Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Τώρα θα φανούν οι άντρες!!

Η κατάσταση στον Αρη, μετά και το νέο στραβοπάτημα απέναντι στη Ξάνθη, θα έλεγε κανείς πως έχει φτάσει, πια, στο «μη παρέκει». Γράφει ο Παναγιώτης Στεφάνου.
Τώρα θα φανούν οι άντρες
Η ομάδα με άλλο πρόσωπο τελείωσε το φετινό πρωτάθλημα, με άλλες φιλοδοξίες ξεκίνησε το τρέχον και (δυστυχώς) αλλιώς πορεύεται μέχρι τώρα στον καινούριο μαραθώνιο της Superleague. Πραγματικά, είναι απορίας άξιον γιατί συμβαίνει αυτό, καθώς οι συνθήκες μοιάζουν ιδανικές.
Κόντρα σε κάθε προγνωστικό, ακόμα και του πιο απαισιόδοξου ή εμπαθή φιλάθλου, ο Αρης παρουσιάζει ένα θέαμα απογοητευτικό, αντιστρόφως ανάλογο με τις κινήσεις που έγιναν και με τις ικανότητες του προπονητή που έχει στον πάγκο.
Και το δυσάρεστο είναι πως την ίδια εικόνα παρουσιάζει η ομάδα ακόμη και εκτός αγωνιστικού χώρου με τα διάφορα νυχτοπερπατήματα που βγήκαν στη επιφάνεια και την εν γένει κακή εξωγηπεδική ζωή κάποιων ποδοσφαιριστών.
Ότι δεν σε σκοτώνει, όμως, σε κάνει πιο δυνατό! Είναι πολύ νωρίς για επικήδειους, για πλάνα επόμενης μέρας και για απόδοση ευθυνών για την αποτυχία. Καμιά αποτυχία δεν μπορεί να υπάρξει μόλις μετά από τρεις αγώνες (!)και καμιά κουβέντα… επόμενης μέρας δεν μπορεί να ανοίξει από το μήνα Οκτώβριο.
Ο Αρης έχει φέτος την ιδανική ευκαιρία να φτιάξει ομάδα (με όλη τη σημασία της λέξης), να επιστρέψει στα ευρωπαϊκά σαλόνια και να κοιτάξει ακόμα ψηλότερα από την επόμενη χρονιά. Ισως να φαίνεται παράξενο, όμως το ότι δεν έχει ευρωπαϊκές υποχρεώσεις τη δεδομένη χρονική στιγμή, είναι ευλογία.
Οι συνθήκες που υπάρχουν είναι οι καλύτερες για έναν προπονητή, παίζοντας μία φορά την εβδομάδα, να «στρώσει» ομάδα, να φτιάξει σύνολο και να δημιουργήσει τους ποθητούς αυτοματισμούς που προσδίδουν το κάτι παραπάνω και κάνουν ένα ποδοσφαιρικό σύνολο θελκτικό.
Ακόμη και οι δυσκολίες που παρουσιάστηκαν στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος , ευλογία είναι, υπό την έννοια πως ήρθαν τόσο νωρίς. Φαντάζεστε τι θα μπορούσε να είχε συμβεί εάν αυτό το αγωνιστικό πρόσωπο το παρουσίαζε ο Αρηςμεσούσης της περιόδου και κόντρα στα λεγόμενα μεγάλα παιχνίδια;
Τώρα, λοιπόν, θα φανούν οι άντρες. Τώρα ο καθένας θα αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί και θα πράξει τα δέοντα. Πρώτος απ΄ όλους (ως όφειλε) έστειλε το σχετικό μήνυμα ο Τσιώλης, με την επιβολή προστίμου, πρώτα στον ίδιο του τον εαυτό!
Εάν κάποιοι μετά απ΄ όλα αυτά εξακολουθήσουν το ίδιο «τροπάρι», τότε είναι σίγουρο πως θα αντικρύσουν κατάματα την πόρτα της εξόδου. Δεν υπάρχει άλλη λύση, δεν μπορεί να συμβεί διαφορετικά….
Πηγή: novasports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: