Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Σέργουντ: «Μπορούσα να ξεφορτωθώ τον Κέιν, αλλά δεν θα το έκανα ποτέ»

Ο Τιμ Σέργουντ παραδέχθηκε πως όσο ήταν προπονητής στην Τότεναμ κάποιοι μέσα από τον σύλλογο πίεζαν για την απόκτηση ενός ακόμη στράικερ, κάτι που θα είχε ως αποτέλεσμα να μείνει μακριά από την πρώτη ομάδα το πρόσωπο της ημέρας, ο Χάρι Κέιν, αλλά τόνισε πως δεν θα επέτρεπε ποτέ να γίνει κάτι τέτοιο.  
Ο Άγγλος τεχνικός έχει μιλήσει πολλές φορές για τον ταλαντούχο στράικερ, στου οποίου την ανάπτυξη ως ποδοσφαιριστή βοήθησε ομολογουμένως τα μέγιστα, ενώ έδωσε τα εύσημα και στους Έρικσεν-Σίγκουρντσον για την βοήθειά τους στον ποδοσφαιριστή.
«Όταν πρωτοέβαλα τον Κέιν στην ομάδα, ο Σολδάδο ήταν στον πάγκο. Εάν μετά από ένα μισάωρο δεν σκόραρε,ο κόσμος θα τραγουδούσε το όνομα του Ρομπέρτο και θα ζητούσε να τον βάλω στο παιχνίδι.
Πήρε αρκετό χρόνο στον Χάρι για να κερδίσει τους οπαδούς, αλλά πλέον τον αγαπούν. Είμαι ενθουσιασμένος γι’ αυτόν. Είναι απλώς σπουδαίο που αντιστάθηκα στον πειρασμό να τον ξεφορτωθώ τον περασμένο Ιανουάριο γιατί ίσως να μην ήταν ο σταρ που είναι σήμερα για την Τότεναμ.
Κατά την άποψή μου δεν ήταν τόσο κοντά στο να αποχωρήσει, αλλά υπήρχαν κάποιοι άνθρωποι μέσα στον σύλλογο που ήθελαν να φέρουν άλλο επιθετικό και να θυσιάσουν τον Κέιν. Δεν θα το επέτρεπα ποτέ να συμβεί αυτό.
Δεν ξέραμε ποτέ ότι θα φτάσει στο σημείο που είναι σήμερα, αλλά ξέραμε τι έχει στο κεφάλι του, την επιθυμία και το πάθος του για το άθλημα. Τα είχε πάνω απ’ όλα. Έχει φοβερή αυτοεκτίμηση και πίστη στις ικανότητές του. Δεν βλέπει κανέναν ανταγωνιστικά. Βλέπει μόνο τον εαυτό του και το πως θα γίνεται ολοένα και καλύτερος.
Τα εύσημα πρέπει να πάνε επίσης και στους Κρίστιαν Έρικσεν-Γκίφλι Σίγκουρντσον. Όσο φανταστικός και να ήταν στις προπονήσεις ο Χάρι, αυτοί οι δύο πέρασαν ώρες πλάι του. Δούλευαν μαζί του στις μπαλιές, από την δεξιά, από την αριστερή πτέρυγα και του έδειχναν πως να προπονείται σωστά» ανέφερε ο κόουτς της Άστον Βίλα.
*Πηγή: England365.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: