Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

Ανακοίνωσε Νταντόμο η ΑΕΚ


Ο Κλαούντιο Μαρτίν Νταντόμο Παίκτης της ΑΕΚ και με τη... βούλα είναι ό Κλαούντιο Μαρτίν Νταντόμο. Ο 28χρονος Ουρουγουανός αριστερός μπακ, τη Δευτέρα υπέγραφε διετές συμβόλαιο συνεργασίας με την ΑΕΚ και στη συνέχεια τόνισε ότι ελπίζει να καταφέρει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και τις προσδοκίες όλων όσων των εμπιστεύτηκαν.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ:
"H ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον Claudio Martin Dadomo. O 28χρονος ποδοσφαιριστής (10.02.1982) υπέγραψε συμβόλαιο δύο ετών".

Αμέσως μετά την υπογραφή του συμβολαίου του ο Νταντόμο έκανε τις πρώτες του δηλώσεις ως ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ, στην επίσημη ιστοσελίδα της "Ένωσης":

- Ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις για τη νέα σου ομάδα; "Καταρχήν νιώθω πολύ ευγνώμων που με εμπιστεύτηκαν οι άνθρωποι της ΑΕΚ και ευχαριστώ και τους μάνατζερ μου που με έφεραν σε αυτό το σύλλογο. Πρόλαβα να διαπιστώσω ότι πρόκειται για μια πραγματικά μεγάλη ομάδα, μόλις είδα τόσους πολλούς δημοσιογράφους στο αεροδρόμιο. Ελπίζω να μπορέσω να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις και τις προσδοκίες όλων".

- Είσαι ο δεύτερος Ουρουγουανός παίκτης που αγωνίζεται στην ΑΕΚ, μετά τον Βιέρα, ο οποίος είχε κερδίσει τίτλους με την ομάδα. Ίσως αυτός να είναι ένας καλός οιωνός για την ΑΕΚ; "Μακάρι. Μου το είπε και ο πρόεδρος όταν ήρθα, σε μια συνάντηση που κάναμε, ότι θέλουμε να κατακτήσουμε τίτλους και θέλω κι εγώ να βοηθήσω να το καταφέρουμε. Είναι και ένας από τους προσωπικούς μου στόχους".

- Για τους περισσότερους στην Ελλάδα δεν είσαι ιδιαίτερα γνωστός. Θα ήθελες να μας πεις ποια είναι τα κυριότερα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού σου; "Καταρχάς η ολοκληρωτική αφοσίωση στην ομάδα, η σκληρή δουλειά και από εκεί και πέρα ελπίζω να συνεχιστεί αυτό που έχω καταφέρει τα τελευταία χρόνια στις προηγούμενες ομάδες μου. Να σκοράρω πολλές φορές. Ελπίζω το ίδιο να κάνω και για την ΑΕΚ. Πρέπει να υπακούω, κι εγώ αλλά και όλοι οι συμπαίκτες μου, σε αυτά που λέει ο προπονητής ώστε να πετύχουμε αυτά που θέλουμε".

- Γνώριζες κάποια πράγματα για την ΑΕΚ; Ξέρεις ότι αγωνίζονται εδώ αρκετοί λατινοαμερικάνοι παίκτες; "Είχα μάθει κάποια βασικά πράγματα κυρίως μέσα από το internet, αλλά κι επειδή εμείς παρακολουθούμε πολλά ευρωπαϊκά παιχνίδια. Όπως για παράδειγμα, τα χρώματα της φανέλας και το έμβλημα του αετού. Καθώς επίσης και ότι υπάρχουν πολλοί Λατίνοι".

- Για την Ελλάδα τι γνωρίζεις; "Δεν ξέρω πολλά πράγματα για την Ελλάδα, αλλά όσους ποδοσφαιριστές ξέρω που έχουν παίξει εδώ, μου έχουν πει πολύ καλά λόγια και ότι οι φίλαθλοι γενικά είναι πολύ παθιασμένοι. Τώρα θέλω με τη σύντροφό μου να γνωρίσουμε τον ελληνικό πολιτισμό".

- Θα μας κάνεις ένα σχόλιο και για την εξαιρετική παρουσία της Ουρουγουάης στο φετινό Μουντιάλ; "Για μας είναι μεγάλη χαρά ότι καταφέραμε και φτάσαμε ως τα ημιτελικά. Είναι πολύ σημαντικό ότι έμεινε μια ομάδα από τη Λατινική Αμερική στο Μουντιάλ. Πολλοί πίστευαν ότι δεν θα μπορούσε να φτάσει ως εδώ. Περίμεναν όλοι την Αργεντινή. Εμείς όμως αποδείξαμε ότι μια ομάδα ενωμένη μπορεί να πετύχει μεγάλα πράγματα. Αύριο θα έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι και μακάρι να πάνε όλα καλά και να κατακτήσουμε το Κύπελλο".

Το προφίλ του Claudio Dadomo
- O Claudio Martin Dadomo γεννήθηκε στο Montevideo. Εκεί ζουν οι γονείς του και ο μικρότερος αδερφός του.
- Η πρώτη του ομάδα ήταν οι Montevideo Wanderers.
- Έχει παίξει σε όλες τις μικρές Εθνικές ομάδες και έχει τρεις συμμετοχές στην πρώτη ομάδα των "σελέστε».
- Όνειρό του είναι να αγωνιστεί ξανά στην Εθνική ομάδα, την οποία ο ίδιος χαρακτηρίζει "κάτι ιερό".
- Έχει κάνει ένα σύντομο πέρασμα από την Ευρώπη το 2008 για την σουηδική Χάμαρμπι.
- Την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε στην Club Atletico Cerro, με την οποία είχε 23 εμφανίσεις και έξι γκολ.
- Στην περσινή διοργάνωση του Copa Libertadores σκόραρε τα τρία από τα πέντε γκολ της ομάδας του.
- Είναι κάτοχος ιταλικού διαβατηρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: