Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

«Απαιτούμε την ισονομία»

Τους χαμένους βαθμούς από τον αγώνα με τον Κολοσσό στην Ρόδο, απόρροια των απαράδεκτων σφυριγμάτων των Τζαφλέρη και Μαγκλογιάννη, δεν θα τους φέρει κανένας πίσω. Ωστόσο, με αφορμή την «σφαγή» του περασμένου Σαββάτου, ο Λευτέρης Αρβανίτης, με την παρουσία του, έστειλε χθες στην ΚΕΔ/ΕΟΚ το ξεκάθαρο μήνυμα της ΚΑΕ Άρης για την συνέχεια του πρωταθλήματος.
Ρεπορτάζ: Γιάννης Δασκάλου
«Δεν μπορεί να γίνονται τέτοια λάθη, σε τόσο κρίσιμο σημείο της χρονιάς. Δεν θα επιτρέψουμε να αντιμετωπιστεί ξανά έτσι ο Άρης. Απαιτούμε την ισονομία και θέλουμε να την εξασφαλίσετε» ήταν τα λόγια του κ. Αρβανίτη προς τους κ.κ. Κορομηλά και Ζαβλανό, οι οποίος είναι οι σύγχρονοι «διαιτητοπατέρες» και είναι υπεύθυνοι για όλες τις σφυρίχτρες της Α1.
Στην παράστασή του, στην διαδικασία ορισμού διαιτητών της 21ης αγωνιστικής, ο Λευτέρης Αρβανίτης παρουσίασε στους επιτελείς της ΚΕΔ/ΕΟΚ μια προς μια, τις επίμαχες φάσεις του DVD με τις αμφιλεγόμενες διαιτητικές αποφάσεις του Βενετόκλειου. Για τις οποίες, όπως ήταν φυσιολογικό, διαμαρτυρήθηκε πολύ έντονα, ζητώντας την τιμωρία των δυο διαιτητών.
Από την πλευρά τους, οι κ.κ. Ζαβλανός και Κορομηλάς – ενώ συνήθως είναι ιδιαίτερα αυστηροί με εκπροσώπους ομάδων στις κρίσεις και τα σχόλιά τους για παράπονα προς διαιτητές – άκουσαν με προσοχή τον πρόεδρο της ΚΑΕ Άρης και σε ήπιους τόνους, συμφώνησαν ότι η διαιτησία δεν πήγε πολύ καλά, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι τα λάθη δεν έγιναν ηθελημένα.
Στην εξέταση των επίμαχων φάσεων των τελευταίων κρίσιμων δευτερολέπτων σε κανονική διάρκεια και παράταση του αγώνα του περασμένου Σαββάτου, υπήρξε διχογνωμία ανάμεσα στα μέλη της ΚΕΔ. Τόσο για την φάση του φάουλ στον Αντεγκμπόγιε, όσο και για εκείνο του Νέϊμικ στον Γουότερς που έμελλε να κρίνει το παιχνίδι. Μοναδική φάση για την οποία άπαντες συμφώνησαν ότι ήταν «μαρς» φάουλ το οποίο κακώς δεν δόθηκε, ήταν επάνω στον Πάσαλιτς 30 δεύτερα πριν το τέλος. Όταν, δηλαδή, ο Άρης προηγούνταν με 70-68 και το φάουλ στον Βόσνιο… βαφτίστηκε διπλή ντρίμπλα.
Πάντως, ο μη ορισμός των Τζαφλέρη και Μαγκλογιάννη στους αγώνες της επόμενης αγωνιστικής, που ουσιαστικά αποτελεί μια σιωπηρή τιμωρία της ΚΕΔ, ηθικά δικαιώνει τους ισχυρισμούς της ΚΑΕ Άρης.
*Πηγή: arenafm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: