Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Ο ρυθμιστής για τους γκολκίπερ και το... πρέσινγκ!!

Ο Ρομπέρτο είναι ο πραγματικός ρυθμιστής στα δεδομένα για τους γκολκίπερ και όχι ο Μέγιερι, με την πλευρά του Ούγγρου να δείχνει πως πιέζει όσο πιο πολύ μπορεί για το νέο συμβόλαιο.
Από το 2014 έχει αρχίσει η κουβέντα και η διεργασία για το καινούριο συμβόλαιο του Μπάλας Μέγιερι. Υπόθεση που δεν έμελλε να προχωρήσει στον βαθμό που έπρεπε, έτσι ώστε να... κλειδώσει ολοκληρωτικά η παραμονή του. Με τις δηλώσεις του ο ατζέντης του, Γιάνος Χρούτκα (που παρεπιπτόντως έχει πολύ καλές... άκρες σε Γερμανία και Αγγλία) θέλησε να χτυπήσει το... καμπανάκι του κινδύνου για τον Ολυμπιακό, βάζοντας στο... παιχνίδι και την ΑΕΚ. Μόνο που για τον Ούγγρο διεθνή υπάρχουν δύο βασικοί παράμετροι: η πρώτη είναι πως στο εξωτερικό έχει ακόμα... πέραση (σ.σ. ιδίως στην Γερμανία), όπου θα μπορέσει να βρει ένα καλό συμβόλαιο και η δεύτερη πως η ΑΕΚ (στην οποία έχει προταθεί μέσω του ατζέντη του) δεν πρόκειται να του δώσει τα λεφτά που παίρνει στους Πειραιώτες.
Και αυτό διότι ο Ούγγρος δεν κοστολογείται τόσο ψηλά. Η... ατυχία του Μέγιερι -που αμείβεται με περίπου 300.000 ευρώ ετησίως- είναι πως βρήκε μπροστά του τον Ρομπέρτο. Τον εξαιρετικό Ισπανό γκολκίπερ που δεν χάνει με τίποτα την θέση βασικού. Ο Μέγιερι, ο οποίος βρίσκεται αρκετά χρόνια στον Ολυμπιακό, διακρίνεται για τον πολύ καλό του χαρακτήρα και εξακολουθεί να θέλει πολύ να μείνει στην Ελλάδα, είχε σαν στόχο του φέτος να παίξει περισσότερο απ' όσο αγωνίστηκε αλλά και να πάρει ένα καινούριο συμβόλαιο με αναβαθμισμένες αποδοχές. Στο πλάνο των πρωταθλητών βέβαια για φέτος ήταν η Νο2 επιλογή και ενώ υπάρχουν ερωτηματικά για το εάν θα συνεχίσει να είναι έτσι. Και αυτό ισχύει ασχέτως των όποιων εξελίξεων για το συμβόλαιό του, εκτός και εάν το καλοκαίρι έρθουν πολύ μεγάλες προσφορές για τον Ρομπέρτο.
Ο μάνατζέρ του εκτός από την ΑΕΚ έκανε λόγο και Γερμανία, Αγγλία και Τουρκία. Εφόσον έρθουν στα χέρια του επίσημες προσφορές ειδικά από την Μπουντεσλίγκα δύσκολα δεν θα βρεθεί εκεί ο Μέγιερι, εφόσον τελικώς δεν μείνει στο Λιμάνι. Ο Ρομπέρτο όμως είναι εκείνος που αποτελεί το... βαρόμετρο για την θέση του τερματοφύλακα. Αυτός θα διαμορφώσει τα δεδομένα για τους γκολκίπερ, καθώς το... πρέσινγκ από το εξωτερικό δεν έχει σταματήσει να υφίσταται. Και στην περίπτωση που υπάρξει αποχώρηση του Ρομπέρτο οι ερυθρόλευκοι θα κινηθούν για αντικαταστάτη του. Δεν φαίνεται να θεωρούν τέτοιον τον Μέγιερι. Από εκεί και πέρα ο Ολυμπιακός έχει τρεις Έλληνες τερματοφύλακες στην πρώτη ομάδα (Χουτεσιώτης, Γιαννιώτης και Στρέζος), που κάποια στιγμή θα πρέπει να πάρουν τις ευκαιρίες τους.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: