Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Μίσσας: «Δύσκολο έργο Παναθηναϊκός, πιο εύκολο ο Ολυμπιακός»

Πιο δύσκολο έργο έχει ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης, παρά ο Ολυμπιακός στη Βιτόρια με τη Λαμποράλ Κούτσα, όπως δήλωσε ο Κώστας Μίσσας στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

Μίσσας: «Δύσκολο έργο Παναθηναϊκός, πιο εύκολο ο Ολυμπιακός»
Ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να ελέγξει το ρυθμό και τα ριμπάουντ, προκειμένου να έχει τύχη για να νικήσει τη Ρεάλ Μαδρίτης στο ΟΑΚΑ, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Κώστας Μίσσας στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

Όσον αφορά τον Ολυμπιακό, ο Έλληνας κόουτς είπε πως έχει πιο εύκολο έργο στη Βιτόρια κόντρα στη Λαμποράλ Κούτσα και πως αναμένεται να φύγει με τη νίκη από την Ισπανία.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Κώστας Μίσσας στον Βάιο Τσούτσικα και στον ΣΠΟΡ FM 94,6:

Για το Παναθηναϊκός-Ρεάλ: «Η Ρεάλ είναι μία ομάδα με ταχύτητα και γρήγορη επίθεση. Σε επίπεδο ρυθμού είναι σίγουρο ότι ο Παναθηναϊκός πρέπει να κοντρολάρει το ρυθμό. Να το πάει πιο αργά για να μη της δώσει τη δυνατότητα να τρέξει. Η λογική του ρυθμού έχει να κάνει και με την άμυνα, όχι μόνο την επίθεση. Πρέπει να είναι προσεκτικός στις επιστροφές και να μην της επιτρέψει να τρέξει στο ανοικτό γήπεδο. Η Ρεάλ έχει υλικό πλήρες με πολλές αλλαγές, συγκριτικά με το υλικό του Παναθηναϊκού. Από την άλλη, όμως, με τον κόσμο του ο Παναθηναϊκός έχει μία άλλη εικόνα και πρέπει να το χρησιμοποιήσει, ενώ όσον αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι θα πρέπει να παίξει άμυνα στα όρια του φάουλ. Είσαι αναγκασμένος να το κάνεις αυτό, κόντρα σε μία ομάδα με τόσο ταλέντο. Επίσης, πρέπει να είναι σε καλή μέρα η περιφέρεια του Παναθηναϊκού για να έχει τύχει και να κάνει μία μεγάλη νίκη, όπως και να ελέγξει τα ριμπάουντ».

Για το πόσο επηρεάζει έναν σουτέρ η έδρα: «Όσον αφορά σε επίπεδο Ευρωλίγκας που τα γήπεδα είναι παρόμοια δεν νομίζω ότι υπάρχει τέτοιο πρόβλημα. Το θέμα για έναν σουτέρ είναι ο χώρος. Για παράδειγμα, οι παίκτες που παίζουν σε μικρά γήπεδα εδώ στην Ελλάδα και μετά πηγαίνουν στο ΟΑΚΑ… χάνονται. Σε επίπεδο Ευρωλίγκας δεν νομίζω ότι υπάρχει πρόβλημα. Έχουν συνηθίσει οι παίκτες να παίζουν σε μεγάλα γήπεδα. Είναι θέμα ψυχολογίας, ρυθμού και αυτοπεποίθησης το σουτ».

Για το Λαμποράλ Κούτσα-Ολυμπιακός: «Ο Ολυμπιακός ήταν πρώτος στον όμιλο και μπήκε από νωρίς σε μία διαδικασία. Αλλά άμα δει κάποιος το πρόγραμμα είναι επιτακτική η νίκη σήμερα. Γενικά, όμως παίζει καλό μπάσκετ σε άμυνα και επίθεση. Σημαδεμένα πράγματα. Με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο ο Ολυμπιακός παίζει 40 λεπτά καλή άμυνα με τακτική, ξεκινώντας από την προσωπική άμυνα. Το δεύτερό του κομμάτι, που είναι σημαντικό, είναι ότι ο Σπανούλης παίζει ένα πολύ ποιοτικό μπάσκετ, ενώ η ικανότητά του μπαίνει στο ομαδικό παιχνίδι. Είναι μία σκληρή ομάδα και θεωρώ ότι δεν θα έχει πρόβλημα ο Ολυμπιακός απόψε. Ο Κώστας (σ.σ. Σλούκας) είναι έτοιμος πια. Σωματικά, ψυχικά και από άποψη εμπειρίας. Είχα πει στην αρχή της σεζόν με τον Λαφαγέτ, ότι είναι πολύ χρήσιμος παίκτης. Βέβαια, όλα τα λεφτά είναι το παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα».

Για το ποια ομάδα είναι πιο βατή για να αποκλείσει κάποιος στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας: «Η άποψή μου είναι πως πιο εύκολη ομάδα να αποκλείσεις είναι η Ρεάλ. Έχει έναν συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού. Ξέρουμε τις αλλαγές που θα κάνει από το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου. Δηλαδή, είναι λίγο πιο προβλέψιμη. Από την άλλη, έχει τεράστιο ταλέντο ως ομάδα. Αλλά είναι πιο εύκολο να κάνεις ένα δικό σου πρόγραμμα άμυνας και να τη “χτυπήσεις”».

Για την Εθνική ομάδα: «Όλα είναι οργανωμένα. Προετοιμασίες και φιλικά. Πιστεύω ότι θα υπάρχει ένας ευχάριστος “πονοκέφαλος” για το ρόστερ. Από το “1” μέχρι το “4” είμαστε πλήρης για φέτος και για την επόμενη δεκαετία. Στο κομμάτι “5” σίγουρα περιμένουμε τον Κουφό, να δέσει με τον Γιάννη Μπουρούση. Κι αν όλα είναι φυσιολογικά θα είναι μία χρονιά που θα έχει επιτυχίες. Μεγάλο ρόλο έχει παίξει η φιλοσοφία Κατσικάρη και τον τρόπο που δένει το ταλέντο. Στην προετοιμασία που θα κάνουμε το καλοκαίρι θα δοθεί προσοχή να παίζουμε σκληρή άμυνα. Η άμυνα είναι αυτή που σε αποτρέπει από την ήττα, αλλά η επίθεση σου δίνει τη δυνατότητα να κερδίσεις ένα παιχνίδι».

Δεν υπάρχουν σχόλια: