Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Απόδραση για Μπαρτσελόνα!!

Δεν… χάνει το πλεονέκτημα στα πλέι οφ η Μπαρτσελόνα! Οι Καταλανοί έφυγαν με το διπλό απ’ το «σπίτι» του Ερυθρού Αστέρα (77-73) και αγκάλιασαν μια απ’ τις πρώτες δύο θέσεις στον όμιλο του Παναθηναϊκού.

Απόδραση για Μπαρτσελόνα!
Την όγδοη νίκη της στο Top-16 της Ευρωλίγκας πανηγύρισε η Μπαρτσελόνα μέσα στη Σερβία! Αν και στο τέλος πήγαν να… αυτοκτονήσουν, εν τέλει οι Καταλανοί (8-3) έριξαν στο καναβάτσο τον Ερυθρό Αστέρα και με το υπέρ τους 77-73 βρίσκονται «αγκαλιά» με το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ.

Πλουραλισμός στην επίθεση για τους μπλαουγκράνα, με τον Ναβάρο να ‘χει 12 (και ένα καθοριστικό τρίποντο) και τον Σατοράνσκι να προσθέτει 11 με 10 ριμπάουντ. Για τους ηττημένους ο «γίγαντας» Μαριάνοβιτς έκανε… πάρτι, με 23 πόντους και 11 «σκουπίδια» αλλά δεν ήταν αρκετός για να αποτρέψει την ήττα (3-8) με τις ελπίδες των «ερυθρολεύκων» για πρόκριση να εκμηδενίζονται.

Το ματς:

Ο Μαριάνοβιτς έκανε θραύση κάτω απ’ τη ρακέτα όπου δεν είχε αντίπαλο στο ξεκίνημα. Και με δικούς του οκτώ πόντους, ο Ερυθρός Αστέρας προηγήθηκε 12-11, με την Μπαρτσελόνα την ίδια ώρα να ‘χει κεφάτους τους Σατοράνσκι-Τόμας και ουσιαστικά να την οδηγούν στο ισόπαλο 15-15 της πρώτης περιόδου.

Ο «γίγαντας» των Σέρβων κάθισε αναγκαστικά στον πάγκο, η άμυνα των Καταλανών πήρε τα πάνω της… κόβοντας την όρεξη των γηπεδούχων, ενώ παράλληλα πήραν «φωτιά» τα πολυβόλα τους απ’ τα 6,75 (κυρίως με Όλεσον). Κάπως έτσι λοιπόν, η Μπάρτσα για πρώτη φορά… πάγωσε τους περίπου 20.000 θεατές, προηγούμενο με 9 (19-28). Ο Μαριάνοβιτς πέρασε ξανά στο παρκέ και… ξεκόλλησε στην επίθεση την ομάδα του. Δεν ήταν αρκετό, όμως, πλέον διότι στην πίεση των «ερυθρολεύκων», οι Καταλανοί έβρισκαν συνεχώς τις λύσεις και κυρίως τα μακρινά σουτ κρατούσαν όρθιους τους παίκτες του Πασκουάλ. Και τελικά πήγαν στα αποδυτήρια όντας μπροστά με 32-37.

Ο Τζένκινς πήρε τη σκυτάλη απ’ τον Μαριάνοβιτς και με διαδοχικούς δικούς του πόντους (μετά και τις πολύ κακές επιθέσεις των μπλαουγκράνα) έφερε το παιχνίδι στα ίσα μετά από ώρα (41-41), με το κλειστό να παίρνει… φωτιά! Η φοβερή αντεπίθεση του Ερυθρού Αστέρα στην τρίτη περίοδο συνεχίστηκε, που όχι μόνο ανέκτησε τα ηνία του ματς, αλλά διευρύνοντας κι άλλο το σερί του κι έχοντας ρίξει στα… σκοινιά την αντίπαλό της, προηγήθηκε ακόμα και με έξι (50-44)! Δύο καλάθια απ’ τον Χουέρτας στο τελευταίο λεπτό, διατήρησαν σε απόσταση αναπνοής την Μπαρτσελόνα (50-48) στο 30’.

Προς στιγμήν οι Σέρβοι κράτησαν το προβάδισμα, αλλά στα 6:51’ πριν το τέλος ο Τόμιτς έβαλε ξανά σε θέση οδηγού τους φιλοξενούμενους. Έστω και μετά από επτά ανεπιτυχείς προσπάθειες(!), ο Ναβάρο βρήκε στόχο στο πρώτο του τρίποντο σε ένα καθοριστικό σημείο, δίνοντας στην Μπάρτσα αέρα έξι πόντων (56-62), στα 4:30’ προτού ολοκληρωθεί ο αγώνας. Το τρίποντο του Κάλινιτς έδωσε το φιλί της ζωής στον Ερυθρό, ενώ ο Μπλάζιτς μείωσε στον πόντο (67-68) στο 39’. Οι Σέρβοι έχασαν το καθοριστικό αμυντικό ριμπάουντ στα τελευταία 30’’ κι ενώ έχαναν με μόλις τρεις πόντους, με το υπόλοιπο της αναμέτρησης να αναλώνεται σε συνεχόμενες βολές, με τους Καταλανούς να είναι κάτι παραπάνω από ψύχραιμοι και να φεύγουν με το διπλό, χάρη στο τελικό 73-77.

Τα δεκάλεπτα: 15-15, 32-37, 50-48, 73-77

Ερυθρός Αστέρας (Ράντονιτς): Ουίλιαμς 4, Ντάνγκουμπιτς 8 (2), Μίτροβιτς 4, Μπλάζιτς 10 (2), Κάλινιτς 10 (2), Μαριάνοβιτς 23 (11 ριμπ.), Τέγιτς 3 (1), Τζένκινς 7 (1), Γιόβιτς 4, Ζίρμπες.

Μπαρτσελόνα (Πασκουάλ): Ντόλμαν 7, Εζόνια, Ουέρτας 10, Ναβάρο 12 (1), Σατοράνσκι 11, Πλάις 2, Τόμας 10, Όλεσον 9 (3), Λάμπε 2, Νάχμπαρ 6 (2), Τόμιτς 8.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: