμεγιάνγκ, με τον Ρόις αριστερά και τον Καμπλ δεξιά. Για περίπου 10 λεπτά αυτό αποτυπώθηκε στο γήπεδο με την Ντόρτμουντ να γίνεται πιο κινητική και απειλητική.

Την χρονική στιγμή που οι γηπεδούχοι βελτίωσαν την εικόνα τους ήρθε το λάθος, και η αμυντική ανισορροπία με την άμυνα να τραβιέται ψηλά και τον Τέβες να εκμεταλλεύεται την κάθετη πάσα του Περέιρα, με τον Μοράτα να έρχεται από πίσω και να τελειώνει την φάση και την πρόκριση.
Η Γιουβέντους σε όλο το 2ο ημίχρονο δεν άλλαξε τον προσανατολισμό της, δίνοντας έμφαση στη καλή αμυντική της οργάνωση στη χαμηλή ζώνη, ενώ όταν κέρδιζε την μπάλα είχε 2 στόχους: α) να βγάλει γρήγορη επίθεση με το κατέβασμα χαμηλά του Τέβες ώστε να πάρει την μπάλα και την προσπάθεια τραβώντας πάνω του τους αντιπάλους, ή με κάποιον από τους μέσους (κυρίως ο Περέιρα), να κινείται κάθετα με την μπάλα για να δημιουργήσει ανισσοροπία και να πασάρει αυτός σε Τέβες ή Μορατα. Ο τελευταίος κινήθηκε περισσότερο χωρίς μπάλα, (χαρακτηριστικά τα 2 τετ-α-τετ αλλά και το 2ο γκολ). β) η κυκλοφορία και το κράτημα μπάλας ακόμη και κάτω από πίεση με εκμετάλλευση όλου του πλάτους του γηπέδου και πηγαίνοντας την μπάλα από πλευρά σε πλευρά, ελέγχοντας απόλυτα τον ρυθμό.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
Το γρήγορο γκολ της Γιουβέντους από την μία αλλά και η αδυναμία της Ντόρτμουντ να λειτουργήσει απέναντι σε οργανωμένο αντίπαλο ο οποίος αμύνεται στη χαμηλή ζώνη, σε συνδυασμό με τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά των παικτών του Κλοπ οι οποίοι χρησιμοποιήθηκαν σε θέσεις κλειδιά του σχηματισμού, οδήγησαν σε μία δίκαιη και σχετικά εύκολη επικράτηση των Ιταλών.

*Πηγή: gazzetta.gr*