Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

Μίσελ: "Θέλω να κάνω μεγάλα παιχνίδια"


O Μισέλ Γκαμπρίνι Περέιρα... Ο Μίσελ Γκαρμπίνι είναι ένας από τους "νεοσύλλεκτους". Ο Βραζιλιάνος αμυντικός ήρθε για να ενισχύσει τα μετόπισθεν των "κίτρινων" και δείχνει να προσαρμόζεται. Σε συνέντευξη που παραχώρησε σε απεσταλμένους δημοσιογράφους, στη διάρκεια της παραμονής στη Αυστρία, ο Μίσελ απάντησε σε μια σειρά από ερωτήσεις που έχουν να κάνουν με τη συμμετοχή του στον Αρη και την προσπάθεια της επόμενης σεζόν.

- Νιώθεις, ότι έχεις προσαρμοστεί στο νέο σου περιβάλλον; Πώς κρίνεις την ποιότητα της νέας σου ομάδας; "Είμαι μόλις δέκα ημέρες στην ομάδα, νιώθω αρκετά καλά συν το γεγονός, ότι αυτές τις μέρες παρατήρησα, ότι υπάρχει ένα καλό σύνολο, αρκετή ποιότητα. Από εκεί και πέρα θα πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε για να φτάσουμε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, η οποία θα μας δώσει την δυνατότητα να μπορούμε να παίζουμε καλύτερα και να αποδίδουμε καλύτερα".

- Τι είναι αυτό, που γνώριζες για το ελληνικό Πρωτάθλημα πριν μεταγραφείς στη νέα σου ομάδα; Είχες πάρει κάποιες πληροφορίες πριν τη μεταγραφή σου στον Aρη; "Ήξερα ότι είναι ένα αρκετά δυνατό πρωτάθλημα, με πολλούς ποιοτικούς ποδοσφαιριστές. Έχουν περάσει άλλωστε αρκετοί συμπατριώτες μου από αυτό, κάτι που με έκανε να το δω με ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον, αφού αποδεικνύει, ότι είναι από τα καλά πρωταθλήματα της Ευρώπης. Δεν το λέω μόνο για τους καλούς συμπατριώτες μου που πέρασαν από το ελληνικό πρωτάθλημα. Το λέω και για όσους έχουν αγωνιστεί στην Ελλάδα. Υπάρχουν και αρκετοί ποιοτικοί Έλληνες ποδοσφαιριστές, τους οποίους έχω δει στην εθνική ομάδα".

- Το γεγονός, ότι αγωνίστηκες στη Σταντάρ Λιέγης και έχεις εμπειρίες από ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, πιστεύεις, ότι θα σε βοηθήσει να προσαρμοστείς πιο εύκολα; "Τα τελευταία πέντε χρόνια αγωνίζομαι στο πρωτάθλημα της Βραζιλίας. Εκεί το ποδόσφαιρο είναι διαφορετικό, αλλά σίγουρα το πέρασμά μου από την Σταντάρ θα με βοηθήσει να προσαρμοστώ. Κάτι που θέλω να γίνει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, να βρεθώ στην καλύτερη φυσική και τεχνική κατάσταση, ώστε να μπορέσω να κάνω μεγάλα παιχνίδια με τη νέα μου ομάδα".

- Τι είναι αυτό που σου ζητάει ο Έκτορ Κούπερ αναφορικά και με τη θέση, στην οποία αγωνίζεσαι; "Ζητάει να προσέχουμε πολύ τα αμυντικά μας καθήκοντα. Ένα μπακ, όταν αμύνεται σωστά, έχει περισσότερες δυνατότητες να επιτεθεί σωστά".

- Που πιστεύεις, ότι μπορείς να δείξεις περισσότερα καλά στοιχεία κατά τη διάρκεια του αγώνα; Στο ανασταλτικό ή στο επιθετικό κομμάτι; "Είμαι ένας αμυντικός παίκτης, που αυτό που θέλω πρώτα να κάνω καλά, είναι το να αμύνομαι. Από εκεί και πέρα όμως, στη Βραζιλία έπαιζα σε μία γραμμή τριών αμυντικών, όπου μου δινόταν η ευκαιρία να βοηθάω επιθετικά και να προωθούμαι αρκετά στην επίθεση. Τώρα, με τον Έκτορ Κούπερ στη γραμμή των τεσσάρων, τα πράγματα είναι πιο δύσκολα, αφού το βασικό ρόλο στην επίθεση τον παίρνουν τα χαφ. Επομένως οι δυνατότητες να προωθηθώ στην επίθεση λιγοστεύουν".

- Με ποιούς στόχους ήρθες να παίξεις στον Aρη; "Θέλω η ομάδα να κάνει ένα καλό και δυνατό Πρωτάθλημα. Έχω έρθει με υψηλές φιλοδοξίες. Εύχομαι λοιπόν να πάμε ψηλά και να κάνω αυτό, το οποίο αισιοδοξώ να κάνω με τη φανέλα του Αρη, να φτάσουμε σε θριάμβους. Μέσα από την ομάδα θέλω να σταθεροποιηθώ και να παίξω για αρκετά χρόνια ποδόσφαιρο στην Ευρώπη".

- Ποιός είναι ο λόγος, που επέστρεψες τόσο γρήγορα στη Βραζιλία από την Ευρώπη; "Τότε διεκδικούσα να πάρω το ιταλικό μου διαβατήριο. Η Σταντάρ είχε πει, ότι θα με βοηθήσει, αλλά δεν έδειξε κάποιο ενδιαφέρον, σε αντίθεση με την ομάδα που πήγα στην Βραζιλία. Μου είχε υποσχεθεί, ότι στους όρους του συμβολαίου μου ήταν να βγάλω ιταλικό διαβατήριο και όντως έτσι έγινε".

- Στα φιλικά επί αυστριακού εδάφους σε είδαμε πολλές φορές να παίρνεις πρωτοβουλίες σε ό, τι αφορά τις εκτελέσεις φάουλ. Θα σε δούμε και στα επίσημα παιχνίδια να παίρνεις τις ανάλογες πρωτοβουλίες; "Μου αρέσει να παίρνω τέτοιου είδους πρωτοβουλίες και να σκοράρω από φάουλ. Έχω πετύχει αρκετά γκολ με αυτόν τον τρόπο στην καριέρα μου".

Δεν υπάρχουν σχόλια: