Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Φερνάντες: «Από τον Αρη έλειψε η σταθερότητα»

Ενας από τους πιο έμπειρους ποδοσφαιριστές στα αποδυτήρια του Αρη, ο Βάσκο Φερνάντες, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Τρίτο ημίχρονο» του Metropolis 95.5 προκειμένου να τοποθετηθεί για τα αίτια της μέτριας φετινής αγωνιστικής παρουσίας της ομάδας, αλλά και για το γεγονός ότι οι «κιτρινόμαυροι» δεν βρίσκονται στην πρώτη θέση. Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Πορτογάλος κεντρικός αμυντικός:

Για το αν διαπιστώνει βελτίωση για τον Αρη: «Το θεωρώ λογικό η ομάδα να βελτιώνεται μέρα με τη μέρα. Οι παίκτες μαθαίνουν ο ένας τον άλλο και γίνονται καλύτεροι. Η ομάδα διαθέτει εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές, αλλά πρέπει κάθε εβδομάδα να το αποδεικνύει στο γήπεδο. Οταν η ποιότητα αποτυπώνεται στο γήπεδο τότε ασφαλώς και υπάρχει η δυνατότητα να πάμε με νίκες μέχρι και το τέλος του πρωταθλήματος».

Για το αν υπάρχει πίεση στον Αρη: «Οταν παίζεις σε μια τόσο μεγάλη ομάδα, όπως ο Αρης, είναι δεδομένο να υπάρχει πίεση. Οχι όμως τέτοια, ούτως ώστε να θεωρείται δικαιολογία για την απουσία καλής απόδοση. Η ιστορία του Αρη ασφαλώς και δεν επιτάσσει να αγωνίζεται εκεί που βρίσκεται σήμερα, επομένως, είναι δεδομένο πως θα υπάρχει πίεση για καλά αποτελέσματα, λόγω του μεγάλου μεγέθους της ομάδας».

Για το αν θεωρεί πως αντίπαλος του Αρη είναι μόνο ο Πανσερραϊκός: «Οχι, σε καμία περίπτωση. Είναι κούρσα για τρεις, με μεγάλη ένταση, ως και την τελευταία αγωνιστική. Η Καβάλα είναι πολύ καλή ομάδα, η οποία μάλιστα ισοβαθμεί με τον Αρη αυτή τη στιγμή και κανείς δε μπορεί να την ξεγράψει. Χρέος δικό μας είναι να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό μέχρι και το τέλος, ούτως ώστε να είμαστε αυτοί που θα κόψουμε πρώτοι το νήμα».

Για το γιατί δεν έρχονται μεγάλες νίκες: «Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει τίποτα εύκολο. Δεν μπορείς να κερδίζεις παιχνίδια μόνο με τη φανέλα. Ισα-ίσα ο Αρης όταν παίζει απέναντι σε ομάδες που συνεχώς αμύνονται, πρέπει να τρέχει και να παίζει πιο γρήγορα. Αλλωστε, ο Αρης δεν πρέπει να αποπροσανατολίζεται από το στόχο. Αυτός δεν είναι οι εύκολες νίκες, αλλά οι νίκες».

Για το αν η ομάδα επηρεάστηκε από τις συνεχείς αλλαγές: «Σίγουρα. Το πιο σημαντικό για μια ομάδα είναι να υπάρχει σταθερότητα, ούτως ώστε να έχει σταθερά ποιοτική απόδοση, κάτι που λείπει από τον Αρη. Ο κάθε προπονητής έχει στο μυαλό του διαφορετικά πράγματα και προσπαθεί να περάσει άλλες σκέψεις στους παίκτς. Ολη αυτή η κατάσταση, με τις συνεχείς αλλαγές, δυσχεραίνει μια προσπάθεια και έχει ως αποτέλεσμα την έλλειψη σταθερότητας που είχαμε εμείς. Η δική μας δουλειά όμως, είναι να δουλεύουμε στις προπονήσεις και στο γήπεδο για να πετύχουμε στο τέλος της χρονιάς το στόχο μας».
*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: