Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

«Μαραντόνα και Ντούνγκα; Απλά ηλίθιοι»

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/9dd2bdc3742c650a711dae51548a5653_L.jpg?943912800?943912800?943912800Με τα χειρότερα λόγια μίλησε για τους Ντιέγκο Μαραντόνα και Κάρλος Ντούνγκα ο Γουέσλεϊ Σνάιντερ ο οποίος παράλληλα αποθέωσε τον προπονητή του στην Ολλανδία, Μπερ Φαν Μάαρβικ. «Είναι καλό να έχεις προπονητή κάποιον που μπορεί να σε ηρεμίσει και δεν θα σε πανικοβάλει. Μετά από ένα δύσκολο πρώτο ημίχρονο με την Βραζιλία καταφέραμε να παραμείνουμε ήρεμοι. Αυτό είναι δουλειά προπονητή. Προτιμώ να έχω έναν τέτοιο προπονητή παρά ηλίθιους όπως ο Μαραντόνα και ο Ντούνγκα», ανέφερε ο άσος της Ολλανδίας.

Θέλει Ερνάντες η Βαλένθια

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/a557f2ec609a8296f42ab7d88947a957_L.jpg?943912800?943912800?943912800Η Βαλένθια έχει προσεγγίσει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την προοπτική του δανεισμού του Χαβιέρ Ερνάντες για τον επόμενο χρόνο. Οι εμφανίσεις του νεαρού Μεξικανού επιθετικού στο Παγκόσμιο Κύπελλο έχουν δικαιώσει και με το …παραπάνω τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, ο οποίος «έκλεισε» τον παίχτη για λογαριασμό της Γιουνάιτεντ νωρίς φέτος το καλοκαίρι, καταβάλλοντας το ποσό των 9 εκατ ευρώ στη Ντεπορτίβο Γκουανταλαχάρα.

Η θέση του στους «Κόκκινους Διάβολους» δεν ήταν εξασφαλισμένη και αρχικά ο Σκωτσέζος τεχνικός ήταν υπέρ της προοπτικής του δανεισμού του για έναν χρόνο. Μετά, όμως, τις εμφανίσεις του με την Εθνική ομάδα του Μεξικού στο Μουντιάλ, τα δεδομένα άλλαξαν και τη θέση του ως υποψήφιος προς δανεισμό, πήρε ο Φεντερίκο Μακέντα.

Οι «Νυχτερίδες» από την άλλη ψάχνουν φθηνές λύσεις στην αγορά και χρειάζονται οπωσδήποτε ενίσχυση στην επιθετική τους γραμμή. Ο τεχνικός της Ισπανικής ομάδας, Ουνάι Έμερι, είναι διατεθειμένος να προσφέρει εγγυημένο χρόνο συμμετοχής στον 22χρονο επιθετικό, ενώ βέβαια οψιόν αγοράς δε θα υπάρχει στο συμβόλαιο ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Αυτή η προοπτική συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες και είναι κάτι που οι δύο ομάδες σκέφτονται σοβαρά. Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να πάρουν τις τελικές τους αποφάσεις σχετικά με το μέλλον του Ερνάντες, με τον ίδιο να μην έχει πρόβλημα στο να συνεχίσει την καριέρα στην Πριμέρα Ντιβιζιόν.

Λεβ: Έχει πολλούς Μέσι η Ισπανία…

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd13/imgv3b_KOvzSys2B.jpgΠαρότι η Ισπανία δυσκολεύτηκε πολύ περισσότερο από την Γερμανία για να φτάσει στα ημιτελικά, για τον Γιόακιμ Λεβ εξακολουθεί να είναι το μεγάλο φαβορί για το Παγκόσμιο Κύπελλο.Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της «νασιοναλμάνσαφτ» αρνήθηκε να αποδώσει χαρακτήρα «ρεβάνς» στον ημιτελικό που θα είναι ένα ριμέικ του τελικού του EURO 2008. «Δεν παίζουμε για ρεβάνς, δεν έχω τέτοια αισθήματα. Το 2008 δεν υπήρχε αμφιβολία ότι η Ισπανία ήταν η καλύτερη ομάδα του τουρνουά. Και στον τελικό ήταν πολύ καλοί», είπε ο Λεβ, πριν εξηγήσει πως οι κίνδυνοι απέναντι στους «φούριας ρόχας» είναι πολύ περισσότεροι από ότι απέναντι σε Αγγλία και Αργεντινή.

«Η Ισπανία εξακολουθεί να είναι το λογικό φαβορί του Μουντιάλ. Είναι το φαβορί για το τρόπαιο και στα τελευταία δύο-τρία χρόνια ήταν η πιο συνεπής ομάδα, πάντα κέρδιζαν τα σημαντικά παιχνίδια. Το κάνουν να φαίνεται εύκολο, δεν χρειάζεται να χρησιμοποιούν όλη την ενέργεια τους.

Δεν έχουν μόνο ένα Μέσι, έχουν πολλούς Μέσι. Έχουν μια πλειάδα παικτών που μπορούν να κρίνουν ένα παιχνίδι, οπότε θα προσπαθήσουμε να είμαστε προσεκτικοί απέναντι τους. Είναι μια ομάδα που κάνει λίγα λάθη. Πολύ λιγότερα από όσα κάνει η Αγγλία και η Αργεντινή, οπότε πρέπει να τους αναγκάσουμε να κάνουν».

Ο Λεβ δεν μπορούσε να μην σταθεί στην απουσία του τιμωρημένου Τόμας Μίλερ, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα πως ένας εκ των Κακάου, Τροχόφσκι και Κρόος θα είναι ο αντικαταστάτης του.«Μας έδωσε πολλά. Η τιμωρία του είναι μεγάλη απογοήτευση αλλά ήταν αναμενόμενο πως κάποιος θα έλειπε κάποια στιγμή, σε ένα τουρνουά που είσαι έξω με δυο κίτρινες κάρτες».

Πρώτη με ενθουσιασμό και Καμαρά στο Περιστέρι


Ο Σφακιανάκης πανηγυρίζει το γκολ κόντρα στον Λεβαδειακό Οι παίκτες του Ατρόμητου πραγματοποίησαν την Δευτέρα την πρώτη τους προπόνηση για την νέα περίοδο στο γήπεδο του Περιστερίου. Περίπου 1.000 οπαδοί της ομάδας έδωσαν το παρών και αποθέωσαν τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα. Ο Καμαρά ήταν αυτός που δέχτηκε τα περισσότερα χειροκροτήματα. Φυσικά τον ακολούθησε ο Σαμπού Μασάμπα.

"Είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ. Είναι η πρώτη φορά που έρχομαι στην Ελλάδα και είμαι ενθουσιασμένος που το έκανα για μια τόσο καλή ομάδα, όπως ο Ατρόμητος. Ελπίζω να έχω μια καλή χρονιά και να βάλω πολλά γκολ", είπε ο Καμαρά και όταν ρωτήθηκε για τον Σαμπού, ανέφερε: "Είναι πολύ καλός μου φίλος, αλλά είναι και πολύ καλός παίκτης και νομίζω ότι θα βοηθήσει πολύ τον Ατρόμητο".

Από την πλευρά του ο Σάμπου, δήλωσε: "Δεν ήξερα πολλά για την ομάδα, αλλά τώρα θα τα μάθω όλα. Ο Καμαρά είναι αδελφός μου. Είναι πάρα πολύ σημαντικό για τον Ατρόμητο να έχει έναν τέτοιο παίκτη".

Δηλώσεις έκανε και ο αρχηγός Χρυσόστομος Μιχαηλίδης: "Στόχος μας είναι να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο και να κάνουμε κάτι καλύτερο από πέρυσι. Θέλουμε να κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και να το κερδίζουμε. Μέσα από το καλό ποδόσφαιρο, θα ανέβουμε ψηλότερα".

Φυσικά ο Γιώργος Δώνης ανέλαβε να αναλύσει τους στόχους για την νέα περίοδο: "Να έχουμε πάνω απ' όλα υγεία, να έχουμε μια καλύτερη χρονιά από πέρυσι. Εχουμε μια καλή βάση και εμπιστεύομαι πάρα πολύ και τα παιδιά που έχουμε από την περασμένη σεζόν στην ομάδα. Θα δούμε τις επόμενες μέρες αν υπάρχει κάποια ανάγκη στο ρόστερ και αν προκύψει κάτι καλό, θα το κοιτάξουμε. Είμαι σίγουρος πλέον ότι μπορούμε να καταφέρουμε και τα δύο. Εχουμε ένα πλήρες ρόστερ και φέτος θα κοιτάξουμε να είμαστε καλύτεροι αμυντικά. Η φιλοσοφία μας, ωστόσο, θα είναι η ίδια, να έχουμε εμείς την κυκλοφορία της μπάλας".

Από την πλευρά του ο πρόεδρος, Γιώργος Σπανός, τόνισε: "Στόχος είναι να γίνουμε μια σταθερή αξία στη Σούπερ Λιγκ. Εχουμε μια παρακαταθήκη από την περσινή χρονιά. Θέλουμε να κάνουμε μια δυνατή ομάδα και αυτό θα το πετύχουμε με γεμάτο γήπεδο. Ο κόσμος του Ατρομήτου μπορεί να δώσει την ώθηση στην ομάδα για να το καταφέρει. Κατά 99% το ρόστερ μας είναι ολοκληρωμένο και αν προκύψει κάποια ανάγκη και κριθεί ότι πρέπει να αποκτηθεί παίκτης, αυτό θα γίνει".

Τέλος δεν θέλησε να ανεβάσει ακόμα ψηλότερα τον πήχη και να μιλήσει για Ευρώπη: "Χρειάζεται πολλά πράγματα για να βγεις στην Ευρώπη. Πρέπει να γίνουμε καταρχάς δυνατή ομάδα και αυτό, όπως είπα, μπορεί να γίνει μόνο με τη συμπαράσταση του κόσμου".

Ο Σαϊτιώτης στη Βέροια!


Ο Γιώργος Σαϊτιώτης.... Εκπληξη από τη Βέροια. Η διοίκηση της μακεδονικής ΠΑΕ ανακοίνωσε πριν από λίγη ώρα την απόκτηση του Γιώργου Σαϊτιώτη, ο οποίος μέχρι πρότινος έδειχνε ότι βρισκόταν πολύ κοντά στον Ηρακλή. Ωστόσο, οι Ημαθιώτες κατάφεραν να εντάξουν στο δυναμικό τους τον 29χρονο επιθετικό, που έμεινε ελεύθερος από τον ΠΑΣ Γιάννινα.

"Η ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ ανακοινώνει την απόκτηση του 29χρονου επιθετικού Γιώργου Σαϊτιώτη ο οποίος αγωνιζόταν στον ΠΑΣ Γιάννινα ενώ έχει περάσει από τον Ολυμπιακό Βόλου και Σκόντα Ξάνθη", αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της ΠΑΕ.

Γαλάζιο βροντερό παρών στη πρώτη

Γαλάζιο βροντερό παρών στη πρώτη

Πάνω από 5.000 φίλαθλοι του Ηρακλή έδωσαν το παρών στο «Καυτανζόγλειο» για το πρώτο ραντεβού της ομάδας ενόψει της νέας σεζόν. Μετά τον αγιασμό που τελέστηκε η ομάδα πραγματοποίησε προπόνηση σε χαλαρούς ρυθμούς και υπό τα συνθήματα του κόσμου. Μετά την περιπέτεια για την εξασφάλιση πιστοποιητικού συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα ο Γιάννης Τάκης στις δηλώσεις του στην «πρώτη» της ομάδας τόνισε: «Περάσαμε μία δύσκολη κατάσταση. Ελπίζουμε σε μία χρονιά χωρίς προβλήματα εντός και εκτός γηπέδων», ανέφερε αρχικά ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής ενώ για την ανανέωση του Γιάκομπ σημείωσε: «Ο Ηρακλής οφείλει να σχεδιάζει το μέλλον του με προσοχή. Ο Γιάκομπ χαίρει της εκτίμησης του κόσμου η ομάδα τον έχει ανάγκη και γι’ αυτό ανανεώσαμε τη συνεργασία μας μαζί του». Αναφέροντας τον στόχο που θέτει η διοίκηση στην ομάδα σημείωσε: «Καλό ποδόσφαιρο αυτό θα παίξει το κύριο ρόλο και τα καλύτερα θα έρθουν. Τα εμπόδια είναι γνωστά στην κοινωνία Με καλή διάθεση δεν ξεπερνιούνται όλα αλλά αντιμετωπίζονται». Στο μεταξύ όπως υποστηρίζουν οι άνθρωποι της ΠΑΕ, ο Παναγιώτης Κονέ ήταν αδικαιολογήτως απών από την πρώτη προπόνηση της ομάδας, ενώ κανονικά το παρών έδωσε το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας Γίρι Κρέιτσι.

Στην Ελλάδα για την Λάρισα ο Μακίνουα


Ο Μακίνουα ήρθε στην Ελλάδα για λογαριασμό της ΑΕΛ Στην Ελλάδα βρίσκεται από το μεσημέρι της Δευτέρας ο Στεφάν Μακίνουα. Ο Νιγηριανός επιθετικός που αναμένεται να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με την διοίκηση της θεσσαλικής ομάδας, έκανε και τις πρώτες του δηλώσεις, τονίζοντας την ικανοποίησή του για την κατάληξη της υπόθεσής του.

"Είμαι χαρούμενος που ήρθα στην Λάρισα. Η ομάδα μου προσφέρει την ευκαιρία να παίξω και πάλι σε υψηλό επίπεδο και αυτό είναι καλό για την καριέρα μου, θα αναγεννηθώ. Οι άνθρωποι της Λάρισας με ήθελαν πολύ στην ομάδα και αυτό μου άρεσε. Δεν μπορώ να πω πόσα γκολ θα βάλω, όμως θα βάλω τα δυνατά μου για όσο πιο πολλά μπορώ".

Πλέον το μόνο που απομένει για να επισημοποιηθεί η απόκτηση του παίκτη από την ομάδα της Θεσσαλίας είναι να περάσει ο Μακίνουα τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις. Αν όλα πάνε καλά τότε θα τεθεί σε ισχύ ο δανεισμός του από την Λάτσιο.

Την Δευτέρα πρόεδρος και κλήρωση της Σούπερ Λιγκ


Το σήμα της Σούπερ Λίγκα Την Δευτέρα 12 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί το διοικητικό συμβούλιο της Σούπερ Λιγκ προκειμένου να αποφασίσει για το ποιος θα είναι ο νέος πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος. Ακολούθως θα λάβει χώρα και η διαδικασία της κλήρωσης για την νέα αγωνιστική περίοδο.

Τα θέματα Ημερήσιας Διάταξης στο διοικητικό συμβούλιο έχουν ως ακολούθως:

1. Εκλογή Προέδρου και Αναπληρωτή Προέδρου - Συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου σε Σώμα.
2. Σύγκληση Τακτικής Γενικής Συνέλευσης.
3. Κλήρωση Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ 2010 2011.
4. Ενημέρωση επί θεμάτων Κεντρικής Διαχείρισης Τηλεοπτικών Δικαιωμάτων.
5. Ενημέρωση για πρόοδο διαγωνισμού για εταιρεία security.
6. Ενημέρωση για πρόοδο διαγωνισμού για κοινή προμήθεια εισιτηρίων και ξενοδοχειακών υπηρεσιών.
7. Ενημέρωση για πρόοδο διαγωνισμού για χορηγία Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ.
8. Ενημέρωση για αγορά περιοδικού "Referee".
9. Διάφορα

Στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" το Ελλάδα-Γεωργία


Εισιτήρια διαρκείας για την Εθνική Στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" θα αντιμετπωίσει η Ελλάδα την Γεωργία στο πρώτο παιχνίδι για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2012. Στις 3 Σεπτεμβρίου έχει οριστεί να διεξαχθεί το παιχνίδι, ενώ οι επόμενοι εντός έδρας αγώνες θα γίνουν κατά πάσα πιθανότητα στο Ολυμπιακό στάδιο.

Το γήπεδο του Φαλήρου επιλέχθηκε ως έδρα για τον πρώτο αγώνα, καθώς στο Ολυμπιακό στάδιο εκείνη την ημερομηνία έχει "κλειστεί" να διεξαχθεί συναυλία, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να το χρησιμοποιήσει η Εθνική.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ αναφέρει: "Στο γήπεδο "Γ. Καραϊσκάκης" θα διεξαχθεί ο εναρκτήριος αγώνας της Εθνικής Ανδρών στην προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2012. Αντίπαλος του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στις 3 Σεπτεμβρίου είναι η Γεωργία και η αναμέτρηση θα αρχίσει στις 21:45. Υπενθυμίζεται ότι η Εθνική έχει κληρωθεί στον 6ο όμιλο μαζί με την Κροατία, το Ισραήλ, την Λετονία, την Μάλτα και την Γεωργία".

Το μυστικό της επιτυχίας των Γερμανών


Ο Γιόακιμ Λεβ Στη σκληρή δουλειά απέδωσε την αγωνιστική εικόνα της εθνικής Γερμανίας στο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο ο προπονητής της Γιόακιμ Λεβ. Τα "πάντσερ" έχουν φτάσει να θεωρούνται το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, έχοντας πετύχει 13 γκολ ενώ ταυτόχρονα έχουν δεχτεί μόνο δύο.

"Τα σχέδια για το πώς θα παίζαμε σε αυτή τη διοργάνωση ήταν αποτέλεσμα πολλής σκέψης και δουλειάς από τη στιγμή της κλήρωσης της 4ης Δεκεμβρίου", παραδέχτηκε ο Λεβ, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα "Bild". "Η ανάλυσή μας ήταν σαφής: θα είχαμε πιθανότητες να κατακτήσουμε το τρόπαιο μόνο αν παίζαμε επιθετικό ποδόσφαιρο και αν κάναμε δύσκολη τη ζωή των άλλων ομάδων. Ο τρόπος της Ιταλίας, που πήρε τον τίτλο το 2006 με την άμυνα και πετυχαίνοντας μόνο ένα γκολ δεν είχε πιθανότητες πλέον. Δεν πας πουθενά αν παίζεις έτσι στις μέρες μας. Ετσι σχεδιάσαμε το Παγκόσμιο Κύπελλο από την αρχή και μέχρι τον τελικό", εξήγησε ο Γερμανός τεχνικός.

"Όλα είναι θέμα τάξης μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Αυτή είναι η σημαντικότερη προϋπόθεση για καλό ποδόσφαιρο. Οι παίκτες πρέπει να ξέρουν τη θέση τους στη βασική δομή της ομάδας, έτσι ώστε κανείς τους να μην τρέχει σε όλο το γήπεδο. Εχουμε χωρίσει τον αγωνιστικό χώρο σε συγκεκριμένα ορθογώνια που πρέπει να καλύπτονται. Το παιχνίδι δεν σταματάει ποτέ όταν η μπάλα είναι στο γήπεδο. Θέλω να βλέπω τους παίκτες να μπαίνουν και να ζητούν την μπάλα. Αυτό κάνει το παιχνίδι πιο κινητικό και δυναμικό. Ηξερα ότι συγκεκριμένοι παίκτες είναι πάρα πολύ καλοί σε αυτό: ο Οζίλ, ο Ποντόλσκι, ο Μίλερ, ο Κρόος. Τους είπα λοιπόν ότι αν δεν κινούνται στον αγωνιστικό χώρο δεν πρόκειται να νικήσουν ούτε τον Καναδά!", κατέληξε ο Λεβ.

Αμανατίδης και επισήμως στον Αγροτικό Αστέρα


Ο Περικλής Αμανατίδης Aνακοινώθηκε από τη διοίκηση του Αγροτικού Αστέρα η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας από τον Περικλή Αμανατίδη, ο οποίος επιστρέφει στους "σταχυοφόρους". Η συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές ήταν γνωστή από το Σάββατο και σήμερα η πρόσληψη του Αμανατίδη επισημοποιήθηκε.

Η ανακοίνωση της μακεδονικής ΠΑΕ αναφέρει: "H ΠΑΕ Αγροτικός Αστέρας ανακοινώνει τον Περικλή Αμανατίδη ως τον νέο προπονητή των 'σταχυοφόρων'. Μετά από αρκετές συναντήσεις, ο Περικλής Αμανατίδης έδωσε τα χέρια με τον πρόεδρο Κώστα Ριαβόγλου για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του Αγροτικού Αστέρα.

Αμέσως μετά τη συμφωνία ο νέος τεχνικός των 'πρασίνων', Περικλής Αμανατίδης, δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ: "Μετά από 3 χρόνια, επιστρέφω στον Εύοσμο και στον Αγροτικό Αστέρα. Δεν επιστρέφω όμως με τις αναμνήσεις και τα βιώματα από το παρελθόν.

Αυτός ήταν ένας κύκλος προσφοράς που έχει κλείσει. Ερχομαι στον Αγροτικό Αστέρα για έναν καινούργιο κύκλο, που θέλω να πιστεύω ότι και αυτός θα έχει θετικό πρόσημο. Μεγάλες στιγμές, σημαντικές νίκες, ανάδειξη παικτών, υλοποίηση στόχων. Αυτά πρέπει να πετύχουμε και είναι δύσκολο.

Εχω την ψυχολογία ότι έρχομαι για πρώτη φορά και ότι δεν γνωρίζω κανέναν. Πρέπει να δουλέψω σκληρά για να πετύχουμε και πάλι πράγματα. Δεν παίρνω τίποτα μαζί μου από την πρώτη τριετία, ακόμα και η λέξη 'επιστροφή' δε μου αρέσει. Εχω αλλάξει εγώ ο ίδιος και αλλάζω συνεχώς. Θα έχω καινούργιους συνεργάτες, καινούργιες συνεργασίες με παίκτες και με παράγοντες.

Το γεγονός ότι η προσέγγιση που μου έγινε από τον Κώστα Ριαβόγλου και τους συνεργάτες του δεν είχε καμία αναφορά στο παρελθόν, μου άρεσε πολύ. Τέθηκαν καινούργιοι στόχοι και η υλοποίησή τους αποτελεί για μένα πρόκληση. Αυτή η πρόκληση είναι δικός μου οδηγός στην πορεία μου".

Αποθέωση στη Λάρνακα


Ο Ντεϊβίντας Τσεζνάουσκις στην προπόνηση του Αρη Πανηγυρικής υποδοχής έτυχε η αποστολή του Αρη που έφτασε το απόγευμα στη Λάρνακα. Μέλη του SUPER 3 Κύπρου υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό τους κίτρινους που μοίρασαν εκατοντάδες αυτόγραφα.

Ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ έχει μαζί τους διεθνείς Σηφάκη, Πρίττα και Ναφτί, που θα ακολουθήσουν χαλαρούς ρυθμούς στην προπόνηση.
Στον αγώνα της Τρίτης δεν θα αγωνιστούν εκτός συγκλονιστικού απροόπτου οι τρεις διεθνείς που ενσωματώθηκαν τελευταίοι με την ομάδα.

Επίσης, να σημειωθεί ότι με την αποστολή του Αρη δεν ταξίδεψε ο Μαουρίτσιο Αρόγιο, ο οποίος δεν έπεισε τον Έκτορ Κούπερ για την ετοιμότητά του να βοηθήσει την ομάδα.

Τσεσνάουσκις: Πρόκειται για έναν μεγάλο προπονητή

Σε εκπομπή του Αρης FM φιλοξενήθηκε ο Ντεϊβίντας Τσεζνάουσκις στη διάρκεια της σύντομης παραμονής του στη Θεσσαλονίκη, λίγο πριν αναχωρήσει η αποστολή για την Κύπρο.

"Είχαμε μια σκληρή προετοιμασία με πολύ τρέξιμο, ενώ αγωνιστήκαμε και σε κάποια φιλικά παιχνίδια, από τα οποία όμως δεν μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα, καθώς ήμασταν ιδιαίτερα κουρασμένοι σε αυτά", είπε ο 29χρονος Λιθουανός.

Αναφορικά με τις σχέσεις που ανέπτυξε με τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές της ομάδας, τόνισε: "Συνεργαζόμαστε με όλους πολύ καλά. Δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα. Η ατμόσφαιρα ήταν πάρα πολύ καλή και από την αρχή προσαρμόστηκα εύκολα".

Για τον Έκτορ Κούπερ και τη συνεργασία του μαζί του, σημείωσε χαρακτηριστικά:
"Πραγματικά πρόκειται για έναν μεγάλο προπονητή. Δεν δουλέψαμε πολύ στην τακτική. Ο προπονητής μας επικεντρώθηκε στον τομέα της φυσικής κατάστασης. Ο τρόπος που δουλεύει, δείχνει την αξία του ως τεχνικού. Είχαμε μία πολύ καλή συνεργασία και πιστεύω πως έτσι θα συνεχίσουμε".

Όσον αφορά τη νέα χρονιά και τους στόχους του Αρη, ο Τσεζνάουσκις σχολίασε:
"Πέρσι ο Αρης έκανε μία καλή χρονιά και φέτος θα προσπαθήσουμε αν όχι να κάνουμε καλύτερη, τουλάχιστον να έχουμε ισάξια με την προηγούμενη. Υπάρχει ποιότητα στην ομάδα. Πρέπει παιχνίδι με παιχνίδι να ανεβαίνουμε, αν και νομίζω ότι είναι νωρίς για να εξάγουμε συμπεράσματα".

Ερωτηθείς για το αν είναι ευχαριστημένος με την απόδοσή του, επεσήμανε:
"Δεν μπορώ να πω ότι είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Υπήρχε πολύ κούραση, ωστόσο αυτό δεν θα είναι πρόβλημα για τη συνέχεια".

«Θα σου σκίσω το στόμα, που…η, που θα μου πεις αντίο Μαραντόνα»

http://www.sportena.com/wp-content/uploads/2010/07/maradona0705.jpgΕπιμελεια
Οξύθυμος, εριστικός, αθυρόστομος, προκλητικός, εκρηκτικός, αμετροεπής. Χαρακτηρισμοί που ταιριάζουν «γάντι» στον Diego Maradona, που ποτέ δεν έπαψε να αποτελεί ένα από τα κακά παιδιά του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.
Τις αντιδράσεις του στην αναμέτρηση με τη Γερμανία, στο οποίο η Αργεντινή γνώρισε το διασυρμό με 4-0 τις έχετε ήδη παρακολουθήσει από το Sportena. Ωστόσο, ήρθε στη δημοσιότητα μία πιο διευρυμένη έκδοση, με στιγμιότυπα που δεν είχαμε δει μέχρι τώρα από το ισπανικό κανάλι «Cuatro». Αρχικά, ο τεχνικός της «albiceleste» συζητά με το βοηθό του τον τρόπο με τον οποίο θα αντιμετωπίσει τους Γερμανούς: «Τους Γερμανούς θα τους παίξουμε μπάλα, επειδή εκείνοι το μόνο που ξέρουν είναι να τρέχουν και αν τους αφήσεις να τρέξουν, μπορούν να βγουν παγκόσμιοι πρωταθλητές». Απόλυτα σωστή προσέγγιση του παιχνιδιού, όπως, αποδείχθηκε και από το τελικό αποτέλεσμα.

Στη συνέχεια, όσο κι αν προσπάθησε να ξεσηκώσει την εξέδρα, οι παίκτες του δεν έδειχναν ικανοί να σκοράρουν. Τα νεύρα του τα πλήρωσε ο βοηθός διατητή, ή για την ακρίβεια η μητέρα του: «Κιτρίνη, γ… την που…α που σε γέννησε! Σ’ αυτόν το λέω«», ενώ και με μία χαρακτηριστική χειρονομία έδειξε πόσο… τυχεροί ήταν οι αντίπαλοί του. Το παιχνίδι τελείωσε, ο Maradona είχε αγκαλιά την κόρη του και κάποιος από την εξέδρα του είπε κάτι. Μάλλον το μετάνιωσε την ίδια στιγμή, αφού ο Diegito ξέσπασε πάνω του όλη την ένταση και την απογοήτευση του αποκλεισμού από το Mundial: «Γ…ω την π….α που σε γέννησε! Που…ας γιε, να χέ..ω το μ…ί της μάνας σου! Θα σου σκίσω το στόμα, π…η! Που θα μου πεις αντίο Μαραντόνα, π…η!».

Απέρριψε Καστίγιο ο ΠΑΟΚ!

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd13/imgv3b_B2oO64fFUJ.jpgΟ ΠΑΟΚ και ο Νέρι Καστίγιο έφτασαν κοντά σε συμφωνία τις προηγούμενες μέρες, ωστόσο οι άνθρωποι της ομάδας της Θεσσαλονίκης αποφάσισαν τελικά να μην αποκτηθεί ο πρώην επιθετικός του Ολυμπιακού.Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, οι δύο πλευρές συζήτησαν το ενδεχόμενο της συνεργασίας τους, έφτασαν σε ένα προχωρημένο σημείο, αλλά δεν κατέληξαν σε επίπεδο συμφωνίας.

Η πλευρά του παίκτη ήταν αυτή που πίεσε περισσότερο για να γίνει η μεταγραφή κι είναι ενδεικτικό ότι έριξε τις απαιτήσεις στα 300 χιλ. ευρώ τον χρόνο προκειμένου να γίνει το deal.

O Θοδωρής Ζαγοράκης, όμως, μαζί με τον Ζήση Βρύζα, ζύγισαν τα θετικά και τα αρνητικά κρίνοντας ότι είναι προτιμότερο να μην εμπιστευτούν τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή.

Μπορεί ο Καστίγιο να είναι ένας παίκτης με τα στοιχεία που ζητά ο ΠΑΟΚ (αριστερό εξτρέμ, γρήγορος κ.λπ), ωστόσο το γεγονός ότι βρίσκεται σε μεγάλη αγωνιστική απραξία και ο χαρακτήρας του είναι ιδιαίτερος λειτούργησαν ανασταλτικά.

Παρόλο, λοιπόν, που έγιναν συζητήσεις και ο «Δικέφαλος του Βορρά» δεν θα πλήρωνε τίποτα για τον δανεισμό του Καστίγιο από τη Σαχτάρ, ο ΠΑΟΚ απέρριψε τον παίκτη και θεωρείται δύσκολο να ξανανοίξει το συγκεκριμένο μεταγραφικό θέμα.

«Η Τζένοα δίνει 3,5 εκ. ευρώ για Σκόκο»

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd13/imgv3b_vs9jVUmdXJ.jpgΤο ενδιαφέρον της Τζένοα για τον Νάτσο Σκόκο επαναφέρουν ξένα δημοσιεύματα.Το ιταλικό site «ilsecoloxix.it» τονίζει ότι η ιταλική ομάδα θέλει τον παίκτη της «Ένωσης», αναφέρει ότι το συμβόλαιό του λήγει το 2011, ενώ το δημοσίευμα συμπληρώνει -επικαλούμενο «πηγές» από την Ελλάδα- πως απεσταλμένοι της Τζένοα θα έρθουν στην Ελλάδα για διαπραγματεύσεις.

Την ίδια ώρα το αγγλικό «tribalfootball», γράφει ότι «Η Τζένοα πάει στην Αθήνα για τον Σκόκο», τονίζοντας πως οι Γενοβέζοι προτίθενται να δαπανήσουν μέχρι και 3,5 εκ. ευρώ για τον Αργεντινό άσσο της ΑΕΚ.

Τάκης: «Ο κόσμος θα πάρει τον Ηρακλή στις πλάτες του»

Τάκης: «Ο κόσμος θα πάρει τον Ηρακλή στις πλάτες του»

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ηρακλής Γιάννης Τάκης φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» αναφερόμενος στη σημερινή «πρώτη» του συλλόγου, αλλά και τις επικείμενες μεταγραφικές κινήσεις της ομάδας.

«Είναι σίγουρο ότι η ταλαιπωρία με την αδειοδότηση μας πήγε πίσω και μας τραυμάτισε σε επίπεδο εικόνας και λειτουργίας της ΠΑΕ. Ο μήνας που χάθηκε πήγε πίσω τα κατεξοχήν αγωνιστικά θέματα. Η συνάντηση που θα γίνει με τον κ. Ρέμο θα είναι απολύτως τυπική, καθώς ο πρώην μεγαλομέτοχος γνωρίζει πολύ καλά τις εκκρεμότητες που υπάρχουν. Ελπίζω ότι έχει αντιληφθεί ότι δεν μπορεί να απέχει από το πρόβλημα, η κατάσταση δεν είναι κρυφή. Δυστυχώς όσο και να βοηθούν οι φίλαθλοι την ομάδα, οι παλιές εκκρεμότητες πάντα θα πλήττουν τον Ηρακλή. Άλλη μια φορά όμως οι φίλαθλοι θα πάρουν τον Ηρακλή στις πλάτες τους, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Είναι αλήθεια ότι μέχρι τον Σεπτέμβριο απαιτείται 1,5 εκατομμύριο ευρώ, ένα ποσό που εκκρεμεί από τη χρονιά που ολοκληρώθηκε, όμως κίνδυνος από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού δεν υπάρχει. Άλλωστε μετά το Μάιο οι υποχρεώσεις εκτελούνται κανονικά, η δόση της εφορίας εκτελείται κανονικά, όμως όσο καλή διάθεση και να υπάρχει, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να τραυματίζουμε τη χρονιά που έρχεται. Δεν υπάρχει η πολυτέλεια να γίνονται μεταγραφές εντυπωσιασμού, μόνο ο κ. Μπουμπένκο αποφασίζει για τις μεταγραφικές κινήσεις. Ο Λέκι πιστεύουμε ότι μπορεί να βοηθήσει την ομάδα και η συνεργασία μας θα ξεκαθαρίσει εντός των ημερών. Τον Κονέ τον θέλουμε στο ρόστερ, θεωρώ ότι και οι δύο έχουν να κερδίσουν από τη συνεργασία».

Καλοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο εεεεεεεε?

Μαραντόνα: Ο κύκλος μου έκλεισε

http://www.sport.gr/files/news/2010-07-05/1278352285_maradona_250x.jpgΤην αποχώρησή του από τον πάγκο της Αργεντινής προανήγγειλε ο Ντιέγκο Μαραντόνα. Ο τεχνικός της μπιανκοσελέστε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Cronica TV, τόνισε πως ο κύκλος του στην Εθνική ομάδα έχει κλείσει, ενώ ανέφερε πως πλέον χρειάζεται χρόνο για την οικογένειά του.

Ο Πίπε ντ' Ορο και η μπιανκοσελέστε μπορεί να γνώρισαν την ήττα και τον αποκλεισμό από τη Γερμανία για τη φάση των 8 του Παγκοσμίου Κυπέλλου, η υποδοχή όμως που επεφύλαξαν οι οπαδοί της Αργεντινής στην αποστολή της ομάδας ήταν εξαιρετικά θερμή. Κάτι τέτοιο όμως δεν στάθηκε ικανό να μεταπείσει τον 50χρονο τεχνικό, ο οποίος ουσιαστικά προανήγγειλε την αποχώρησή του από τον πάγκο της ομάδας.

"Ο κύκλος μου έκλεισε. Εδωσα ό,τι είχα. Τώρα θα περάσω χρόνο με την οικογένειά μου", ήταν τα λόγια του Μαραντόνα, ο οποίος είχε παρουσιάσει... τάσεις φυγής από την ομάδα, στη συνέντευξη τύπου μετά την ντροπιαστική ήττα από τα Πάντσερ με 4-0.


Ζουέλα: "Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε πολύ υψηλό επίπεδο"

http://www.contra.gr/images/m/zuela_paok050710_m.jpgΑιφνιδίασε ο Φρανκ Ζουέλα, αφού έκανε τις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης του ΠΑΟΚ πριν από τον απογευματινή προπόνηση της Σουρωτής, χωρίς μεταφραστή. Με - απρόσμενα - καλά ελληνικά απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων. "Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος για τη μεταγραφή μου, γιατί είναι μεγάλη ομάδα ο ΠΑΟΚ, με πάρα πολύ κόσμο και με τέτοια ατμόσφαιρα στο γήπεδο, που δεν έχει καμία άλλη ομάδα στην Ελλάδα. Από την πρώτη μέρα κατάλαβα ότι είναι μια ομάδα σαν μια οικογένεια, είναι πολύ δεμένοι όλοι μέσα στην ομάδα και ο ένας βοηθάει τον άλλον, γι' αυτό και πήρε τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ τα τελευταία δυο χρόνια.

Όσο μπορούσα παρακολουθούσα τον ΠΑΟΚ από το εξωτερικό και είμαι πολύ ευχαριστημένος γιατί αυτή η ομάδα άλλαξε πολύ τα τελευταία χρόνια. Ο Ζαγοράκης και ο Βρύζας με τον κύριο Σάντος έκαναν καταπληκτική δουλειά και έφεραν την ομάδα σε πολύ υψηλό επίπεδο, γι' αυτό και αποφάσισα εύκολα να γυρίσω στην Ελλάδα" δήλωσε αρχικά ο 27χρονος στόπερ.

Υποσχέθηκε παράλληλα ότι θα δώσει "τα πάντα γι' αυτή τη ομάδα, γιατί έτσι έχω μεγαλώσει και έχω μάθει ότι πρέπει να ανταποδίδεις τη βοήθεια σε όσους σε εκτιμούν και σε βοηθούν. Κάναμε σκληρή προετοιμασία με την πρώην ομάδα μου στη Ρωσία στην Ατάλεια της Τουρκίας για δυο βδομάδες και είμαι έτοιμος".

Τόνισε ακόμα ότι "μ' αρέσει ο ανταγωνισμός, αλλά με σεβασμό προς τους συμπαίκτες μου που παίζουμε στην ίδια θέση και όταν εσύ θες να πετύχεις κάτι καλό πρέπει να δουλέψεις σκληρά για να κερδίσεις μια θέση στην 11άδα. Από κει και πέρα είναι θέμα προπονητή".

Για την κλήρωση του τρίτου προκριματικού γύρου στο Τσάμπιονς Λιγκ είπε ότι "ξεκίνησε η Ζενίτ πολύ καλά τη χρονιά στη Ρωσία, αλλά άμα έχει ο ΠΑΟΚ λίγο τύχη και την περσινή απόδοση, μπορεί να τα καταφέρουμε και να προκριθούμε ακόμα και εάν ο αντίπαλος είναι η Ζενίτ".

Τέλος, σχολιάζοντας την οψιόν αγοράς του που έχει ο ΠΑΟΚ για το επόμενο καλοκαίρι, υπογράμμισε ότι "εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα να μείνω και άλλα χρόνια στον ΠΑΟΚ. Θα χρειασθεί συζήτηση με τον πρόεδρο και τον μάνατζέρ μου, αλλά η σκέψη μου αυτή τη στιγμή είναι να βοηθήσω αυτή τη σεζόν όσο μπορώ τον ΠΑΟΚ".

Παίκτες της Κέρκυρας Στολτίδης και Μίχος


Θα ταξιδέψει ο Στολτίδης Παίκτης της Κέρκυρας είναι ουσιαστικά από το μεσημέρι της Δευτέρας ο Ιεροκλής Στολτίδης. Η διοίκηση της νησιωτικής ομάδας, φέρεται να ήρθε σε συμφωνία μαζί του και αναμένεται πλέον να υπογράψει το συμβόλαιό του για να συνεχίσει στην Σούπερ Λιγκ. Ουσιαστικά δηλαδή αναμένεται μόνο η επίσημη ανακοίνωση της μεταγραφής.

Στο μεταξύ, αποκτήθηκε και ο Χαρίδημος Μίχος, ο οποίος είναι 29 ετών, αγωνίζεται ως αμυντικός και τα τελευταία τρία χρόνια ανήκε στο δυναμικό του Θρασύβουλου, με τον οποίο έπαξε τόσο στην Σούπερ Λιγκ, όσο και στην Β' Εθνική.

Ανανέωσε για τρία χρόνια ο Βικτοράς Γιάκομπ

Ανανέωσε για τρία χρόνια ο Βικτοράς Γιάκομπ

Σπουδαία «εσωτερική» μεταγραφική κίνηση για τον Ηρακλή που έφτασε σε συμφωνία με τον Ρουμάνο επιθετικό Βικτοράς Γιάκομπ, για την ανανέωση της συνεργασίας με τον τελευταίο για τα επόμενα τρία χρόνια. Η λιτή ανακοίνωση των «κυανόλευκων»: «Η ΠΑΕ Ηρακλής ανακοινώνει την υπογραφή νέου τριετούς διαρκείας συμβολαίου με τον ποδοσφαιριστή Βικτοράς Γιάκομπ».

Προσφορά 10 εκατομμυρίων από τον Ολυμπιακό για τον Ροναλντίνιο, λένε οι Ιταλοί

http://www.contra.gr/images/m/dhino_m.jpgΤο ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για τον Ροναλντίνιο είναι δεδομένο και τη Δευτέρα ήρθε η Gazzetta dello Sport να δώσει συνέχεια, μπαίνοντας και σε ακριβή νούμερα. Σύμφωνα με το ιταλικό δημοσίευμα, η προσφορά των "ερυθρολεύκων" ανέρχεται στα 10 εκατομμύρια ευρώ και γι' αυτό ο "Ρόνι" το σκέφτεται. Είναι γνωστό πως η Μίλαν επιθυμεί να αδειάσει το ρόστερ της από κάποια συμβόλαια, ώστε να κυνηγήσει τους στόχους που την ενδιαφέρον από την αγορά, όπως τον Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ.

Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός που κόπηκε από τον Ντούνγκα και δεν συμετείχε στο Μουντιάλ, έχει συμπάθειες στο Μιλάνο, όχι όμως φανατικές, κι έτσι φέρεται η διοίκηση πρόθυμη να τον παραχωρήσει, ώστε να γλιτώσει τα 20 εκατομμύρια ευρώ που έχει να του δίνει για τα επόμενα δύο χρόνια. Ουσιαστικά, δηλαδή, ο Ολυμπιακός και πάντα σύμφωνα με τους Ιταλούς, του προσφέρει το συμβόλαιο που έχει στη Μίλαν ώστε να τον φέρει στην Ελλάδα.

Ο Ροναλντίνιο, πάντως, σε φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν πρόσφατα, δείχνει να έχει πάρει 10 κιλά στις καλοκαιρινές διακοπές του, κάτι που συνέβη και πέρυσι, πριν επανέλθει σε καλή αγωνιστική κατάσταση μετά από εντατική προπόνηση.

Φουλ «επίθεση» από Πατέρα

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/d6baf37a51cecb78cb984ad5114577e3_L.jpg?1278321938?1278321938?1278321938Ο Νικόλας Πατέρας μετά τους Βγενόπουλο και Βαρδινογιάννη πήρε τον... λόγο και ανέφερε γιατί αποχώρησε από το τριφύλλι. «Όταν μιλάμε για τη πώληση του Παναθηναϊκού, δεν μπορούμε να το συγκρίνουμε με τα υδραυλικά του γείτονα ή το διπλανό οικόπεδο», ανέφερε για τα λεγόμενα του Τζίγγερ. Ο πρώην πρόεδρος του τριφυλλιού μίλησε στον NOVAΣΠΟΡ FM 94,6:
Άκουσα προσεκτικά τον κ. Βγενόπουλο και τον κ. Βαρδινογιάννη. Όταν μιλάμε για τη πώληση του Παναθηναϊκού, δεν μπορούμε να το συγκρίνουμε με τα υδραυλικά του γείτονα ή το διπλανό οικόπεδο. Οι εγκαταστάσεις στην Παιανία είναι συνδεδεμένες με την ιστορία του Παναθηναϊκού και είναι κάτι απαραίτητο.

Οι λόγοι της αποχώρησης:
Για τις επιστολές μου από τις 22 Μαρτίου μέχρι τέλος Απριλίου εξήγησα τους λόγους που αποφάσισα να αποχωρήσω. Η υπομονή μου είχε εξαντληθεί. Του ανέφερα: "δέχτηκα χυδαίο πόλεμο από το φίλο σου και συνεργάτη σου Κώστα Γκόντζο". Αν κάποιος πληρώνεται για δουλειά, συνεργάτης είναι. Παρότι του ζήτησα να τον συμμαζέψει, αρνήθηκε λέγοντας ότι δεν είναι δική του δουλειά.
Δεύτερος λόγος ήταν οι απαξιωτικές αναφορές προς εμένα και τον Βγενόπουλο.
Τρίτον ήταν η προεδρολογία. Του είχα ζητήσει να κάνει μια δήλωση ότι είμαι πρόεδρος της ΠΑΕ και χρειάζομαι να έχω τη στήριξή του. Τέλος, εκείνο που του ζήτησα είναι να διευκρινίσει για τα οικονομικά της ΠΑΕ και την κακοδιαχείριση.
Ο πρώτος λόγος που συναντηθήκαμε ήταν για να ετοιμάσουμε την επόμενη ημέρα. Ανέλαβα τον Παναθηναϊκό σε μια κακή περίοδο, χωρίς να υπάρχουν προπονητής και έπρέπε να γίνουν μεταγραφές.

«Τα λειτουργικά έξοδα στην ΠΑΕ είναι τα ίδια»
Με κάλεσαν και μου είπαν βάλε τα λεφτά σου και πάρε τον Παναθηναϊκό από εκεί που ήταν και απογείωσέ τον. Τα λειτουργικά έξοδα στην ΠΑΕ είναι τα ίδια, ενώ στο ρόστερ υπήρχε αύξηση πέντε έξι εκ. ευρώ. Αλλά υπήρχε και αύξηση εσόδων. Εγώ έχω βάλει στον Παναθηναϊκό περισσότερα χρήματα από όσα φαίνονται. Για εμένα δεν ήταν θέμα αν θα βάλω πέντε –δέκα εκ. ευρώ ακόμα. Στην τελευταία συνάντηση μου πρότεινε κάποιους όρους και του είπα εγώ ότι θα μπορούσαμε να βάλουμε για αντιπρόεδρο τον Κανελλόπουλο και για τεχνικό διευθυντή τον Κόντη που έχει κάνει καλή δουλειά στον Άρη. Είπα κάποια πράγματα στον Παναθηναϊκό και του εξήγησα ότι δεν μπορώ να είμαι πρόεδρος στο Παναθηναϊκό και οι αποφάσεις να παίρνονται από άλλους ανθρώπους. Αν κάποιους έλεγε ότι θα αναλάβει πρόεδρος κάποιος άλλος και θα κάνει κουμάντο διοίκηση, τότε δεν θα είχα πρόβλημα. Ποτέ δεν χρέωνα έξοδα στον Παναθηναϊκό εκείνα που ξοδεύω προσωπικά.

«Αυτή τη στιγμή δεν πιστεύω ότι μπορώ να βοηθήσω τον Παναθηναϊκό»
Του είχα πει ότι θα αναλάμβανα πρόεδρος, μονο αν γινόταν πρώτος αντιπρόεδρος εκείνος, δεύτερος αντιπρόεδρος ο Γιαννακόπουλος και τρίτος αντιπρόεδρος ο Βγενόπουλος. Θεωρώ ότι όταν μια ομάδα σαν τονΠαναθηναϊκόείναι πολυμετοχική, τότε χρειάζεται να κάνει μια δουλειά από μόνος του. Ωστόσο, δεν έγινε τίποτα τέτοιο. Αυτή τη στιγμή δεν πιστεύω ότι μπορώ να βοηθήσω τον Παναθηναϊκό. Από εκεί και πέρα, τον Γιάννη τον ξέρω τριάντα χρόνια και αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να συνεννοηθώ μαζί του.

«Καραγκιόζης και φαιδρό υποκείμενο»
Στην αρχή το μπλογκ ξεκίνησε Πατέρας-Βαρδινογιάννης και Βγενόπουλος-Γιαννακόπουλος, στη συνέχεια έγινε Πατέρας-Βαρδινογιάννης και οι άλλοι δύο μόνοι τους και στο τέλος έγινε αυτό που ξέρετε σήμερα. Δεν περιμένω από τις εφημερίδες για να μάθω ποιος είμαι.Δεν με ενόχλησαν ποτέ τα δημοσιεύματα του Τύπου. Δεν μπορεί ο Γιαννακόπουλος και ο Βαρδινογιάννης που ήταν πυρακτωμένα να τους βγάζει ο Νίκος Πατέρας τα κάστανα από τη φωτιά και να του κάνουν αντιπολίτευση. Αυτά είναι καραγκιοζιλίκια. Μία εβδομάδα ο καραγκιόζης ο Γκόντζος γράφει ότι ο Πατέρας θα δώσει στον Μαρινάκη. Αυτό το φαιδρό υποκείμενο γράφει πολλά το τελευταίο διάστημα. Δεν μπορώ να σχολιάζω συνέχεια τους χαρακτηρισμούς του «τουλούμπα»! Όσον αφορά το θέμα του κ. Μαρινάκη, είμαστε φίλοι όσα χρόνια είμαστε με τον κ. Βαρδινογιάννη.

Κόντης: «Ο Άρης θα είναι καλύτερος από πέρυσι»

Κόντης: «Ο Άρης θα είναι καλύτερος από πέρυσι»

Ο εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ Άρης Γιάννης Κόντης φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και σχολίασε αφενός την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους της προετοιμασίας των «κιτρίνων», ενώ αφετέρου αναφέρθηκε στην περίπτωση Κάμπορα και την υπόθεση Βιτόλο.

Αρχικά αναφέρθηκε στην προετοιμασία του Άρη: «Η ομάδα είναι στο σωστό δρόμο και με τα δείγματα που υπάρχουν πιστεύω ότι θα είμαστε καλύτεροι από πέρυσι, ειδικά με την επάνοδο των διεθνών και την ολοκλήρωση των μεταγραφικών κινήσεων. Αγωνιστήκαμε απέναντι σε μια εξαιρετική ομάδα όπως είναι η Ρούμπιν Καζάν, δείξαμε μια αδυναμία στο πρώτο ημίχρονο, όμως στο δεύτερο παίξαμε καλύτερα. Πολύ καλά συμπεράσματα άφησαν σ’ αυτό το διάστημα οι Βελλίδης και Κατίδης, μόνο τέτοια συμπεράσματα μπορείς να βγάλεις σ’ αυτό το στάδιο. Θεωρώ ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα είμαστε έτοιμοι για να παίξουμε στην Ευρώπη, άλλωστε αυτός είναι ο στόχος»

Ο εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ αρνήθηκε να μπει σε διαδικασία σχολιασμού των μεταγραφικών κινήσεων: «Δεν θέλω να αναφερθώ σε κάποια μεταγραφική αναζήτηση, καθώς είναι επιζήμιο και δεν έχει νόημα να το συζητάμε κάθε μέρα. Σε ότι αφορά τον Παπαζαχαρία ήθελε να έρθει στον Άρη εδώ και χρόνια, ενώ νομίζω ότι έχει και αισθήματα για την ομάδα».

Αναφερόμενος στο θέμα Κάμπορα τόνισε: «Ο Κάμπορα επικαλέστηκε προσωπικό πρόβλημα, εξαιτίας της επικείμενης γέννας της γυναίκας του ήθελε να επιστρέψει στην Αργεντινή, όπου είναι λογικό ότι θα πάει με λιγότερα χρήματα. Ο ποδοσφαιριστής δεν ήθελε να μείνει εδώ κι αυτό είναι ξεκάθαρο. Ο χρόνος θα αποδείξει αν είναι απλήρωτος ο Κάμπορα».

Τέλος έδωσε… είδηση σχετικά με την υπόθεση του Βίκτορ Βιτόλο: «Ο Άρης έχει κάνει προσφυγή στη ΦΙΦΑ εδώ και μήνες για το θέμα Βιτόλο, όμως αυτές οι υποθέσεις χρειάζονται τρία και τέσσερα χρόνια για να εκδικαστούν. Όπως και να έχει όμως εμείς διεκδικούμε την αποζημίωση των 700 χιλιάδων ευρώ που προβλέπει το έγγραφο που είχαμε υπογράψει σε περίπτωση που πήγαινε σε άλλη ελληνική ομάδα».

Δανεικός στη Γιουβέντους ο Μάρκο Μότα


Μάρκο Μότα Την έκτη μεταγραφή της στη διάρκεια της τρέχουσας περιόδου πραγματοποίησε η Γιουβέντους, η διοίκηση της οποίας ανακοίνωσε σήμερα την απόκτηση του Μάρκο Μότα με τη μορφή του δανεισμού από την Ουντινέζε για ένα χρόνο. Εφόσον ο 24χρονος δεξιός οπισθοφύλακας, ο οποίος τους τελευταίους 18 μήνες αγωνιζόταν ως δανεικός στη Ρόμα, ικανοποιήσει με τις εμφανίσεις του, η "γηραιά κυρία" έχει τη δυνατότητα να τον αποκτήσει με κανονική μεταγραφή έναντι του ποσού των 3,75 εκατομμυρίων ευρώ.

Μάλιστα, ο παίκτης έχει ήδη ενσωματωθεί στην προετοιμασία της Γιουβέντους, καθώς η ομάδα του Λουίτζι Ντελ Νέρι προετοιμάζεται για τις υποχρεώσεις της στον Γ' προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ (29/7 και 5/8).

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι "μπιανκονέρι" έχουν ήδη εντάξει στο δυναμικό τους τους Χόρχε Μαρτίνες, Σιμόνε Πέπε, Μάρκο Στοράρι, Λεονάρντο Μπονούτσι και Νταβίντε Λανζαφάμε.

Ο Νζάι στη Βαλανσιέν


Ο Κρίστοφερ ΝΖάι Την τρίτη μεταγραφή της ενόψει της νέας σεζόν του σαμπιονά πραγματοποίησε η Βαλανσιέν, η διοίκηση της οποίας, μετά τους Νικολά Παλουά και Αμπουμπακάρ Βενσάν, ανακοίνωσε σήμερα την απόκτηση του Κρίστοφερ Νζάι για τέσσερα χρόνια από τη Σερβέτ.

Ο κεντρικός αμυντικός από τη Λαϊκή Δημοκρατία Κονγκό, ο οποίος στις 3 Ιουλίου γιόρτασε τα 21α γενέθλιά του, αγωνιζόταν τα τελευταία τρία χρόνια στην ελβετική ομάδα, με εξαίρεση το διάστημα Ιανουάριος-Ιούλιος 2009, όπου είχε παραχωρηθεί με τη μορφή του δανεισμού στην CS Σενουά.

Πόρτο απέκτησε τον Μουτίνιο

Στην Πόρτο θα συνεχίσει την καριέρα του ο Ζοάο Μουτίνιο Στην Πόρτο θα συνεχίσει την καριέρα του ο Ζοάο Μουτίνιο. Η διοίκηση των "δράκων" κατέβαλε περίπου 11 εκατ. ευρώ ευρώ στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας και απέκτησε τον 23χρονο διεθνή μέσο μέχρι το 2015.

Η μεταγραφή αυτή είναι η πιο δαπανηρή μεταξύ πορτογαλικών συλλόγων, με τη Σπόρτινγκ να έχει το δικαίωμα να εισπράξει το 25% του ποσού, στην περίπτωση που η Πόρτο παραχωρήσει τον Μουτίνιο σε κάποιο άλλο σύλλογο τα επόμενα χρόνια.

Παίκτη από τα Σκόπια πήρε η Skoda Ξάνθη


Ο Μάριαν Αλτιπαρμακόφσκι Την απόκτηση ενός παίκτη που αγωνίζονταν στην Πέλιστερ Σκοπίων, ανακοίνωσε την Δευτέρα η Skoda Ξάνθη. Πρόκειται για τον νεαρό επιθετικό Μάριαν Αλτιπαρμακόφσκι, ο οποίος υπέγραψε μάλιστα συμβόλαιο διαρκείας πέντε χρόνων με την διοίκηση της ακριτικής ομάδας.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει: "Η ΠΑΕ SKODA ΞΑΝΘΗ ΑΟ υπέγραψε 5ετές επαγγελματικό συμβόλαιο με τον ποδοσφαιριστή ΑLTIPARMAKOVSKI MARJAN, o oποίος αγωνίζεται στην θέση του επιθετικού και αγωνιζόταν στην ομάδα PELISTER FC των Σκοπίων".

Μίσελ: "Θέλω να κάνω μεγάλα παιχνίδια"


O Μισέλ Γκαμπρίνι Περέιρα... Ο Μίσελ Γκαρμπίνι είναι ένας από τους "νεοσύλλεκτους". Ο Βραζιλιάνος αμυντικός ήρθε για να ενισχύσει τα μετόπισθεν των "κίτρινων" και δείχνει να προσαρμόζεται. Σε συνέντευξη που παραχώρησε σε απεσταλμένους δημοσιογράφους, στη διάρκεια της παραμονής στη Αυστρία, ο Μίσελ απάντησε σε μια σειρά από ερωτήσεις που έχουν να κάνουν με τη συμμετοχή του στον Αρη και την προσπάθεια της επόμενης σεζόν.

- Νιώθεις, ότι έχεις προσαρμοστεί στο νέο σου περιβάλλον; Πώς κρίνεις την ποιότητα της νέας σου ομάδας; "Είμαι μόλις δέκα ημέρες στην ομάδα, νιώθω αρκετά καλά συν το γεγονός, ότι αυτές τις μέρες παρατήρησα, ότι υπάρχει ένα καλό σύνολο, αρκετή ποιότητα. Από εκεί και πέρα θα πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε για να φτάσουμε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, η οποία θα μας δώσει την δυνατότητα να μπορούμε να παίζουμε καλύτερα και να αποδίδουμε καλύτερα".

- Τι είναι αυτό, που γνώριζες για το ελληνικό Πρωτάθλημα πριν μεταγραφείς στη νέα σου ομάδα; Είχες πάρει κάποιες πληροφορίες πριν τη μεταγραφή σου στον Aρη; "Ήξερα ότι είναι ένα αρκετά δυνατό πρωτάθλημα, με πολλούς ποιοτικούς ποδοσφαιριστές. Έχουν περάσει άλλωστε αρκετοί συμπατριώτες μου από αυτό, κάτι που με έκανε να το δω με ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον, αφού αποδεικνύει, ότι είναι από τα καλά πρωταθλήματα της Ευρώπης. Δεν το λέω μόνο για τους καλούς συμπατριώτες μου που πέρασαν από το ελληνικό πρωτάθλημα. Το λέω και για όσους έχουν αγωνιστεί στην Ελλάδα. Υπάρχουν και αρκετοί ποιοτικοί Έλληνες ποδοσφαιριστές, τους οποίους έχω δει στην εθνική ομάδα".

- Το γεγονός, ότι αγωνίστηκες στη Σταντάρ Λιέγης και έχεις εμπειρίες από ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, πιστεύεις, ότι θα σε βοηθήσει να προσαρμοστείς πιο εύκολα; "Τα τελευταία πέντε χρόνια αγωνίζομαι στο πρωτάθλημα της Βραζιλίας. Εκεί το ποδόσφαιρο είναι διαφορετικό, αλλά σίγουρα το πέρασμά μου από την Σταντάρ θα με βοηθήσει να προσαρμοστώ. Κάτι που θέλω να γίνει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, να βρεθώ στην καλύτερη φυσική και τεχνική κατάσταση, ώστε να μπορέσω να κάνω μεγάλα παιχνίδια με τη νέα μου ομάδα".

- Τι είναι αυτό που σου ζητάει ο Έκτορ Κούπερ αναφορικά και με τη θέση, στην οποία αγωνίζεσαι; "Ζητάει να προσέχουμε πολύ τα αμυντικά μας καθήκοντα. Ένα μπακ, όταν αμύνεται σωστά, έχει περισσότερες δυνατότητες να επιτεθεί σωστά".

- Που πιστεύεις, ότι μπορείς να δείξεις περισσότερα καλά στοιχεία κατά τη διάρκεια του αγώνα; Στο ανασταλτικό ή στο επιθετικό κομμάτι; "Είμαι ένας αμυντικός παίκτης, που αυτό που θέλω πρώτα να κάνω καλά, είναι το να αμύνομαι. Από εκεί και πέρα όμως, στη Βραζιλία έπαιζα σε μία γραμμή τριών αμυντικών, όπου μου δινόταν η ευκαιρία να βοηθάω επιθετικά και να προωθούμαι αρκετά στην επίθεση. Τώρα, με τον Έκτορ Κούπερ στη γραμμή των τεσσάρων, τα πράγματα είναι πιο δύσκολα, αφού το βασικό ρόλο στην επίθεση τον παίρνουν τα χαφ. Επομένως οι δυνατότητες να προωθηθώ στην επίθεση λιγοστεύουν".

- Με ποιούς στόχους ήρθες να παίξεις στον Aρη; "Θέλω η ομάδα να κάνει ένα καλό και δυνατό Πρωτάθλημα. Έχω έρθει με υψηλές φιλοδοξίες. Εύχομαι λοιπόν να πάμε ψηλά και να κάνω αυτό, το οποίο αισιοδοξώ να κάνω με τη φανέλα του Αρη, να φτάσουμε σε θριάμβους. Μέσα από την ομάδα θέλω να σταθεροποιηθώ και να παίξω για αρκετά χρόνια ποδόσφαιρο στην Ευρώπη".

- Ποιός είναι ο λόγος, που επέστρεψες τόσο γρήγορα στη Βραζιλία από την Ευρώπη; "Τότε διεκδικούσα να πάρω το ιταλικό μου διαβατήριο. Η Σταντάρ είχε πει, ότι θα με βοηθήσει, αλλά δεν έδειξε κάποιο ενδιαφέρον, σε αντίθεση με την ομάδα που πήγα στην Βραζιλία. Μου είχε υποσχεθεί, ότι στους όρους του συμβολαίου μου ήταν να βγάλω ιταλικό διαβατήριο και όντως έτσι έγινε".

- Στα φιλικά επί αυστριακού εδάφους σε είδαμε πολλές φορές να παίρνεις πρωτοβουλίες σε ό, τι αφορά τις εκτελέσεις φάουλ. Θα σε δούμε και στα επίσημα παιχνίδια να παίρνεις τις ανάλογες πρωτοβουλίες; "Μου αρέσει να παίρνω τέτοιου είδους πρωτοβουλίες και να σκοράρω από φάουλ. Έχω πετύχει αρκετά γκολ με αυτόν τον τρόπο στην καριέρα μου".

Ανακοίνωσε Ζουέλα ο ΠΑΟΚ


Παίκτης του ΠΑΟΚ και με τη βούλα είναι ο Ζουέλα Την ένταξη στο δυναμικό του, με δανεισμό από τη ρώσικη Κούμπαν, του Φρανκ Ζουέλα, γνωστοποίησε επίσημα ο ΠΑΟΚ. "Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει ότι συμφώνησε με την Κούμπαν για τον δανεισμό του Αγκολέζου αμυντικού Φρανσίσκο Ζουέλα ως το καλοκαίρι του 2011", αναφέρεται στο λιτό κείμενο των "ασπρόμαυρων".

Ο ποδοσφαιριστής υποβλήθηκε στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και θα ενταχθεί άμεσα στις προπονήσεις του "Δικεφάλου".

Ανακοίνωσε Νταντόμο η ΑΕΚ


Ο Κλαούντιο Μαρτίν Νταντόμο Παίκτης της ΑΕΚ και με τη... βούλα είναι ό Κλαούντιο Μαρτίν Νταντόμο. Ο 28χρονος Ουρουγουανός αριστερός μπακ, τη Δευτέρα υπέγραφε διετές συμβόλαιο συνεργασίας με την ΑΕΚ και στη συνέχεια τόνισε ότι ελπίζει να καταφέρει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και τις προσδοκίες όλων όσων των εμπιστεύτηκαν.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ:
"H ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον Claudio Martin Dadomo. O 28χρονος ποδοσφαιριστής (10.02.1982) υπέγραψε συμβόλαιο δύο ετών".

Αμέσως μετά την υπογραφή του συμβολαίου του ο Νταντόμο έκανε τις πρώτες του δηλώσεις ως ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ, στην επίσημη ιστοσελίδα της "Ένωσης":

- Ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις για τη νέα σου ομάδα; "Καταρχήν νιώθω πολύ ευγνώμων που με εμπιστεύτηκαν οι άνθρωποι της ΑΕΚ και ευχαριστώ και τους μάνατζερ μου που με έφεραν σε αυτό το σύλλογο. Πρόλαβα να διαπιστώσω ότι πρόκειται για μια πραγματικά μεγάλη ομάδα, μόλις είδα τόσους πολλούς δημοσιογράφους στο αεροδρόμιο. Ελπίζω να μπορέσω να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις και τις προσδοκίες όλων".

- Είσαι ο δεύτερος Ουρουγουανός παίκτης που αγωνίζεται στην ΑΕΚ, μετά τον Βιέρα, ο οποίος είχε κερδίσει τίτλους με την ομάδα. Ίσως αυτός να είναι ένας καλός οιωνός για την ΑΕΚ; "Μακάρι. Μου το είπε και ο πρόεδρος όταν ήρθα, σε μια συνάντηση που κάναμε, ότι θέλουμε να κατακτήσουμε τίτλους και θέλω κι εγώ να βοηθήσω να το καταφέρουμε. Είναι και ένας από τους προσωπικούς μου στόχους".

- Για τους περισσότερους στην Ελλάδα δεν είσαι ιδιαίτερα γνωστός. Θα ήθελες να μας πεις ποια είναι τα κυριότερα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού σου; "Καταρχάς η ολοκληρωτική αφοσίωση στην ομάδα, η σκληρή δουλειά και από εκεί και πέρα ελπίζω να συνεχιστεί αυτό που έχω καταφέρει τα τελευταία χρόνια στις προηγούμενες ομάδες μου. Να σκοράρω πολλές φορές. Ελπίζω το ίδιο να κάνω και για την ΑΕΚ. Πρέπει να υπακούω, κι εγώ αλλά και όλοι οι συμπαίκτες μου, σε αυτά που λέει ο προπονητής ώστε να πετύχουμε αυτά που θέλουμε".

- Γνώριζες κάποια πράγματα για την ΑΕΚ; Ξέρεις ότι αγωνίζονται εδώ αρκετοί λατινοαμερικάνοι παίκτες; "Είχα μάθει κάποια βασικά πράγματα κυρίως μέσα από το internet, αλλά κι επειδή εμείς παρακολουθούμε πολλά ευρωπαϊκά παιχνίδια. Όπως για παράδειγμα, τα χρώματα της φανέλας και το έμβλημα του αετού. Καθώς επίσης και ότι υπάρχουν πολλοί Λατίνοι".

- Για την Ελλάδα τι γνωρίζεις; "Δεν ξέρω πολλά πράγματα για την Ελλάδα, αλλά όσους ποδοσφαιριστές ξέρω που έχουν παίξει εδώ, μου έχουν πει πολύ καλά λόγια και ότι οι φίλαθλοι γενικά είναι πολύ παθιασμένοι. Τώρα θέλω με τη σύντροφό μου να γνωρίσουμε τον ελληνικό πολιτισμό".

- Θα μας κάνεις ένα σχόλιο και για την εξαιρετική παρουσία της Ουρουγουάης στο φετινό Μουντιάλ; "Για μας είναι μεγάλη χαρά ότι καταφέραμε και φτάσαμε ως τα ημιτελικά. Είναι πολύ σημαντικό ότι έμεινε μια ομάδα από τη Λατινική Αμερική στο Μουντιάλ. Πολλοί πίστευαν ότι δεν θα μπορούσε να φτάσει ως εδώ. Περίμεναν όλοι την Αργεντινή. Εμείς όμως αποδείξαμε ότι μια ομάδα ενωμένη μπορεί να πετύχει μεγάλα πράγματα. Αύριο θα έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι και μακάρι να πάνε όλα καλά και να κατακτήσουμε το Κύπελλο".

Το προφίλ του Claudio Dadomo
- O Claudio Martin Dadomo γεννήθηκε στο Montevideo. Εκεί ζουν οι γονείς του και ο μικρότερος αδερφός του.
- Η πρώτη του ομάδα ήταν οι Montevideo Wanderers.
- Έχει παίξει σε όλες τις μικρές Εθνικές ομάδες και έχει τρεις συμμετοχές στην πρώτη ομάδα των "σελέστε».
- Όνειρό του είναι να αγωνιστεί ξανά στην Εθνική ομάδα, την οποία ο ίδιος χαρακτηρίζει "κάτι ιερό".
- Έχει κάνει ένα σύντομο πέρασμα από την Ευρώπη το 2008 για την σουηδική Χάμαρμπι.
- Την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε στην Club Atletico Cerro, με την οποία είχε 23 εμφανίσεις και έξι γκολ.
- Στην περσινή διοργάνωση του Copa Libertadores σκόραρε τα τρία από τα πέντε γκολ της ομάδας του.
- Είναι κάτοχος ιταλικού διαβατηρίου.

Έρχεται πρόταση για τον Λέτο


Ο Λέτο σε προσπάθειά του κόντρα στον Πανθρακικό Ο Δημήτρης Γόντικας και ο Κάρλος Φρέιτας έχουν σήμερα προγραμματισμένη συνάντηση με τον μάνατζερ του Σεμπαστιάν Λέτο, Φερνάντο Κοσεντίνο. Σε αυτή δεν αποκλείεται να κατατεθεί από τον τελευταίο πρόταση από τη Μπενφίκα για την απόκτηση του Αργεντινού άσου του Παναθηναϊκού.

Οι "αετοί" της Λισσαβόνας παραχώρησαν τον Ανχελ Ντι Μαρία στη Ρεάλ Μαδρίτης και θεωρούν ότι ο Λέτο, είναι ο ιδανικός παίκτης για να τον αντικαταστήσει. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η πρόταση που θα πέσει στο τραπέζι θα είναι ύψους 8 εκατ. ευρώ.

Από αυτό το ποσό τα 5,5 εκατ ευρώ, πάνε απευθείας στο ταμείο των "πρασίνων" και από τα υπόλοιπα το 50% πηγαίνει στη Λίβερπουλ και το άλλο 50% στο "τριφύλλι". Οπερ σημαίνει ότι συνολικά ο Παναθηναϊκός θα λάβει 6,75 εκατ. ευρώ.

Όσο για τους υποψήφιους αντικαταστάτες του Αργεντινού, ακούγονται τα ονόματα του Μεξικανού άσου της Τότεναμ Τζιοβάνι ντος Σάντος (παραχωρείται δανεικός με οψιόν αγοράς) και του Αργεντινού Πάμπλο Μόουτσε.

Πωλήθηκε ο Νίνης
Νέο "χτύπημα" από τον ιταλικό Τύπο με θέμα τον Σωτήρη Νίνη. Συγκεκριμένα το "calcionews24.com" έβαλε τέλος στο "φλερτ" της Ρόμα με τον διεθνή μεσοεπιθετικό του Παναθηναϊκού, αναφέροντας ότι έχει ήδη πάρει μεταγραφή στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και πως το μόνο που απομένει είναι η ανακοίνωση της απόκτησής του!

"Μόνο η ανακοίνωση απομένει για τη μεταγραφή του Ελληνα παίκτη, Σωτήρη Νίνη, από τον Παναθηναϊκό στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Πρόκειται για έναν νεαρό παίκτη, μόλις 20 ετών, ο οποίος όμως ήδη έχει ξεχωρίσει τόσο με την ομάδα του, ιδίως στο Europa League πέρυσι, όσο και με την Εθνική ομάδα. Για αυτόν υπήρχε ενδιαφέρον και από την Ρόμα", αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

Υποδοχή ηρώων ετοιμάζουν στην εθνική Γκάνας


Οι παίκτες της Γκάνας πανηγυρίζουν το γκολ του Αντίγια Ο Πρόεδρος της Γκάνα, Τζον Ατα Μιλς, ζήτησε η αποστολή της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της χώρας να τύχει υποδοχής ηρώων όταν επιστρέψει από τη Νότια Αφρική, όπου αποκλείστηκε στην προημιτελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. "Η ήττα έσπασε καρδιές, αλλά πρέπει να είμαστε υπερήφανοι για την τιμή που πέτυχε η εθνική ομάδα μας", τόνισε χαρακτηριστικά ο πρώτος πολίτης της αφρικανικής χώρας, ενόψει της σημερινής επιστροφής των "Μαύρων Αστέρων", και συμπλήρωσε: "Ο Στίβεν Απια και οι συμπαίκτες του έκαναν την Γκάνα υπερήφανοι και αξίζουν υποδοχή ηρώων".

Η Γκάνα ήταν το μοναδικό αφρικανικό συγκρότημα που πέρασε τη φάση των ομίλων στο Μουντιάλ και θα γινόταν η πρώτη αφρικανική ομάδα που θα έφτανε στους ημιτελικούς, εάν δεν είχε χάσει από την Ουρουγουάη στα πέναλτι, στο πλαίσιο των προημιτελικών.

Ευρώπη-μεταγραφές...

Η Πάρμα απέκτησε τα πλήρη δικαιώματα του Βαλερί Μποζίνοφ από την Μάντσεστερ Σίτι έναντι 5.000.000 λιρών.

Ο 24άχρονος Βούλγαρος επιθετικός ήταν δανεικός την περασμένη χρονιά από τους "πολίτες" στους "παρμέντσι".

Η Ίντερ απέκτησε τον Μάρκο Ντάβιντε Φαραόνι για 4 χρόνια. Πρόκειται για 18άχρονο ταλαντούχο Ιταλό αμυντικό που έπαιζε στην Λάτσιο, αλλά δεν ανανέωσε το συμβόλαιό του, ενώ τον διεκδικούσαν Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τσέλσι.

Στην Φράιμπουργκ για δύο χρόνια υπέγραψε ο 27άχρονος Ρουμάνος αμυντικός, Μαξιμιλιάν Νίκου, από την υποβιβασμένη Χέρτα, ενώ κοντά στο Αμβούργο βρίσκεται ο Γιάροσλαβ Ντρόμπνι.

Τον 24άχρονο Δανό αμυντικό, Μίκαελ Γιάκομπσεν, πήρε η Αλμερία από την Άαλμποργκ για 5 χρόνια.

Γενικά στοιχεία

Αναφέρονται όλες οι μεταγραφές των πέντε σπουδαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, δηλαδή από Αγγλία, Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία και Γαλλία.

Από Πορτογαλία, Τουρκία, Ολλανδία, Κύπρο, Βέλγιο και Σκωτία αναφέρονται όλες οι μεταγραφές των μεγάλων ομάδων των χωρών.

Χαμηλά, αναφέρονται μεταγραφές που ξεχωρίζουν από το υπόλοιπο της Ευρώπης, αλλά και τις υπόλοιπες (μικρότερες) ομάδες των έξι προαναφερθέντων πρωταθλημάτων ή μικρότερων κατηγοριών.

Όσον αφορά σε αυτούς που επιστρέφουν από δανεισμούς, αναφέρονται μόνο για τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης.

*Οι σημερινές μεταγραφές θα έχουν κόκκινο χρώμα στην αναλυτική λίστα που ακολουθεί...

Αναλυτικά η λίστα των μεταγραφών:

AΓΓΛΙΑ

Άρσεναλ

Μαρουάν Σαμάκ (Μπορντό)
Κάιλι Εμπεσίλιο (Φέγενοορντ)

Άστον Βίλα

Μπέρμιγχαμ
Μπεν Φόστερ (Μάντσεστερ Γ.)
Νίκολα Ζίγκιτς (Βαλένθια)
Ένρικ Βαγιές (Μπρέντα)

Μπλάκμπερν

Μπλάκπουλ

Μπόλτον
Μάρτιν Πετρόφ (Μάν. Σίτι)
Ρόμπι Μπλέικ (Μπέρνλεϊ)

Τσέλσι
Γιόσι Μπεναγιούν (Λίβερπουλ)

Έβερτον
Ζερμέιν Μπέκφορντ (Λιντς)
Ζοάο Σίλβα (Ντεσπορτίβο Ντας Άβες)
Γιαν Μούχα (Λέγκια Βαρσοβίας)
Μαγκάγ Γκουέγ (Στρασμπούργκ)

Φούλαμ
Φιλίπ Σεντέρος (Άρσεναλ / ήταν δανεικός σε Έβερτον)
Τζόναθαν Γκρίνινγκ (Γουέστ Μπρομ / ήταν ώς δανεικός στην ομάδα)

Λίβερπουλ
Ζόνιο Σέλβεϊ (Τσάρλτον)

Μάντσεστερ Σίτι
Γιαγιά Τουρέ (Μπαρτσελόνα)
Νταβίντ Σίλβα (Βαλένθια)
Ζερόμ Μπόατενγκ (Αμβούργο)
Άλεξ Χένσαλ (Σουΐντον)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Κρις Σμόλινγκ (Φούλαμ)
Χαβιέρ Ερνάντες (Γκουανταλαχάρα)

Νιούκαστλ

Στόουκ

Σάντερλαντ
Αχμέντ Αλ-Μουχαμαντί (ENPPI)*
Κριστιάν Ριβέρος (Κρους Ασούλ)
Σιμόν Μινολέ (Σιντ-Τρούιντεν)

Τότεναμ
Σάντρο (Ιντερνασιονάλ)

Γουέστ Μπρομ
Γκάμπριελ Τάμας (Οσέρ)
Στίβεν Ρέιντ (Μπλάκμπερν)
Πάμπλο Ιμπάνιεθ (Ατλέτικο)

Γουέστ Χαμ
Τόμας Χίτζλσπεργκερ (Λάτσιο)

Γουΐγκαν
Αντολίν Αλκαράς (Μπριζ)
Μάουρο Μποσέλι (Εστουντιάντες)

Γουλβς
Στίβεν Φλέτσερ (Μπέρνλι)
Ζεγ Βαν Νταμ (Άντερλεχτ)
Στιβέν Μουγιοκολό (Χαλ)
Στέφεν Χαντ (Χαλ)
Αντλέν Γκεντιουρά (Σαρλερουά / ήταν ως δανεικός στην ομάδα)

ΙΣΠΑΝΙΑ

Αλμερία

Στάνλεϊ Οκόρο (Χάρτλαντ)
Λεονάρντο Ουγιόα (Καστεγιόν)
Μίκαελ Γιάκομπσεν (Άαλμποργκ)

Αθλέτικ Μπιλμπάο
Μίκελ Σαν Χοσέ (Λίβερπουλ)
Ιγκόρ Μαρτίνεθ (Αλαβές)
Ιμπάι Γκόμεθ (Ρεστάο Ρίβερ Κλουμπ)

Ατλέτικο Μαδρίτης
Φραν Μέριδα (Άρσεναλ)
Μάριο Σουάρεθ (Μαγιόρκα)

Μπαρτσελόνα
Νταβίντ Βίγια (Βαλένθια)

Ντεπορτίβο
Ίβες Ντεσμάρετς (Γκιμαράες)
Ουρέτα (Μπενφίκα)*
Μίτσελ Ερέρο (Βαλένθια)*

Εσπανιόλ
Πάμπλο Ντανιέλ Οσβάλντο (Μπολόνια)*

Χετάφε
Μπόρχα Φερνάντεθ (Χετάφε)
Μαρκάνο (Βιγιαρεάλ)*
Άνχελ Χαβιέρ Αριθμέντι (Σαραγόσα)

Xέρκουλες

Λεβάντε

Μάλαγα
Ελισέου (Λάτσιο / ήταν δανεικός στην Σαραγόσα)

Μαγιόρκα
Φελίπε Ματιόνι (Μίλαν)

Οσασούνα
Φερνάντο Σοριάνο (Αλμερία)
Ασιέρ Ριέσκο (Ρεάλ Σοσιεδάδ)
Ντέγιαν Λέκιτς (Ερυθρός Αστέρας)

Ράθινγκ Σανταντέρ
Φράνθις (Χερέθ)
Ντομίνγκο Θίσμα (Αλμερία)

Ρεάλ Μαδρίτης
Άνχελ Ντι Μαρία (Μπενφίκα)
Σέρχιο Κανάλες (Σανταντέρ)

Ρεάλ Σοθιεδάδ
Χοσέμπα Γιορέντε (Βιγιαρεάλ)
Πάκο Σούτιλ (Εϊμπάρ)

Σεβίλλη
Μουαμαντού Νταμπό (Σεντ-Ετιέν)
Τιμπέριο Γκουαρέντε (Αταλάντα)

Σπόρτινγκ Χιχόν
Γκαστόν Μαξιμιλιάνο Σανγκόι (Απόλλων Λεμεσού)
Αγιόθε Γκαρθία (Τενερίφη)
Νάτσο Νόβο (Ρέιντζερς)
Αλμπέρτο Μποτία (Μπαρτσελόνα / ήταν ήδη ως δανεικός)

Βαλένθια
Ρομπέρτο Σολδάδο (Χετάφε)
Ρικάρντο Κόστα (Λιλ)
Σοφιάν Φεγκουλί (Γκρενόμπλ)
Μεχμέτ Τοπάλ (Γαλατάσαράι)
Τίνο Κόστα (Μονπελιέ)

Βιγιαρεάλ

Σαραγόσα

ΙΤΑΛΙΑ

Μπάρι

Μπαρέτο (Ουντινέζε / ήταν στην ομάδα ως δανεικός)
Αμπντέλ Γκεζάλ (Σιένα)

Μπολόνια
Ντανιέλε Παπόνι (Πάρμα)

Μπρέσια

Κάλιαρι
Αντρέα Λατσάρι (Αταλάντα)
Άλεξ Πινάρντι (Μόντενα)

Κατάνια
Ραφαέλ Μαρτίνο (Παουλίστα)

Τσεζένα
Μάρκο Παρόλο (Κιέβο / ήταν στην ομάδα ως δανεικός)
Ντομινίκ Μαλονγκά (Τορίνο / ήταν στην ομάδα ως δανεικός)

Κιέβο
Τζενάρο Σάρντο (Κατάνια / ήταν στην ομάδα ως δανεικός)

Φιορεντίνα
Γκαετάνο Ντ'Άγκοστίνο (Ουντινέζε)

Τζένοα
Λούκα Τόνι (Μπάγερν / ήταν δανεικός στην Ρόμα)
Γκερζέλι Ρούντολφ (Ντεμπρετσένι)
Ντομένικο Κρίσιτο (Γιουβέντους / ήταν στην ομάδα με συνιδιοκτησία)

Ίντερ
Λούκα Καστελάτσι (Σαμπντόρια)
Μάρκο Ντάβιντε Φαραόνι (Λάτσιο)

Γιουβέντους
Πέπε (Ουντινέζε)*
Μάρκο Στοράρι (Μίλαν / ήταν δανεικος στην Σαμπντόρια)
Χόρχε Αντρές Μαρτίνες (Κατάνια)
Λεονάρντο Μπονούτσι (Μπάρι)
Μάρκο Μότα (Σιένα / ήταν δανεικός στην Ρόμα)

Λάτσιο
Σέρτζο Φλόκαρι (Τζένοα / ήταν στην ομάδα ως δανεικός)

Λέτσε

Μίλαν
Μάρκο Αμέλια (Τζένοα)
Μάριο Γέπες (Κιέβο)
Τζανμάρκο Τζιγκόνι (Τρεβίζο)
Τζακόμο Μπερέτα (Αταλάντα)

Νάπολι
Φρεντ (Φλουμινένσε)

Παλέρμο
Μαουρίσιο Πινίγια (Γκροσέτο)
Μάσιμο Μακαρόνε (Σιένα)

Πάρμα
Γκαμπριέλε Παονέσα (Μπολόνια)
Βαλερί Μποζίνοφ (Μάν. Σίτι / ήταν στην ομάδα ως δανεικός)

Ρόμα
Αντριάνο (Φλαμένγκο)
Φάμπιο Σιμπλίσιο (Παλέρμο)

Σαμπντόρια
Νικόλα Πότσι (Έμπολι / ήταν στην ομάδα ως δανεικός)

Ουντινέζε

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Μπάγερ Λεβερκούζεν

Μίκαελ Μπάλακ (Τσέλσι)
Λούκας (Πορτουγκέσα)
Άνο Μπάλιτς (Ανόβερο)
Ζβόνκο Πάμιτς (Κάρλοβατς)
Σίντνεϊ Σαμ (Αμβούργο / ήταν δανεικός στην Κάιζερσλαουτερν)
Ντομαγκόι Βίντα (Όσιεκ)

Μπάγερν Μονάχου
Tόνι Κρόος (Λεβερκούζεν)**
Χοσέ Ερνέστο Σόσα (Εστουντιάντες)**
Αντρέας Οτλ (Νυρεμβέργη)**
Λούκα Τόνι (Φιορεντίνα)**
Μπρένο (Νυρεμβέργη)**
Έντσον Μπράαφχαϊντ (Σέλτικ)**

Μπορούσια Ντόρτμουντ
Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι (Λεχ Πόζναν)
Μίτσελ Λάνγκερακ (Μέλμπουρν Βίκτορι)
Σίνζι Καγκάβα (Σερέζο Οζάκα)
Λούκας Πίστζτσζεκ (Χέρτα)

Μπορούσια Μέχενγκλαντμπαχ
Ιγκόρ ντε Καμάργκο (Σταντάρ Λιέγης)
Γενς Βίσινγκ (Πρόισεν Μίνστερ)
Μπάμπα Άντερσον (Τομπένσε)

Άιντραχτ Φρανκφούρτης
Φάνης Γκέκας (Λεβερκούζεν / ήταν δανεικός στην Χέρτα)
Γιώργος Τζαβέλλας (Πανιώνιος)
Σεμπάστιαν Ρόντε (Όφενμπαχ)

Φράιμπουργκ
Μαξιμιλιάν Νίκου (Χέρτα)
Ζβόνκο Πάμιτς (Λεβερκούζεν)

Αμβούργο

Ανόβερο
Μάρκους Μίλερ (Καρλσρούη)
Ρον-Ρόμπερτ Ζίλερ (Μάντσεστερ Γ.)
Εμάνουελ Πόγκατετζ (Μίντλεσμπρο)
Λαρς Στιντλ (Καρλσρούη)
Μόριτζ Στόπελκαμπ (Ομπερχάουζεν)

Χόφενχαϊμ
Τομ Στάρκε (Ντούισμπουργκ)
Πένιελ Μλάπα (Μόναχο 1860)

Κάιζερσλαουτερν
Ροντνέι (Χέρτα)
Όλιβερ Κιρς (Αρμίνια)
Κρίστιαν Τίφερτ (Ντούισμπουργκ)
Τσαντλί Αμρί (Μάιντζ)

Κολωνία
Κώστας Γιαννούλης (Ηρακλής)
Αλεξάντρου Ιονίτα (Ραπίντ Βουκ.)
Μάτο Γιάγιαλο (Σιένα)*

Μάιντζ
Μάρκο Καλιτζούρι (Γκρόιτερ Φιρτ)
Λιούις Χόλμπι (Σάλκε)*

Νυρεμβέργη
Ρόμπερτ Μακ (Μάντσεστερ Σίτι)
Κρίστοφ Σάουτερ (Μάιντζ)
Άλμογκ Κοέν (Μακάμπι Νετάνια)
Ρούμπιν Οκότιε (Αούστρια Βιέννης)
Τζούλιαν Σίμπερ (Στουτγκάρδη)*

Σάλκε
Κυριάκος Παπαδόπουλος (Ολυμπιακός)
Ατσούτο Ουτσίντα
(Κασίμα Άντλερς)
Τιμ Χούγκλαντ (Μάιντζ)
Κρίστοφ Μέτσελντερ (Ρεάλ)
Έρικ Γέντρικσεν (Κάιζερλάουτερν)

Ζανκτ Πάουλι
Γκέραλντ Ασαμόα (Σάλκε)
Φιν Μπάρτελς (Χάνσα Ρόστοκ)
Μόριτζ Βολζ (Φούλαμ)
Τόμας Κέσλερ (Κολωνία)

Στουτγκάρδη
Γκέοργκ Νίντεμαϊερ (Μπάγερν)
Κριστιάν Μολινάρο (Γιουβέντους / ήταν ήδη ως δανεικός)
Μαρκ Τζίγκλερ (Ντόρτμουντ)
Κρίστιαν Γκέντνερ (Βόλφσμπουργκ)
Μάρτιν Χάρνικ (Βέρντερ)

Βέρντερ Βρέμης
Μάρκο Αρναούτοβιτς (Τβέντε / ήταν δανεικός στην Ίντερ)
Φέλιξ Κρόος (Χάνσα Ροστόκ)

Βόλσφμπουργκ
Νασίμ Μπεν Καλιφά (Γκρασχόπερς)
Άρνε Φρίντριχ (Χέρτα)

ΓΑΛΛΙΑ

Αρλέ-Αβινιό


Οσέρ
Αντονί Λε Ταλέκ (Λε Μαν)

Μπορντό

Μπρεστ
Τόμας Μίκολα (Μπάνικ Οστράβα)
Μάριο Λίκα (Μπάνικ Οστράβα)

Καέν
Ρομέν Αμουμά (Λαβάλ)
Μπεντζαμίν Μορέλ (Ντιβ)

Λανς

Λιλ

Λοριάν
Ματιά Οτρέ (Μπρεστ)
Φρανσίς Κοκελίν (Άρσεναλ)*

Λιόν
Τζιμί Μπριάν (Ρεν)

Μαρσέιγ

Μονακό
Πέτερ Χάνσον (Ρεν)

Μονπελιέ
Μάρκο Εστράδα (Ουνιβερσιδάδ ντε Τσίλε)

Νανσί
Μαραμά Βαϊρουά (Λοριάν)

Νις
Ρενάτο Σιβέγι (Σαν Λορένσο)

Παρί Σ.Ζ.
Ματιέ Μποντμέρ (Λιόν)

Ρεν
Ονεκάτσι Άπαμ (Νις)
Ζαν-Αρμέλ Κανά-Μπιγίκ (Χάβρη)

Σεντ-Ετιέν
Σιλβέν Μαρσάλ (Λοριάν)

Σοσό

Τουλούζ

Βαλενσιέν
Τζιμ Σαΐντ (Λιλ)
Νικολά Παλουά (Κεβιγί)

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Μπενφίκα

Φάμπιο Φαρία (Ρίο Άβε)
Φράνκο Χάρα (Αρσενάλ Σαραντί)
Νικολάς Γκαϊτάν (Μπόκα Τζούνιορς)

Πόρτο
Ενρίκε Σερένο (Βαγιαδολίδ)

Σπόρτινγκ
Μανίς (Κολωνία)
Εβάλντο (Μπράγκα)
Μάρκο Τορσιλιέρι (Βέλες Σάρσφιλντ)

Μπράγκα
Λαντί Κεϊτά (Σετούμπαλ)
Ούα Εκιέιλε (Ρεν)
Λεάντρο Σαλίνο (Νασιονάλ)
Εντουάρντο (Μποταφόγκο)
Λέο Φορτουνάτο (Κρουζέιρο)*

ΤΟΥΡΚΙA

Φενέρμπαχτσε
Μίροσλαβ Στοχ (Τσέλσι / ήταν δανεικός στην Τβέντε)
Ιλχάν Εκέρ (Γκεντσλερμπιρλιγί)
Τσανέρ Ερκίν (ΤΣΣΚΑ Μόσχας / πέρσι ήταν δανεικός στην Γαλατάσαράι)

Γαλατάσαράι
Σερντάρ Εζκάν (Μπεσικτάς)
Μεχμέτ Μπατντάλ (Μπούσασπορ)
Αλί Τουράν (Καϊσέρισπορ)
Τσαγκλάρ Μπιριντσί (Ντενίζλισπορ)
Μουσά Τσαγκιράν (Αλτάι)

Μπεσικτάς
Ρικάρντο Κουαρέσμα (Ίντερ)
Ρομπέρτο Χίλμπερτ (Στουτγκάρδη)
Τσενκ Γκιονέν (Ντενίζλισπορ)

Μπούρσασπορ
Φεντερίκο Ινσούα (Κλουμπ Αμέρικα / ήταν δανεικός στην Μπόκα Jrs)
Γκιοκτσέν Βέντερσον (Φενέρμπαχτσε)
Νταμιάν Στέινερτ (Ράσινγκ Κλουμπ)
Αρούν Τεκίν (Γκιουνγκιορέν)

ΟΛΛΑΝΔΙA

Άγιαξ

Αϊντχόφεν
Ζέρεμαϊν Λενς (Άλκμααρ)
Ατίμπα Χάτσινσον (Κοπεγχάγη)
Γιάγκος Βούκοβιτς (Ραντ / ήταν ήδη ως δανεικός)
Μίλος Ντζόρντζεβιτς (Σουμαντίγια Ραντνίτσκι)

Φέγενοορντ
Άντιλ Ασουάουερ (Φένλο)
Ρούμπεν Σάκεν (Φένλο)

Τβέντε
Μαρκ Γιάνκο (Σάλτζμπουργκ)
Έμιρ Μπαϊράμι (Έλφσμποργκ)
Νικολάι Μιχαΐλοφ (Λίβερπουλ / ήταν ήδη ως δανεικός)
Βίλκο ντε Φογκτ (Ος)

ΚΥΠΡΟΣ

Ομόνοια
Ιάγο Μπουθόν (Ουέλβα)
Γιούβαλ Σπούνιν (Μακάμπι Τελ Αβίβ)
Ντράγκοσλαβ Γέβριτς (Μακάμπι Πετάχ Κίτβα)
Χοσέ Μανουέλ Ρουέδα (Μπαρτσελόνα Αθλέτικ)
Bίκτορ Εσπασαντίν (Μπαρτσελόνα Αθλέτικ)
Λομανά ΛουάΛουά (Ολυμπιακός)

Ανόρθωση
Αντρέας Παπαθανασίου (ΑΠΟΕΛ)

ΑΠΟΕΛ
Γκουστάβο Μαντούκα (ΑΕΚ)
Εστέμπαν Σολάρι (Αλμερία)
Ιβάν Τρικόβσκι (Ερυθρός Αστέρας)
Πάνος Κωνσταντίνου (ΑΕ Λεμεσού)

ΒΕΛΓΙΟ

Άντερλεχτ
Σάσα Κλιέσταν (Σίβας USA)
Γιαν Λέτσακς (Βικτόρια Πίζεν)
Πάμπλο Τσαβαρία (Μπελγκράνο)
Πιέρ Μπάριος (Μπελγκράνο)*

Μπριζ
Μάρκος Καμοτσάτο (Σταντάρ Λιέγης)

Σταντάρ Λιέγης
Φρανκ Μπεριέ (Ζούλτε Βάρεγκεμ)
Λοριάν Σιμάν (Μπριζ)
Εμάντ Μοτεάμπ (Αλ-Αχλί)

ΣΚΩΤΙΑ

Ρέιντζερς

Σέλτικ
Τσα Ντου-Ρι (Φράιμπουργκ)
Τσάρλι Μούλγκρου (Αμπερντίν)

ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΕΥΡΩΠΗΣ

Κέβιν Κουράνι (Ντιναμό Μόσχας από Σάλκε)
Μίχαλ Ζεβλάκοβ (Ανκαραγκιουτσού από Ολυμπιακό)
Ρόμπερτ Βίτεκ (Ανκαραγκιουτσού από Λιλ)
Φακούντο Μπερτόλιο (Ντιναμό Κιέβου από Κολόν Σάντα Φε)
Μάρεκ Ματεγιόβσκι (Σπάρτα Πράγας από Γουΐγκαν)
Ζόραν Τόσιτς (ΤΣΣΚΑ Μόσχας από Μάν. Γιουνάιτεντ)
Κρίστιαν Λελ (Χέρτα από Μπάγερν Μονάχου)
Μπρουνό Σεϊρού (Ναντ από Ανόρθωση)
Μάριο Ζαρντέλ (Τσέρνο Μόρε - Βουλγαρία από Φλαμένγκο Πιαουΐ)
Φάμπιο Καναβάρο (Αλ Αχλί από Γιουβέντους)***
Χουάν Πάμπλο Καρίσο (Ρίβερ Πλέιτ από Λάτσιο / δανεικός, πέρσι ήταν στην Σαραγόσα)***
Μπακαρί Κονέ (Lekhwiya - Κατάρ από Μαρσέιγ)***

*αποκτήθηκε ως δανεικός
**επέστρεψε στην ομάδα από δανεισμό
***ειδική περίπτωση καθώς αποκτήθηκε από ομάδα εκτός Ευρώπης

Άρχισε τα προβλήματα ο Αντριάνο...

Δεν ξεκίνησε καλά η συνεργασία του Αντριάνο με την Ρόμα, καθώς σήμερα (Κυριακή) έπρεπε να είναι στην Ρώμη, αλλά εξακολουθεί να βρίσκεται στην Βραζιλία.


Ο "αυτοκράτορας" δεν κατάφερε να ταξιδέψει λόγω προβλήματος με το διαβατήριο του γιού του.

Πάντως, ενημέρωσε άμεσα τους ανθρώπους της Ρόμα για το ζήτημα και αναμένεται να πάει την Δευτέρα στην Ιταλία και να ξεκινήσει την προετοιμασία.

Ένας άλλος Βραζιλιάνος, ο Φάμπιο Σιμπλίσιο, ο οποίος αποκτήθηκε ως ελεύθερος από την Παλέρμο, έφτασε κανονικά στην Ρώμη.

Οι "τζαλορόσι" προσπαθούν να αποκτήσουν τα πλήρη δικαιώματα του Νικολάς Μπουρντίσο από την Ίντερ, αλλά η τελευταία ζητάει πολλά χρήματα και προς το παρόν δύσκολα θα γίνει η μεταγραφή.

Ο Μπουρντίσο πέρσι ήταν δανεικός στην Ρόμα, η οποία δίνει μέχρι 6.000.000 ευρώ, ενώ η Ίντερ ζητάει 10.000.000 ευρώ.

Θέλει Παπασταθόπουλο ο Μπενίτεθ

http://www.sport.gr/files/news/2010-07-05/1278328385_papa_250x.jpgΟ Σωκράτης Παπασταθόπουλος βρέθηκε κοντά στην Λάτσιο, αλλά η μεταγραφή του τελικά δεν ολοκληρώθηκε και όπως αναφέρουν δημοσιεύματα στην Ιταλία, στο παιχνίδι για την απόκτησή του έχει μπει πλέον και η Ιντερ.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα "Itasportpress.it" το όχι του Παπασταθόπουλου στην Λάτσιο άρεσε στον Ράφα Μπενίτεθ, ο οποίος έχει πολύ καλή γνώμη για τον έλληνα αμυντικό.

Οι ιταλοί αναφέρουν πως ο ισπανός τεχνικός έχει τη λίστα του τον Παπασταθόπουλο και η Ιντερ θα κινηθεί για την απόκτησή του. Αξίζει να σημειωθεί πως η ΑΕΚ διατηρεί ποσοστό μεταπώλησης του παίκτη.



Ξέσπασε σε λυγμούς ο Μαραντόνα!

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd13/imgv3b_SkecNwz6dQ.jpgΜε τον Μαραντόνα και τις αντιδράσεις του για τον διασυρμό της Αργεντινής από τους Γερμανούς ασχολήθηκαν και σήμερα τα ΜΜΕ.Σύμφωνα με τα τελευταία ρεπορτάζ που προέρχονταν από το ξενοδοχείο της «αλμπισελέστε» στο Κέιπ Τάουν, ο «πίμπε ντ’ όρο», κλείστηκε στο δωμάτιο του και ξέσπασε σε λυγμούς για τα όσα πέρασε και άκουσε νωρίτερα στο στάδιο του Green Point.

Λίγες ώρες αργότερα τον επισκέφθηκαν στο δωμάτιο του ο Μέσι και ο Ντι Μαρία οι οποίοι τον βρήκαν σε άσχημη ψυχολογική απόσταση και προσπάθησαν να τον παρηγορήσουν.

Μάλιστα του μετέφεραν την επιθυμία του συνόλου των παικτών να μείνει στον πάγκο της ομάδας και να μην παραιτηθεί.

Από την πλευρά της ομοσπονδίας της Αργεντινής υπάρχει η διάθεση να στηρίξουν τον «Ντιεγκίτο». Μάλιστα μόλις κοπάσει ο θόρυβος του αποκλεισμού σκοπεύουν να του δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία με το «Κόπα Αμέρικα» του 2011 και στη συνέχεια να γίνουν συζητήσεις για επέκταση της συνεργασίας μέχρι το επόμενο μουντιάλ, το 2014 στη Βραζιλία.

Βγενόπουλος: "Δεν είμαι αναξιόπιστος, να γίνει έλεγχος και αγοράζω"

http://www.contra.gr/images/m/vgenopoulos_a0010507_m.jpgΔιατεθειμένος να αγοράσει τον Παναθηναϊκό στην καθαρή του θέση την οποία εκτιμά από 10 έως 30 εκατομμύρια ευρώ συν τα περιουσιακά του στοιχεία, αν και εφόσον πραγματοποιηθεί έλεγχος στην ΠΑΕ, δήλωσε ο Ανδρέας Βγενόπουλος,σε ραδιοφωνική του συνέντευξη.ναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Βγενόπουλου στον "Nova ΣΠΟΡ fm 94.6":

Θεωρώ ότι έχω καταθέσει μια πολύ σοβαρή πρόταση στον κ. Βαρδινογιάννη.

Χαρακτηρίστηκε αναξιόπιστη η πρόταση μου. Χαρακτηριστικά εγώ ο ίδιος αναξιόπιστος και αυτό δεν μπορώ να το δεχτώ. Έχω βάλει 20 εκατομμύρια στον Παναθηναϊκό και άλλα 23 εκατομμύρια για την ονοματοδοσία του γηπέδου. Σύνολο δηλαδή 43 εκατομμύρια ευρώ.


Καμιά εταιρεία δεν έχει κάνει οικονομικό έλεγχο. H deloitte έκανε αποτίμηση και όχι έλεγχο. Ποτέ δεν έγιναν αποτιμήσεις όταν μπήκαμε εμείς στην ΠΑΕ. Δεν πήραμε ποτέ αποτίμηση στα χέρια μας. Αν χρειαζόταν χρήματα ο Παναθηναϊκός θα ξανά βάζαμε.

Από την στιγμή λοιπόν που δεν έχει γίνει έλεγχος ποτέ δεν μπορεί να υπάρχει και συγκεκριμένη πρόταση.

Για παράδειγμα η Delloitte έλεγε ότι το γήπεδο κοστίζει 220 εκατομμύρια, ενώ το Γ. Καραϊσκάκης ήταν στην μισή τιμή τώρα που αγόρασε ο κ. Μαρινάκης, ενώ για μας το γήπεδο είναι ένας σκοτεινός θάλαμος. Δεν υπάρχει τίποτα συγκεκριμένο για το γήπεδο, ούτε καν μια συγκεκριμένη επιχειρηματική πρόταση. Τώρα μας λένε ότι θα κοστίσει 140 εκατομμύρια, ενώ εμείς πιστεύαμε ότι θα κοστίσει 90. Κανείς μας δεν γνωρίζει με τι όρους πλέον θα γίνει το γήπεδο, αν θα προκύψουν υποχρεώσεις για τον Παναθηναϊκό και ποιες είναι οι υποχρεώσεις με τον κατασκευαστή. Υπάρχουν και άλλα σημαντικά θέματα, αλλά μόνο για το γήπεδο μπορεί να υπάρξουν τελείως διαφορετικά ποσά.

Επειδή δεν θέλουμε να δώσουμε ένα νούμερο το οποίο δεν θα είναι ακριβές ζητήσαμε να γίνει έλεγχος στην ΠΑΕ προκειμένου να μην υπάρχουν διαφορές. Το νούμερο που θα βγει εμείς θα το καλύψουμε.

Για το πόσο κοστολογεί εκείνος την ΠΑΕ:

Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι οι ΠΑΕ δεν είναι κερδοφόρες επιχειρήσεις. Όποιος έχει μια ΠΑΕ, πρέπει να καταλάβει ότι στηρίζεται στα όνειρα κάποιων οπαδών και χρειάζεται να βάζει κάποια χρήματα κάθε χρόνο.

Επίσης, πρέπει να υπολογίσουμε τα περιουσιακά στοιχεία της ΠΑΕ, όπως είναι οι παίκτες. Ας πούμε ότι ο Λέτο κάνει 5 εκατ. ευρώ, αυτό υπολογίζεται ως περιουσιακό στοιχείο της ομάδας. Επίσης, χρειάζεται να υπολογίσουμε το ενοίκιο για την ΠΑΕ.

Μπορεί να σου ζητήσει κάποιος 500.000 ευρώ και ένας άλλος να σου ζητήσει 2 εκατ. ευρώ. Εκείνο που θα μπορούσαμε να κάνουμε με τον κ. Βαρδινογιάννη είναι να κάνουμε μια μακροπρόθεσμη συμφωνία.

Εάν έκανα μία πρόταση - υπό αίρεση - θα είχα πάλι πόλεμο. Η άλλη πλευρά είπε να δώσουμε ένα νούμερο, σαν να αγοράζουμε γουρούνι στο σακί. Αντιλαμβάνεστε ότι αν υπήρχε μια πρόταση, με το κλίμα που υπάρχει με τους οργανωμένους να λένε ότι καθαρίζουμε εμείς, δεν υπάρχει καλό κλίμα και θα μπορούσα εγώ να είμαι ηθικός αυτουργός. Αν υπήρχε πρόταση για πώληση της ΠΑΕ, θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα.

Για τις δηλώσεις του κ. Βαρδινογιάννη που υποστηρίζει ότι ο κ. Βγενόπουλος δεν έχει πρόθεση να αγοράσει:

Είναι αδιανόητο ότι ένας άνθρωπος που έχει δώσει 40 εκατ. ευρώ για να έχει το 10% των μετοχών. Είναι αστεία τα όσα λέγονται.

Εγώ είμαι πεπεισμένος ότι δεν υπάρχει πρόθεση πώλησης. Από τη στιγμή της πρότασης υπήρχαν μόνο ύβρεις και επικοινωνιακή λάσπη. Έτσι όπως μιλάνε οι οργανωμένοι, θα χρεωθώ ως ηθικός αυτουργός σε ποινικά αδικήματα. Είναι αδιανόητο ένας άνθρωπος που έχει δώσει 43 εκατομμύρια ευρώ να θεωρείται αναξιόπιστος. Και να βάζει της εφημερίδες του, που εγώ δεν έχω, για να τον βρίζουν. Με σύγκριναν με τον κύριο Μαρινάκη και είπαν ότι αυτός έβαλε λεφτά στον Ολυμπιακό. Μα εμείς πλην του κ. Γιαννακόπουλου που έχει συνταχθεί πλήρως πλέον με τον κ. Βαρδινογιάννη, έχουμε βάλει ήδη 50 εκατομμύρια και εγώ έχω βάλει άλλα 23.

Τι μέτρο σύγκρισης υπάρχει με τον Ολυμπιακό; Δεν είναι τα ίδια πράγματα. Τι έκανε ο κ. Μαρινάκης στον Ολυμπιακό; Έβαλε χρήματα στην ομάδα. Εμείς έχουμε ήδη βάλει κάποια χρήματα στον ΠΑΟ και εγώ από την πλευρά μου έβαλα 23 εκατ. ευρώ επιπλέον για την ονοματοδοσία του γηπέδου.

Τότε, επίσης, είχα δεχθεί κριτική για το όνομα του γηπέδου. Ο κ. Κόκκαλης παίρνει 10 εκατ. ευρώ για το 50% του Καραϊσκάκη και αν η αξία του γηπέδου είναι 20 εκατ. ευρώ; Τότε τι γίνεται; Παρότι αρχικά λέγαμε ότι δεν θέλουμε να αγοράσουμε τον ΠΑΟ, τώρα φτάσαμε στο σημείο να κάνουμε πρόταση.

Από τη στιγμή που δεν πέτυχε η πολυμετοχικότητα, εμείς πιανόμαστε κορόιδα. Όταν έγινε η ιστορία με την ΠΑΕ, κάποιοι δεν ήθελαν να συμμετάσχουν στην πολυμετοχικότητα επειδή πιστεύουν ότι θα αποτύχει τελικά είχαν δίκιο. Ο κ. Ζολώτας δεν απασχόλησε ποτέ κανένα, έβαλε 9 εκατ. ευρώ και τον έβρισαν. Δεν έχω πει ότι θέλω να γίνω Τζίγκερ στη θέση του Τζίγκερ. Ό,τι κάνουμε θα έχουμε πάλι πολυμετοχικό σχήμα.

Πρέπει να υπάρχει πολυμετοχικότητα. Δεν μπορεί ένας οποιοσδήποτε επιχειρηματίας να βάζει 20 εκατομμύρια το χρόνο από την τσέπη του για 5 χρόνια. Δεν υπάρχει μέλλον στις ελληνικές ομάδες, αν δεν υπάρχει πολυμετοχικό πλάνο.

Το αρχικό πλάνο μου ήταν να μπουν 10-15 ισχυροί επιχειρηματίες και στη συνέχεια να δίνονται μετοχές στον κόσμο. Όταν υπάρχουν γνωστοί επιχειρηματίες και εφοπλιστές, δεν χρειάζεται να πάμε στον κόσμο για να βοηθήσουν την ομάδα. Εκείνο που λέμε ότι θα δώσουμε κάποιο μέρος των μετοχών στον κόσμο, επειδή ο ΠΑΟ υπάρχει 100 χρόνια και θα υπάρχει για πολλά ακόμα χρόνια. Έτσι, μπορούμε να κάνουμε κάτι τέτοιο.

Για τις κατηγορίες που δέχεται:

Σε αυτό το συγκεκριμένο σημείο τα έχω κάνει ''θάλασσα''. Είχα πει ότι είμαι παράγοντας, δεν πρέπει να μιλάω και πρέπει να πηγαίνω μόνο στο γήπεδο. Ωστόσο, μίλησε ο συναισθηματισμός που έχω για την ομάδα. Ελπίζω ότι πλέον θα επικρατήσει η λογική. Δεν θέλω να κάνω δηλώσεις ότι δεν θα ξαναμιλήσω, αλλά χρειάζεται να μιλάω όταν έρθει η ώρα. Έχω πει ότι ο ΠΑΟ είναι το χόμπι μου και η λάσπη που δέχομαι είναι κακό. Όλοι αυτοί που μιλούν αρνητικά είναι αλήτες επί πληρωμή.

Για την αγωνία του κόσμο αν οι πολυμετοχικές κόντρες θα έχουν επιπτώσεις στο ΠΑΟ:

Είναι αθλιότητα να αμφισβητούν την Παναθηναϊκοφροσύνη τη δική μας. Η αλήθεια είναι ότι φέτος ο κ.Βαρδινογιάννης θα έπαιρνε το μέγιστο από όσα θα μπορούσε να πάρει. Αν του χρόνου δεν τα πάει καλά, τότε θα μειωθεί το κόστος της ΠΑΕ.

Τις δύο τελευταίες εβδομάδες ο κ.Πατέρας μιλούσε με τον Σισέ και του ζητούσε να έρθει σε επαφή με τον Γκοβού και να έρθει στον ΠΑΟ. Αν ο ΠΑΟ πάρει το πρωτάθλημα, εμείς δεν έχουμε πρωτάθλημα να χειροκροτήσουμε και να πούμε συγχαρητήρια σε όλους. Τι καλύτερο για εμάς να τα πηγαίνει καλά ο ΠΑΟ. Το 4-0 από τον Ολυμπιακό ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και αποφασίσαμε να βγούμε μπροστά και στη συνέχεια να μπούμε στην ΠΑΕ.

Για τις τέσσερις λύσεις που υπάρχουν στον Παναθηναϊκό:


Η πρώτη λύση: μεγαλομέτοχος και ο μέτοχος που συμπλέει μαζί του να κλείσουν τις εφημερίδες τους και να πορευτούμε μαζί, χωρίς να έχουμε προσωπικές ατζέντες.

Επίσης, χρειάζεται να διευκρινίσω ότι δεν έχουμε πρόθεση εγώ και ο κ. Πατέρας να ανοίξουμε νέα εφημερίδα. Μάλιστα, λένε ότι έχουμε σχέσεις με την ΕΞΕΔΡΑ, στην οποία έχει μετοχές ο κ. Ψυχάρης που συνεργάζεται με τον κ. Βαρδινογιάννη. Επικοινωνιακοί μηχανισμοί δεν υπάρχουν.

Στον Π. Γιαννακόπουλο που είναι ο μεγαλύτερος παράγοντας εν ζωή του ΠΑΟ, το μόνο που του είχα πει να κλείσει την εφημερίδα του. Δεν τη χρειάζεται, είναι ο μεγαλύτερος -εν ζωή- παράγοντας του ΠΑΟ. Χρειάζεται ο Βαρδινογιάννης το Derby; Κατηγορώ και τον κ.Πατέρα, επειδή οι λόγοι της αποχώρησής του έχουν ανακοινωθεί σε επιστολές που έχει ανταλλάξει.

Η δεύτερη λύση: να δεχθεί την πρότασή μας, να προχωρήσει ο έλεγχος. Να συνεχίσει η ομάδα τις μεταγραφές της και ό,τι άλλο γίνεται, χωρίς να υπάρχει κάποιο πρόβλημα και στο τέλος να καθίσουμε στο τραπέζι για το καλό του ΠΑΟ.

Η τρίτη λύση: είναι να γυρίσει ο κ. Πατέρας και εγώ θα είμαι ''μέσα''.


Η τέταρτη λύση: αυτή που έχουμε τώρα. Έχουμε την αύξηση των 15 εκατ. ευρώ και να την καλύψουν ο κ. Βαρδινογιάννης και ο κ. Γιαννακόπουλος.

Το μίνιμουμ που πιστεύω ότι χρειάζεται ο ΠΑΟ για να προχωρήσει είναι 23 εκατ. ευρώ, όσα είχα αναφέρει στην πρότασή μου. Αν προχωρήσει η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου από τους κ. κ. Βαρδινογιάννη και Γιαννακόπουλος, θα στηρίξουμε την ομάδα και δεν πρόκειται να κάνουμε αντιπολίτευση.

Ο κάθε άνθρωπος κρίνεται από τις πράξεις του, εγώ είχα βάλει συνολικά 40 εκατ. ευρώ και με είπαν αναξιόπιστο, τη στιγμή που είναι εκείνοι αναξιόπιστοι. Σας υπενθυμίζω ότι υπήρξε το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος και στη συνέχεια ο κ. Βαρδινογιάννης ανακοίνωσε ότι περιμένει πρόταση για την πώληση της ΠΑΕ.

Κανείς δεν έχει αρνηθεί τον έλεγχο. Εμείς θεωρούμε ότι είναι πρόφαση του μη ελέγχου. Η ΠΑΕ στελεχώνεται από ανθρώπους του κ. Βαρδινογιάννη και είχε καλύτερο έλεγχο από τον κ. Πατέρα. Έτσι, δεν ισχύουν τα όσα λέγονται για κακοδιαχείριση από τον κ. Πατέρα.

Για την αποχώρηση του κ. Πατέρα:

Ήμουν μπροστά στη συνάντηση του κ. Βαρδινογιάννη και του Πατέρα. Ρώτησε: Τι προπονητή έχουμε και του έδωσε μια λίστα με 80 προπονητές, ήταν σε εξέλιξη οι μεταγραφές και μας ζήτησε να πληρώσουμε εμείς τον Σπυρόπουλο και χρειαζόταν να κάνουμε εμείς όλες τις διαπραγματεύσεις.

Τώρα, όμως, που αποχώρησε ο κ. Πατέρας, εμείς είχαμε στη λίστα τον Γκοβού, τον Μπορντόν και είχε γίνει ο απαραίτητος προγραμματισμός. Επίσης, του παραδόθηκε ένα πρόγραμμα προσθηκών και όχι αποχωρήσεων από το ρόστερ. Είναι μια πολύ καλή μεταγραφή, χωρίς να ξέρω αν θα πετύχει. Εμείς δεν θέλαμε να έρθει ο Γκοβού και να φύγει ο Λέτο. Εμείς θέλουμε να μείνουν όλα τα μεγάλα ονόματα και να συνεχίσει η ομάδα.


Για την πρόθεση της ΟΥΕΦΑ να μειωθούν τα μπάτζετ των ομάδων που συμμετέχουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις:

Το προηγούμενο διάστημα υπήρξε μια καταστροφολογία και έλεγε ότι ο ΠΑΟ είναι μέσα στους στόχους του, αρκεί να ακολουθήσει μια πολύ καλή πορεία στα οικονομικά. Όσον αφορά την ΟΥΕΦΑ, δεν είναι μόνο τα έξοδα, είναι και τα έσοδα από χορηγούς. Αρχικά είχα πει ότι μπορούμε να ακολουθήσουμε ένα μοντέλο που έχω κατά κόρον οι πορτογαλικές ομάδες, παίρνοντας σε χαμηλή τιμή παίκτες και να του πουλάμε στη συνέχεια ακριβά, έχοντας κάνει μια καλή πορεία στην Ευρώπη.

Για το τι είναι διατεθειμένος να δώσει για την αγορά του ΠΑΟ:

Εάν μπορέσουν και απαντηθούν μια σειρά από ερωτήματα: καθαρή θέση θα ήταν μεταξύ του 10 και του 30 εκατ. ευρώ. Αν γίνει ο έλεγχος που μπορεί να πάει πάνω από 30 εκατ. ευρώ, αλλά μπορεί να πάει και κάτω από 10 εκατ. ευρώ. Θα είμαστε διατεθειμένοι να αγοράσουμε την ΠΑΕ, έχοντας όμως ακολουθήσει μια διαδικασία και έχοντας κάνει τον έλεγχο.

Εγώ υπό πίεση δεν λειτουργώ και για το χόμπι μου δεν μπορώ να ακολουθήσω τις υποδείξεις των άλλων. Μια ΠΑΕ έχει αρνητικές ταμιακές μηχανές, αλλά η βάση είναι η καθαρή θέση. Έχουμε κάνει μια υπέρβαση για να μη χαλάσει αυτό που φτιάξαμε τα προηγούμενα δύο χρόνια.


Για τις αντιδράσεις του κόσμου:

Ανησυχώ, αλλά αν γίνει η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και γίνουν οι μεταγραφές, τότε ο κόσμος θα είναι δίπλα στην ομάδα. Εκείνο που ζητάω από τον κόσμο είναι να στηρίξει την ομάδα και να πάρει διαρκείας. Εγώ έχω πάρει τα δικά μου και θα στηρίξω όποια ομάδα κατεβεί στο γήπεδο και φοράει τη φανέλα του ΠΑΟ. Πρέπει εκείνοι να σταματήσουν να μας βρίζουν, επειδή εμείς δεν έχουμε εφημερίδες. Εκείνοι έχουν κάνει αντιπολίτευση και μας βρίζουν κάθε μέρα. Ποιος δημιουργεί το κλίμα διχόνοιας στον ΠΑΟ. Έχουν πάρει τις εφημερίδες του ΠΑΟ ο Βαρδινογιάννης και ο Γιαννακόπουλος.

Για τα χρήματα που είναι διατεθειμένος να δώσει για την αγορά της ΠΑΕ:

Αν οι άνθρωποι αυτοί που έχουν συνταχθεί δίπλα στην τελευταία πρόταση, θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι δεν υπάρχει πλαφόν και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να μπαίνουν τα χρήματα που χρειάζονται κάθε χρόνο. Δεν θα πω κανένα νούμερο. Η δική μας απάντηση είναι σαφής, δεν δεχόμαστε κανένα νούμερο χωρίς να έχει γίνει ο διαχειριστικός έλεγχος. Εγώ κατηγορήθηκαν από τους ανθρώπους της ΠΕΚ ότι τους οδήγησα σε μία λάθος διαδικασία. Όποιος έχει δει τι έχω πάθει τα τελευταία δύο χρόνια, δεν θέλει να ασχοληθεί με τέτοια ζητήματα.

Για το αν εφαρμοστεί η τέταρτη λύση που υπάρχει, σύμφωνα με τον ίδιο, ξεκαθάρισε:

Η λογική λέει ότι αυτή η ιστορία τελείωσε. Παρακαλώ τους οπαδούς του ΠΑΟ να μην κρατήσουν αυτή την ιστορία ανοιχτή. Όσον αφορά την ονοματοδοσία του γηπέδου, τα χρήματα τα έχω δώσει στον ΠΑΟ και θέλω να γίνει το γήπεδο. Αν μου ζητήσουν ξανά τη βοήθεια μου, δεν ξέρω τι θα γίνει. Όλα είναι ανοιχτά.

Μπερέτα: «Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για τα προκριματικά»

Μπερέτα: «Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για τα προκριματικά»

Ο Μάριο Μπερέτα παρουσιάστηκε σήμερα και επίσημα ενώ παρουσίασε τους συνεργάτες του στην ομάδα του ΠΑΟΚ. Παράλληλα αναφέρθηκε και στις πρώτες του εντυπώσεις από την προετοιμασία. Αρχικά ο Ιταλός τεχνικός παρουσίασε τον Μάχ Γκάντσι, άμεσο συνεργάτη του, τον Λούκα Πέργκα, τον προπονητή τερματοφυλάκων, Τζόρτζιο Ρόκα αλλά και τον Πάολο Λαζαρίν, γυμναστή της ομάδας και υπεύθυνο φυσικής κατάστασης. Στο προπονητικό τιμ όπως τόνισε ο κ. Μπερέτα θα είναι και ο Γρηγόρης Καβαλιεράτος που θα είναι υπεύθυνος αποκατάστασης. Για το θέμα του σκάουτινγκ, ο Μάριο Μπερέτα διευκρίνισε ότι ο Λούκα Πέργκα θα είναι υπεύθυνος.

Για την προετοιμασία και την ένταση που υπάρχει στις προπονήσεις είπε: «Έπρεπε να ξεκινήσουν έντονα γιατί πρέπει να είμαστε σύντομα έτοιμοι για το πρώτο παιχνίδι της προκριματικής φάσης του Τσάμπιονς Λιγκ. Πρέπει να είμαστε φορμαρισμένοι για το ματς αυτό. Η αμυντική λειτουργία είναι ένα 25% των όσων κάνουμε κάθε μέρα. Όταν η αμυντική λειτουργία είναι καλά και δουλεύει καλά, αν μπορέσουμε να λειτουργήσουμε καλά αμυντικά, τότε θα βοηθηθεί και η επίθεση. Να επιτιθέμαστε με περισσότερα άτομα και να αμυνόμαστε με λιγότερα».

Για τον τραυματισμό του Λίνο και το κατά πόσο χαλούν τα σχέδια του Ιταλού τεχνικού, ο κ. Μπερέτα τόνισε: «Ήταν σίγουρα κάτι που δεν το είχαμε υπολογίσει. Μία μεγάλη απώλεια για εμάς. Τώρα δοκιμάζουμε τον Σαβίνι σαν αριστερό μπακ διότι έχει παίξει και στην Ιταλία σε αυτή την θέση. Πρέπει να δούμε σε τι κατάσταση θα είναι ο Λίνο και με βάση την αποθεραπεία του να είμαστε σε θέση να εκτιμήσουμε τον ακριβή χρόνο της αποθεραπείας του».

Για το αν κρίνει και ο ίδιος το ποίοι ποδοσφαιριστές δεν θα ακολουθήσουν την αποστολή στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας, ο κ. Μπερέτα επισήμανε: «Όταν παίρνεται μία απόφαση, την παίρνουν όλοι μαζί. Σε συνεργασία με την διοίκηση. Κανείς δεν αποφασίζει αυτόνομα. Είτε θετική, είτε αρνητική απόφαση, παίρνεται σε συνεργασία και των δύο».

Ο κ. Μπερέτα ρωτήθηκε και για τον αριθμό των παικτών με τους οποίους θέλει να δουλέψει στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας: «Ακόμη δεν έχει βγει η αποστολή. Πρέπει να δούμε τι θα γίνει με τους τραυματίες. Το πιο πιθανό είναι να μην ακολουθήσει και ο Σταφυλίδης που τραυματίστηκε».

Για το πότε πιστεύει ότι θα έχει διαμορφωθεί το ρόστερ της ομάδας απάντησε: «Αυτή την στιγμή έχουμε ένα ρόστερ 25 παικτών. Έχουμε αρκετούς νέους παίκτες που θα παίξουν και στην δεύτερη ομάδα. Θα δούμε και θα εκτιμήσουμε τους παίκτες και θα αποφασίσουμε για το ρόστερ. Στην Γερμανία θα έρθουν και οι διεθνείς ποδοσφαιριστές που απουσιάζουν αυτό το διάστημα. Γι΄ αυτό θα δούμε. Από την στιγμή που θα είναι πλήρες το ρόστερ και θα έρθουν και οι διεθνείς θα δούμε ποίοι ποδοσφαιριστές θα συνεχίσουν μαζί μας».

Για τις θέσεις στις οποίες χρειάζεται ενίσχυση ο ΠΑΟΚ από εδώ και πέρα είπε: «Μέχρι να έρθουν όλοι οι ποδοσφαιριστές, εγώ τους παίκτες τους αξιολογώ κάθε μέρα. Σίγουρα ο τραυματισμός του Λίνο στην αριστερή πλευρά, ίσως μας αναγκάσει να ενισχυθούμε».

Για την μεταγραφή του Φρανσίσκο Ζουέλα, ο Μάριο Μπερέτα απάντησε: «Τον Ζουέλα τον γνωρίζω. Είναι ένας δυνατός κεντρικός αμυντικός. Τον έχω δει σε αρκετούς αγώνες. Σκέφτομαι να τον χρησιμοποιήσω ως κεντρικό αμυντικό, αφού αν ο Σαβίνι μετακινηθεί στα αριστερά, μέχρι να επιστρέψουν και οι διεθνείς, χρειάζομαι παίκτη στην θέση αυτή. Μιλάμε πάντα για τους παίκτες που έχουμε μέχρι στιγμής».

Για τους πιθανούς αντιπάλους στην κλήρωση της προκριματικής φάσης του Τσάμπιονς Λιγκ και το κατά πόσο μαζεύει στοιχεία για τους υποψήφιους αντιπάλους ο κ. Μπερέτα είπε: «Έχουμε ήδη αρχίσει να συλλέγουμε πληροφορίες για τους πιθανούς αντιπάλους μας. Η Ζενίτ και η Ντιναμό Κιέβου έχουν ήδη ξεκινήσει το πρωτάθλημα και είναι πιο εύκολο να μάθουμε κάποιες πληροφορίες έχοντας και παιχνίδια στην διάθεση μας. Κάθε μέρα συλλέγουμε πληροφορίες και αγώνες από τους πιθανούς αντιπάλους μας. Από την στιγμή πάντως που η Ζενίτ και η Ντιναμό έχουν ήδη ξεκινήσει τα παιχνίδια, θα είναι πιο φορμαρισμένες και θα είναι καλύτερο να τις αποφύγουμε. Οι υπόλοιπες τρεις θα είναι στην ίδια φάση της προετοιμασίας με εμάς. Δεν παίζει όμως τόσο ρόλο το ποίος θα είναι ο αντίπαλος αλλά το πώς θα παίξει ο ΠΑΟΚ και πόσο έτοιμος θα εμφανιστεί».

Για το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ αναγκάζεται να είναι φορμαρισμένος σύντομα και αν αυτό προϋποθέτει μία μίνι προετοιμασία και έπειτα, ο Μάριο Μπερέτα απάντησε: «Πιστεύουμε ότι θα είναι αρκετό το διάστημα. Και στην Ιταλία συνηθίζεται να κάνουμε δύο – τρεις εβδομάδες προετοιμασίας. Ο χρόνος αυτός πιστεύω ότι είναι αρκετός για να αντεπεξέλθει η ομάδα σε όλες τις υποχρεώσεις της. Ας πούμε ότι αλλάξαμε σε ένα μικρό κομμάτι την προετοιμασία για να μπορούμε να φορμάρουμε την ομάδα όταν πρέπει. Θα μπορέσουμε να δούμε και τι χρειάζεται η ομάδα, μήπως αυξηθεί η ένταση και ο ρυθμός των προπονήσεων, ώστε να είναι η ομάδα πιο έτοιμη».

Για τον τραυματισμό του Λίνο αλλά και το ρόστερ του ΠΑΟΚ, ο κ. Μπερέτα πρόσθεσε: «Σίγουρα όταν είναι κάτι που δεν έχουμε υπολογίσει και το μαθαίνεις ξαφνικά, είναι κάτι πιο σημαντικό από την απουσία των διεθνών που γνωρίζαμε από πριν. Το ρόστερ είναι το περσινό σε μεγάλο βαθμό κι αυτό είναι σημαντικό καθώς βοηθάει το έργο μας και τις προπονήσεις μας. Η ομάδα γνωρίζεται μεταξύ της».

Για την οικονομική στενότητα του δικεφάλου και το κατά πόσο επηρεάζει τις μεταγραφικές κινήσεις τόνισε: «Δεν είναι η δική μου αρμοδιότητα τα οικονομικά προβλήματα της ομάδας. Δική μου δουλειά είναι να δουλεύω με τους παίκτες που έχω και να λειτουργεί καλά η ομάδα στο γήπεδο. Με την διοίκηση είμαστε σύμφωνοι ότι από την στιγμή που θα έχουμε μία πλήρη εικόνα για όλους τους ποδοσφαιριστές, όπως τώρα πήραμε τον Ζουέλα, αν κρίνουμε ότι η ομάδα χρειάζεται σε κάποια θέση, θα γίνει και αυτό».

Για το αν αλλάξει η τακτική του ΠΑΟΚ, σε σχέση με το πώς έπαιζε επί των ημερών του Φερνάντο Σάντος, ο νέος τεχνικός του δικεφάλου τόνισε: «Ο τρόπος και το στιλ παιχνιδιού της ομάδας, ειδικά στην ζώνη του κέντρου θα μοιάζει πολύ στο περσινό και ίσως έχει κάποιες μικρές διαφορές. Μπορεί να παίξουμε με δύο στο κέντρο, έναν πιο μπροστά και ανάλογα με τον αντίπαλο θα έχουμε έναν ή δύο καθαρούς επιθετικούς. Το στιλ παιχνιδιού θα είναι παρόμοιο με το περσινό».

Για το «κάζο» της εθνικής Ιταλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο και τον αποκλεισμό από τον πρώτο γύρο, σχολίασε: «Δεν θέλω να κάνω κάποια πρόβλεψη για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Λυπάμαι πολύ για την Ιταλία αλλά και την Ελλάδα που έφυγαν νωρίς. Βλέπουμε πάντως και την Γαλλία, την Βραζιλία, την Αργεντινή που αποχαιρέτησαν νωρίς το Μουντιάλ».

Για μία θέση στον... ήλιο


Η μπάλα του Μουντιάλ 2010 Οι δύο ευχάριστες εκπλήξεις του Μουντιάλ, Ολλανδία και Ουρουγουάη, διεκδικούν την Τρίτη (21:30 ώρα Ελλάδας) στο Κέιπ Τάουν, το εισιτήριο για τον τελικό του Μουντιάλ, σε μία αναμέτρηση που αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Οι "οράνιε" αποτελούν την έκπληξη για την ευρωπαϊκή ήπειρο, αφού έμειναν μακριά από την τετράδα παραδοσιακές δυνάμεις, όπως η Ιταλία, η Αγγλία και η Γαλλία, ενώ οι Ουρουγουανοί εκπλήσσουν με την παρουσία τους στα ημιτελικά εκπροσωπώντας την Νότια Αμερική, την ώρα που οι μεγάλες δυνάμεις Αργεντινή και Βραζιλία έμειναν "εκτός νυμφώνος".

Ο Μπερτ Φαν Μαρβικ θα παίξει για ακόμη μία φορά με 4-5-1 και τον Φαν Πέρσι στην κορυφή, ενώ οι Σνάιντερ, Ρόμπεν και Κάιτ θα αναλάβουν τον δημιουργικό ρόλο πίσω από τον επιθετικό της Αρσεναλ. Οι Μπουλαρούζ, Χέιτινγκα και Ματάισεν θα επωμισθούν την αμυντική λειτουργία της ομάδας, που αποδεικνύεται ικανοποιητική, αν ληφθεί υπ' όψιν ότι η Ολλανδία είναι η μοναδική ομάδα στην κορυφαία διοργάνωση, που μετρά πέντε νίκες σε ισάριθμους αγώνες.

Από την πλευρά του, ο Οσκαρ Ταμπάρες, που δεν θα έχει στην διάθεση του τον τιμωρημένο Λουϊς Σουάρες, θα παρατάξει την ομάδα του με 4-3-3 και πιό προωθημένο τον Ντιέγκο Φορλάν, που θα αναμένεται να είναι ο εκφραστής των περισσότερών επιθετικών ενεργειών. Ωστόσο, θεωρείται αρκετά πιθανό στην κορυφή της επίθεσης να παίξει ο Σεμπαστιάν Αμπρέου και ο Φορλάν να αναλάβει ηγετικό ρόλο στην μεσαία γραμμή, προκειμένου να απασχολεί τους μέσους της Ολλανδίας, δίνοντας επιπλέον χώρο στους συμπαίκτες του.

Οι πιθανές συνθέσεις των ομάδων:

ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ (Οσκαρ Ταμπάρες): Μουσλέρα, Λουγκάνο, Βικτορίνο, Γκοντίν, Μαξιμιλιάνο Περέιρα, Πέρες, Αραβέλο, Καβάνι, Φερνάντες, Αμπρέου, Φορλάν.
ΟΛΛΑΝΔΙΑ (Μπερτ Φαν Μαρβικ): Στεκέλενμπουργκ, Μπουλαρούζ, Χέιτινγκα, Ματάισεν, Φαν Μπρόνκχορστ, Κάιτ, Φαν Μπόμελ, Ντε Ζέουβ, Ρόμπεν, Σνάιντερ, Φαν Πέρσι.