Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Με παπί δανεικό...!!

Σε λίγες ώρες, η Εθνική ομάδα, η Πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2004, παίζει για την 3η συνεχόμενη πρόκριση στα τελικά ενός Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Την ίδια στιγμή στο ελληνικό ποδόσφαιρο συμβαίνουν τέρατα και ...χημεία! O Miltos ο νταλικέρης σχολιάζει...
Με παπί δανεικό...
Κάποιοι λένε πως οι Εθνικές είναι ο «καθρέφτης» του ποδοσφαίρου κάθε χώρας. Ευτυχώς, η δική μας δεν είναι, γιατί θα είχαμε στραβώσει όλο τον κόσμο και θα είχαμε στραβωθεί κι οι ίδιοι. Εντάξει, δεν είναι η Εθνική η ...Μπαρτσελόνα των προκριματικών του Γιούρο, ωστόσο είναι μια ομάδα που το παλεύει, που είναι συνεπής, σοβαρή, μια ομάδα που κυνηγάει στόχους και τους πετυχαίνει. Κι αν είναι ο καθρέφτης του ποδοσφαίρου μας, μάλλον είναι παραμορφωτικός και δείχνει άλλα από όσα γίνονται εντός συνόρων.
Τι γίνεται εν Ελλάδι;
Τα Σαββατοκύριακα διεξάγεται η αγωνιστική της εβδομάδας με 13 ομάδες που παίζουν κι άλλες τρεις που έχουν ρεπό, ενώ μεσοβδόμαδα ακολουθεί ο υποβιβασμός της εβδομάδας, ο νέος θεσμός που γνωρίζει μεγάλες πιένες στις μέρες μας.
Έχουμε πρωταθλήματα και δεν έχουμε ομάδες! Δεν ξέρουμε ποιες ομάδες παίζουν σε ποια πρωταθλήματα. Το πρωί μια ομάδα διεκδικεί την άνοδο στη Σούπερ Λίμπα (μετά την έναρξή της) και το απόγευμα φουντάρει δυο Κατηγορίες και πάει στη Φούτμπολ Λίμπα Του, που κανείς δεν ξέρει πότε και αν θα αρχίσει. Μετά, της ομάδας - ασανσέρ της τραβάνε και μια εξυγίανση και πάει στο Περιφερειακό, στο τοπικό ή, απλώς, εν τόπω χλοερώ αν έχει γήπεδο με χορτάρι.
Παράλληλα, μεγαλοπαράγοντας που παλιότερα έκρινε πρωταθλήματα με τις διαιτησίες του, βλέπει την ομάδα του να υποβιβάζεται και τρώει κι ο ίδιος κατραπακιά για δωροδοκία(!), ενώ ο επικεφαλής ...εξυγιαντής των ημερών μας τρώει κι αυτός μια εξυγίανση με τη σειρά του, ρίχνουν την ομάδα του μια Κατηγορία και τον πετάνε κι αυτόν έξω από το ποδόσφαιρο σαν την τρίχα απ΄ το ζυμάρι, ενώ ο ίδιος απειλεί τους δικαστές πως θα τους πάρει τα σπίτια.
Εκτός από υποβιβασμούς και παράγοντες - «νονούς», έχουμε και ομάδες με παράγοντες που αν πάνε νονοί σε βάφτιση, θα κρατήσουν τον παπά όρθιο δέκα ώρες για να αποφασίσουν αν θα βγάλουν το παιδί Μανόλη ή Νίκο. Και τελικά θα το βγάλουν Νίκο, επειδή τους εμπνέει το περιβάλλον της εκκλησίας!
Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο στο gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: