Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Έκπληξη με "Αλεξό";

Ο Νίκος Κωστένογλου πρότεινε στην διοίκηση της ΑΕΚ τον Γιώργο Αλεξόπουλο ως βοηθό του στον πάγκο της Ένωσης.
Έκπληξη με "Αλεξό";
Ο 34χρονος (για πέντε χρόνια βρισκόταν στην ΑΕΚ) εργάζεται ήδη εδώ και ένα μήνα στην ΑΕΚ καθώς «κατασκοπεύει» τους επόμενους αντιπάλους και ο «Κωστέ» θέλει να τον έχει στο πλάι για την θέση του βοηθού και παράλληλα να βλέπει και τα ματς των αντιπάλων της.
Η διοίκηση δεν έχει πρόβλημα, καθώς εκτιμά πολύ τα προσόντα, την αξία και τον χαρακτήρα του «Αλεξό» και όλα δείχνουν ότι αύριο ή μεθαύριο θα πάει στα Σπάτα για δουλειά.
Πηγή: aek365.gr

Μήπως θέλει βιταμίνη και ο Οικονομίδης;

Σχολιάζοντας την απόφαση της ΕΕΑ να μην δώσει πιστοποιητικό στον Πανελλήνιο, ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ ανέφερε πως κάποιοι έβγαλαν επίτηδες την συνομιλία του Γιάννη Μπουρούση με τον Μάκη Ψωμιάδη το καλοκαίρι για να... τραβήξουν την προσοχή του κόσμου από τα «στημένα» του ποδοσφαίρου και να κάνουν κακό στο μπάσκετ!
Μήπως θέλει βιταμίνη και ο Οικονομίδης;
Ο Οικονομίδης μίλησε στην ιστοσελίδα sportfm.gr για την απόφαση της ΕΕΑ να... κόψει τον Πανελλήνιο και να αφήσει το πρωτάθλημα με 13 ομάδες και αρχικά τόνισε: «Ακόμη δεν έχουμε λάβει γραπτώς το λόγο για τον οποίο η ΕΕΑ δεν χορήγησε το πιστοποιητικό συμμετοχής στον Πανελλήνιο. Από αυτά που γνωρίζω, το πρόβλημα διαπιστώθηκε στη μεταβίβαση των μετοχών. Δεν μπορώ και δεν θέλω να σχολιάσω μία απόφαση που έχει νομικά επιχειρήματα, αλλά εύχομαι αυτά να είναι ισχυρά».

Και συνέχισε: «Πρόκειται για μία απόφαση που -αναμφισβήτητα- δεν κάνει καλό στο μπάσκετ αφού στην ουσία εξαφανίζει μία ομάδα, ενώ παράλληλα δημιουργεί πρόβλημα στο ελληνικό πρωτάθλημα. Όμως, πραγματικά απορώ γιατί δεν είχαν διαπιστώσει τόσο καιρό το πρόβλημα που υπήρχε (σ.σ. με τη μεταβίβαση των μετοχών) και έδιναν συνεχώς παρατάσεις».

Για το εάν υπάρχει ευνοϊκότερη μεταχείριση στις ομάδες του ποδοσφαίρου από εκείνες του μπάσκετ σε τέτοιου θέματα: «Δεν θα ήθελα να μιλήσω καθόλου για αυτό το θέμα. Το μόνο που θα πω είναι πως όταν η κοινή γνώμη είχε συγκλονιστεί από τα στημένα παιχνίδια (σ.σ. στο ποδόσφαιρο), έβγαλαν στη δημοσιότητα -για αντιπερισπασμό- τη συνομιλία ενός καλαθοσφαιριστή προκειμένου να κάνουν κακό στο μπάσκετ».

Πάει για sold out με Κροατία!

Μετά από αρκετό καιρό το "Γ.Καραϊσκάκης" θα είναι γεμάτο σε αγώνα της Εθνικής Ελλάδας, καθώς όπως ανακοίνωσε η ΕΠΟ μόλις 1800 εισιτήρια έχουν μείνει για το κρίσιμο ματς με την Κροατία την Παρασκευή!
Πάει για sold out με Κροατία!
Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου της ΕΠΟ:
Μόλις 1.800 αδιάθετα εισιτήρια έχουν μείνει για τον αγώνα της Εθνικής Ανδρών με την αντίστοιχη της Κροατίας, που θα διεξαχθεί την Παρασκευή 7/10/2011 στο γήπεδο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Τα εισιτήρια του κρίσιμου αυτού αγώνα της Εθνικής για την προκριματική φάση του EURO 2012 τιμώνται 10, 20 και 30 ευρώ και διατίθενται ΜΟΝΟ από το εκδοτήριο της θύρας 25 στο γήπεδο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» από τις 10:00 το πρωί έως την έναρξη του αγώνα στις 21:45.

Οσοι φίλαθλοι προέβησαν σε κρατήσεις online, μπορούν να παραλαμβάνουν τα εισιτήριά τους την Παρασκευή 7/10/2011 από το εκδοτήριο της θύρας 25 στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης», κατά τις ώρες λειτουργίας του για την πώληση απλών εισιτηρίων.

«Δυνατή η Ελλάδα, καυτή ατμόσφαιρα στο γήπεδο»

Στην τακτική που θα χρησιμοποιήσει η Κροατία στο αυριανό κρίσιμο παιχνίδι με την Ελλάδα αναφέρθηκε ο Σλάβεν Μπίλιτς, ο οποίος τόνισε πως περιμένει μία «καυτή» ατμοσφαιρα, την οποία όμως έχουν συνηθίσει στην πατρίδα τους.
Αναλυτικά:
«Ο λόγος που ήρθαμε είναι να πάρουμε το αποτέλεσμα που μας βολεύει. Θα παλέψουμε να το πάρουμε», ενώ για την κατάσταση της ομάδας, είπε: «Όλοι οι παίκτες είναι υγιείς, θα κάνουν κανονικά προπόνηση. Κάποιοι από τους παίκτες έχουν χάσεις τις 3 τελευταίες προπονήσεις, αλλά θα είναι ετοιμοπόλεμοι», ανέφερε στην πρώτη ερώτηση που δέχθηκε ο Μπίλιτς.

Σε ερώτηση για το τι δεν θα ήθελε να δει στην ομάδα του, απάντησε: «Ότι ισχύει σε οποιοδήποτε ματς. Να μην είμαστε νευρικοί και να μην χαλαρώσουμε και να μην ρίξουμε τις ευθύνες αλλού, όπως στην άμυνα, έτσι και στην επίθεση».
Στη συνέχεια, ο Μπίλιτς αναφέρθηκε στο αν μπορεί η Κροατία να παίξει ποδόσφαιρο κατοχής και στο παιχνίδι με την Ελλάδα: «Αυτό θα το δείτε αύριο. Είμαστε ομάδα που θέλει να έχει την μπάλα στα πόδια της και αυτό προσπαθούμε κάθε φορά και στις περισσότερες περιπτώσεις το πετυχαίνουμε. Όχι όμως να είμαστε συνέχεια στην επίθεση, αλλά να μεταφέρουμε το παιχνίδι μακριά από την εστία μας. Ξέρουμε ότι το παιχνίδι δεν θα είναι εύκολο. Έχουμε κάνει πολύ καλή ανάλυση, όπως και στα προηγούμενα παιχνίδια. Έχουμε δει όλους τους αγώνες της Ελλάδας και στα προκριματικά και τα φιλικά. Από το τέλος του αγώνα με το Ισραήλ, το μεταφέρω αυτό στους παίκτες μου, είμαστε συνειδητοποιημένοι ότι θα αντιμετωπίσουμε μια δυνατή ομάδα. Βγάλαμε ένα συμπέρασμα και αυτό είναι ότι θα πρέπει να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να πάρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Το ίδιο ισχύει και για την Ελλάδα».
Σε ερώτηση για το αν έχει ρωτήσει τον Σίλντενφελντ για τον τρόπο παιχνιδιού του Γκέκα, καθώς οι δύο παίκτες είναι συμπαίκτες στην Άιντραχτ, απάντησε: «Δεν είναι άγνωστο όνομα. Έχω ρωτήσει. Τον γνωρίζω από το Μουντιάλ, δεν είναι άγνωστος σε εμένα. Μπήκε και έπαιξε στο Ζάγκρεμπ. Έχει βοηθήσει την Εθνική, τον ξέρω και από τη Μπόχουμ και από τη Λεβερκούζεν και από την Άιντραχτ».
Για το πως περιμένει ότι θα παίξει η Ελλάδα και αν τον αγχώνει ο κόσμος, ο Κροάτης τεχνικός είπε: «Η Ελλάδα είναι πολύ καλή ομάδα, που δεν χρειάζεται να προσπαθήσει πολύ για να γίνει επικίνδυνη. Έχουν και τη γνώση και την ποιότητα για να παίξουν και με άλλον τρόπο, όχι μόνο αμυντικά. Αν θέλουν, μπορούν να παίξουν και επιθετικά. Μπορούμε να υποθέσουμε πως θα παίξει, αλλά έχουμε ασχοληθεί και με τις περιπτώσεις που θα παίξει διαφορετικά από ότι περιμένουμε. Η ατμόσφαιρα είναι καυτή, οι θεατές κοντά στο γήπεδο, αλλά και εμείς έχουμε την ίδια νοοτροπία. Έτσι είναι και στην Κροατία. Οι παίκτες που παίζουν στην Εθνική, έχουν ζήσει παρόμοιες καταστάσεις».
Αν περίμενε ότι αυτό το ματς θα ήταν τελικός, είπε: «Έχει πολλά παιχνίδια αύριο, όχι μόνο το δικό μας, που είναι δύσκολο. Ελπίζουμε να προσπαθήσουμε να κάνουμε τη διαφορά, όπως άλλωστε και η Ελλάδα. Αυτό που θέλαμε ήταν να έρθουμε ως επικεφαλής του ομίλου, κάτι που πετύχαμε».

Σε ερώτηση για το αν το αυριανό ματς έχει ομοιότητες με αυτό του 1998 στη Θεσσαλονίκη, είπε: «Δεν είναι ακριβώς έτσι. Ό,τι δώσεις στον Σούκερ είναι σαν ασίστ. Θυμάμαι αυτό το ματς, ήμασταν σε χειρότερη κατάσταση από ότι τώρα. Το γήπεδο ήταν μισοάδειο και δεν υπήρχε καυτή ατμόσφαιρα, άρα δεν βρίσκω ομοιότητες. Μακάρι το γήπεδο να είναι το ίδιο».
Τέλος, για το αν πιστεύει ότι η πρωτοβουλία των κινήσεων θα παίξει καθοριστικό ρόλο, είπε: «Οι δύο ομάδες γνωρίζονται πολύ. Η Ελλάδα δεν θέλει να έχει την μπάλα στα πόδια της. Το αντίθετο. Η Ελλάδα είναι ομάδα που έχει την τακτική της, προσπαθεί να νεκρώσει το χρόνο και το κάνει έχοντας την κατοχή της μπάλας».

Νέα προσπάθεια για πώληση της ΠΑΕ!!

Οι άνθρωποι της ΑΕΚ ξεκινούν άμεσα επαφές για να βρεθεί επενδυτής αφού απ' ότι φαίνεται ναυαγεί της Petit Chateau.
Νέα προσπάθεια για πώληση της ΠΑΕ
Η κατάσταση στην ΠΑΕ είναι τραγική, λύση δεν φαίνεται να υπάρχει και οι επενδυτές, που έχουν πλησιάσει την ΑΕΚ, παραμένουν «υποψήφιοι». Με αυτά τα δεδομένα η ομάδα δεν μπορεί να προχωρήσει και έτσι οι άνθρωποι της ΠΑΕ θα ξεκινήσουν άμεσα την τελευταία τους προσπάθεια με σκοπό να φανεί, επιτέλους, φως στο τούνελ. Πλέον η ΠΑΕ δεν αναζητεί συνέταιρο αλλά νέο ιδιοκτήτη!
Στόχος είναι να βρεθεί επενδυτής που θα αναλάβει την ΑΕΚ και το άνοιγμα για την ανεύρεση του θα γίνει σύντομα. Στην ΠΑΕ σκοπεύουν να ξεκινήσουν επαφές και να καλέσουν για συζητήσεις επιχειρηματίες που έχουν την δυνατότητα να πάρουν στα χέρια τους την ομάδα. Πιθανότατα θα ακολουθηθεί το «μοντέλο» που επέλεξε και ο Γιάννης Βαρδινογιάννης για τον Παναθηναϊκό και οι άνθρωποι της ΑΕΚ θα απευθυνθούν, μεταξύ άλλων, και στην «Capital Arboris» για να βρεθεί ο... σωτήρας.
Σύμφωνα με το πλάνο που υπάρχει η ΑΕΚ θα ψάξει για έναν επενδυτή που θα βάλει, μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, 10 με 15εκατ. ευρώ. Με το ποσό αυτό θα γίνει το αφεντικό της ΑΕΚ αποκτώντας μερίδιο τουλάχιστον 60% των μετοχών της ΠΑΕ και φυσικά θα είναι αυτός που θα διαχειριστεί αποκλειστικά τα χρήματα που θα βάλει για να καλύψει τα κενά. Οι μέτοχοι εννοείται πως δεν θα πάρουν ούτε ευρώ.
Για την κίνηση αυτή έχει φυσικά ενημερωθεί και ο Νίκος Νοτιάς και, φυσικά, δεν έχει διαφωνήσει. Αυτή αναμένεται να είναι και η τελευταία προσπάθεια της παρούσας διοίκησης για να βρεθεί λύση. Τα περιθώρια έχουν στενέψει απελπιστικά και χρόνος ή αντοχές δεν υπάρχουν. Μέχρι το τέλος του μήνα η ΑΕΚ έχει απόλυτη ανάγκη από 2εκατ. ευρώ. Είναι το ελάχιστο ποσό που απαιτείται για να μην αντιμετωπίσει τεράστια προβλήματα καθώς συνολικά οι οικονομικές απαιτήσεις που πρέπει να τακτοποιηθούν άμεσα πλησιάζουν τα 4εκατ. ευρώ. Χωρίς επενδυτή λοιπόν με το παρών σχήμα η ομάδα δεν μπορεί να προχωρήσει. Αυτό είναι ξεκάθαρο και πλέον το ενστερνίζονται όλοι.
ΠΗΓΗ: aek365.gr

«Στα δύσκολα τα καταφέρνουμε»

Ο Κώστας Κατσουράνης σε δηλώσεις του στον NOVA Σπορ FM τόνισε πως το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα τα καταφέρνει στα δύσκολα και θεωρεί πως αν οι διεθνείς έχουν την απαιτούμενη συγκέντρωση και λίγο τύχη θα πανηγυρίσουν το τρίποντο απέναντι στους Κροάτες.

«Στα δύσκολα τα καταφέρνουμε»
Αναλυτικά όσα είπε ο Κώστας Κατσουράνης στον πρώτο αθλητικό σταθμό της χώρας:
«Το θέμα είναι πως ξέρουμε τους Κροάτες όπως και εκείνοι μας ξέρουν. Δεν νομίζω πως θα είναι εύκολο ματς για κανέναν από τους δυο μας. Εμείς ως γηπεδούχοι πρέπει να προσέξουμε και να έχουμε τον έλεγχο του παιχνιδιού. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και θεωρώ πως με λίγο τύχη θα πάρουμε τη νίκη.
Στο ποδόσφαιρό δεν πρέπει να λέμε πολλά πριν από το ματς. Έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα γιατί έχουμε δείξει πως στα δύσκολα τα καταφέρνουμε. Άλλωστε, δεν νομίζω πως αν χάσουμε θα τα βάψουμε μαύρα. Έχουμε και δεύτερη ευκαιρία κόντρα στην Γεωργία. Η Εθνική έχει αποδείξει πως είναι οργανωμένη ομάδα και δε βαδίζει με την… ελληνική νοοτροπία. Θα δώσουμε το 100% των δυνατοτήτων για να κάνουμε καλό παιχνίδι και από εκεί και πέρα θα δούμε.
Όταν παίζει η Εθνική σε οποιοδήποτε άθλημα πρέπει να γεμίζει το γήπεδο. Είτε παίζεις ένα σημαντικό ματς με την Κροατία είτε φιλικό με κατώτερης δυναμικότητας ομάδα. Εγώ περιμένω να γεμίσει το γήπεδο».

Έδωσε... Ελπίδες ο Μαυρίας!!

Η Εθνική Ελπίδων με δύο γκολ του Χάρη Μαυρία επικράτησε άνετα στο Περιστέρι 2-0 της αντίστοιχης του Σαν Μαρίνο, σε αγώνα για τον 1ο προκριματικό όμιλο του EURO 2013. Το ενδιαφέρον, πλέον, στρέφεται στην κρίσιμη εκτός έδρας αναμέτρηση της ελληνικής ομάδας στο Μπόρισοφ με αντίπαλο τη Λευκορωσία (11/10).
Έδωσε... Ελπίδες ο Μαυρίας
Η Εθνική μας μπήκε δυνατά στον αγώνα και έχασε σημαντικές ευκαιρίες για γκολ με τους Βέλλιο (6΄, 17΄) και Φορτούνη (10΄). Το σκορ άνοιξε για τη «γαλανόλευκη» ο Χάρης Μαυρίας με πλασέ στο 24΄, έπειτα από ασίστ του Φορτούνη. Η ελληνική ομάδα συνέχισε την πίεση και τις χαμένες ευκαιρίες με σημαντικότερη το δοκάρι του Καραγκούνη στο 35΄.

Η εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου δεν άλλαξε ιδιαίτερα. Η Ελλάδα, ρίχνοντας λίγο το ρυθμό, κατάφερε στην πρώτη της καλή επιθετική ενέργεια να κάνει το 2-0 στο 61΄ με το δεύτερο τέρμα του Χάρη Μαυρία με σουτ (προηγήθηκε νέα ασίστ του Φορτούνη).
Οι τελευταίες δύο καλές στιγμές για την ελληνική ομάδα προήλθαν από τις ισάριθμες εκτελέσεις φάουλ του Μητρόπουλου (80΄ & 82΄) και τις εντυπωσιακές επεμβάσεις του κορυφαίου για το Σαν Μαρίνο, Μανζαρόλι.
ΕΛΛΑΔΑ: Λάμπρου, Αποστολόπουλος, Λαγός, Μητρόπουλος, Ποτουρίδης, Γκέντσογλου, Φορτούνης, Καραγκούνης (78΄ Τριανταφύλλου), Βέλλιος (58΄ Γιάννου), Μαυρίας, Σοϊλέδης (65΄ Ανάκογλου)

ΣΑΝ ΜΑΡΙΝΟ: Μανζαρόλι, Μαϊάνι, Μουρατσίνι, Κολόνα, Ντέλα Βάλε, Μπρόλι, Γκολινούτσι (66΄ Κολομπίνι), Καλζολάρι (62΄ Μπατιστίνι), Στεφανέλι, Γκασπερόνι, Τσαβάτα (85΄ Μπενβενούτι)

Κλείνει το θέμα με την Petit Chateau!!

Τέλος αναμένεται να μπει στο θέμα των υποψήφιων επενδυτών που τον τελευταίο καιρό φερόντουσαν να αγοράσουν το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΠΑΕ ΑΕΚ, αλλά μέχρι στιγμής δεν παρουσίαζαν τις οικονομικές εγγυήσεις που ζήταγε η Ένωση.
Κλείνει το θέμα με την Petit Chateau
Το έργο κράτησε λίγο περισσότερο από δύο εβδομάδες και σύμφωνα με πληροφορίες δεν θα έχει... Happy end. Η υπόθεση αναμένεται κλείσει κάτι που θα γνωστοποιήσει και η ΠΑΕ σε επίσημη τοποθέτησή της.
πηγή: sportdog.gr

Στη Γ.Σ. θα συζητήσουν και τα "καραγκιοζιλίκια"!

Το θέμα της Arboris θα συζητηθεί στη Γ.Σ. της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, είπε ο Γόντικας μετά το Δ.Σ. "Παραμύθι" χαρακτήρισε την πρόταση ο Θανάσης Γιαννακόπουλος μιλώντας για καραγκιοζιλίκια!
Στη Γ.Σ. θα συζητήσουν και τα "καραγκιοζιλίκια"!
Περίπου δύο ώρες κράτησε το ΔΣ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, το οποίο δεν εξουσιοδότησε τον Δημήτρη Γόντικα να τρέξει τις εξελίξεις με την ''Arboris Capital'', καθώς πέρασε η πρόταση του Θανάση Γιαννακόπουλου να συζητηθεί το θέμα σε γενική συνέλευση!

Πιο συγκεκριμένα, το ΔΣ έλαβε δύο αποφάσεις, οι οποίες όμως στην ουσία δεν αλλάζουν και πολλά πράγματα. Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Γόντικας κατά την αποχώρηση του οι... εξελίξεις μετατίθενται για τη Γενική Συνέλευση στις 17 Οκτωβρίου, όπου και θα τεθεί η πρόταση για εξουσιοδότηση της "Arboris Capital", την οποία όμως λίγο νωρίτερα ο Θανάσης Γιαννακόπουλος είχε χαρακτηρίσει παραμύθι και είχε κάνει λόγο για καραγκιοζιλίκια που ντροπιάζουν τον σύλλογο!

Παράλληλα, έγινε γνωστό πως στο ΔΣ αποφασίστηκε και η
συνέχιση της ενοικίασης του γηπέδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας με τους ίδιους όρους που υπήρχαν. Θυμίζουμε πως υπήρξαν σκέψεις η ΠΑΕ να σταματήσει να νοικιάζει τη Λεωφόρο έναντι 400.000 ευρώ τον χρόνο και οι Νέοι να δίνουν όλα τα παιχνίδια τους στην Παιανία για οικονομία.

Αναλυτικά ο
Δημήτρης Γόντικας δήλωσε: «Ολοκληρώθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο και πήραμε δυο ομόφωνες αποφάσεις. Η μία αφορά μια προσέγγιση που μας έγινε και η απόφαση του Δ.Σ. ήταν να να στείλει τη πρόταση αυτή στη Γενική Συνέλευση που θα γίνει στις 17 Οκτωβρίου για να τοποθετηθούν οι μέτοχοι. Επίσης αποφασίσαμε την συνέχιση της ενοικίασης του γηπέδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας με τους ίδιους όρους που υπήρχαν».

Στην συνέχεια απαντώντας σε ερώτηση που του τέθηκε για το σχόλιο του Θανάση Γιαννακόπουλο νωρίτερα, που έκανε λόγο για παραμύθι πρόταση της "Arboris" και καραγκοζιλίκια, σχολίασε: «Δεν έχω να πω τίποτα άλλο η επίσημη τοποθέτηση του Δ.Σ. είναι αυτή. Θα ενημερώσουμε και θα συζητηθεί το θέμα από την Γενική Συνέλευση».

Για το αν θα ενημερώσει την Arboris για το θέμα, τόνισε: «Θα ενημερώσω ότι θα συζητηθεί το θέμα στη Γενική Συνέλευση».
Σε ερώτηση για το αν ενόψει της Γενικής Συνέλευσης υπάρχει καμία κίνηση από τους μετόχους, ανέφερε: «Καμία όσο δεν γίνεται κίνηση για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου ισχύει η σύνθεση του προηγούμενου».
Στο ΔΣ ήταν παρόντες ο πρόεδρος Δημήτρης Γόντικας, και οι Θανάσης Γιαννακόπουλος (εξουσιοδοτημένος από τον Παύλο), Σωτήρης Τζήμας (εξουσιοδοτημένος από τον Λουμίδη), Στράτος Σωπήλης, Νίκος Χατζηνικολάου, Μίμης Δομάζος (εξουσιοδοτημένος από τον Μαυροκουκουλάκη), Βασίλης Κωνσταντίνου και ο Κώστας Ελευθεράκης.

«Θα πληρωθείτε και χωρίς Μανόλο...»

Να καθησυχάσει τους Χοσέ Κάρλος και Χοθάν Κάλα θέλησε μετά το τέλος της σημερινής προπόνησης της ΑΕΚ ο Σταύρος Αδαμίδης, ο οποίος τους ενημέρωσε πως υπολογίζονται κανονικά παρά την απόλυση του Μανόλο Χιμένεθ.
«Θα πληρωθείτε και χωρίς Μανόλο...»
Οι παίκτες είχαν... προβληματιστεί αρκετά μετά την φυγή του Ισπανού προπονητή, αφού ήταν ο άνθρωπος που τους έφερε, ενώ ήταν και ενοχλημένοι από τα χρήματα που τους οφείλει η ομάδα.

Ο πρόεδρος πάντως των «κιτρινόμαυρων» τους καθησύχασε πως δεν υπάρχει θέμα αγωνιστικό και ότι υπολογίζονται κανονικά από τον Κωστένογλου, ενώ τους υποσχέθηκε πως άμεσα θα δουν το χρώμα τους χρήματος...
πηγή: sportdog.gr

"Άδικη και υπέρ του δέοντος σκληρή απόφαση"

Με ανακοίνωση της για την απόφαση της πρωτοβάθμιας πειθαρχικής επιτροπής να υποβιβάσει την ΠΑΕ Διαγόρας, η ομάδα της Ρόδου εξέδωσε ανακοίνωση κάνοντας λόγο για "άδικη και υπέρ του δέοντος σκληρή απόφαη".
"Άδικη και υπέρ του δέοντος σκληρή απόφαση"
Αναλυτικά:
Επειδή στην ποδοσφαιρική Ελλάδα του 2011 η σιωπή δεν θεωρείται ''χρυσός'' αλλά ''εξαργυρώνεται'' από παράγοντες ανταγωνιστικών ομάδων, κονδυλοφόρους και κάθε λογής παρατρεχάμενους του ''συστήματος'' με τόνους λάσπης προς εκείνους που την τηρούν με θρησκευτική ευλάβεια, πιστεύουμε ότι σήμανε η ώρα να μπει και η δικιά μας ''πινελιά'' σ' αυτόν τον ''καμβά του αίσχους'' που είχε στηθεί τόσο καιρό στο παρασκήνιο σε βάρος της ΠΑΕ Διαγόρας, έπειτα από την άδικη και υπέρ του δέοντος σκληρή απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής.
Η εμπλοκή της ομάδας μας στο σκάνδαλο των στημένων αγώνων, χωρίς καμία αιτιολογία και ίχνος αποδείξεων ήταν ένα γεγονός που ''βύθισε'' στη θλίψη την ''οικογένειά'' μας.
Τρεις μήνες τώρα ο Διαγόρας ''σήκωνε τον σταυρό του'' και απέφευγε να καταλογίσει το παραμικρό σε βάρος άλλης ομάδας αλλά και προσώπων εκτός Ρόδου που τον ενέπλεξαν και που βρίσκονταν σε απείρως χειρότερη θέση, επειδή σέβεται και αποφεύγει τη σπίλωση, όπως ο διάβολος το λιβάνι.
Τρεις μήνες τώρα περιμέναμε την ώρα που θα κριθούν οι υποθέσεις των πρώην συντελεστών μας (προπονητή και ποδοσφαιριστών για τους οποίους πιστεύαμε ακράδαντα στην αθώωση τους) και του μεγαλομετόχου στις δικαστικές αίθουσες της αθλητικής δικαιοσύνης, ''κλείνοντας αυτιά και μάτια'' σε καταθέσεις μαρτύρων (ανταγωνιστικών ομάδων) οι οποίοι έπιαναν με περίσσιο θράσος τον σύλλογο στο στόμα τους ή σε δημοσιεύματα αθλητικών εφημερίδων των Αθηνών που είχαν προεξοφλήσει την ενοχή και την πτώση του Διαγόρα στην Football League 2...
Τρεις μήνες τώρα το μόνο που φρόντιζε η νέα διοίκηση της ΠΑΕ ήταν όχι μόνο να μαζέψει πρόχειρα και επιφανειακά τα ''κομμάτια'' του Διαγόρα αλλά και να τα ενώσει με τέτοιο τρόπο ώστε να εμφανίσει μέσα στα ελληνικά γήπεδα μια νεανική ομάδα με πλάνο, με προοπτική και με μια φιλοσοφία που όσο κι αν ψάξει κανείς σήμερα δεν θα την βρει πουθενά στις μεγάλες κατηγορίες του ελληνικού ποδοσφαίρου...
Τρεις μήνες τώρα το μόνο που έκανε ο Διαγόρας ήταν να εργάζεται για ''την επόμενη ημέρα'', μαζί με τον πανάξιο προπονητή του, τον κ.Ράτκο Ντόστανιτς, που ακόμη αναρωτιούνται προσωπικότητες του χώρου για ''το πως καταφέρατε να φέρετε από τον Ερυθρό Αστέρα έναν τεχνικό που είχε υπό τις οδηγίες έναν Βίντιτς, έναν Πάντελιτς και άλλους σημαντικούς παίκτες του Σέρβικου ποδοσφαίρου''...
Τρεις μήνες τώρα διοίκηση και προπονητής αντί να ασχολούνται με αλλότρια, έχουν ''σκύψει'' πάνω από τους νεαρούς ποδοσφαιριστές της ομάδας που έχουν ''πλημμυρίσει'' το φετινό roster και μοχθούν για την εξέλιξή τους...
Αυτά κάνει ο Διαγόρας τρεις μήνες τώρα. Δεν...παίζει (ούτε έπαιζε) στοίχημα, δεν συναλλάσσεται με λαμόγια του χώρου, δεν ασχολείται με το αν θα προβιβαστεί η ΛΑΡΙΣΑ και ο ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ ή θα υποβιβαστεί ο ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (η αναφορά στα ονόματα των ομάδων είναι τυχαία), δεν κατηγορεί άλλους προέδρους ή τις ομάδες που υπηρετούν από προεδρικά πόστα, ακόμα κι αυτούς που μας ανέμειξαν.
Να μας συμπαθάτε...αν σας κουράσαμε με...την πολυλογία μας αλλά είπαμε, μιλάμε για πρώτη και για τελευταία φορά, και κυρίως μετά την καταδικαστική απόφαση της Π.Ε, διότι ήμασταν (και συνεχίζουμε να είμαστε) σίγουροι για την αθώωση της ΠΑΕ και όλων μα όλων των εγκαλουμένων.
Η διοίκηση της ΠΑΕ Διαγόρας ενημερώνει τον φίλαθλο κόσμο της ομάδας μας αλλά και όλης της ποδοσφαιρικής Ελλάδας ότι συνεχίζει να στηρίζει όλους τους εμπλεκόμενους για την αθωότητά τους καθώς επίσης και ότι θα δώσει σκληρό αγώνα για την αθώωση της ομάδας μας, επισημαίνοντας ότι:
1.Δεν ακούγεται κανένα μέλος της οικογένειας του Διαγόρα από τον ''κοριό'' της Ε.Υ.Π. Υπάρχει μόνο ένα τηλέφωνο προς τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ, με υβριστικούς χαρακτηρισμούς, 10 λεπτά μετά την έναρξη του αγώνα με την Ηλιούπολη (και μετά από συνεχόμενες, αναπάντητες, κλήσεις στο κινητό του) και το μόνο που ακούγεται να λέει ο κ. Χρυσοχοϊδης είναι : ''Δεν ασχολούμαι εγώ μ' αυτά, αν θες πάρε τον πρόεδρο''. Σημειώνεται ότι δεν έγινε στη συνέχεια κανένα τηλεφώνημα προς τον κ. Λερογιάννη!
2. Δεν υπήρξε καμιά συνεννόηση ή τηλεφώνημα προς τον προπονητή μας ή παίκτη ή παράγοντα της ομάδας μας στον συγκεκριμένο αγώνα.
Από που και ως που προκύπτει, λοιπόν, ενοχή για τον Διαγόρα;

Πως καταλήξατε, κ. Κούγια στο συμπέρασμα ότι ο Διαγόρας είναι η πιο ''βρώμικη ομάδα της Football League'', όταν εσείς ο ίδιος... μπλέξατε την Παναχαϊκή στο σενάριο του υποβιβασμού; Δικαιούμαστε πλέον να υποστηρίζουμε τα ίδια και για την Παναχαϊκή; Ως ακρίτες δεν το κάναμε μέχρι σήμερα κ. Κούγια διότι έχουμε αρχές!
Θα κλείσουμε με μια προειδοποίηση, ένα ξεκάθαρο μήνυμα: Όποιος πρόεδρος, κονδυλοφόρος, παρατρεχάμενος και λαμόγιο, πιάσει ξανά το όνομα του Διαγόρα στο στόμα του για το όφελος της ομάδας του, του ίδιου και των συμφερόντων που εξυπηρετεί θα μας ''βρει μπροστά του''. Είμαστε πανέτοιμοι να υπερασπίσουμε τα δικαιώματα μας και να στείλουμε στη Δικαιοσύνη τους συκοφάντες, όπως κι αν λέγονται, σε όποιο πόστο κι αν βρίσκονται, απ' όπου κι αν προέρχονται.
Η διοίκηση της ΠΑΕ Διαγόρας ξέρει καλά τα κατατόπια του χώρου και μπορεί μ' ένα ''κλικ'' να κατεβάσει από το ''αρχείο της'' τον βίο και την πολιτεία όλων όσοι εξαπατούν τους εαυτούς τους ή έχουν πειστεί ότι έχουν να κάνουν στην Ρόδο με ''Γερμανούς τουρίστες''.
Είμαστε πεπεισμένοι ότι η Διαγόρας μας και οι συντελεστές του θα δικαιωθούν στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ. Όλοι τους! Επειδή έχουμε λόγο και τιμή, οποιοσδήποτε προσκομίσει το παραμικρό επιβαρυντικό στοιχείο για τον Διαγόρα και τους ανθρώπους του, σας δίνουμε το λόγο της τιμής μας ότι θα πάμε μόνοι μας στο τοπικό πρωτάθλημα και δεν θα...ψάξουμε να ''πατήσουμε'' πάνω σε δεδικασμένα άλλων ομάδων κι ούτε...θα κατηγορήσουμε τον λογιστή μας και τον...γενικό αρχηγό μας!
Υ.Γ. Αλήθεια κ.Κούγια αν ισχύσουν οι ποινές σε ποια κατηγορία πρέπει να ''ακολουθήσετε'' την Παναχαϊκή; Μήπως στην Δ΄ εθνική; Διότι πέρυσι η ομάδα σας αγωνιζόταν στην Football League 2. Αν κι εμείς δεν επιθυμούμε την εξολόθρευση καμιάς ομάδας!
ΥΓ2. Ας μας επιτρέψουν οι οπαδοί μας να κάνουμε χρήση του συνθήματος τους. ''ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΝΑ ΣΑΙ ΚΑΙ ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ»!

Αντιδρά η ΕΣΗΕΑ για “Φίλαθλο”

Η Ένωση Συντακτών καταγγέλει την απαράδεκτη στάση της εργοδοσίας της εφημερίδας σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Πέμπτη.
Αντιδρά η ΕΣΗΕΑ για “Φίλαθλο”
«Οι συνάδελφοι, που εργάζονται στην εφημερίδα «ΦΙΛΑΘΛΟΣ» βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, γιατί η εργοδοσία του ΦΙΛΑΘΛΟΥ τους χρωστάει τις αποδοχές έως και δέκα μηνών.
Ταυτόχρονα ο εργοδότης κ. Γ. Κουρής αρνείται να συναντηθεί και να συζητήσει με την ΕΣΗΕΑ και τις άλλες Ενώσεις (ΕΠΗΕΑ και ΕΤΗΠΤΑ) για τον τρόπο εξόφλησης των οφειλομένων, ενώ απειλεί με δήθεν κλείσιμο της εφημερίδας.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει την απαράδεκτη και αντεργατική αυτή τακτική της ιδιοκτησίας της εφημερίδας. Στέκεται στο πλευρό των συναδέλφων, που αγωνίζονται, και δηλώνει ότι θα εξαντλήσει κάθε αγωνιστικό, δικαστικό και εξωδικαστικό μέσο για την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος των εργαζομένων, για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας και την εξόφληση των δεδουλευμένων τους.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ», αναφέρει η ΕΣΗΕΑ.

Με παπί δανεικό...!!

Σε λίγες ώρες, η Εθνική ομάδα, η Πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2004, παίζει για την 3η συνεχόμενη πρόκριση στα τελικά ενός Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Την ίδια στιγμή στο ελληνικό ποδόσφαιρο συμβαίνουν τέρατα και ...χημεία! O Miltos ο νταλικέρης σχολιάζει...
Με παπί δανεικό...
Κάποιοι λένε πως οι Εθνικές είναι ο «καθρέφτης» του ποδοσφαίρου κάθε χώρας. Ευτυχώς, η δική μας δεν είναι, γιατί θα είχαμε στραβώσει όλο τον κόσμο και θα είχαμε στραβωθεί κι οι ίδιοι. Εντάξει, δεν είναι η Εθνική η ...Μπαρτσελόνα των προκριματικών του Γιούρο, ωστόσο είναι μια ομάδα που το παλεύει, που είναι συνεπής, σοβαρή, μια ομάδα που κυνηγάει στόχους και τους πετυχαίνει. Κι αν είναι ο καθρέφτης του ποδοσφαίρου μας, μάλλον είναι παραμορφωτικός και δείχνει άλλα από όσα γίνονται εντός συνόρων.
Τι γίνεται εν Ελλάδι;
Τα Σαββατοκύριακα διεξάγεται η αγωνιστική της εβδομάδας με 13 ομάδες που παίζουν κι άλλες τρεις που έχουν ρεπό, ενώ μεσοβδόμαδα ακολουθεί ο υποβιβασμός της εβδομάδας, ο νέος θεσμός που γνωρίζει μεγάλες πιένες στις μέρες μας.
Έχουμε πρωταθλήματα και δεν έχουμε ομάδες! Δεν ξέρουμε ποιες ομάδες παίζουν σε ποια πρωταθλήματα. Το πρωί μια ομάδα διεκδικεί την άνοδο στη Σούπερ Λίμπα (μετά την έναρξή της) και το απόγευμα φουντάρει δυο Κατηγορίες και πάει στη Φούτμπολ Λίμπα Του, που κανείς δεν ξέρει πότε και αν θα αρχίσει. Μετά, της ομάδας - ασανσέρ της τραβάνε και μια εξυγίανση και πάει στο Περιφερειακό, στο τοπικό ή, απλώς, εν τόπω χλοερώ αν έχει γήπεδο με χορτάρι.
Παράλληλα, μεγαλοπαράγοντας που παλιότερα έκρινε πρωταθλήματα με τις διαιτησίες του, βλέπει την ομάδα του να υποβιβάζεται και τρώει κι ο ίδιος κατραπακιά για δωροδοκία(!), ενώ ο επικεφαλής ...εξυγιαντής των ημερών μας τρώει κι αυτός μια εξυγίανση με τη σειρά του, ρίχνουν την ομάδα του μια Κατηγορία και τον πετάνε κι αυτόν έξω από το ποδόσφαιρο σαν την τρίχα απ΄ το ζυμάρι, ενώ ο ίδιος απειλεί τους δικαστές πως θα τους πάρει τα σπίτια.
Εκτός από υποβιβασμούς και παράγοντες - «νονούς», έχουμε και ομάδες με παράγοντες που αν πάνε νονοί σε βάφτιση, θα κρατήσουν τον παπά όρθιο δέκα ώρες για να αποφασίσουν αν θα βγάλουν το παιδί Μανόλη ή Νίκο. Και τελικά θα το βγάλουν Νίκο, επειδή τους εμπνέει το περιβάλλον της εκκλησίας!
Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο στο gazzetta.gr

"Πρωτα, να μη δεχτούμε γκολ"

Η επιστροφή του Άγγελου Χαριστέα στην Εθνική μας ομάδας είναι πρώτο θέμα στην ιστοσελίδα της UEFA όπου και φιλοξενούνται δηλώσεις του Έλληνα επιθετικού ενόψει Κροατίας, στις οποίες ο έμπειρος φορ τόνισε οτι "πρέπει να είμαστε υπομονετικοί, να μην βιαστούμε και να αγχωθούμε για να βάλουμε γρήγορο γκολ, αλλά κυρίως να προσέξουμε να μην δεχτούμε γκολ».
"Πρωτα, να μη δεχτούμε γκολ"
«Είμαι πολύ χαρούμενος που επέστρεψα. Το εκλαμβάνω ως επιβράβευση για τις προσπάθειές μου αυτή τη σεζόν και είμαι πολύ περήφανος που θα μπορέσω να βοηθήσω τώρα σε αυτό το κρίσιμο παιχνίδι. Όλα πάνε μια χαρά με τον Φερνάντο Σάντος και πιστεύω ότι θα δουλέψουμε πολύ καλά μαζί» σχολίασε αρχικά ο 31χρονος επιθετικός μιλώντας στο UEFA.COM
Αναλυτικά τι δήλωσε για...
...τις αλλαγές στον τρόπο παιχνιδιού της Εθνικής:
«Η ομάδα είναι ανίκητη με τον Σάντος και οι αμυντικές τις επιδόσεις είναι εξαιρετικές. Ο Σάντος κοιτάζει διαρκώς τους παίκτες που τα πηγαίνουν καλά με τις ομάδες τους και δεν έχει πρόβλημα να κάνει αλλαγές. Δεν διστάζει δηλαδή να δώσει ευκαιρίες σε νέους παίκτες ή άλλους σαν εμένα να βοηθήσουν. Αν ένας παίκτης παίζει θα κληθεί και αυτή είναι μια σημαντική αλλαγή με το παρελθόν».
...τον τρόπο που θα παίξει η Ελλάδα με την Κροατία:
«Έχω παίξει πολλές φορές σε κρίσιμα ματς της Εθνικής στο παρελθόν. Τα πλέι-οφ κόντρα στην Ουκρανία όπου πήραμε την πρόκριση στο Μουντιάλ, την εκτός έδρας νίκη στην Τουρκία, και τα παιχνίδια στο Euro 2004. Πρέπει να είμαστε υπομονετικοί, να μην βιαστούμε και να αγχωθούμε για να βάλουμε γρήγορο γκολ, αλλά κυρίως να προσέξουμε να μην δεχτούμε γκολ».
...την Κροατία:
«Θα είναι πολύ δύσκολοι αντίπαλοι επειδή έχουν σπουδαία τεχνική και είναι σε καλή ψυχολογική κατάσταση. Ωστόσο, εμείς είμαστε πολύ καλοί εντός έδρας και έχουμε αποδείξει πολλές φορές στο παρελθόν ότι μπορούμε να ανταποκριθούμε υπό πίεση».
Πηγή: gazzetta.gr

Α.Κανελλόπουλος κατά Κούγια!!

Ο πρώην αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αναστάσιος Κανελλόπουλος, αναμένεται να κινηθεί δικαστικά κατά του Αλέξη Κούγια, καθώς θεωρεί απόλυτα συκοφαντικά όσα υποστήριξε ο πρόεδρος της Παναχαϊκής τόσο για τον ίδιο, όσο και για τον αδερφό του, Θανάση.
Α.Κανελλόπουλος κατά Κούγια
"Και ένα μήνυμα προς τον Θανάση και τον Τάσο Κανελλόπολο: Τώρα αρχίζουμε", ανέφερε ο γνωστός ποινικολόγος στην ανακοίνωση του, σχολιάζοντας τον υποβιβασμό της Παναχαϊκής.
πηγή: sportdog.gr

«Ούτε καπνογόνα, ούτε συνθήματα»

Ο νέος πειθαρχικός κώδικας της ΕΠΟ έχει… τρομάξει τις ΠΑΕ που προσπαθούν με κάθε τρόπο να κρατήσουν σε κόσμια επίπεδα τους οπαδούς τους, προκειμένου να αποφύγουν τα τσουχτερά πρόστιμα που προβλέπονται.
«Ούτε καπνογόνα, ούτε συνθήματα»
Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα:
«Όπως έχει γίνει γνωστό εδώ και ένα μήνα ο νέος Πειθαρχικός Κώδικας της ΕΠΟ είναι τόσο αυστηρός, όπου προβλέπει ποινές οι οποίες πραγματικά είναι εξοντωτικές για μια ομάδα.
Ο νέος Κώδικας έχει τεθεί ήδη σε εφαρμογή και πλέον πρέπει όλοι μας να είμαστε πιο υπεύθυνοι και πολλοί προσεκτικοί απέναντι στην αγαπημένη μας ομάδα.

Ο φίλαθλος κόσμος των Ιωαννίνων έχει αποδείξει πολλάκις τον ποδοσφαιρικό πολιτισμό που τον διέπει.
Η ατμόσφαιρα που δημιουργείται σε κάθε παιχνίδι στο Εθνικό μας Στάδιο είναι καταπληκτική και έτσι πρέπει να συνεχίσουμε να πορευόμαστε με ένα και μοναδικό στόχο: Το καλό του αγαπημένου μας ΠΑΣ Γιάννινα.

Το γήπεδό μας σε προϊδεάζει και σου ανοίγει την «όρεξη» για να πάρει ο καθένας από εμάς το παιδί του, την γυναίκα του, για να έρθει να απολαύσει το παιχνίδι και να ευχαριστηθεί το θέαμα.
Οφείλουμε όλοι μας να προστατεύσουμε την ομάδα μας, ενώ είμαστε σε θέση όχι μόνο να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες για να διεξαχθεί ένας ποδοσφαιρικός αγώνας, αλλά και να τον οργανώσουμε άρτια και με ασφάλεια που είναι το πιο βασικό σε μια αναμέτρηση.

Ούτε ένα καπνογόνο, ούτε μια κροτίδα, ούτε υβριστικά συνθήματα, τα οποία μπορούν να αποδειχθούν επιζήμια για την ομάδα μας χρειαζόμαστε στο γήπεδο! Θέλουμε μόνο την φωνή, και τα τραγούδια των φιλάθλων μας τα οποία θα σπρώξουν τους παίκτες μας στην νίκη σε κάθε εντός έδρας αγώνα! Ο δωδέκατος παίκτης του ΠΑΣ είναι ο κόσμος του και αυτός που τόσα χρόνια τον στηρίζει και στέκεται στο πλευρό του στις χαρές αλλά και στις λύπες».

Μια φορά κι έναν κακό καιρό...!!

"Σκέτο παραμύθι" και "καραγκιοζιλίκια" χαρακτήρισε ο Θανάσης Γιαννακόπουλος το ενδιαφέρον της "Arboris Capital" μετά το Δ.Σ. της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Μοναδική ελπίδα ο ...Τσάκας;
Μια φορά κι έναν κακό καιρό...
Περίπου μία ώρα και 20 λεπτά μετά την έναρξη του ΔΣ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, αποχώρησε πρώτος ο Θανάσης Γιαννακόπουλος. Στις δηλώσεις του δεν θέλησε να αποκαλύψει τι συζητήθηκε στο συμβούλιο, ωστόσο τόνισε πως το θέμα με την Arboris Capital είναι... σκέτο παραμύθι και πρόκειται για καραγκιοζιλίκια, ενώ για τον Σουλτάν, ανέφερε πως δεν γνωρίζει και πολλά, ωστόσο ελπίζει να είναι αλήθεια! Επίσης, ξεκαθάρισε πως δεν αφήσουν τον σύλλογο να πάει στο πρωτοδικείο.

Ο κ. Γιαννακόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά: ««Ενα μεγάλο μπράβο σε όλα τα παιδιά του Δ.Σ. Είναι μεγάλη υπόθεση που συμμετέχουν σε αυτό το Δ.Σ. με τη μορφή που έχει. Από την άλλη λυπάμαι που βλέπω τον Παναθηναϊκό να έχει φτάσει σε αυτή την κατάσταση. Δεν έχουμε πρόταση από την Arboris Capital. Είναι σκέτο παραμύθι. Έδωσαν σε άνθρωπο ένα χαρτί για να έρθει να διαπραγματευθεί με τον Παναθηναϊκό και να πάρει προμήθεια 5%. Ο Παναθηναϊκός έχει ιστορία 100 χρόνων, αυτά είναι καραγκιοζιλίκια, δεν μπορεί να φτάνει σε τέτοια κατάσταση. Ηρθε κάποιος Γεωργίου να ψάξει αγοραστή. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Το είπα και πριν λυπάμαι για την κατάντια του Παναθηναϊκού.

Ηρθα εδώ για να βοηθήσω με τον τρόπο μου τον Παναθηναϊκό να μην φτάσει στο πρωτοδικείο. Γιατί αν ήταν να πάει ο Παναθηναϊκός στο πρωτοδικείο δεν θα ήμουν παρών σήμερα. Έχω να έρθω τρεις μήνες σε συμβούλιο και ήρθα πρώτη φορά για να μην δώσω τη δυνατότητα στον οποιονδήποτε τη δυνατότητα να πάει τον Παναθηναϊκό στο πρωτοδικείο. Ο Παναθηναϊκός αξίζει να επιστρέψει εκεί που βρισκόταν και να γίνει ο μεγαλύτερος σύλλογος της πατρίδας μας».

Σε ότι αφορά στην υπόθεση του Σουλτάν, τόνισε: «Όσον αφορά τον Πρίγκιπα δεν έχω άποψη θέλω να ελπίζω σαν καλός Παναθηναϊκός να είναι κάτι σοβαρό, να βγάλει επιτέλους τον Παναθηναϊκό από το τέλμα που βρίσκεται».

Η απάντηση – μαντινάδα του Τζώρτζογλου στην τιμωρία του Κούγια!!

Με μια... μαντινάδα απάντησε ο Νίκος Τζώρτζογλου όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τον υποβιβασμό της Παναχαϊκής και την τιμωρία του Αλέξη Κούγια.
Η απάντηση – μαντινάδα του Τζώρτζογλου στην τιμωρία του Κούγια!
Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου είπε «όποιος στο δρόμο βρει πουλί που άλλος έχει πληγώσει, είναι ντροπή στο κυνηγό που θα το ποσκοτώσει″ και συνέχισε ο Νίκος Τζώρτζογλου λέγοντας ότι «εμένα στην ιδιαίτερη πατρίδα μου, την Κρήτη τον αδύναμο και τον πεσμένο δεν τον χτυπάμε».
Πηγή: athleticradio.gr

Πλάγια άουτ με... τούμπα! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ξεχάστε ό,τι ξέρατε για τις εκτελέσεις των πλαγίων άουτ, καθώς ένας παίκτης από το Κονγκό έχει το δικό του... τρόπο!
Πλάγια άουτ με... τούμπα! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ολυμπιακοί Αγώνες, Euro 2012 και αγώνες Ξάνθης στην ΕΤ3!!

H ΕΤ3 θα είναι αυτή που θα δείχνει τους εντός έδρας αγώνες της Ξάνθης στην Σούπερ Λίγκα, πλην των αναμετρήσεων με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό που θα έχει η ΝΕΤ. Όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια θα προβληθούν απ' την ΕΤ3.
Ολυμπιακοί Αγώνες, Euro 2012 και αγώνες Ξάνθης στην ΕΤ3

Επίσης, η ΕΤ3 θα δείχνει τους αγώνες του ΠΑΟΚ και του Άρη στην Α1 μπάσκετ, αν και εφόσον αποκτήσει τα σχετικά τηλεοπτικά δικαιώματα η ΕΡΤ.
Θα γίνονται, κατά περίσταση, συζητήσεις για το αν γεγονότα που η ΕΡΤ έχει μέσω EBU θα δείχνει η ΝΕΤ ή, η ΕΤ3.
Ποιό είναι το σημαντικότερο; Η ΕΤ3 θα δείξει μέρος των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012 και της τελικής φάσης του Euro 2012. Το βάρος των μεταδόσεων απ' τις δύο διοργανώσεις θα μοιραστούν ανάμεσα στη ΝΕΤ και την ΕΤ3.
ΠΗΓΗ: sport-fm.gr

«Πώς πήραν αυτή την απόφαση για Ψωμιάδη;»

Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος δεν μπορεί ακόμα να πιστέψει πως αφέθηκε ελεύθερος ο Μάκης Ψωμιάδης και αναρωτιέται πως ελήφθη μία τέτοια απόφαση τη στιγμή που η κοινωνία έχει όλα αυτά τα προβλήματα και θυσιάζεται για την χώρα.
«Πώς πήραν αυτή την απόφαση για Ψωμιάδη;»
Μιλώντας στον Αθήνα 9,84 o Γερουλάνος είπε για την λειτουργία της δικαιοσύνης και την υπόθεση Μάκη Ψωμιάδη πως «η δικαιοσύνη έχει το δικό της ρόλο να παίξει, εδώ πέρα. Σαφέστατα, τον πρώτο ρόλο τον έχει η Πολιτεία. Τα μηνύματα που βγαίνουν από την πολιτεία, είναι ό,τι πιο ουσιαστικό, αυτή τη στιγμή, μπορεί να δώσει ένα ρυθμό στη διαδικασία εξυγίανσης του ποδοσφαίρου. Είχαμε πει και προεκλογικά, ότι το πρώτο βήμα πρέπει να το κάνουμε εμείς. Αλλά, από εκεί και πέρα, πρέπει να ακολουθήσουν και κάποιοι άλλοι.

Πολύ συχνά, σου λένε στο δρόμο -ας πούμε- 'γιατί πήραν αυτή την απόφαση;
Γιατί δεν τους ξηλώνετε;'. Λοιπόν, υπάρχει πολύ σημαντικός λόγος, γιατί δεν 'ξηλώνει' η πολιτεία τους δικαστές. Οι δικαστές είναι μια ανεξάρτητη Αρχή και πρέπει να είναι σε κάθε Δημοκρατία μια ανεξάρτητη Αρχή. Έχουν δοθεί αγώνες για να μπορούμε να έχουμε μια ανεξάρτητη δικαιοσύνη και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό επίτευγμα.

Από εκεί και πέρα, όμως, για να πάει μπροστά αυτός ο τόπος, δεν μπορεί να έχουμε θεσμούς δύο ταχυτήτων.
Δεν μπορεί η κυβέρνηση να παλεύει με μια ώθηση και οι άλλοι να ακολουθούν από πίσω, ασθμαίνοντας. Πρέπει όλοι να 'βάλουμε χέρι' για να προχωρήσουν τα πράγματα μπροστά. Λοιπόν, όταν οι πολίτες βλέπουν τέτοιες αποφάσεις, αναρωτιούνται τι συμβαίνει».

Ερωτηθείς για το εάν αναφέρεται στην απόφαση της μη προφυλάκισης του Ψωμιάδη απάντησε: «Ναι. Ο Εισαγγελέας, ο κ. Κασίμης, αποφάσισε, ότι αφότου ήταν δύο μήνες άφαντος ο κ. Ψωμιάδης, ως φυγάς -και εγώ δεν εξετάζω εάν δικαίως καταζητείται ή όχι, βλέπω αυτό που βλέπω σαν πολίτης-, δεν είναι ύποπτος φυγής. Λοιπόν, αυτό είναι μια απόφαση.
Είναι μια απόφαση που πρέπει να κριθεί, όχι από την Πολιτεία, όχι από τον κάθε πολίτη, από την ίδια τη δικαιοσύνη. Πώς παίρνονται αυτές οι αποφάσεις; Γιατί παίρνονται; Σε μια κοινωνία η οποία βρίσκεται σε κρίση, η οποία παλεύει, στην οποία κόβονται μισθοί, κόβονται συντάξεις, γίνεται μια τεράστια θυσία από όλες τις κατευθύνσεις, δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να λειτουργούμε όπως λειτουργούσαμε παλιά....
Λοιπόν, δικαίως έχουν κάθε λόγο και η ΕΠΟ να έχει το δικό της πλαίσιο και η δικαιοσύνη το δικό της και η Πολιτεία το δικό της, αλλά πρέπει να κοιτάμε ο ένας τον άλλο, να συντονιζόμαστε, να βλέπουμε προς πού πάει η χώρα και να πηγαίνουμε όλοι προς την ίδια κατεύθυνση. Δεν θα βγούμε από την κρίση, εάν ο καθένας πηγαίνει το δικό του δρόμο».

Άγκυρα στο λιμάνι ο Σλούκας!!

Παίκτης του Ολυμπιακού μέχρι το καλοκαίρι του 2014 θα είναι ο Κώστας Σλούκας σύμφωνα με πληροφορίες του gazzetta.gr, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» του πρότειναν τριετή επέκταση συμβολαίου.
Άγκυρα στο λιμάνι ο Σλούκας!
Ο 21χρονος πλέι μέικερ θα είναι αρκετά χρόνια ακόμα κάτοικος Πειραιά, όντας έτοιμος να υπογράψει το νέο συμβόλαιο που του πρότεινε ο Ολυμπιακός. Αυτό που είναι σε ισχύ λήγει το προσεχές καλοκαίρι και έτσι με την τριετή επέκταση που επίκειται να επισημοποιηθεί άμεσα, ο Ολυμπιακός θα «δέσει» ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ελληνικού μπάσκετ μέχρι το καλοκαίρι του 2014.
Μετά το τετραετές συμβόλαιο στον Βαγγέλη Μάντζαρη, αυτή είναι μια ακόμα κίνηση των αδελφών Αγγελόπουλων με προοπτική, καθώς δύο από τις μεγαλύτερες ελπίδες του «αύριο» έχουν συμφωνήσει για πολυετή συμβόλαια. Σε αντίθεση δηλαδή με τους περισσότερους άλλους παίκτες των «ερυθρολεύκων», οι οποίοι έχουν οψιόν ανανέωσης κάθε χρόνο στο συμβόλαιό τους.
Αυτή τη στιγμή μάλιστα, ο Κώστας Σλούκας μόνο δικαιωμένος μπορεί να νιώθει έπειτα από μια τριετία κατά την οποία η σχέση του με τον Ολυμπιακό είχε αρκετά σκαμπανεβάσματα.
Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ στο gazzetta.gr

Σκληρό πόκερ Αδαμίδη-Χιμένεθ (ΦΩΤΟ)

Λύθηκε η συνεργασία ΑΕΚ και Manolo Jimenez, μετά από 12 ώρες πυρετωδών διαπραγματεύσεων. Το Κουρκούτι έχει το αποκλειστικό ρεπορτάζ από τη συνάντηση:
Σκληρό πόκερ Αδαμίδη-Χιμένεθ (ΦΩΤΟ)
Δείτε το photostory

Ανακοινώθηκε και τυπικά ο Κωστένογλου!!

Με μια λιτή ανακοίνωση η ΠΑΕ ΑΕΚ γνωστοποίησε κι επίσημα τη συνεργασία της με τον Νίκο Κωστένογλου, η οποία θα έχει ισχύ ως το καλοκαιρι του 2013. Ο Κωστένογλου θα κάνει τις πρώτες του δηλώσεις μετά τη λήξη της αυριανής προπόνησης.
Ανακοινώθηκε και τυπικά ο Κωστένογλου
Αναλυτικά:
"H ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει τη συμφωνία με τον προπονητή Νίκο Κωστένογλου για συμβόλαιο συνεργασίας έως τις 30/6/2013.
Ο νέος προπονητής της ΑΕΚ θα μιλήσει στους εκπροσώπους του Τύπου μετά το τέλος της αυριανής πρωινής προπόνησης, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 10.00."

Άκυρο της ΕΕΑ στον Πανελλήνιο, με 13 η Α1!!

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού έκρινε ανεπαρκή το φάκελο του Πανελληνίου απαγορεύοντας του τη συμμετοχή στην Α1, αφού δεν του χορήγησε πιστοποιητικό. Με 13 ομάδες θα διεξαχθεί το πρωτάθλημα, όπως σας είχε γράψει αποκλειστικά ο σκύλος στις 27/9.
Άκυρο της ΕΕΑ στον Πανελλήνιο, με 13 η Α1!
Ο Πανελλήνιος δεν εξασφάλισε πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Α1 ούτε κατά την τέταρτη συνεδρίαση της ΕΕΑ και έτσι μια μέρα πριν την κλήρωση του πρωταθλήματος έμαθε ότι δεν έχει δικαίωμα να αγωνιστεί στη μεγάλη κατηγορία και έτσι υποβιβάζεται στα τοπικά πρωταθλήματα.
Η μεταφορά της έδρας στη Θεσσαλονίκη, η θέληση για σταδιακή απορρόφηση της ομάδας από τον Ηρακλή και κυρίως η ομιχλώδης μετοχική σύνθεση ανάγκασαν την Επιτροπή να βάλει φρένο στον Πανελλήνιο.
Αυτό σημαίνει ότι στην αυριανή κλήρωση της Α1 θα λάβουν μέρος 13 ομάδες και σε κάθε αγωνιστική του πρωταθλήματος μια ομάδα θα έχει ρεπό. Η τελευταία θέση δεν μπορεί να καλυφθεί από ομάδα χαμηλότερης κατηγορίας, αφού το πρωτάθλημα της Α2 έχει ήδη ξεκινήσει.

πηγή: sportdog.gr