Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Μόνιμα... απροστάτευτος γλίτωσε στο «τσαφ» τη σφαγή!!

Γράφει ο Δημήτρης Μπούζας
 
 
Είναι να απορείς κανείς με το θράσος τους. Ξεπερνάει τα όρια της πρόκλησης ο αδίστακτος τρόπος, με τον οποίο επιχειρούν να εκτελέσουν τα «συμβόλαια θανάτου» που παραλαμβάνουν μαζί με το φύλλο αγώνα, από τα βρώμικα χέρια των εντολέων τους.

Ήρθε λοιπόν, ο γνωστός και μη εξαιρετέος Αθηναίος ρέφερι, με τον οποίο αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΠΑΟΚ ποτέ δε γνώρισε νίκη (άλλωστε για αυτό τον επέλεξαν)... άνετος και μέσα σε μια Τούμπα – άδεια- που έμοιαζε να βρίσκεται ακόμη στο κλίμα της πρώτης απαγόρευσης Κοντονή (κεκλεισμένων των θυρών) και με μία πρωτοφανή ψυχρότητα, ανεντιμότητα προφανώς και αναισθησία επιχείρησε να εκτελέσει εν ψυχρώ τους γηπεδούχους.

Προς τούτο βέβαια τον βοηθούσε προφανώς και η απουσία των φίλων του ΠΑΟΚ από τις εξέδρες. Στην προσπάθειά του να «ξεκληρίσει» στην κυριολεξία τον... μισητό ΠΑΟΚ (κάτι που το έχει τολμήσει και το έχει πετύχει αρκετές φορές στο παρελθόν) είχε άμεσο συνεργό έναν επόπτη το ίδιο αδίστακτο θρασύ και συνωμότη όπως είναι και ο ίδιος. Κι αυτός δεν είδε ποτέ τι έγινε και τι δεν έγινε στη φάση ενός έγκυρου γκολ που δεν δόθηκε και ενός πασιφανέστατου πέναλτι συγχρόνως.

Τα λαμόγια τη;ς ΚΕΔ χτύπησαν ομαδικά σε καίριες φάσεις, έκλεισαν τα μάτια ακόμη και σε ένα δεύτερο κλασικότατο πέναλτι που έγινε στον Αθανασιάδη. Εφάρμοσαν σωστά και πιστά και στο ακέραιο τις εντολές της συμμορίας. «Αποτελειώστε τον ΠΑΟΚ για να ησυχάσουμε μια για πάντα από αυτόν. Τώρα που τον βρήκατε στα κάτω του, φορτωμένο με άγχος και προβλήματα, είναι ευκαιρία να του δώσετε τη χαριστική βολή.

Άλλωστε, με δεδομένη την ανυπαρξία στήριξης και προστασίας σε μόνιμη βάση, που τον αφήνει μετέωρο και ευάλωτο, το έργο σας δε θα είναι καθόλου δύσκολο». Δυστυχώς όμως για όλους τους εμπλεκόμενους και τους ελεγχόμενους στο ανήθικο εγχείρημα της εκτέλεσης του Δικέφαλου τα σχέδια ανατράπηκαν και μάλιστα από έναν μαχητικό επιθετικό παίκτη, ο οποίος ήρθε από τον πάγκο σαν φυσιολογική αλλαγή (υπήρξαν άλλες δύο αναγκαστικές με τους Ρατς και Κόστα).

Ο Δικέφαλος ευτυχώς και στο «τσαφ» γλίτωσε την γκιλοτίνα. Πήρε ένα τρίβαθμο ανάσας, καλής ψυχολογίας και πιθανόν -το ευχόμαστε- αλλαγής σκηνικού. Οι νικητές ξεκίνησαν αποφασιστικά και δυναμικά τον αγώνα. Στο πρώτο δεκάλεπτο είχαν δύο πολύ καλές ευκαιρίες και ένα δοκάρι Εδειξαν βέβαια και κάποιες από τις γνωστές αδυναμίες τους και ορισμένα από τα επίσης συνηθισμένα κενά τους. Ίσως σε αυτό να συνέβαλε η αποχώρηση του Ρατς με την οποία φάνηκε ότι η ομάδα έχασε την ισορροπία της και αυτό γιατί αυτή τη φορά ο Σκόνδρας είχε μία από τις χειρότερες εμφανίσεις του.

Επί του προκειμένου όμως κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει αυτή η διαχείριση δεξιοπόδαρου αμυντικού η οποία μερικές φορές μπορεί να είναι επιτυχής, αλλά υπάρχουν κι άλλες όπως η χθεσινή που εκθέτει και τον ίδιο τον παίκτη αλλά και την ομάδα. Είναι απαράδεκτο να έχεις μπροστά σου ευκαιρίες διάκρισης που οδηγούν στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και να μην υπάρχει δεύτερος ετοιμοπόλεμος αριστεροπόδαρος αμυντικός. Με δύο λόγια, η «μετα-Αναστασιάδη εποχή» ξεκίνησε με μια δύσκολη νίκη.

Η οποία πιθανότατα όμως να βοηθήσει στη γενική βελτίωση του κλίματος και ειδικότερα της ψυχολογίας των παικτών. Οι τελευταίοι καλούνται να αποδείξουν ότι έλαβαν το «μήνυμα» της άδειας θρυλικής Τούμπας, το ερμήνευσαν σωστά, τους πόνεσε και τους προβλημάτισε. Ως εκ τούτου οφείλουν να αποδείξουν και να «απαντήσουν» απλά και λεβέντικα. «Εμείς σας διώξαμε, εμείς θα σας ξεναφέρουμε πίσω».

Βέβαια, το μήνυμα έχει κι άλλους αποδέκτες. Ανάμεσά τους και στην πρώτη γραμμή ο μεγαλομέτοχος και η διοίκησή του: «Όχι άλλα λάθη από εδώ και πέρα. Φροντίστε να αποκαταστήσετε τη ζημιά που έχει γίνει και για την οποία έχετε ευθύνες μεγάλες». Η χθεσινή νίκη προσλαμβάνει και μια ιδιαίτερη διάσταση, εξαιτίας του γεγονότος ότι αποφεύχθηκε μια προμελετημένη καρατόμηση του ΠΑΟΚ. Και μάλιστα τόσο προκλητικά, τόσο ανέντιμα και τόσο χυδαία.
*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: