Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Ρόκα: «Πρέπει να σεβαστούμε τον ΠΑΟΚ» (audio)

Στο Metropolis95,5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο Μάνουελ Ρόκα. Ο τεχνικός του Πανθρακικού αναφέρθηκε στην εκτός έδρας νίκη της ομάδας του απέναντι στον ΟΦΗ, στο όριο των βαθμών που χρειάζονται για τη σωτηρία και στον αγώνα που ακολουθεί με τον ΠΑΟΚ.


Αναλυτικά όσα είπε:

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι μετά τη χθεσινή νίκη. Είχαμε μιλήσει πριν από τον αγώνα και είχαμε πει ότι για να σωθούμε θα πρέπει να περάσουμε νικηφόρα από την Κρήτη. Τώρα παίζουμε με τον ΠΑΟΚ και μετά έχουμε ακόμη ένα σημαντικό παιχνίδι με τον Εργοτέλη».

Για το αν θεωρεί ότι είναι δύσκολο να κερδίσουν τον ΠΑΟΚ, τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό στην Κομοτηνή: « Εντός έδρας εμείς έχουμε εμπιστοσύνη ότι μπορούμε να κερδίσουμε οποιονδήποτε αντίπαλο. Ο Παναιτωλικός που αγωνίστηκε στο γήπεδό μας πριν τρεις εβδομάδες ήταν τότε η πιο φορμαρισμένη ομάδα στο πρωτάθλημα αλλά εμείς είχαμε την καλύτερη ευκαιρία να πάρουμε την νίκη στο τέλος όταν το πέναλτι που εκτελέσαμε ήταν άστοχο. Εντός έδρας επομένως έχουμε την εμπιστοσύνη ότι μπορούμε να τους κερδίσουμε όλους όμως δεν μπορούμε να ελπίζουμε σε σωτηρία αν δεν πετύχουμε και εκτός έδρας κάποια νίκη».

Για τις πολλές χαμένες ευκαιρίες απέναντι στον ΟΦΗ: «Αυτό είναι άγχος όταν μια ομάδα δεν έχει το εύκολο γκολ έχει και μεγάλο βάρος. Δημιουργήσαμε ευκαιρίες, πρεσάραμε μπροστά, είχαμε το passing game αλλά μάγκες πρέπει να είμαστε μέσα στην περιοχή».

Για την κακή κατάσταση του γηπέδου της Κομοτηνής και πόσο έχει κοστίσει στην ομάδα: «Δεν είναι μόνο το γήπεδο, εμείς έχουμε και το προπονητικό κέντρο. Κάνουμε εκεί προπονήσεις αλλά  πρέπει να κοντρολάρουμε πάρα πολύ τι ασκήσεις βάζουμε στους παίκτες. Το γήπεδο έχει συνέχεια λάσπη, νερό και είναι δύσκολο να κάνεις προπόνηση συνέχεια. Είναι δύσκολο να παίζεις κάθε παιχνίδι σε τέτοιο χώρο, εντάξει 1-2 παιχνίδια αλλά όχι όλα, αν και έχουμε καλούς ποιοτικούς παίκτες. Ο Αστέρας Τρίπολης διαθέτει πολύ καλούς τεχνίτες ποδοσφαιριστές οι οποίοι δυσκολεύτηκαν να παίξουν στον κακό αγωνιστικό χώρο του γηπέδου μας και αυτό λειτούργησε υπέρ μας».

Για το αν είναι σε καλή κατάσταση το γήπεδο ενόψει του αγώνα με τον ΠΑΟΚ: «Ναι είναι καλό επειδή ο καιρός άνοιξε και δεν θα έχουμε πρόβλημα να διεξαχθεί ο αγώνας αλλά είναι αλήθεια ότι κάποια σημεία έχουν λάσπη γιατί δεν πρόλαβε να φυτρώσει χόρτο».

Για το αν το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε μια δύσκολη κατάσταση δίνει περισσότερες ελπίδες στον Πανθρακικό: «Ο ΠΑΟΚ έχει ποιοτικούς παίκτες. Στο πρώτο παιχνίδι ήμασταν πολύ καλοί σαν ομάδα όμως δυο φάσεις που δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι μας στέρησαν την νίκη. Το γεγονός ότι δεν είναι σε καλή κατάσταση, είναι υπέρ μας αλλά δεν περνάει από το μυαλό μας ότι επειδή δεν είναι σε καλή κατάσταση, μπορούμε να τους κερδίσουμε και εύκολα. Πρέπει να τους σεβαστούμε γιατί είναι παίκτες με μεγάλη ποιότητα. Ο Περέιρα μας έβαλε ένα γκολ από φάουλ που μόνο αυτός και ο Τσόρι Ντομίνγκεζ θα μπορούσαν να το κάνουν».

Για το αν το όριο της σωτηρίας είναι στους σαράντα βαθμούς: «Σε κάθε παιχνίδι που παίζουμε αυτό το όριο μπορεί να αλλάξει. Βλέπουμε τον Λεβαδειακό να ανεβαίνει τον Πανιώνιο που ενώ βρέθηκε πίσω στο σκορ νίκησε με 4-2, ο Πλατανιάς που έχασε, έχει εύκολο πρόγραμμα, δεν μπορούμε να ξέρουμε ακόμα με σιγουριά στους πόσους βαθμούς θα είναι η σωτηρία. Εμείς υπολογίζουμε να μαζέψουμε από 38-40 βαθμούς. Εκεί νομίζω ότι θα είμαστε καλά».

Για το ποιον υποστηρίζει στο ντέρμπι της Ισπανίας ανάμεσα σε Μπαρτσελόνα και Ρεαλ Μαδρίτης: «Εγώ έπαιξα επτά χρόνια στην Ρεαλ Μαδρίτης, επομένως δεν υπάρχει θέμα συζήτησης (γέλια). Ήμουν από δεκαπέντε μέχρι εικοσιένα στη Ρεαλ εκεί μεγάλωσα. Παρόλο που μου αρέσει το επιθετικό ποδόσφαιρο που παίζει η Μπαρτσελόνα. Η Ρεαλ τον τελευταίο καιρό παίζει αρκετά απείθαρχα».

Ακούστε όσα είπε στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» ο Μάνουελ Ρόκα:

Upload Audio - Download Music - Psy -Gangnam style


*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: