Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

«Ρωμαϊκό όργιο» από την Φιορεντίνα!

Η Φιορεντίνα μέσα σε 13 λεπτά, έβαλε τρία γκολ στη Ρόμα (3-0) και έκανε περίπατο τον επαναληπτικό του 1-1 στο «Αρτέμιο Φράνκι», παίρνοντας το εισιτήριο για τα προημιτελικά.

«Ρωμαϊκό όργιο» από την Φιορεντίνα

Ανόητο πέναλτι του Χολέμπας στον Ματίας Φερνάντεζ στο πρώτο γκολ, ο Τοροσίδης μέσα στη φάση του 2ου με το γύρισμα που κάνει με το κεφάλι στον τερματοφύλακα του, αλλά έχει τη λιγότερη ευθύνη. Αντικαταστάθηκε στο 27ο λεπτό από τον Ιτούρμπε. Αποδοκιμασίες καθ’ όλη τη διάρκεια του ματς για τους «τζιαλορόσι» που παρέπαιαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο ενώ οι εξέδρες άρχισαν ν’ αδειάζουν πριν καν το τέλος του πρώτου μέρους.

Πέρα από την σπουδαία εμφάνιση και την πρόκριση μέσα στο «Ολίμπικο», η Φιορεντίνα πέτυχε κι ένα σπουδαίο ρεκόρ, μιας και έγινε η ομάδα με το μεγαλύτερο εκτός έδρας αήττητο (11 αγώνες, 8 νίκες και 3 ισοπαλίες), στην ιστορία της διοργάνωσης. Αυτή ήταν η 2η επικράτηση των «βιόλα» στη Ρώμη, μέσα σε 45 μέρες, αφού είχαν αποκλείσει τους «τζιαλορόσι» και στα προημιτελικά του Κυπέλλου στις 3 Φλεβάρη.

Το ματς

Η Φιορεντίνα, ήταν εκείνη που ζήτησε το γκολ από την εκκίνηση του αγώνα και στο 4ο λεπτό είχε καλή στιγμή με το σουτ του Σαλάχ να φεύγει λίγο πάνω από την εστία. Στο 7ο λεπτό, ένα αδικαιολόγητο και ανόητο πέναλτι από τον Χοσέ Χολέμπας, που έπεσε πάνω στον Ματίας Φερνάντεζ, έδωσε την ευκαιρία στον Γκονζάλο Ροντρίγκεζ, ν’ ανοίξει από την άσπρη βούλα τον χορό των γκολ για τους «βιόλα», με τον Αργεντινό να είναι ψύχραιμος, παρά το γεγονός πως χρειάστηκε να εκτελέσει δύο φορές το πέναλτι.

Η Ρόμα θέλησε ν’ αντιδράσει με τον Πιάνιτς μετά από σέντρα του Τοροσίδη να πιάνει μονοκόμματο σουτ, αλλά την μπάλα να φεύγει έξω, ενώ στο 17ο ο Τοροσίδης με κεφαλιά δεν μπόρεσε από καλή θέση να ισοφαρίσει, μετά το κόρνερ του Φλορέντσι. Έτσι στο 18ο λεπτό σε μια φάση, όπου ο Τοροσίδης με το κεφάλι, θέλησε να γυρίσει την μπάλα στον Σκορούπσκι, ο τελευταίος θέλησε να γλιτώσει το κόρνερ (η μπάλα φαίνεται να έχει βγει), αλλά ουσιαστικά σέρβιρε την μπάλα στον αριστερό μπακ των «βιόλα», Μάρκος Αλόνσο, που έφτασε κοντά στο τέρμα ανενόχλητος για να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα και να κάνει το 0-2 στο 19ο. Στο 22ο το δράμα της Ρόμα, απέκτησε διαστάσεις διασυρμού, αφού ο Μπασάντα, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ματίας Φερνάντεζ, ανενόχλητος έκανε το 0-3.

Στο 27ο λεπτό ήρθε η αντικατάσταση του Τοροσίδη, χωρίς ν’ αλλάξει όμως κάτι για την ομάδα του Γκαρσία, που είχε καλή στιγμή με τον Λιάγιτς στο 27ο λεπτό(απέκρουσε ο Νέτο) και τον Πιάνιτς να έχει κεφαλιά προς το τέλος του πρώτου μέρους, που απομάκρυνε πάνω στη γραμμή ο Μπόρχα Βαλέρο.

Ένα απίθανο σλάλομ του Μοχάμεντ Σαλάχ στο 3ο λεπτό της επανάληψης, ήρθε να επιβεβαιώσει πως η κατάσταση για τη Ρόμα ήταν μη αναστρέψιμη, με εικόνα διάλυσης μάλιστα, από τη στιγμή που ο Αιγύπτιος πήρε τη μπάλα πίσω από τη σέντρα, για να φτάσει στην μικρή περιοχή των «τζιαλορόσι», αφήνοντας τους πάντες πίσω του, για να τον σταματήσει το οριζόντιο δοκάρι.Νέα μεγάλη ευκαιρία στο 54ο λεπτό για τους «βιόλα», με τον Σαλάχ να σερβίρει για τον Μπαμπακάρ, αλλά τον Σκορούπσκι να κάνει σπουδαία επέμβαση. Το ματς κύλησε σε αργό τέμπο στο μεγαλύτερο κομμάτι του β' μέρους, ενώ ο Σαλάχ, συνέχισε την προσπάθεια να σκοράρει και είχε δεύτερο δοκάρι στο 77'. Στο φινάλε του ματς, αποβλήθηκε με 2η κίτρινη ο Λιάγιτς.

Ρόμα: Σκορούπσκι, Γιάνγκα – Εμπιουά (58’ Αστόρι), Τοροσίδης (27’ Ιτούρμπε), Χολέμπας, Μανωλάς, Πιάνιτς, Ντε Ρόσι, Κεϊτά (43’ λ.τρ. Βέρντε), Φλορέντζι, Λιάγιτς, Ζερβίνιο

Φιορεντίνα: Νέτο, Γκονζάλο Ροντρίγκεζ, Σάβιτς (41’ Τόμοβιτς), Μπασάντα, Αλόνσο, Μπάντελι, Μ. Φερνάντεζ, Χοακίν, Μπόρχα Βαλέρο (79' Ακουιλάνι), Μπαμπακάρ (63’ Βάργκας), Σαλάχ

Διαιτητής: Τσακίρ (Τουρκία)

Κάρτες: Χολέμπας -Μπασάντα

Κόκκινη: 89' Λιάγιτς (2 κίτρινες)

Στάδιο: «Ολίμπικο» *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: