Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

Το μυστικό της επιτυχίας των Γερμανών


Ο Γιόακιμ Λεβ Στη σκληρή δουλειά απέδωσε την αγωνιστική εικόνα της εθνικής Γερμανίας στο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο ο προπονητής της Γιόακιμ Λεβ. Τα "πάντσερ" έχουν φτάσει να θεωρούνται το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, έχοντας πετύχει 13 γκολ ενώ ταυτόχρονα έχουν δεχτεί μόνο δύο.

"Τα σχέδια για το πώς θα παίζαμε σε αυτή τη διοργάνωση ήταν αποτέλεσμα πολλής σκέψης και δουλειάς από τη στιγμή της κλήρωσης της 4ης Δεκεμβρίου", παραδέχτηκε ο Λεβ, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα "Bild". "Η ανάλυσή μας ήταν σαφής: θα είχαμε πιθανότητες να κατακτήσουμε το τρόπαιο μόνο αν παίζαμε επιθετικό ποδόσφαιρο και αν κάναμε δύσκολη τη ζωή των άλλων ομάδων. Ο τρόπος της Ιταλίας, που πήρε τον τίτλο το 2006 με την άμυνα και πετυχαίνοντας μόνο ένα γκολ δεν είχε πιθανότητες πλέον. Δεν πας πουθενά αν παίζεις έτσι στις μέρες μας. Ετσι σχεδιάσαμε το Παγκόσμιο Κύπελλο από την αρχή και μέχρι τον τελικό", εξήγησε ο Γερμανός τεχνικός.

"Όλα είναι θέμα τάξης μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Αυτή είναι η σημαντικότερη προϋπόθεση για καλό ποδόσφαιρο. Οι παίκτες πρέπει να ξέρουν τη θέση τους στη βασική δομή της ομάδας, έτσι ώστε κανείς τους να μην τρέχει σε όλο το γήπεδο. Εχουμε χωρίσει τον αγωνιστικό χώρο σε συγκεκριμένα ορθογώνια που πρέπει να καλύπτονται. Το παιχνίδι δεν σταματάει ποτέ όταν η μπάλα είναι στο γήπεδο. Θέλω να βλέπω τους παίκτες να μπαίνουν και να ζητούν την μπάλα. Αυτό κάνει το παιχνίδι πιο κινητικό και δυναμικό. Ηξερα ότι συγκεκριμένοι παίκτες είναι πάρα πολύ καλοί σε αυτό: ο Οζίλ, ο Ποντόλσκι, ο Μίλερ, ο Κρόος. Τους είπα λοιπόν ότι αν δεν κινούνται στον αγωνιστικό χώρο δεν πρόκειται να νικήσουν ούτε τον Καναδά!", κατέληξε ο Λεβ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: