Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Η χρυσή πινελιά!!

Γράφει ο Σταύρος Κόλκας 

Η αποκαρδιωτική εικόνα της Τούμπας δεν τιμωρεί αυτούς που έφεραν τον ΠΑΟΚ σε αυτή τη θέση,  αλλά τον ΠΑΟΚ. Κάπως έτσι το εισέπραξα αν και νομίζω πως δεν είναι μόνο ο ΠΑΟΚ υπεύθυνος για την εικόνα της Τούμπας.

Υπεύθυνοι για την εικόνα της Τούμπας είναι η ΕΠΟ, η Λίγκα, η καθημερινή εργάσιμη μέρα και ο ΠΑΟΚ. Όσοι πήγαν στο γήπεδο, παρακολούθησαν μία ομάδα με τα γνωστά της προβλήματα και μία άλλη που καιγόταν να ''τσιμπήσει'' το οτιδήποτε.

Ο Γεωργιάδης με δύο προπονήσεις δεν θα μπορούσε να κάνει τίποτα, πλην του να μην κάνει βλακείες. Και τα κατάφερε σε αυτό το κομμάτι. Το αρχικό του σχήμα ήταν ορθολογικό. Με καθαρό 4-4-2 και τον Κλάους στη θέση του, τα μπακ κανονικά και γενικά μία προσέγγιση που αναδείκνυε τα ατομικά χαρακτηριστικά των παικτών του.

Η άλλη παρέμβασή του, ήταν μία αλλαγή στο παιχνίδι, αφού η πρώτη και η τρίτη ήταν αναγκαστικές. Η μοναδική αλλαγή που έκανε ο Γ.Χ. ήταν αυτή του Παπαδόπουλου αντί του Φακούντο. Ο Αναστασιάδης από τα όσα είχε δείξει δέκα μήνες τώρα θα προτιμούσε τον Σαλπιγγίδη. Τελικά, ο Γ.Χ. έκανε το σωστό, αφού πήρε το κρίσιμο γκολ από τον παίκτη,  που ο ίδιος επέλεξε να μπει στο παιχνίδι. Κάτι είναι και αυτό στην πρεμιέρα του.

Η ομάδα βέβαια παρουσιάζει τεράστια προβλήματα στο επιθετικό της κομμάτι στην προσπάθειά της να βρει αγωνιστική ισορροπία. Να πιέζει δηλαδή χωρίς να κινδυνεύει. Δεν υπάρχει κανένας αυτοματισμός, δεν υπάρχει καμία κίνηση στον χώρο. Είναι γεγονός, πως, απειλήθηκε μόλις μια φορά και μάλιστα από μεγάλο ατομικό λάθος του Σκόνδρα, όμως από τη μέση και μπροστά έκανε φάσεις  σε συνεργασίες που ήταν της στιγμής.

Αυτός είναι και ο λόγος που ο αγώνας στη Κομοτηνή είναι πάρα πολύ κρίσιμος για τον ΠΑΟΚ. Θα έχει να αντιμετωπίσει μία ομάδα που ''καίγεται'' και βρίσκεται μόλις τρεις βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού, σε έναν κάκιστο αγωνιστικό χώρο, χωρίς δύο βασικούς στην άμυνά του, χωρίς καμία επιστροφή στα χαφ και βέβαια με εχθρική διαιτησία, αν θεωρήσουμε τον Πανθρακικό στο γκρουπ του Ολυμπιακού.

Δεν είναι εύκολη υπόθεση και ο ΠΑΟΚ πρέπει να είναι πολύ συγκεντρωμένος. Καμία απολύτως διάθεση ρίσκου δεν πρέπει να έχει. Υπομονή όπως και εχθές και τίποτα περισσότερο μέχρι να έρθει το γκολ. Είναι σαφές πως στη Κομοτηνή υπολογίζεται αναγκαστικά και ο Τζαβέλλας. Ευτυχώς για τον ΠΑΟΚ είναι σε καλή κατάσταση, έχει χάσει κιλά, είναι καλύτερα απ ότι όταν έφυγε για την Κ20. Και βέβαια τον προπονούσε τότε ο σημερινός γυμναστής της πρώτης ομάδας, άρα έχει και την εικόνα καλύτερα απ'  όλους.

Ο Τζαβέλλας επιστρέφει και μπαίνει απευθείας, γιατί απ ότι θυμάμαι ο Σπυρόπουλος δεν αποτελεί ιδιαίτερη συμπάθεια του Γ.Χ. Ποδοσφαιρική πάντα.

Από εκεί και πέρα, είαι αηδιαστικό αυτό που συμβαίνει με τους διαιτητές και τον ΠΑΟΚ. Ο Κομίνης δεν έδωσε σήμερα δύο καθαρά πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ, μία αποβολή και ακύρωσε ένα γκολ άγνωστο το γιατί. Μέσα σε αυτές τις φάσεις, η ομάδα είχε και δύο δοκάρια, κάτι που σημαίνει πως η γαντεμιά σε συνδυασμό με τον Κομίνη θα μπορούσαν να κάνουν τη ζημιά.

Δεν γνωρίζω τι μπορεί να κάνει πλέον ο ΠΑΟΚ, αλλά γνωρίζω πως με γεμάτη Τούμπα αυτό το παιδάκι από τη Θεσπρωτία δεν θα έκανε αυτά τα όργια.

*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: