Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Η ψυχολογία ενός ηγέτη…!!

Βλέποντας τη φωτογραφία αυτής της σελίδας, προσπάθησα να μπω στην ψυχολογία ενός επιχειρηματία-ηγέτη, όπως είναι σε όλες τις επιχειρήσεις του ο Ιβάν Σαββίδης, εκτός του ΠΑΟΚ!Γράφει ο Νίκος Πετρουλάκης
Και εξηγούμαι: Πείτε ότι αυτό το θέμα το γράφει ο Ιβάν και κάνει μια ανάλυση της ψυχοσύνθεσής του, μέσα από αυτά που του συμβαίνουν σε καθημερινό επίπεδο στην πατρίδα του, στην οποία ήρθε να επενδύσει, βγάζοντας ρούβλια ή δολάρια ή ευρώ στη μακρινή Ρωσία, την οποία φυσικά και αγαπάει.
Έρχομαι λοιπόν, εγώ ο Ιβάν, στην πατρίδα μου την Ελλάδα και αγοράζω μια επαγγελματική ποδοσφαιρική ομάδα, γιατί έχω «τρέλα» με το ποδόσφαιρο και ξέρω ότι ο ΠΑΟΚ είναι ποδοσφαιρικό κίνημα, με πάνω από 1 εκατομμύριο φιλάθλους σε όλο τον κόσμο, άρα αποτελεί και μια πρώτης τάξεως βάση για επιχειρηματικές δραστηριότητες.
1)Μετά κόπων και βασάνων, αλλά και μεγάλης αμφισβήτησης, παίρνω τον ΠΑΟΚ και αναλαμβάνω να πληρώσω τα χρέη που άφησαν οι προηγούμενοι. Τα βρίσκω στα 32 εκατομμύρια ευρώ, αλλά με προοπτική να «πέσουν», αφού αυτές είναι οι υποσχέσεις της Κυβέρνησης.
2)Γνωρίζω πολύ καλά τον υπουργό, κολλητό του Πρωθυπουργού και μου κλείνει ραντεβού με τον «μεγάλο», ο οποίος μου υπόσχεται ότι θα μου ρυθμίσει τα χρέη του ΠΑΟΚ, αλλά θα πρέπει να βοηθήσω επενδυτικά σε δυο μεγάλα «αγκάθια» που αντιμετωπίζει. Οι Σκοπιανοί και οι Τούρκοι επενδυτές θέλουν να πάρουν το ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλάς», για το μίσθωμα του οποίου πλήρωνε μια οικογένεια της Αθήνας, ελάχιστα χρήματα. Τώρα όμως, για να «ζήσει» το ξενοδοχείο, πρέπει να πληρώσω τα… δεκαπλάσια από αυτά που έδιναν οι προηγούμενοι. Ακόμη, μου λένε ότι πρέπει να αγοράσω και μια άκρως προβληματική εταιρία καπνού, τη ΣΕΚΑΠ, γιατί οι Τούρκοι είναι έτοιμοι να μπουν με δολάρια και να βάλουν και την ημισέλινο να κυματίζει! Εκεί πρέπει επίσης να ρίξω πολλά λεφτά, εκατομμύρια ευρώ. Μου λένε ότι εάν κάνω αυτές τις δυο επενδύσεις, θα με βοηθήσουν με τον ΠΑΟΚ και θα μου ρθμίσουν τα χρέη, ρίχνοντάς τα στα 10 εκατομμύρια. Άρα, εκεί που θα έδινες 32, μου λένε, τα υπόλοιπα ρίξτα και πάρε δυο προβληματικές επιχειρήσεις, για να βοηθήσεις και την Κυβέρνηση.
3)Το κάνω! Παίρνω το «Μακεδονία Παλάς» με τα δεκαπλάσια χρήματα, διώχνω Σκοπιανούς και Τούρκους. Παίρνω τη ΣΕΚΑΠ, με 10 εκατομμύρια ευρώ στο «καλημέρα» και διώχνω τους Τούρκους. Βάζω στην είσοδο να κυματίζει μια τεράστια ελληνική σημαία και νιώθω περήφανος ως Έλληνας και Πόντιος, για την συμβολή μου στη νίκη της πατρίδας μου.
4)Επενδύω και στον ΠΑΟΚ, αφού περιμένω τη ρύμιση χρέους για να «εκτοξεύσω» την ομάδα και να την κάνω, μεγαλύτερη δύναμη στην Ευρώπη. Τέτοια «τρέλα» έχω. Φέρνω τον Γέρμαν, που τον ξέρω από τη Ρωσία και με βάζει να πληρώσω 24 εκατομμύρια ευρώ σε δυο χρόνια, παίρνουν μεγάλα ονόματα παικτών, αλλά δεν πετυχαίνουν τίποτα. Αποτυχία. Μαλώνει και με έναν Έλληνα προπονητή, του στέλνει κάτι βλακώδη SMS και αναγκάζομαι να πληρώσω 600.000 ευρώ χωρίς λόγο για… αποζημίωση ηθικής βλάβης!!!Ο ίδιος προπονητής βέβαια, εργάζεται κανονικά σε άλλη χώρα. Αλλά εγώ πληρώνω…
5) Στο μεταξύ, περιμένω την Κυβέρνηση να υλοποιήσει την υπόσχεσή της, γιατί έχω μεγαλεπήβολα σχέδια για τον ΠΑΟΚ. Ζητάω και μια έκταση στη Θέρμη για να φτιάξω προπονητικό κέντρο, το οποίο ανακοινώνω. Θα μου στοιχίσει πάνω από 40 εκατομμύρια ευρώ, αλλά θα αναπτύξω και μια ακόμη δραστηριότητα, με τον ιαματικό τουρισμό, γιατί στη Θέρμη έχει θερμά νερά, αναπτυγμένη γεωθερμία.
6)Μου βγάζουν προβληματάκια στη επένδυση της Θέρμης και ενώ μου έλεγαν ότι θα πάρω την άδεια αμέσως, είχα έτοιμα τα χρήματα, εμφανίζεται μια άλλη υπηρεσία και αναγκάζει το Δήμο Θέρμης να αλλάξει όλα τα πλάνα του και να καθυστερήσει την απόφασή του. Περνάνε δυο χρόνια περίπου και ακόμη απόφαση δεν έχουν πάρει.
7)Η Κυβέρνηση, δεν ρυθμίζει τα χρέη, δεν βγάζει το Νόμο που μου υποσχέθηκε, γιατί λέει ότι δεν την αφήνει η τρόικα. Μένω μετέωρος, αλλά συνεχίζω να πληρώνω τα ενοίκια στο «Μακεδονία Παλάς», δεν ζητάω από τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ υποστήριξη στο θέμα αυτής της επένδυσης, συνεχίζω να πληρώνω τις υποχρεώσεις της ΣΕΚΑΠ, χωρίς βοήθεια από την Κυβέρνηση και εμφανίζονται κάποιοι στον ΠΑΟΚ, που μου λένε ότι για τον επόμενο χρόνο δεν πρόκειται να πληρώσω πολλά χρήματα, γιατί θα γίνει ανανέωση με ταλέντα από την Κ20. Ωραία, να μια φορά που όλα θα πάνε καλά και δεν θα ρίξω λεφτά στην ομάδα.
8)Στο μεταξύ, αλλάζει η Κυβέρνηση, έρχεται καινούργια, η οποία ως δια μαγείας αποφασίζει να ρυθμίσει τα χρέη. Όταν μου το λένε, δεν το πιστεύω, αλλά τελικά μαθαίνω ότι θα το κάνουν, παρά τις αντιρρήσεις της τρόικας. Έχω έτοιμα 11 εκατομμύρια να τα βάλω την επομένη ψήφισης του Νόμου. Στο νομοσχέδιο που πάνε να περάσουν, υπάρχει, λένε οι νομικοί μας, ένα «αγκαθάκι», που μας δημιουργεί ερωτηματικά, άρα δεν μπορούμε να πληρώσουμε, δεν μπορούμε να μπούμε σε αυτή τη ρύθμιση. Θα μπούμε σε άλλη.
9)Στην Ελλάδα, ο εισαγγελέας κάνει μια έρευνα για το ποδόσφαιρο, από το 2011 και μετά, αλλά ακόμη και σήμερα, το αποτέλεσμα δεν έχει γίνει γνωστό και κανένας δεν μπήκε φυλακή,. Παρά το γεγονός ότι μιλάνε για «τρομοκρατική οργάνωση» που ελέγχει παιχνίδια, διαιτητές, παράγοντες, τους πάντες. Ο ΠΑΟΚ φυσικά, είναι έξω από αυτά.  Η προσπάθεια όμως, στον ΠΑΟΚ πάει στράφι. Διώχνω τεχνικό διευθυντή και προπονητή. Μου φέρνουν τον ίδιο, όπως πέρυσι και πρόπερσι. Πάω στο γήπεδο και βλέπω 3.500 κόσμο. Η μόνη χαρά είναι τα παιδιά του βόλεϊ, που πανηγυρίζουν για το κύπελλο…
ΥΓ 1: Εάν ήσασταν ο Ιβάν Σαββίδης και σας συνέβαιναν όλα αυτά, τι θα σκεφτόσασταν;
ΥΓ 2: Μήπως αυτός ο άνθρωπος χρειάζεται μεγαλύτερη συμπαράσταση και ηθική ικανοποίηση από τον κόσμο του ΠΑΟΚ; Μήπως πρέπει να τον προστατεύσουν ως κόρη οφθαλμού;
Λέω… μήπως;
*Πηγή: arenafm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: